Forum » Problemi človeštva » Nove stranke 2014
Nove stranke 2014
Temo vidijo: vsi
Cervantes ::
Ker Jajo bo izrabil vsa možna sredstva (ne pravna, zanimivo!), da se izogne Dobovzetju. Scenarijev je najbrž več, pojma nimam. Pa tudi če se Dobovzetje zgodi, saj bo tam imel telefon in vsakodnevne obiske -beri: zasedanja vlade.
In Zlovenija bo postala največji mali cirkus na planetu.
In Zlovenija bo postala največji mali cirkus na planetu.
Matako ::
Sami zase vsekakor ne bodo dosegli veliko.
Seveda se bodo povezali. SDNJ.
In potem bomo spet imeli eno tako "levo" kaolicijo, kjer se bodo med sabo prepirali za še preostale drobtine.
In nove predčasne volitve, v roku enega leta (morda celo redne?).
Alternativa je seveda Jajo. Potem pa sledijo novi zvonovi in tajkuni, klestenje penzij in sociale (če bo Šuško financminister).
Nobeden pa ne bo olajšal pogojev za gospodarjenje, ker bi to začasno morda sklestilo proračunske prilive. Pa saj jih briga samo rezultat do naslednjih volitev.
Zlovenija is one seriously fuckedup country.
Razen če se ni Jajo iz prejšnjega mandata kaj naučil.
V kar pa žal ne verjamem.
In potem se še čudite, da toliko ljudi voli SBMK. No saj ni več tak tabu. Zadnje leto celo osredni mediji vedno bolj odkrito razumevajoče govorijo o es-be-emkajevcih kot o neki razumni opciji. Sploh za EU volitve. Seveda zaenkrat še zapakirano v mantro o "razočaranosti volilcev". No mogoče je ravno te dni žar malce ugasnil, saj imajo novega šampijona Mirča (Narod se pita ko je novi Tito? Miro je ime ponosito!) ampak bodo nazaj k rednemu programu. O ja.
Grdo se mi zdi edino, da so zdaj vsi Zokija zavrgli ko kak razvajen mulc staro igračo. Še pred kratkim je bil on ime ponosito. Še nedolgo smo rajali na shodih, sedaj pa ga ne bi ciljali s kikirikijem. Človeško se mi zdi to tragično, v smislu klasične tragedije (vzpon-padec).
/\/\.K.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Matako ()
Gregor P ::
Ustanovni kongres stranke Verjamem bo v sredo.Očitno res; zgleda da so ga prestavili iz sobote na danes (sredo); kar se je po svoje logično ker se mi je že takrat zdelo čudno, zakaj bi bil na isti dan kot kongres Bratuškove.
The main failure in computers is usually located between keyboard and chair.
You read what you believe and you believe what you read ...
Nisam čit'o, ali osudjujem (nisem bral, a obsojam).
You read what you believe and you believe what you read ...
Nisam čit'o, ali osudjujem (nisem bral, a obsojam).
Ustanovni kongres stranke Verjamem bo v sredo.Očitno res; zgleda da so ga prestavili iz sobote na danes (sredo); kar se je po svoje logično ker se mi je že takrat zdelo čudno, zakaj bi bil na isti dan kot kongres Bratuškove.
Nov dan, nova stranka.
/\/\.K.
Poldi112 ::
>Grdo se mi zdi edino, da so zdaj vsi Zokija zavrgli ko kak razvajen mulc staro igračo. Še pred kratkim je bil on ime ponosito.
Spet, ne sledim preveč, ampak za koji kurac je rabil tresti vlado? Probal je sestaviti koalicijo, popušil na celi črti, potem smo dobili Bratuškovo, vse ok. Kaj hudiča ga je potem pičilo, da je po negativnem mnenju PKP (kar je že samo po sebi dovolj, da ga zavržeš - vsaj če si "razvajen" z nekimi demokratičnimi standardi...) rinil nazaj na čelo stranke in nam posledično zakuhal sranje s predčasnimi volitvami?
