» »

Nove stranke 2014

Nove stranke 2014

Temo vidijo: vsi
««
34 / 58
»»

TheJack ::

Sam sem na nek način zadovoljen z rezultatom, saj se imam še vedno za levičarja. Realno in nepristransko gledano seveda ne morem biti zadovoljen. Država je v hudi krizi in bil bi naiven, če bi mislil, da jo lahko današnji zmagovalci rešijo. Še posebej, ker bo določena stranka vsak dan stopnjevala ustvarjanje izrednega stanja v državi. Levica ima sicer (če sem prav preštel) ustavno večino, vseeno pa so predčasne volitve IMO zelo verjetne, saj se bodo kmalu spičili med sabo.

Mimogrede. Zadnjič sem bil na shodu SDS na Prešercu. Ravno sem šel mimo, pa sem se za pol ure podal v množico in poslušal govore, komentarje in vzklike. Na začetku sem se super zabaval nad trapastimi izjavami in fanatičnim navdušenjem/ogorčenjem ljudi v množici (redkokdo v množici je imel IQ večji od številke noge), potem pa me je postalo strah. Skorajda sem dobil občutek, da nekateri le še čakajo končno povelje, pa bodo šli s puškami na ulice. Skrajno stopnjevanje in ustvarjanje izrednega stanja, ki se ga gre SDS, se ne bo dobro končalo.
Bonis nocet, qui malis parcit.

Glugy ::

koliko pa rabjo? 60 sedežev? ZL je itak čist drugačna pa si ne predstavljam da bi bila v koaliciji. Tako da če jz to prov razumem ni ustavne večine "levice".

dstr17_ ::

Levica ima 7%, ne pa ustavno večino.

Matako ::

Nevarnost pri Lukcu je, da opraviči svoj priimek in začne kaj bluziti. No ja v kombinaciji s Tomičko se lahko nadejamo obilico dramatičnih nagovorov v DZ s Shakespearejanskim stiskanjem pesti v zraku. To bo še hec. :))
/\/\.K.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Matako ()

Poldi112 ::

Vseeno boš neprimerno lažje prepričal ZL v kakšne ustavne spremembe, kot sds, ki je na nasprotnem polu, če pa ni je pa iz principa proti. Ne morem da jih ne bi pomiloval - jokajo o nelegitimnosti volitev, pozivajo k državljanski nepokorščini. Čisto so zgubljeni brez svojega princa teme. Hvala bogu.
Where all think alike, no one thinks very much.
Walter Lippmann, leta 1922, o predpogoju za demokracijo.

Okapi ::

Če ne bo kakšnega presenečenja.
Uradni podatki so tule.
http://volitve.gov.si/dz2014/rezultati/...

Po 10% preštetih glasov ZL recimo še ni pri 4%. Verjetno so najprej prišli prešteti glasovi z manjših vaških volišč.

O.

ZaphodBB ::

TheJack je izjavil:

Sam sem na nek način zadovoljen z rezultatom, saj se imam še vedno za levičarja. Realno in nepristransko gledano seveda ne morem biti zadovoljen. Država je v hudi krizi in bil bi naiven, če bi mislil, da jo lahko današnji zmagovalci rešijo. Še posebej, ker bo določena stranka vsak dan stopnjevala ustvarjanje izrednega stanja v državi. Levica ima sicer (če sem prav preštel) ustavno večino, vseeno pa so predčasne volitve IMO zelo verjetne, saj se bodo kmalu spičili med sabo.

Mimogrede. Zadnjič sem bil na shodu SDS na Prešercu. Ravno sem šel mimo, pa sem se za pol ure podal v množico in poslušal govore, komentarje in vzklike. Na začetku sem se super zabaval nad trapastimi izjavami in fanatičnim navdušenjem/ogorčenjem ljudi v množici (redkokdo v množici je imel IQ večji od številke noge), potem pa me je postalo strah. Skorajda sem dobil občutek, da nekateri le še čakajo končno povelje, pa bodo šli s puškami na ulice. Skrajno stopnjevanje in ustvarjanje izrednega stanja, ki se ga gre SDS, se ne bo dobro končalo.

