Forum » Problemi človeštva » Nove stranke 2014
Nove stranke 2014
Temo vidijo: vsi
jype ::
Tody> Slovenija je pa v kurcu zarad takih kot je READER in podobni, vse napizdit vse kritizirat, vsi bodo vse nategnil gremo delat zalogo vazelina namesto da bi poskrbel da ne pride sploh do tega da ti kdo kaj tlači v rit.
Mislim, da Slovenija sploh ni v kurcu in če kaj, potem so ljudje, ki ustvarjajo vrednost v gospodarstvu zaslužni za to, da država sploh deluje.
ZaphodBB> Ahh jype, you know nothing.
To je filozofija, ne pa znanost (znanost od Heisenberga naprej nima več nobene racionalne osnove za deterministično pozicijo).
Mislim, da Slovenija sploh ni v kurcu in če kaj, potem so ljudje, ki ustvarjajo vrednost v gospodarstvu zaslužni za to, da država sploh deluje.
ZaphodBB> Ahh jype, you know nothing.
To je filozofija, ne pa znanost (znanost od Heisenberga naprej nima več nobene racionalne osnove za deterministično pozicijo).
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: jype ()
ZaphodBB ::
Vidim, da nisi prebral članka.
Dobesedno prvi odstavek pravi:
In oprosti, če imam več zaupanja v enega filozofa s Stanforda, kot pa v Jureta iz Ljubljana glede pregleda relevantnega dogajanja v filozofiji in naravoslovju.
Seveda jype ve kaj je res ker je fašist.
Dobesedno prvi odstavek pravi:
Determinism is deeply connected with our understanding of the physical sciences and their explanatory ambitions, on the one hand, and with our views about human free action on the other. In both of these general areas there is no agreement over whether determinism is true (or even whether it can be known true or false), and what the import for human agency would be in either case.
In oprosti, če imam več zaupanja v enega filozofa s Stanforda, kot pa v Jureta iz Ljubljana glede pregleda relevantnega dogajanja v filozofiji in naravoslovju.
Seveda jype ve kaj je res ker je fašist.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: ZaphodBB ()
ZaphodBB> In oprosti, če imam več zaupanja v enega filozofa s Stanforda, kot pa v Jureta iz Ljubljana glede pregleda relevantnega dogajanja v filozofiji in naravoslovju.
Uncertainty principle @ Wikipedia
Mimo tega ne moreš.
Kot pravi Feynman: If it disagrees with experiment, it's wrong. In that simple statement is the key to science. It doesn't make a difference how beautiful your guess is, it doesn't make a difference how smart you are who made the guess or what his name is, if it disagrees with experiment, it's wrong. That's all there is to it.
Mimo tega ne moreš.
Kot pravi Feynman: If it disagrees with experiment, it's wrong. In that simple statement is the key to science. It doesn't make a difference how beautiful your guess is, it doesn't make a difference how smart you are who made the guess or what his name is, if it disagrees with experiment, it's wrong. That's all there is to it.
nokkj ::
Mene precej bolj kot to, da je veren kristjan (če je), moti, da očitno res misli, da ni naključij in ima vse nek namen. To je popolnoma neznanstveno, pa tudi z zdravo pametjo je skregano. Pa tisto nakladanje o "karmi" (sve se vrača, sve se plača) je tudi za bohpomagi.
O.
Mene pa niti najmanj, dosti bolj bi me, če bi bil kristjan :) Iti iz zavetja večine in tradicije ni lahka stvar.
Aja, takrat sem Cerarja celo zagovarjal, v smislu da je lahko vera najbolj racionalna stvar. (Interjvu je bil enkrat ~12. maja)
https://slo-tech.com/forum/t608899/p442...
"Biti veren je lahko najbolj racionalna stvar na svetu. Pač vse okoliščine, vse človeško znanje in vedenje nekemu človeku kažejo, da obstaja nek Bog (vse to je zelo odvisno od konkretne vere). Razen seveda, če si ateistični fundamentalist, zanje je edina racionalna vera ateizem."
Okapi ::
In oprosti, če imam več zaupanja v enega filozofa s Stanforda, kot pa v Jureta iz Ljubljana glede pregleda relevantnega dogajanja v filozofiji in naravoslovju.Če bi primerjal samo mnenji (brez argumentacije) teh dveh, je tvoja logika čisto OK. Ampak je en mali zajeb, primerjati moraš mnenje tistega filozofa s Stanforda z mnenji desetih fizikov z iste univerze.
O.
s6c-gEL ::
Oglas Studio Moderna/topshop:
Novo novo novo na tržišču!
Stranka SMC:
Senica Miro & Company.
Kupiš SMC dobiš Mira Senico !!
To pa še ni vse ! Če pokličeš v naslednjih 15 minutah dobiš zraven še Katarino Kresal.
Novo novo novo na tržišču!
Stranka SMC:
Senica Miro & Company.
Kupiš SMC dobiš Mira Senico !!