Spet, ne sledim preveč, ampak za koji kurac je rabil tresti vlado? Probal je sestaviti koalicijo, popušil na celi črti, potem smo dobili Bratuškovo, vse ok. Kaj hudiča ga je potem pičilo, da je po negativnem mnenju PKP (kar je že samo po sebi dovolj, da ga zavržeš - vsaj če si "razvajen" z nekimi demokratičnimi standardi...) rinil nazaj na čelo stranke in nam posledično zakuhal sranje s predčasnimi volitvami?
Where all think alike, no one thinks very much.
Walter Lippmann, leta 1922, o predpogoju za demokracijo.
Glugy ::
Men se zdi, da Zokiju teče voda v grlo. Zanč je clo reku da bi postavil na detektorja laži sebe pa bivšga predsednika KPK..verjetn je to njegov obupn poskus da bi dobil nazaj zaupanje ljudi. Sam to ni tista desnica k bi slepo verjela v razne teorije zarote in svojega velikega vodjo videla kot žrtveno nedolžno jagnje ane. Sploh pa vsi vemo kako nezanesljivi so detektorji laži. Da se naučit kako jih pretentat.
nejclp ::
>Grdo se mi zdi edino, da so zdaj vsi Zokija zavrgli ko kak razvajen mulc staro igračo. Še pred kratkim je bil on ime ponosito.
Hja, v bistvu ni on sklical kongresa stranke, ko pa je bil izvoljen so (po besedah Moderndorferja) zagnali plan B. Torej je bil plan A ta, da ga skinejo.
Hm. A potem je recimo pol ustanovitvenih članov ene stranke to tudi pri drugi in zato zadevi ne moreta terminsko sovpadati?
No, saj čudilo me pa res ne bi.
Ni več ubogal stricev. In se je precenil.
Razen če ni tudi on kakšen agent recimo BND (vstavi tri poljubne črke).
VaeVictis ::
Hja, v bistvu ni on sklical kongresa stranke, ko pa je bil izvoljen so (po besedah Moderndorferja) zagnali plan B. Torej je bil plan A ta, da ga skinejo.
Realno gledano so in eni in drugi stavili in šli na vse ali nič...
Potem so pa looserji na čelu z ga. Bratušek ustanovili novo stranko, da bodo spet lahko pri koritu!
Pač že večkrat videno, če ne moreš v eni stranki priti do korita, pa ustanovi novo...
Ovce jih pa volimo(jo) in verjamemo ter upamo v "poštene ljudi"!
Na Siolu sem bral http://www.siol.net/novice/slovenija/20... kjer primerjajo programa AB in MC. Pri MC so zapisali: " spodbujanje krožne ekonomije, ".
Jz grem pogledat kaj to pomeni in recimo pri Delu pogledam http://www.delo.si/mnenja/tema-dneva/kr... in preberem:"Pri nas zmagujejo med seboj tako in drugače povezani.
Slovenija nima tržne, temveč krožno ekonomijo. Denar pri nas kroži po obodu prijateljskih, političnih ali interesnih koalicij, kar sicer ne pomeni, da na trgu vedno zmagujejo najslabši, vendar pa implicira, da zmagujejo med seboj tako in drugače povezani"
Zakaj bi se nekdo hotu zavzemat za krožno ekonomijo ne pa tržno? A ne bi bilo boljš da bi se zavzemal za tržno pa mel več konkurence? + A to drži al je to še en nateg Siola da se MC zavzema za to?
Ker je to mal offtopic sem odprl novo temo na: Krožna Ekonomija
Jz grem pogledat kaj to pomeni in recimo pri Delu pogledam http://www.delo.si/mnenja/tema-dneva/kr... in preberem:"Pri nas zmagujejo med seboj tako in drugače povezani.
Slovenija nima tržne, temveč krožno ekonomijo. Denar pri nas kroži po obodu prijateljskih, političnih ali interesnih koalicij, kar sicer ne pomeni, da na trgu vedno zmagujejo najslabši, vendar pa implicira, da zmagujejo med seboj tako in drugače povezani"
Zakaj bi se nekdo hotu zavzemat za krožno ekonomijo ne pa tržno? A ne bi bilo boljš da bi se zavzemal za tržno pa mel več konkurence? + A to drži al je to še en nateg Siola da se MC zavzema za to?
>Realno gledano so in eni in drugi stavili in šli na vse ali nič...