A to je priprava alibija vnaprej al kako?

Mimogrede, ali kdo prešteva, koliko strank je Roman Jakič do danes zamenjal? "Novi obrazi", pa to.

Glugy ::

Okapi je izjavil:

Uradni podatki so tule.

Po 10% preštetih glasov ZL recimo še ni pri 4%. Verjetno so najprej prišli prešteti glasovi z manjših vaških volišč.

O.

Največji hec bi bil da ZL na konc sploh ne bi prišla v parlament :p

ZaphodBB je izjavil:

TheJack je izjavil:

A to je priprava alibija vnaprej al kako?

Dobil si me. Moja puška že čaka v kleti. [facepalm]

TheJack je izjavil:

potem pa me je postalo strah.

Ej pa kaj vas je vse nekaj strah? Mislim... enkrat sem poslušal eno predvolilno soočenje preden sem preklopil na fuzbal. V manj kot 10 minutah je bila fraza "strah me je" ali "bojim se" ponovljena več kot petkrat. Je to normalno? Pa prva izjava Rjavca po volitvah? Nekaj ga je strah. In še nebroj drugih citatov.

Kar je najbolj ironično je, da se Jajo in njegovi najbolj bojijo ravno takih, ki se bojijo njega. Dafuq.

Res smo pusiji. Sam se nimam za heroja, samo jbmti da se me ne da tako hitro prestrašiti!

Glugy je izjavil:

Okapi je izjavil:

Uradni podatki so tule.

O.

Največji hec bi bil da ZL na konc sploh ne bi prišla v parlament :p

Letos je treba upoštevati, da je skoraj 4% telesa volilo predčasno - ti glasovi še niso všteti. Po mojem bo še malo povečalo Mirčevo prednost.
/\/\.K.

Zgodovina sprememb…

T-h-o-r ::

woooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo
Why have a civilization anymore
if we no longer are interested in being civilized?

Največji hec bi bil da ZL na konc sploh ne bi prišla v parlament
No, po 15% preštetih glasov so prišli čez 4%, ampak do 7% jim še vedno kar precej manjka.

Letos je treba upoštevati, da je skoraj 4% telesa volilo predčasno - ti glasovi še niso všteti.
Zakaj ne? Ti glasovi so bili IMHO prvi prešteti in upoštevani pri objavi začasnih rezultatov.

O.

A zdaj k je Lukc notri, so volitve, demokracija pa ta pašta spet v redu al nadaljujemo z rušenjem političnega sistema? Samo vprašam, ker sem ravno v filingu!

Okapi je izjavil:

Letos je treba upoštevati, da je skoraj 4% telesa volilo predčasno - ti glasovi še niso všteti.
Zakaj ne? Ti glasovi so bili IMHO prvi prešteti in upoštevani pri objavi začasnih rezultatov.

O.

Aja nisem vedel. No saj v bistvu logično, časa je bilo dovolj.
/\/\.K.

Zgodovina sprememb…

drvo ::

Pa se lahko te glasove prešteva pred zaključkom volitev?

Okapi je izjavil:

Moj glas je, kot kaže, šel v smeti.;(
No vidiš, pa najbolj si bil glasen da je treba ziheraško volit, drugače gre tvoj glas v smeti. ;)

Matako je izjavil:

TheJack je izjavil:

Ej pa kaj vas je vse nekaj strah? Mislim... enkrat sem poslušal eno predvolilno soočenje preden sem preklopil na fuzbal. V manj kot 10 minutah je bila fraza "strah me je" ali "bojim se" ponovljena več kot petkrat. Je to normalno? Pa čprva izjava Rjavca po volitvah? Nekaj ga je strah.

Kar je najbolj ironično je, da se Jajo in njegovi najbolj bojijo ravno takih, ki se bojijo njega.

Res smo pusiji. Sam se nimam za heroja, samo jbmti da se me ne da tako hitro prestrašiti!