To pa še ni vse ! Če pokličeš v naslednjih 15 minutah dobiš zraven še Katarino Kresal.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: s6c-gEL ()
ZaphodBB> In oprosti, če imam več zaupanja v enega filozofa s Stanforda, kot pa v Jureta iz Ljubljana glede pregleda relevantnega dogajanja v filozofiji in naravoslovju.
Mimo tega ne moreš.
Heisenberg uncertainty principle @ Wikipedia
http://en.wikipedia.org/w/index.php?tit...
@Okapi:
Jaz samo pravim, da med resnimi znanstveniki ni konsenza. Ne da je svet determinističen ali ni. Zaenkrat še ne vemo in očitno ne moremo vedet. Kdor trdi drugače ima agendo. To samo to in nič več kot to.
Edit: re stanfordski fiziki in filozofi... Moja predpostavka je, da imajo dotični stanfordski filozofi in fiziki verjetno več možnosti za izmenjavo mnenj in dognanj, kot pa ti in jype...
Zgodovina sprememb…
ZaphodBB> Jaz samo pravim, da med resnimi znanstveniki ni konsenza.
Ni treba, da je konsenz. If it disagrees with experiment, it's wrong.
Trenutno je eksperiment preklemano dober in ena od daleč najbolj natančnih napovedi točno tiste znanosti, ki pravi da je kakršenkoli determinizem iluzija, to je emergent property makroskopskega sveta.
ZaphodBB> Edit: re stanfordski fiziki in filozofi... Moja je, da imajo dotični stanfordski filozofi in fiziki verjetno več možnosti za izmenjavo mnenj in dognanj, kot pa ti in jype...
If it disagrees with experiment, it's wrong.
Trenutno je eksperiment preklemano dober in ena od daleč najbolj natančnih napovedi točno tiste znanosti, ki pravi da je kakršenkoli determinizem iluzija, to je emergent property makroskopskega sveta.
ZaphodBB> Edit: re stanfordski fiziki in filozofi... Moja je, da imajo dotični stanfordski filozofi in fiziki verjetno več možnosti za izmenjavo mnenj in dognanj, kot pa ti in jype...
ZaphodBB> Jaz samo pravim, da med resnimi znanstveniki ni konsenza.
Daj bodi srček, pa mi prilepi še kak link do dotičnega eksperimenta, ker ga ne poznam - pa si domišljam da bi ga moral.
Ko si ravno Heisenberga privlekel ven...
Evo slike atomskih orbital... Sicer so kaotični sistemi ampak, če vzameš malo distance je pozicija delca precej dobro definirana in determinirana.
http://www.webelements.com/shop/product...
Zgodovina sprememb…
ZaphodBB> Daj bodi srček, pa mi prilepi še kak link do dotičnega eksperimenta, ker ga ne poznam - pa si domišljam da bi ga moral.
Bell test experiments @ Wikipedia
(Matematika, ki pravilno napoveduje izid tega eksperimenta, pravi več kot zgolj, da realnost ni predeterminirana: Pravi, da sploh ne more obstajati realnost, ki je predeterminirana.)
(Matematika, ki sta jo zaradi svojih filozofskih prepričanj poskušala do rešitve pripeljat Einstein in Bohm, rezultat eksperimenta napove narobe - je pa v domišljijskem vesolju, kjer ga napove pravilno, determinizem na določenem nivoju dejansko zapovedan.)
(Matematika, ki pravilno napoveduje izid tega eksperimenta, pravi več kot zgolj, da realnost ni predeterminirana: Pravi, da sploh ne more obstajati realnost, ki je predeterminirana.)
(Matematika, ki sta jo zaradi svojih filozofskih prepričanj poskušala do rešitve pripeljat Einstein in Bohm, rezultat eksperimenta napove narobe - je pa v domišljijskem vesolju, kjer ga napove pravilno, determinizem na določenem nivoju dejansko zapovedan.)
Zgodovina sprememb…
ZaphodBB> Daj bodi srček, pa mi prilepi še kak link do dotičnega eksperimenta, ker ga ne poznam - pa si domišljam da bi ga moral.
(Matematika, ki sta jo zaradi svojih filozofskih prepričanj poskušala do rešitve pripeljat Einstein in Bohm, rezultat eksperimenta napove narobe - je pa v vesolju, kjer ga pravilno, determinizem na določenem nivoju dejansko zapovedan.)
Hvala ker si mi uničil dan.
http://xkcd.com/214/
Utk ::
Ne, država ne deluje, na nobenem nivoju. Posamezniki v njej sicer ne živijo tako slabo, večina celo dobro, ampak sama država pa ne deluje, nikakor in na noben način, in vsega kar se država dotakne se spremeni v drek, in tega niti Cerar ne bo spremenil.
ZaphodBB> Hvala ker si mi uničil dan.