Že, samo AB tu lahko razumem. Že tako sta jo Virant in Lukšič zajebavala v vladi, če jo pa potem še lastna stranka izkazuje nezaupanje, pa vse skupaj res nima več smisla. Jaz se tudi, če bi bil v njeni poziciji, ne bi šel tega sranja. Ker kako boš vladal, če ti lastna stranka zjebe avtoriteto?
Že, samo AB tu lahko razumem. Že tako sta jo Virant in Lukšič zajebavala v vladi, če jo pa potem še lastna stranka izkazuje nezaupanje, pa vse skupaj res nima več smisla. Jaz se tudi, če bi bil v njeni poziciji, ne bi šel tega sranja. Ker kako boš vladal, če ti lastna stranka zjebe avtoriteto?
Realno gledano so in eni in drugi stavili in šli na vse ali nič...
Potem so pa looserji na čelu z ga. Bratušek ustanovili novo stranko, da bodo spet lahko pri koritu!
Pač že večkrat videno, če ne moreš v eni stranki priti do korita, pa ustanovi novo...
Ovce jih pa volimo(jo) in verjamemo ter upamo v "poštene ljudi"!
Mah, ne moreš poštenosti v politiki iskati, tega ni. Jankovič je pa itak prepošten za politiko. Kšne mučke z zemljišči, to že, kakšnega nategneš, mal se neumnega delaš... Ampak za politiko pa ni, mu manjka brezobzirnosti.
Mr.B ::
Torej sami filozofi. Vprašanje je le, da jim EU, ne bo dala ročne.
France Rejects Genocide Accusations Against Israel in Gaza,
To accuse the Jewish state of genocide is to cross a moral threshold
Marat ::
Na Siolu sem bral http://www.siol.net/novice/slovenija/20... kjer primerjajo programa AB in MC. Pri MC so zapisali: " spodbujanje krožne ekonomije, ".
Dost mešanja megle v teh programih, čeprav moram rečt da je program Bratuškove vseeno za odtenek bolj specifičen. Tu se je lepo pokazalo, da Cerar ni niti L od liberalca, čeprav ga nekateri hočejo tako prikazati (nič glede privatizacije ter zavzemanje za ohranjanje "strateške" infrastrukture). Bolj se zdi, da je to stranka ohranjanja statusa quo.
ramiz?! ::
Glugy je odprl tud posebno temo z istim postom, kjer sem mu lepo odgovoril, da piše stvari o katerih nič ne ve. In tako pride do jasne posledice: nekdo nekaj narobe interpretira (po pomoti ali zanalašč) in zaključek je čisto napačen.
Moj odg iz tiste teme: Najprej je potrebno vedeti kaj pomeni izraz krožna ekonomija. Nima nikakršne zveze s tem kar si ti pisal. Gre zgolj za to, da so pri Delu ta izraz uporabili napačno oz. se niso zavedali, da ima ta besedna zveza nek drug pomen. Tako da imaš lahko še vedno hkrati krožno in tržno ekonomijo...
+
Moj odg iz tiste teme: Najprej je potrebno vedeti kaj pomeni izraz krožna ekonomija. Nima nikakršne zveze s tem kar si ti pisal. Gre zgolj za to, da so pri Delu ta izraz uporabili napačno oz. se niso zavedali, da ima ta besedna zveza nek drug pomen. Tako da imaš lahko še vedno hkrati krožno in tržno ekonomijo...
+
Never regret anything, there's always a reason things happen.
Ja men se je čudn zdel da bi se Cerar zavzemal za tist kar sm v Delu prebral da naj bi krožna ekonomija bila. Zato sm pač vprašal. Je pa res da so pri Delu (katermu očitno mal preveč verjamem) napačno uporabil izraz.