Strah te je lahko več stvari. Človeka je lahko strah, da slovenska politika ni zmožna v doglednem času rešiti krize, v kateri smo se znašli. To je IMO kar realen strah :)) Strah nas je nekih ekonomskih dejavnikov skratka, tak strah pa je danes verjetno prisoten v večini držav. Služb bo čedalje manj, BDP bo še naprej padal, zadolževali se bomo še bolj...itd.

Jaz sem govoril o enem drugem strahu. SDS prestopa okvirje političnega dialoga in politične tekme. SDS trdi (ravno sedajle slišano), da je Slovenija Belorusija in da bo Cerar slovenski Lukašenko. SDS ustvarja izredno stanje (Zanimivo: enako je počela, ko je bila na oblasti! Spomnite se Janševih bitk z mediji, z na smrt bolnim predsednikom države in tistega intervjuja z letečimi sloni.), izjave, ki jih dajejo v javnost, pa nimajo mesta v neki normalni evropski državi. Še bolj nazorno: Janša je šel Full Retard. In to se ne bo dobro končalo. Ne maram ljudi, ki so pripravljeni razfukati državo zato, da pridejo na oblast. Janši pa izredne razmere ustrezajo. Še huje; on lahko kot politik deluje LE v izrednih razmerah. V okolju konstantnega izrednega stanja.

Pa se lahko te glasove prešteva pred zaključkom volitev?
Seveda se lahko, samo rezultatov ne smeš prej objavit.

O.

T-h-o-r ::

Matako je izjavil:

A zdaj k je Lukc notri, so volitve, demokracija pa ta pašta spet v redu al nadaljujemo z rušenjem političnega sistema? Samo vprašam, ker sem ravno v filingu!

Okapi je izjavil:

O.

Aja nisem vedel. No saj v bistvu logično, časa je bilo dovolj.

nadaljujemo rušenje
Why have a civilization anymore
if we no longer are interested in being civilized?

No vidiš, pa najbolj si bil glasen da je treba ziheraško volit, drugače gre tvoj glas v smeti.
To si nekaj narobe prebral, ker jaz tega nisem NIKOLI napisal. Napisal sem, da je treba volit za tiste, ki so na meji. Tvegaš, da bo šel glas v nič, ampak če ne gre, je imel največji vpliv.

Tvoj glas za Cerarja lahko pomeni največ enega poslanca več (če je ravno jeziček na tehtnici), glas za malo stranko pa lahko pomeni 4 poslance več (če pride v parlament).

Neumno je pa seveda volit DL ali kakšno podobno stranko, ki nima šans priti v parlament.

O.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Okapi ()

Ja ampak napaka pri anketi je velika, kako boš vedel kdo je na meji in kdo ne?

Verjetnost. Glede na 4x večji izkupiček je dovolj, da zadaneš vsaj 1x na 4 volitve. Vse kar je več je bonus.

dstr17_ je izjavil:

Ja saj je napisal "tvegaš". Če bi vedel ni neko tveganje a?
/\/\.K.

Statistika pač. Na pamet rečeno pa, če ne poznaš točnih podatkov, lahko za vse, ki so med 6% in 2% rečeš, da so na meji. Za tiste, ki imajo več kot 6% po anketah, se ne splača volit (če nisi ravno njihov strašni fan), ker so že v parlamentu, za tiste, ki so pod 2%, pa prav tako ne, ker nimajo šans.

O.

Uradno stališče stranke SDS je torej, da volitve niso legitimne. Kaj pa sedaj?

Poldi112 je izjavil:

Verjetnost. Glede na 4x večji izkupiček je dovolj, da zadaneš vsaj 1x na 4 volitve. Vse kar je več je bonus.
Kot pri pokru. :)

TheJack je izjavil:

Uradno stališče stranke SDS je torej, da volitve niso legitimne. Kaj pa sedaj?

Strah, stari. Strah. Buuuuu.
/\/\.K.

[Michael] ::

V jok in na drevo.
SDS bo po moje kmalu pozabljena, nihče ne mara trm in jokic.

s6c-gEL ::

Ne bo, imajo en kup članov, ki volijo na vsakih volitvah.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: s6c-gEL ()

Narobe si razumel, mislil sem bolj na to da je za morebitni neuspeh dežurni krivec že pri roki.