Razumem tvojo bolečino. Zadnjič sem prišel do Bicycle face @ Wikipedia
Razumem tvojo bolečino. Zadnjič sem prišel do Bicycle face @ Wikipedia
Zagor_tenay ::
Čisto nobene prave škode ne bi bilo, če bi SŠ in OŠ ostale take kot so bile v zgodnjih devetdesetih, vkl. osemletka. Ker od eksperimentov kaj koristnega ni bilo, povečalo pa se je število balasta od oprijemljivh stvari (publikacije) do postopkov.Saj si hotel reči v začetku sedemdesetih, ne? Leta 1970 so ukinili sobotni pouk, ker je bila imho zadnja koristna reforma.
O.
celo usmerjeno izobraževanje je bilo boljše kot pa Gabrov LDS šolski sistem, ki ga imamo sedaj. To kar imamo sedaj od šolskega sistema je katastrofa.
Utk> Ne, država ne deluje, na nobenem nivoju. Posamezniki v njej sicer ne živijo tako slabo, večina celo dobro, ampak sama država pa ne deluje, nikakor in na noben način, in vsega kar se država dotakne se spremeni v drek, in tega niti Cerar ne bo spremenil.
Wrong. Ko mi otroci zbolijo, jih peljem k zdravniku, ki jim predpiše antibiotike, te pa mi izročijo v lekarni. Ob prometnih nesrečah ali ko najdem denarnico se oglasim policiji, ki reči uredi v znosnem času. Ob nezavestnem človeku pokličem reševalce, ki pridejo dovolj hitro. Če potrebujem dokumente za potovanje, jih dobim v slabem tednu dni. Če bi rad gradil, mi na podlagi gradbene dokumentacije odobrijo gradnjo v znosnem času. Novo podjetje lahko ustanovim hitreje kot v Franciji in Nemčiji. Davčna politika je podrejena recesiji in jo razumem, čeprav škoduje predvsem meni, ker sem nadpovprečen.
Žal mi je, ne vidim, kako država ne deluje.
Wrong. Ko mi otroci zbolijo, jih peljem k zdravniku, ki jim predpiše antibiotike, te pa mi izročijo v lekarni. Ob prometnih nesrečah ali ko najdem denarnico se oglasim policiji, ki reči uredi v znosnem času. Ob nezavestnem človeku pokličem reševalce, ki pridejo dovolj hitro. Če potrebujem dokumente za potovanje, jih dobim v slabem tednu dni. Če bi rad gradil, mi na podlagi gradbene dokumentacije odobrijo gradnjo v znosnem času. Novo podjetje lahko ustanovim hitreje kot v Franciji in Nemčiji. Davčna politika je podrejena recesiji in jo razumem, čeprav škoduje predvsem meni, ker sem nadpovprečen.
Zakaj citiraš predvolilni oglas AB ?
ZaphodBB> Probaj zgradit namakalno napravo :D :D
Ne upam si.
s6c-gEL> Zakaj citiraš predvolilni oglas AB ?
Če je to predvolilni oglas AB, potem ima AB prav. Ni nam treba bashat priseljencev z juga, ali pa javnega sektorja, da bi lahko gospodarstvo postavili narobe. Samo več in bolje moramo delati. No, vi morate, jaz že.
Ne upam si.
s6c-gEL> Zakaj citiraš predvolilni oglas AB ?
Če je to predvolilni oglas AB, potem ima AB prav. Ni nam treba bashat priseljencev z juga, ali pa javnega sektorja, da bi lahko gospodarstvo postavili narobe. Samo več in bolje moramo delati. No, vi morate, jaz že.
Utk> Ne, država ne deluje, na nobenem nivoju. Posamezniki v njej sicer ne živijo tako slabo, večina celo dobro, ampak sama država pa ne deluje, nikakor in na noben način, in vsega kar se država dotakne se spremeni v drek, in tega niti Cerar ne bo spremenil.
Pelješ bolne otroke k zdravniku, ki te najprej vpraša če si naročen. Potem ti predpiše antibioteke, za katere je on plačan, da jih predpiše, in ne tiste, ki so najbolj koristni. Predpiše ti jih na papirnat recept, ki ga nihče ne preverja in prek katerih se kradejo milijoni, čeprav ima že cel Balkan elektronske recepte. V lekarno greš po možnosti v Ljubljansko, ki z mafijskimi metodami omejuje konkurenco. Pol prometnih nesreč doživiš, ker so ceste v razsulu, nevzdrževane in preozke. Policija ima pol voznega parka popolnoma nevoznega, ostala polovica pa tudi ne bi šla čez tehničnega. Reševalci pridejo, če imajo s čim. Dokumente plačaš, slikat se moraš pri blagoslovljenem fotografu, avtomatika in digitalizacija dela na pol. Za gradbeno dovoljenje je zelo odvisno kaj je zate znosni čas in kaj gradiš. Novo podjetje ustanoviš hitro, takoj drug dan pa že dobiš par položnic, za stvari ki jih nisi naročil in jih ne rabiš, pa tudi centa še nisi do takrat zaslužil. Davčne politike ni.
Ampak glavno da država deluje.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Utk ()
Utk> Pelješ bolne otroke k zdravniku, ki te najprej vpraša če si naročen.