Da ne bo kdo zaveden
Krožna ekonomija:
Strokovna definicija: da se da izdelke popravit, nadgradit ipd dobre stvari. namest da vsakič ko hočš boljši računalnik recimo ne kupš novga ampak rajš nadgradiš starga. V tem smislu. Sm prepričan da mihaz zna boljš razložit sicer
Delo-va definicija: ekonomija kjer en drug pozna in se zarad raznih vez omejuje delovanje konkurence
Da ne bo kdo zaveden
Krožna ekonomija:
Strokovna definicija: da se da izdelke popravit, nadgradit ipd dobre stvari. namest da vsakič ko hočš boljši računalnik recimo ne kupš novga ampak rajš nadgradiš starga. V tem smislu. Sm prepričan da mihaz zna boljš razložit sicer
Delo-va definicija: ekonomija kjer en drug pozna in se zarad raznih vez omejuje delovanje konkurence
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Glugy ()
Dost mešanja megle v teh programih, čeprav moram rečt da je program Bratuškove vseeno za odtenek bolj specifičen. Tu se je lepo pokazalo, da Cerar ni niti L od liberalca, čeprav ga nekateri hočejo tako prikazati (nič glede privatizacije ter zavzemanje za ohranjanje "strateške" infrastrukture). Bolj se zdi, da je to stranka ohranjanja statusa quo.
Kako točno se ohranjanje strateške infrastrukture tepe z liberalizmom?
Bolj v smislu da se s "strateško" pri nas označuje že vsako trgovino in je zato izgovor da se privatizacije ne izvaja.
Ja men se je čudn zdel da bi se Cerar zavzemal za tist kar sm v Delu prebral da naj bi krožna ekonomija bila. Zato sm pač vprašal. Je pa res da so pri Delu (katermu očitno mal preveč verjamem) napačno uporabil izraz.
Da ne bo kdo zaveden
Krožna ekonomija:
V bistvu gre bolj za zmedo pri adekvatnem izrazu za "circular economy" (nemci:Kreislaufwirtschaft). V Delovnem članku, če misliš tega ni mišljena ta, plus, članek je iz leta 2011 -strokovna definicija oz. adekvaten izraz v slovenščini ne vem če sploh je (bil) že sploh? To sem jaz prvič slišal šele par let nazaj, ampak leta 2011 še ne, semizdi.
Bolj v smislu da se s "strateško" pri nas označuje že vsako trgovino in je zato izgovor da se privatizacije ne izvaja.
Privatizirat ali podržavit karkoli zgolj iz ideoloških razlogov je seveda bedarija.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: nejclp ()
noraguta ::
Jao Cerar, stranka brez programa z parimi parolami.
Pust' ot pobyedy k pobyedye vyedyot!
Mr.B ::
No na kocu bodo ti. levi naredi strankarski Oktet .
France Rejects Genocide Accusations Against Israel in Gaza,
Jao, spet en, ki verjame
Slovensko politčno življenje je, ehem... bogatejše še za eno entiteto.
http://www.rtvslo.si/slovenija/slovensk...
Nič posebnega, hej, poživi pa le!
http://www.rtvslo.si/slovenija/slovensk...
Nič posebnega, hej, poživi pa le!
/\/\.K.
Jao, spet en, ki verjamepravljicamprogramom. Kaj točno si nazadnje volil, da vidimo, kako se je tisti program izvajal?
sls, ampak temu se tud programa ne da napisat.
klub temu da je sicer hud formalist. eden od obrazov ki računa ne tega ne onega ne bodo, mogoče bodo pa mene. ala jankovic prjšni mandat, nahit vkup nametana stranka mesec dni pred volitvami.
Okapi ::
In kaj naj bi naredil - saj ni on načrtoval predčasnih volitev poleti. Sedaj je pač treba hiteti.
O.
O.
MrStein ::
Ja, propad koalicije PS pa je res bilo veliko presenečenje. Še posebej, ko je AB leto prej napovedala glasovanje o zaupnici.
Če tega ni znal predvidet, kaj bo šele potem ko bo "za krmilom"?
Ekspress izdelava strank, medtem ko čakate.
(Aljanina karikatura, žal ne najdem linka)
Če tega ni znal predvidet, kaj bo šele potem ko bo "za krmilom"?
Nov dan, nova stranka.
Ekspress izdelava strank, medtem ko čakate.
(Aljanina karikatura, žal ne najdem linka)
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!
Zgodovina sprememb…
- spremenil: MrStein ()
Sej cerar je vedno na TV (še kot politični komentator) izjavljal samo puhlice brez kakršne koli vsebine.