Evo, po 36% preštetih glasov je tudi SLS (za las) v parlamentu. Do konca se sicer lahko še marsikaj spremeni.

O.

O, to je pa res škoda. Ker klovnov, ki s paradajzom pridejo na predvolilno soočenje, v parlametnu zih ne bi pogrešal.

TheJack je izjavil:

Matako je izjavil:

TheJack je izjavil:

Ej pa kaj vas je vse nekaj strah? Mislim... enkrat sem poslušal eno predvolilno soočenje preden sem preklopil na fuzbal. V manj kot 10 minutah je bila fraza "strah me je" ali "bojim se" ponovljena več kot petkrat. Je to normalno? Pa čprva izjava Rjavca po volitvah? Nekaj ga je strah.

Kar je najbolj ironično je, da se Jajo in njegovi najbolj bojijo ravno takih, ki se bojijo njega.

Strah te je lahko več stvari. Človeka je lahko strah, da slovenska politika ni zmožna v doglednem času rešiti krize, v kateri smo se znašli. To je IMO kar realen strah :)) Strah nas je nekih ekonomskih dejavnikov skratka, tak strah pa je danes verjetno prisoten v večini držav. Služb bo čedalje manj, BDP bo še naprej padal, zadolževali se bomo še bolj...itd.

Jaz sem govoril o enem drugem strahu. SDS prestopa okvirje političnega dialoga in politične tekme. SDS trdi (ravno sedajle slišano), da je Slovenija Belorusija in da bo Cerar slovenski Lukašenko. SDS ustvarja izredno stanje (Zanimivo: enako je počela, ko je bila na oblasti! Spomnite se Janševih bitk z mediji, z na smrt bolnim predsednikom države in tistega intervjuja z letečimi sloni.), izjave, ki jih dajejo v javnost, pa nimajo mesta v neki normalni evropski državi. Še bolj nazorno: Janša je šel Full Retard. In to se ne bo dobro končalo. Ne maram ljudi, ki so pripravljeni razfukati državo zato, da pridejo na oblast. Janši pa izredne razmere ustrezajo. Še huje; on lahko kot politik deluje LE v izrednih razmerah. V okolju konstantnega izrednega stanja.

To verjamete samo tisti, ki verjamete v bajko o princu teme. Edino kar bo SDS dosegel z zaostrovanjem retorike je tiso kar je dosegel dosedaj, čedalje hitrejšo in gotovo pot v pozabo.

Kar je po eni strani škoda, ker SDS je definitivno najbolje organizirana slovenska stranka, torej je škoda v smislu da bo šlo en cel kup kvalitetnega dela v nič. Samo zato, ker JJ ne more živet s svojim egom.

aerie ::

Okapi je izjavil:

Evo, po 36% preštetih glasov je tudi SLS (za las) v parlamentu. Do konca se sicer lahko še marsikaj spremeni.

O.

Logično, saj prvi prihajajo rezultati z manjših, vaških volišč.

Smrekar1 ::

ZaphodBB je izjavil:

To verjamete samo tisti, ki verjamete v bajko o princu teme. Edino kar bo SDS dosegel z zaostrovanjem retorike je tiso kar je dosegel dosedaj, čedalje hitrejšo in gotovo pot v pozabo.

No, pa še en mandat podtikanj in metanja polen pod noge. V zadnjem letu Pahorjeve vladavine smo imeli šest (6) referendumov, s čimer so na vse kriplje sabotirali nujne reforme - in potem so jokali, da ni nič naredil. Zato pa smo tam, kjer smo.

ZaphodBB je izjavil:

Narobe si razumel, mislil sem bolj na to da je za morebitni neuspeh dežurni krivec že pri roki.