Ne, me ne: Do zdaj sem še vedno telefoniral in slišal "pridite kadarkoli pred sedmo zvečer". Čakal sem največ 40 minut, ko se je pred mene vrinil en nesramen nujni primer s hudimi težavami z dihanjem.
Utk> Potem ti predpiše antibioteke, za katere je on plačan, da jih predpiše, in ne tiste, ki so najbolj koristni.
Bullshit. Predpiše hiconcil, ki je amoksicilin, torej klasični generični antibiotik za vrsto obolenja, ki so ga imeli otroci. Drugega tako in tako nima smisla predpisovati in nihče ne bi predpisal ničesar drugega, če ne bi bil odziv na tega (ki se razmeroma dobro prebavlja in ima zelo omejene stranske učinke) slab.
Utk> Predpiše ti jih na papirnat recept, ki ga nihče ne preverja in prek katerih se kradejo milijoni, čeprav ima že cel Balkan elektronske recepte.
Me ne gane. Recept je itak efektivno elektronski, ker je račun, ki ga plača zavarovalnica, elektronski.
Utk> V lekarno greš po možnosti v Ljubljansko, ki z mafijskimi metodami omejuje konkurenco.
Ja, ker je v istem zdravstvenem domu. Mafijske metode so problem sodstva, ne mene. Hvala bogu, da mi ni treba bit še policist.
Utk> Pol prometnih nesreč doživiš, ker so ceste v razsulu, nevzdrževane in preozke.
Za kolesarja nič od tega ni velik problem, ker ni obsceno širok.
Utk> Policija ima pol voznega parka popolnoma nevoznega, ostala polovica pa tudi ne bi šla čez tehničnega.
Lahko si izmišljuješ neumnosti, jasno.
Utk> Reševalci pridejo, če imajo s čim.
Statistika kaže, da smo glede tega pod evropskim povprečjem, čeprav verjamem, da predvsem zaradi majhnosti države.
Utk> Dokumente plačaš, slikat se moraš pri blagoslovljenem fotografu
Fotografiral sem se sam. Dokumente plačam tudi v Kanadi.
Utk> avtomatika in digitalizacija dela na pol.
V mojem primeru vedno dela popolnoma, zgleda imaš ravno ti tako nepopisno smolo.
Utk> Za gradbeno dovoljenje je zelo odvisno kaj je zate znosni čas in kaj gradiš.
Drži. Ker dobro poznam prostorsko zakonodajo, se mi zdi znosno, komu drugemu, ki bi gradil kar malo levo desno naokrog, pa najbrž ni všeč, dokler mu sosed ne začne gradit tam, kjer noče.
Utk> Novo podjetje ustanoviš hitro, takoj drug dan pa že dobiš par položnic, za stvari ki jih nisi naročil in jih ne rabiš, pa tudi centa še nisi do takrat zaslužil.
Tu pa že konkretno lažeš.
Utk> Davčne politike ni.
Naj ti bo, to niti ni tako slaba ubeseditev naše davčne politike.
Utk> Ampak glavno da država deluje.
Yup. Moji dohodki naraščajo, pa standard tudi, čeprav plačujem vedno višje davke.
Ne, me ne: Do zdaj sem še vedno telefoniral in slišal "pridite kadarkoli pred sedmo zvečer". Čakal sem največ 40 minut, ko se je pred mene vrinil en nesramen nujni primer s hudimi težavami z dihanjem.
Utk> Potem ti predpiše antibioteke, za katere je on plačan, da jih predpiše, in ne tiste, ki so najbolj koristni.
Bullshit. Predpiše hiconcil, ki je amoksicilin, torej klasični generični antibiotik za vrsto obolenja, ki so ga imeli otroci. Drugega tako in tako nima smisla predpisovati in nihče ne bi predpisal ničesar drugega, če ne bi bil odziv na tega (ki se razmeroma dobro prebavlja in ima zelo omejene stranske učinke) slab.
Utk> Predpiše ti jih na papirnat recept, ki ga nihče ne preverja in prek katerih se kradejo milijoni, čeprav ima že cel Balkan elektronske recepte.
Me ne gane. Recept je itak efektivno elektronski, ker je račun, ki ga plača zavarovalnica, elektronski.
Utk> V lekarno greš po možnosti v Ljubljansko, ki z mafijskimi metodami omejuje konkurenco.
Ja, ker je v istem zdravstvenem domu. Mafijske metode so problem sodstva, ne mene. Hvala bogu, da mi ni treba bit še policist.
Utk> Pol prometnih nesreč doživiš, ker so ceste v razsulu, nevzdrževane in preozke.
Za kolesarja nič od tega ni velik problem, ker ni obsceno širok.
Utk> Policija ima pol voznega parka popolnoma nevoznega, ostala polovica pa tudi ne bi šla čez tehničnega.
Lahko si izmišljuješ neumnosti, jasno.
Utk> Reševalci pridejo, če imajo s čim.
Statistika kaže, da smo glede tega pod evropskim povprečjem, čeprav verjamem, da predvsem zaradi majhnosti države.
