» »

Anketa: Vpliv večigralskih iger na posameznika in njegov položaj v družbi

Anketa: Vpliv večigralskih iger na posameznika in njegov položaj v družbi

matonson ::

Živjo,

vse tiste, ki ste kadarkoli bolj zavzeto igrali večigralske igre vabim k reševanju kratke, maksimalno 3 minute dolge ankete. Podatke rabiva s sošolcem za izdelavo raziskovalne naloge.

Vsem se iskreno zahvaljujem.
Anketa je dostopna tukaj: https://www.1ka.si/a/41383

Unknown_001 ::

Rešil.

Načeloma kar zanimiva anketa. Sicer se mi zdi nekam kratka, ampak če zadostuje...
Wie nennt man einen Moderator mit der Hälfte des Gehirnis ?

Begabt

Zgodovina sprememb…

CMpunk ::

Izpolnil. Zanimajo me rezultati.

RejZoR ::

Največji problem je še vedno v dojemanju ljudi, ko omeniš igre. Če se ne pogovarjaš z nekom, ki je isto v tem, te bo garantirano vsak gledal postrani, sploh če si star ne vem, 30 let pa omeniš, da igraš igre. Prec dobiš "that look" iz strani folka. Kar samo dokazuje, da ljudje nimajo pojma in da gamerje zaničujejo po nepotrebnem. Če pa bi bil isto star 30 let in nekomu omenil, da igraš nogomet s folkom vsak dan, bi pa vsak napol s spoštovanjem spraševal naprej. Sploh pri nas v Sloveniji je ta problem še tolk bolj izrazit, ker je competitive gaming praktično neobstoječ. Če otroci brcajo žogo na travniku je vse ok, če pa bi taisti otroci igrali Natural Selection 2 in bili pri tem izjemno dobri (who cares about that right?), pa bi starši že jokali kako lahko igrajo nasilno igrico in so cele dneve zaprti not in da naj grejo kej ven na zrak. Prov uno stereotipni tipični whine komentar folka, ki enostavno NE razume. Kdor pa se mal suka v teh krogih pa ve, da je lahko igranje igre 100x bolj kompleksno opravilo od brcanja žoge. Ne samo da moraš delat miljavžent različnih stvari naenkrat, sledit moraš še svoji ekipi, ubogat commanderja, nadgrajevat svoje spsobnosti kot jih zahteva igra ali commander in vse skupaj nakoncu začinjeno še s tem, da moraš komunicirat po mikrofonu in to v tujem jeziku. In kompenzirat lag in druge neumnosti, ki jih v RL ni. Sej ne rečem, tud igranje nogometa je zahtevno, ampak igranje kompleksnih iger kot je Natural Selection 2 al pa recimo Age of Empires 2 ter recimo drugih class based špilih preko spleta, še zdaleč ni tolk enostavno kot eni mislijo, ker je pač zgolj "igrica". In to, ne samo da ustvari enakega ekipnega duha kot pri športih v RL, spodbuja enake pozitivne lastnosti in še kakšno dodatno (učenje tujega jezika oz če ne drugega osvežitev znanja s samo uporabo).

Lep dokaz je Južna Koreja in njihova močna gaming družba. Tam prirejajo cele evente v dvoranah, ogromna tekmovanja, gaming je naraven del njihove družbe. Grem stavit, da te tam ob omembi tega, da se mal bolj resno ukvarjaš z igrami jemljejo kot nekaj pozitivnega in spoštovanja vrednega in ne nekaj zaničljivega kot pri nas.

Pač moj pogled na gaming nasplošno. Vsaj kar se tiče naše dežele...
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com

matonson ::

Super odziv. Zaenkrat imam 61 anket, ki pridejo v poštev za analizo. Kriterijem za raziskovalno to že zadošča, ampak bom pustil odprto še nekaj časa. Več kot je, bolje je.

Hvala.

matonson ::

Anketa je zaprta. Dobil sem 130 primernih anket.

Hvala še enkrat.

Rezultati pridejo kasneje.

Gogyto ::

Madona, Rejzor, tebe pa boli tole, a? :)

Dejstvo je, da je mladina vedno bolj gibalno debilna in da je gibanje še vseeno osnovna prvina človeka. Sam sem star 38 in še vedno z veseljem špilam igre, PS3 je prižgan vsaj 3x na teden, vendar, če boš mene vprašal, bom še vseeno raje šel ven, na fuzbal, na kolo, na sprehod kot pa čepel doma. In ravnotako bom svojo tamalo nagnal pred blok, naj se zgoni do onemoglosti kot pa da gnije pred TVjem ali monitorjem.. Nedolgo nazaj je bil zanimiv članek v Žurnalu, kjer je neka zdravnica razlagala, kako obravnavajo vedno več poškodb otrok, kjer je jasno razvidno, da so gibalno tako nerazviti, da niti pasti ne znajo več tako kot je treba.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo

Potrebujem igralce in igralke računalniških iger!

Oddelek: Konzole
101261 (730) bluefish
»

Izšel je Insurgency! (source-engine streljačina)

Oddelek: Igre
242537 (1382) m0f0x
»

Natural Selection 2 (NS2)

Oddelek: Igre
51071 (920) RejZoR
»

Katere slusalke z mikrofonom?

Oddelek: Kaj kupiti
52165 (2091) Care87

Več podobnih tem