Se opravičujem. Niti nisem prepričan, da gre za ustvarjanje alibija. SDS (=Janša) se je izgleda odločil, da volilcev ne bo več nagovarjal z (v normalnih državah) običajnimi sredstvi ni na normalen način, ampak se bo podal po poti srbskega Otpora, ukrajinske oranžne revolucije, egiptovske pomladi, itd. Vsak naj sam presodi, ali je se mu zdi stanje v Sloveniji podobno kot v Ukrajini, Belorusiji, Rusiji, Egiptu, Libiji, bivši SZ ali bivši Jugoslaviji. Upoštevati gre verjetno tudi dejstvo, da je ljudi, ki se z njihovo oceno stanja strinjajo, v Sloveniji od 15 do 20 procentov.

Ker klovnov, ki s paradajzom pridejo na predvolilno soočenje, v parlametnu zih ne bi pogrešal.
Vsekakor je v štabu SLS najbolj napeto.;) Na malo manj kot polovici preštetih glasov so pri 4,14%.

Edit: pri 60% preštetih glasov so na 4,05%.

O.

Zgodovina sprememb…

>To verjamete samo tisti, ki verjamete v bajko o princu teme. Edino kar bo SDS dosegel z zaostrovanjem retorike je tiso kar je dosegel dosedaj, čedalje hitrejšo in gotovo pot v pozabo.

Kar je po eni strani škoda, ker SDS je definitivno najbolje organizirana slovenska stranka, torej je škoda v smislu da bo šlo en cel kup kvalitetnega dela v nič. Samo zato, ker JJ ne more živet s svojim egom.

S tem se v bistvu skorajda strinjam. Le da se meni zdi najbolje organizirana stranka SD. In še morebiti SLS ter NSi.

No pa se je še enkrat pokazalo kdo so pravi "vojaki". Rjavčeva Siva garda. Neomajno držijo tisto svojo desetino - samo še sreča, ker... kaj če ne bi bilo Rjavca? Kdo bi pa za upokojence skrbel???
/\/\.K.

Zdi se mi, da sem bil nekoliko narobe razumljen. Sigurno ne mislim, da bo šla sedaj SDS s puškami na ulice. Trdim pa, da lahko državi s stalnim ustvarjanjem izrednega stanja naredi veliko škode.

No pa se je še enkrat pokazalo kdo so pravi "vojaki". Rjavčeva Siva garda. Neomajno držijo tisto svojo desetino - samo še sreča, ker... kaj če ne bi bilo Rjavca? Kdo bi pa za upokojence skrbel???
Tako da najbolje organizirana stranka je Desus - z zagotovljenim demografskim prirastkom. Beat that!
/\/\.K.

Zgodovina sprememb…

RedDrake ::

@TheJack:
Po drugi strani pa ravno tako v sloveniji ekstremna levica dobiva strasno podporo. Nekaj 10k ljudi ocitno verjame da je Kuba raj na zemlji (pa ne mislim geografsko, ampak po kvaliteti zivljenja, ipd) ...
Ce ti politika z&%be gospodarstvo v drzavi za skoraj deset let, ker je imela v gospodarstvu velik vpliv preko drzavne lastnine (pa naj bodo glavni krivci levi ali desni - sploh ni pomembno) moras biti full retard da zagovarjas se vecjo privatizacijo.
Pa oblast delavcem.
Delavcem? Koliksen odstotek zaposlenih ljudi pa pade pod delavce? 20,25%
Jasno mora biti za njih primerno poskrbljeno, da pa bi oni izvajali teror nad tistimi ki so better off je pa cca 100 let zastarelo.

In ja, SMC me ne skrbi, kljub temu da sem libertarec po usmeritvi. Me pa skrbi ZL in radikalizacija SD-ja.
Ce bo trend ostal kot je trenutno bomo morali tisti malo bolj premozni popokat kufre v roku 10 let, drugace bomo koncal v kaksnih jamah ...

Ne skrbite, Mirč bo Lukca že ukrotil - očetovski lik pa to bo prevladal na neki osnovni psihološki ravni. Tomička je pa itak samo zaradi šova zraven. V bistvu je punca trofnila službo v gledališču za plačno 5x razmerje! ;)

Težje bo z Lenči, ta ne bo taka lahka malica. Za tisti svoj drobiž bo zahtevala marsikaj.
/\/\.K.