Utk> Dokumente plačaš, slikat se moraš pri blagoslovljenem fotografu
Fotografiral sem se sam. Dokumente plačam tudi v Kanadi.
Utk> avtomatika in digitalizacija dela na pol.
V mojem primeru vedno dela popolnoma, zgleda imaš ravno ti tako nepopisno smolo.
Utk> Za gradbeno dovoljenje je zelo odvisno kaj je zate znosni čas in kaj gradiš.
Drži. Ker dobro poznam prostorsko zakonodajo, se mi zdi znosno, komu drugemu, ki bi gradil kar malo levo desno naokrog, pa najbrž ni všeč, dokler mu sosed ne začne gradit tam, kjer noče.
Utk> Novo podjetje ustanoviš hitro, takoj drug dan pa že dobiš par položnic, za stvari ki jih nisi naročil in jih ne rabiš, pa tudi centa še nisi do takrat zaslužil.
Tu pa že konkretno lažeš.
Utk> Davčne politike ni.
Naj ti bo, to niti ni tako slaba ubeseditev naše davčne politike.
Utk> Ampak glavno da država deluje.
Yup. Moji dohodki naraščajo, pa standard tudi, čeprav plačujem vedno višje davke.
Smrekar1 ::
Pol prometnih nesreč doživiš, ker so ceste v razsulu, nevzdrževane in preozke.
Ne vem kje se ti voziš, ampak jaz s tem nimam problemov. Statistika kaže, da sta glavna vzroka prometnih nesreč previsoka hitrost in alkohol. Slabe ceste so precej globoko dol. Je pa res, da sem se vozil tudi po drugih državah in se mi pri nas ne zdijo nič posebnega. Za nekoga, ki misli, da so drugod le in samo šestpasovne avtoceste do vsakega zelnika pa ja, verjamem, da se mu zdi slabo. Ampak to je zaradi tvojih nerealnih pričakovanj, ne ker so ceste dejansko slabe.
Seveda, če se bi vozili 30 po teh kolovozih, ne bi bilo mrtvih.
Za ostalo si pa kar mislite, da si zmišljujem, vsak dan vidim istih 20 policijskih avtov, ki so zaparkirani že eno leto, uporabljajo jih pa kakih 5, ki so tudi že za odpis.
Za ostalo si pa kar mislite, da si zmišljujem, vsak dan vidim istih 20 policijskih avtov, ki so zaparkirani že eno leto, uporabljajo jih pa kakih 5, ki so tudi že za odpis.
Seveda, če se bi vozili 30 po teh kolovozih, ne bi bilo mrtvih.
Kot sem rekel, ne vem kje se ti voziš. Jaz pri nas res slabe ceste še nisem videl. Nekaj jih je v slabšem stanju, so pokrpane ali potrebne krpanja, vendar si totalno pretiraval oz. ne veš kaj je res slaba ali nevarna cesta.
Še enkrat, ne vem kje se voziš. Policijski vozni park je sicer res nekoliko zdelan, ampak da bi bilo "pol neuporabnega, ostala pol ne bi šlo čez tehničnega" je pa bosa. Pokaži kako si to ugotovil, tvoje osebno mnenje, da je tako na osnovi enega parkirišča, kjer se ti zdi, da uporabljajo samo 5 od 20 avtomobilov ni ravno prepričljivo.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Smrekar1 ()
Sam minister je povedal, da država ni več sposobna držat minimuma od minimuma varnosti na cestah, ampak ti že veš bolje. Koliko mostov je napol zaprtih, ker ni denarja, da jih bi poflikali?
Policija ima itak preveč avtov, ampak da jih je pol nevoznih vseeno kaže, da ne zna upravljat z njimi. Kar vprašaj kakega policaja, če ne verjameš meni. Ali jim pa pošlji vprašanje koliko od vseh avtov je v zadnjem letu naredilo vsaj 1000 km. Verjetno tega podatka "nimajo".
To je kljub državi, in ne zaradi države.
Policija ima itak preveč avtov, ampak da jih je pol nevoznih vseeno kaže, da ne zna upravljat z njimi. Kar vprašaj kakega policaja, če ne verjameš meni. Ali jim pa pošlji vprašanje koliko od vseh avtov je v zadnjem letu naredilo vsaj 1000 km. Verjetno tega podatka "nimajo".
To je kljub državi, in ne zaradi države.
Zgodovina sprememb…
PaX_MaN ::
MrStein ::
Mimo tega ne moreš.
Or the experiment is wrong. Been there, done that...
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!
svecka ::
Evo še uradno sveže iz televizije. Dokazali so da je SMC = bivša LDS. Miro Cerar je bil celo funkcionar v LDS stranki. In vsi se spomnimo koliko je kradla takrat LDS in kako je odšla v bankrot. Super ane, kakšna svetla prihodnost Slovenije!
Vsi, ki ne haluciniramo, se dobro spomnimo, da nas je LDS spravila v EU, da imamo zdaj višji standard kot smo ga imeli v devetdesetih.