Vidim pa da se po medijih vedno bolj omenja Bratuškovo kot vodjo nekega liberalnega bloka. Mogoče se to sam meni zdi, ampak jaz pri njej in njenih političnih sopotnikih ne vidim nobene liberalnosti. Kaj je njena vlada naredila za deregulacijo gospodarstva? Za zmanjšanje obsega javnega sektorja? itd.
Edina res liberalna stranka do sedaj je bila Virantova, sam glede na to kako kotira na anketah, očitno slovencem liberalizem ni na kožo pisan
Invictus ::
Glede na vse poste tukaj (sam pač ne spremljam slovenskih programov), bi rekel da kar vsi vidijo šiviljo na čelu države ...
Meni to ni nič všeč ... Zato najbrž ne delam več v SLO. Sicer pa druga stran ni nič boljša. Imeti na čelu države zapornika ...
Težka odločitev ...
Meni to ni nič všeč ... Zato najbrž ne delam več v SLO. Sicer pa druga stran ni nič boljša. Imeti na čelu države zapornika ...
Težka odločitev ...
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."
http://goo.gl/2YuS2x
http://goo.gl/2YuS2x
Glede na vse poste tukaj (sam pač ne spremljam slovenskih programov), bi rekel da kar vsi vidijo šiviljo na čelu države ...
Težka odločitev ...
Na koncu bo Korl novi šefe
>Edina res liberalna stranka do sedaj je bila Virantova, sam glede na to kako kotira na anketah, očitno slovencem liberalizem ni na kožo pisan
Ja, ker cca 100k nadomestil, ki jih je vračal v kosih, letalske karte in odhod Šušteršiča niso imeli nobenega vpliva na DL...
Da ne omenjamo, da so šli v vlado z JJ - kako naj liberalci to podpremo?
Ja, ker cca 100k nadomestil, ki jih je vračal v kosih, letalske karte in odhod Šušteršiča niso imeli nobenega vpliva na DL...
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Poldi112 ()
>Edina res liberalna stranka do sedaj je bila Virantova, sam glede na to kako kotira na anketah, očitno slovencem liberalizem ni na kožo pisan
Nadomestila so bila že pred volitvami tema, bolj so bile škodljive za stranko te letalske karte. Kar se pa tiče vlade z Janšo - hja, imel je izbiro med Janšo in Jankovićem... nič od tega ni bila dobra izbira. In ker sta ravno ona dva dobila največ glasov na volitvah, je to še en dokaz da se večini slovencev fučka za liberalizem. Pri nas sta v igri samo socializem in krščanarski nacionalizem/šovinizem. Žal.
Z DL je tako ali tako konec, podobno kot z LDS in Zares. Nimajo praktično nobene možnosti za vrnitev. Vprašanje je samo, ali se bodo člani vsak po svoje raztepli po drugih strankah, ali pa se bo stranka organizirano priključila kateri od večjih. V moji kristalni krogli se prikazuje ZAB kot edina možnost za priključitev. V poštev bi prišel tudi Šoltes, samo vprašanje, če bo hotel imeti na volitvah zraven katero od "starih" strank.
O.
O.
IMO dokler bo Zoki predsednik PS ni možnosti za nobeno koalicijo s komerkoli.
Sicer obstaja dokaj realna možnost, da sploh ne presežejo parlamentarnega praga. Je pa škoda glasov zombijev in trenirkarjev.
Sicer obstaja dokaj realna možnost, da sploh ne presežejo parlamentarnega praga. Je pa škoda glasov zombijev in trenirkarjev.
avani ::
meni je kar malo žal, da nimamo močnega liberalnega pola in zelenih.
Skoraj vse stranke so ali kvazi socialdemokratske ali pa kvazi krščanskodemokratske.
Skoraj vse stranke so ali kvazi socialdemokratske ali pa kvazi krščanskodemokratske.
Kahl in Židan oblikujeta prvo _uradno_ SDNJ zavezništvo!
http://www.rtvslo.si/slovenija/erjavec-...
Direktno, levjega - brez okolišarjenja. Sedaj samo čakam, da se en opogumi in dvigne zastavo BMK!
http://www.rtvslo.si/slovenija/erjavec-...