Zgodovina sprememb…

arnecan1 ::

Po prvih delno preštetih glasovih, dobi SLS 4,1% in so v parlamentu z štirimi poslanci. Komu vzamejo mesta? Cerarju sigrno vsaj en glas, če ne dva. Ima kdo informacije, kako to vlpiva na sestavo zbora?

bambam20 ::

Matako je izjavil:

Ne skrbite, Mirč bo Lukca že ukrotil - očetovski lik pa to bo prevladal na neki osnovni psihološki ravni. Tomička je pa itak samo zaradi šova zraven. V bistvu je punca trofnila službo v gledališču za plačno 5x razmerje! ;)

Težje bo z Lenči, ta ne bo taka lahka malica. Za tisti svoj drobiž bo zahtevala marsikaj.

Njena stranka verjetno ne bo v vladi.

Napeto. Po 70% preštetih glasov je SLS na 4,01%.

Ima kdo informacije, kako to vlpiva na sestavo zbora?
Odvisno od odstotkov. Če pridejo notri 4 poslanci SLS, bodo 4 stranke izgubile po enega poslanca. Katere je pa odvisno od konkretnih odstotkov, je pa večja verjetnost, da je ob poslanca večja stranka.

O.

Zgodovina sprememb…

Dejmo Bogo! Jbg, to je edini finiš v tej tekmi! Saj pbl. zanimivo.
/\/\.K.

Zgodovina sprememb…

Bo treba počakati na argentinske in avstralske glasove, tako na meji bo.

O.

RedDrake je izjavil:

@TheJack:
Po drugi strani pa ravno tako v sloveniji ekstremna levica dobiva strasno podporo. Nekaj 10k ljudi ocitno verjame da je Kuba raj na zemlji (pa ne mislim geografsko, ampak po kvaliteti zivljenja, ipd) ...
Ce ti politika z&%be gospodarstvo v drzavi za skoraj deset let, ker je imela v gospodarstvu velik vpliv preko drzavne lastnine (pa naj bodo glavni krivci levi ali desni - sploh ni pomembno) moras biti full retard da zagovarjas se vecjo privatizacijo.
Pa oblast delavcem.
Delavcem? Koliksen odstotek zaposlenih ljudi pa pade pod delavce? 20,25%
Jasno mora biti za njih primerno poskrbljeno, da pa bi oni izvajali teror nad tistimi ki so better off je pa cca 100 let zastarelo.

In ja, SMC me ne skrbi, kljub temu da sem libertarec po usmeritvi. Me pa skrbi ZL in radikalizacija SD-ja.
Ce bo trend ostal kot je trenutno bomo morali tisti malo bolj premozni popokat kufre v roku 10 let, drugace bomo koncal v kaksnih jamah ...

Stranke kot je ZL in pa v Nemčiji recimo Die Linke, so in bodo v Evropi stalnica. Jaz se z njihovo analizo kapitalizma deloma strinjam (če koga zanima, sem podobnega mnenja kot Jože P. Damijan), z njihovimi rešitvami pa ne. Kljub temu pa gre IMO za legitimno stranko z legitimnimi stališči (dokler jih uveljavljajo na legitimen in za demokratično državo primeren način). V parlamentu jim bo težko, saj bodo njihovi ideali trčili v realno stanje.

Hm, za Mirča prihaja čas dilem.

Lahko izbere imeti mir, sestavi solidno večino, ampak brez pretegovanja za ustavno - ne rabiš prosjačiti tečnob kot so Lenči in Lukc. To sorazmerno tudi ustreza njegovemu karakterju, ker lik je v bistvu ziheraš.

Lahko pa gre do konca, samo potem bo moral krotiti vrtec v koaliciji in gledati Tomičkine dramaturške nastavke. Sivi lasje ne uidejo.

Odločitve odločitve.
/\/\.K.
««
34 / 58
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Cerar ni več predsednik vlade! (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Loža
22846076 (39317) Jupito
»

EU volitve 2014 (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )

Oddelek: Problemi človeštva
32574576 (67970) nevone

Več podobnih tem