MrStein> Or the experiment is wrong. Been there, done that...
Precision tests of QED @ Wikipedia
MrStein> Or the experiment is wrong. Been there, done that...
Precision tests of QED @ Wikipedia
Zgodovina sprememb…
Vsi, ki ne haluciniramo, se dobro spomnimo, da nas je LDS spravila v EU, da imamo zdaj višji standard kot smo ga imeli v devetdesetih.
Saj Romunija in Bolgarija sta tudi v EU, in poglej kako se jim sedaj cenita med in mleko.
cigopress
Poldi112 ::
Kaj praviš, da je bil vstop v EU napaka?
Where all think alike, no one thinks very much.
Walter Lippmann, leta 1922, o predpogoju za demokracijo.
T-h-o-r ::
No in tudi če bi bil kristjan? To je popolnoma nerelevantno. Saj za enkrat še ni prepovedano, ali?
Po mojem mnenju so pri njem pomembnejše druge hibe, npr. to, da se do sedaj še ni izjasnil kaj pravzaprav je njegov program in je ob vprašanjih tega tipa zavil svoje odgovore v moralistično meglo.
še kako je pomembno, saj to vpliva na njegove poglede na vse ljudi, ki jih krščanstvo ne odobrava
Why have a civilization anymore
if we no longer are interested in being civilized?
Poldi112 ::
Traparija.
Where all think alike, no one thinks very much.
T-h-o-r ::
nič od tega me ne prepriča, da rabiš 90 pajacev, ministre ter njihovega šefa
Why have a civilization anymore
T-h-o-r> nič od tega me ne prepriča, da rabiš 90 pajacev, ministre ter njihovega šefa
Vseeno mi je.
Vseeno mi je.
RedDrake ::
Samo ena anekdota (ki vem da ni splosen dokaz) glede zdravstva.
Teta od moje boljse polovice je lastnica firme, ki prodaja/razvija medicinsko opremo. Dober posel, letni dobicek firme kak miljoncek. Njena mama (babica moje partnerke) zivi v vasi s petimi hisami in osmimi prebivalci na severnem primorskem. Tam recimo nimajo niti GSM signala (so kar solidne rovte). Ko je lani jeseni zacela bolehati, so si jo lokalni zdravniki (Tolmin, Nova Gorica) podajali in vec kot 4 mesece niso ugotovili nic pametnega. Potem so najprej pri njeni sosedi odkrili raka na zelodcu in par dni zatem se pri njej. Situacija po besedah zdravnikov ni nujna, operacija v roku pol leta, pravijo.
Ker gospa lastnica firme ni ravno glupa (je le dr. kemije) poslje izvide se svojim znancem na KC v Ljubljani. Tam so mnenja da samo nujna operacija resi zadeve. Se dogovorijo za operacijo v KC, gre v redu, zenski odstranijo 2/3!!! zelodca. Zdravniki pravijo da bi zivela se kak mesec, najvec. No in njena soseda je dejansko v roku enega mesca koncala na lokalnem pokopaliscu, ona je pa ze nazaj na svoji kmetiji.
Pa se nekaj, ja resevalci pridejo v povprecju hitro. Ampak ce se poskodujes na severnem primorskem, potem bojo verjetno kar prepozni. Recimo do kraja ki sem ga opisal zgoraj je potrebno iz Tolmina (kjer so resevalna vozila) vec kot 30 minut, in to je ZELO hitre in nevarne voznje po cesti, ki na trenutke ni vec cesta ampak samo se skupek flik asfalta in peska.
Tu v LJ seveda ni panike. Tudi ceste so tu "dokaj" v redu. Na pamet recimo poznam vsaj pet odsekov na primorskem in dolenjskem, kjer ze skoraj potrebujes terensko vozilo. S kolesom pa recimo tam po tistih odsekih bolje ne iti, ce nimas ravno top gorca. S specialko unicis gume po par kilometrih imho ...
Teta od moje boljse polovice je lastnica firme, ki prodaja/razvija medicinsko opremo. Dober posel, letni dobicek firme kak miljoncek. Njena mama (babica moje partnerke) zivi v vasi s petimi hisami in osmimi prebivalci na severnem primorskem. Tam recimo nimajo niti GSM signala (so kar solidne rovte). Ko je lani jeseni zacela bolehati, so si jo lokalni zdravniki (Tolmin, Nova Gorica) podajali in vec kot 4 mesece niso ugotovili nic pametnega. Potem so najprej pri njeni sosedi odkrili raka na zelodcu in par dni zatem se pri njej. Situacija po besedah zdravnikov ni nujna, operacija v roku pol leta, pravijo.
Ker gospa lastnica firme ni ravno glupa (je le dr. kemije) poslje izvide se svojim znancem na KC v Ljubljani. Tam so mnenja da samo nujna operacija resi zadeve. Se dogovorijo za operacijo v KC, gre v redu, zenski odstranijo 2/3!!! zelodca. Zdravniki pravijo da bi zivela se kak mesec, najvec. No in njena soseda je dejansko v roku enega mesca koncala na lokalnem pokopaliscu, ona je pa ze nazaj na svoji kmetiji.