Direktno, levjega - brez okolišarjenja. Sedaj samo čakam, da se en opogumi in dvigne zastavo BMK!
/\/\.K.
Zgodovina sprememb…
Samo to so zgolj (predvolilne) obljube - na volitvah bosta nastopala ločeno. Da bosta po volitvah hotela biti v koaliciji, pa je jasno tudi brez tega. Erjavca bi penzionisti povaljali v katranu in posuli s perjem, če bi šel še enkrat v vlado z SDS.
O.
O.
Kolikor jaz poznam Kahla, bi če bi stvari prišle tako daleč in ne bi bilo druge možnosti pač skomignil in rekel "oprostite, babica, sam to dehlam za vaše pensije", vzel žepno pakiranje vazilina in zaprl vrata Jajove pisarne.
Samo možnosti so majhne, da pride do tega scenarija. SDNJ koalicija je verjetnejša. Kahl je v bistvu eden redkih strategov v slovenski politiki.
Samo možnosti so majhne, da pride do tega scenarija. SDNJ koalicija je verjetnejša. Kahl je v bistvu eden redkih strategov v slovenski politiki.
/\/\.K.
Zgodovina sprememb…
ti se pa res težko okličeš za ljubitelja svoboščin, saj hudu gravitiraš h strankam ki zagovarjajo vmešavanje države v vse sfere.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: noraguta ()
Šoltes:"Niso nas ugrabili!"
Moj predlog za Šoltesov predvolilni jumbo, če ne bo licenca od 20th Century Fox predraga seveda:
Š-fajli
Moj predlog za Šoltesov predvolilni jumbo, če ne bo licenca od 20th Century Fox predraga seveda:
Š-fajli
/\/\.K.
Zgodovina sprememb…
ti se pa res težko okličeš za ljubitelja svoboščin, saj hudu gravitiraš h strankam ki zagovarjajo vmešavanje države v vse sfere.
Jaz sem za reguliran trg. In za regulacijo praktično vsega. Nereguliran prost trg gravitira proti monopolu. Brez okoljevarstvenih predpisov živiš v svinjariji. ...
Zakaj bi bila regulacija nezdružljiva z liberalizmom? Drugače sem pa najbolj občutljiv na področju pravne države in spoštovanja ljudi in tam sds recimo pogrne na celi črti - zatiranje manjšin, sovražni govor, ignoriranje sodišč, ... Če imajo bolj liberalen odnos na drugih področjih niti ne vidim, ker mi že to kar vidim spusti temo pred oči.
V bistvu se z ekonomijo ne ukvarjam, ker se zavedam, da o njej nimam pojma. Ampak čisto s stališča zlorab se mi zdi koristno, da država nima v lastni stvari, ki niso res strateško pomembne.
ZaphodBB ::
Pojma nimam, kaj mi hočeš povedati? Da moram imeti o vsem mnenje? Ne gledam jaz velikega vodje in mapiram svoje mnenje na njegovega.
Tudi, kako naj racionalno sodim o ekonomskih programih, če se še tisti, ki so 10 let študirali to področje, ne morejo zmeniti, kaj je smiselno.
Tudi, kako naj racionalno sodim o ekonomskih programih, če se še tisti, ki so 10 let študirali to področje, ne morejo zmeniti, kaj je smiselno.
E, vidiš, če si liberalec, si liberalec tako na ekonomskem področju kot na področju osebnih svoboščin. Pač na vse gledaš skozi prizmo svobode, ker je to glavna vrednota v liberalizmu (+ enakopravnost). V socializmu sta npr. glavni vrednoti enakost (predvsem ekonomska) in solidarnost, v konservativizmu pa vera in lojalnost.
Svoboda je tudi, da lahko vsakdo počne različne stvari in ga pri tem ne ovira revščina (ali to, da se je rodil revnim staršem), recimo, ali predrago šolstvo.
O.
O.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Okapi ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Cerar ni več predsednik vlade! (strani: 1 2 3 4 5 )Oddelek: Loža | 44855 (38096) | Jupito |
» | EU volitve 2014 (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )Oddelek: Problemi človeštva | 72908 (66302) | nevone |