Pa se nekaj, ja resevalci pridejo v povprecju hitro. Ampak ce se poskodujes na severnem primorskem, potem bojo verjetno kar prepozni. Recimo do kraja ki sem ga opisal zgoraj je potrebno iz Tolmina (kjer so resevalna vozila) vec kot 30 minut, in to je ZELO hitre in nevarne voznje po cesti, ki na trenutke ni vec cesta ampak samo se skupek flik asfalta in peska.
Tu v LJ seveda ni panike. Tudi ceste so tu "dokaj" v redu. Na pamet recimo poznam vsaj pet odsekov na primorskem in dolenjskem, kjer ze skoraj potrebujes terensko vozilo. S kolesom pa recimo tam po tistih odsekih bolje ne iti, ce nimas ravno top gorca. S specialko unicis gume po par kilometrih imho ...
Sam minister je povedal, da država ni več sposobna držat minimuma od minimuma varnosti na cestah, ampak ti že veš bolje. Koliko mostov je napol zaprtih, ker ni denarja, da jih bi poflikali?
Ja, na občutnem delu državnih cest, brez avtocest. Teh cest je celih 6000 km, težava pa naj bi bila nekako na tretjini. Slovensko cestno omrežje je dolgo približno 39 000 km. Minimalnim zakonskim standardom tako ne ustreza ~5% cestnega omrežja. Od minimalnega zakonskega standarda do smrtno nevarne ceste je še kar dosti, ker standardi z razlogom niso pisani ravno na tik.
Ne pravim da je to v redu (ni), ampak če rečemo, da "država ne deluje", ker 5% cest ne ustreza minimalnim standardom je malce huda, se ti ne zdi? Koliko držav na svetu potem sploh deluje?
Problematičnih mostov je mislim da nekako 15, od ne vem koliko skupno mostov imamo. Rekel bi, da je problematičnih manj kot odstotek. Ne to ni v redu, ampak od tega do "država ne deluje" manjka še kar zelo veliko.
Torej ostajaš pri eni nepreverljivi anekdoti. No, če imaš povsem prav to pomeni, da ima policija najmanj 15 odrabljenih avtomobilov ... in nič drugega. Od tega do "država ne deluje" je še zelo, zelo daleč.
Za raka ne bom komentiral, se bom pa upičil v tole. Kaj misliš, da je drugje v rovtah kaj drugače? Ni, razen morda da je cesta malo boljša, pa še to ni nujno.
Zgodovina sprememb…
Mufasa ::
U njemackoj firma u jedan sat da se napravi. Platis davke ko zaradis nesto.
"Es ist nicht genug, zu wissen, man muss auch anwenden;
es ist nicht genug, zu wollen, man muss auch tun."
- Johann Wolfgang von Goethe
es ist nicht genug, zu wollen, man muss auch tun."
- Johann Wolfgang von Goethe
Sem šel z avtom že čez večino vzhodnoevropskih držav, in takih cest nimajo nikjer. Niti v Bosni ne.
Nič od tega ne pomeni, da država ne deluje. Ampak ko to vse skupaj sešteješ, je pa čisto jasno da ne deluje. Lahko kar nadaljujemo...Slovenija je edini subjekt v vesolju, ki ima v lasti igralnico in loterijo, ki imata izgubo. Banke itak nikoli niso imele dobička. Vsaka bolnica in šola se gradi 5 let več kot je po planu. Ja, tudi v Nemčiji kakšna gradnja zaostaja, tudi tam kaj ne deluje 100%, ampak ne pa da čisto vse zaostaja in da čisto nič ne deluje (vsaj ne brez maziva).
Edina stvar v kateri smo v vrhu je korupcija.
Nič od tega ne pomeni, da država ne deluje. Ampak ko to vse skupaj sešteješ, je pa čisto jasno da ne deluje. Lahko kar nadaljujemo...Slovenija je edini subjekt v vesolju, ki ima v lasti igralnico in loterijo, ki imata izgubo. Banke itak nikoli niso imele dobička. Vsaka bolnica in šola se gradi 5 let več kot je po planu. Ja, tudi v Nemčiji kakšna gradnja zaostaja, tudi tam kaj ne deluje 100%, ampak ne pa da čisto vse zaostaja in da čisto nič ne deluje (vsaj ne brez maziva).
Edina stvar v kateri smo v vrhu je korupcija.
Zgodovina sprememb…
RedDrake ::
@Smrekar1:
Point tu ni bil v specificni lokaciji, ampak v tem da je statistika prasica.
Point tu ni bil v specificni lokaciji, ampak v tem da je statistika prasica.
I could prove God statistically. - George Gallup
Mufasa> U njemackoj firma u jedan sat da se napravi.
Banka rabi do tri dni. Država v obeh primerih konča postopek v pol ure, so pa pri nas banke hitrejše.
RedDrake> Point tu ni bil v specificni lokaciji, ampak v tem da je statistika prasica.
Point tu je v tem, da v najbolj razviti državi na svetu, če ima kakšne rovte, v tiste rovte reševalno vozilo pride počasi, tudi če je to helikopter.
Banka rabi do tri dni. Država v obeh primerih konča postopek v pol ure, so pa pri nas banke hitrejše.
RedDrake> Point tu ni bil v specificni lokaciji, ampak v tem da je statistika prasica.
Point tu je v tem, da v najbolj razviti državi na svetu, če ima kakšne rovte, v tiste rovte reševalno vozilo pride počasi, tudi če je to helikopter.
Zgodovina sprememb…
Ja, na občutnem delu državnih cest, brez avtocest. Teh cest je celih 6000 km, težava pa naj bi bila nekako na tretjini. Slovensko cestno omrežje je dolgo približno 39 000 km. Minimalnim zakonskim standardom tako ne ustreza ~5% cestnega omrežja. Od minimalnega zakonskega standarda do smrtno nevarne ceste je še kar dosti, ker standardi z razlogom niso pisani ravno na tik.
Zelo slabih cest je 50%, 12% pa je slabih cest. (podatki DRSC)
Zdaj če je to za koga dovolj dobro...
Motiti se je človeško.
arnecan1 ::
No in tudi če bi bil kristjan? To je popolnoma nerelevantno. Saj za enkrat še ni prepovedano, ali?
Po mojem mnenju so pri njem pomembnejše druge hibe, npr. to, da se do sedaj še ni izjasnil kaj pravzaprav je njegov program in je ob vprašanjih tega tipa zavil svoje odgovore v moralistično meglo.
še kako je pomembno, saj to vpliva na njegove poglede na vse ljudi, ki jih krščanstvo ne odobrava
Rešitev je preprosta. SDS je že v stanju državljanske vojne. Taki kot ti, se lahko pridružite. Potem vas bo pa že dovolj, da zrušite te volitve in razpišete nove. Ali pa vsaj prisilite Cerarja, da pisno vzame nazaj, da je veren. Saj pa to ne more biti, da bi bil veren človek na vladi v Sloveniji.
Sem šel z avtom že čez večino vzhodnoevropskih držav, in takih cest nimajo nikjer. Niti v Bosni ne.
Nič od tega ne pomeni, da država ne deluje. Ampak ko to vse skupaj sešteješ, je pa čisto jasno da ne deluje. Lahko kar nadaljujemo...Slovenija je edini subjekt v vesolju, ki ima v lasti igralnico in loterijo, ki imata izgubo.
Mhm, ja, potem pa se zbudimo:
http://www.reviewjournal.com/business/n...
Kdo bi si mislil ... igralnice imajo poleg izplačila dobitkov tudi druge stroške, ki jih lahko potegnejo v izgubo. Sploh če je preveč konkurence, kar je pri nas definitivno je.
Vsaka bolnica in šola se gradi 5 let več kot je po planu. Ja, tudi v Nemčiji kakšna gradnja zaostaja, tudi tam kaj ne deluje 100%, ampak ne pa da čisto vse zaostaja in da čisto nič ne deluje (vsaj ne brez maziva).
Si to delal kakšno raziskavo ali je to tvoje osebno mnenje?
Kje si se vozil ne vem, ti pa garantiram, da naše lokalne ceste niso nič slabše od Italijanskih. Morda je tu in tam kakšna izjema, ne vem.
Kaj te pa tako strašno ogroža?
Zgodovina sprememb…
bambam20 ::
Si se vozil po madžarskih? Ti majo zjebane ceste, da si po 10 kilometrih utrujen od vožnje.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: bambam20 ()
vostok_1 ::
Po tej logiki, bi zlahka tudi kak romun opisal svojo državo kot delujočo.
"Ko sem bolan, grem dohtarju. Na poti so me samo ukradli, ampak sem pa odnesel celo kožo. Dohtar mi predpiše aspirin, ker nimam dovolj za podkupnino, ampak me pa je vsaj sprejel"
Jaz ne bi tko gledal. Jaz bi gledal na price/performance. In slovenija je precej zadaj napram delujočim državam. Veliko plačamo, malo dobimo.
Zelo slabih cest je 50%, 12% pa je slabih cest. (podatki DRSC)
Zdaj če je to za koga dovolj dobro...
Ne pogovarjamo se ali je to dovolj dobro ali ne. Dovolj dobro ni, od tega da "ni dovolj dobro" do tega, da "država ne deluje" je pa še zelo dolga pot.
To itak. Celo Somalija in Severna Koreja delujeta.
Meni so razen črno/belo pomembni tudi odtenki.
Motiti se je človeško.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Cerar ni več predsednik vlade! (strani: 1 2 3 4 5 )Oddelek: Loža | 45676 (38917) | Jupito |
» | EU volitve 2014 (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )Oddelek: Problemi človeštva | 73975 (67369) | nevone |