» »

Nove stranke 2014

Nove stranke 2014

Temo vidijo: vsi
««
«
1 / 58
»»

Okapi ::

Se mi zdi, da bi bila lahko zanimiva tema. Obeta se nam kar nekaj novih strank. Miro Cerar jr. je včeraj najavil svojo. Šoltes je svojo predstavil že malo prej. Odcepljeni del PS pospešeno ustvarja svojo.

Cerarjevo so medtem desni že označili za (še eno) oživljanje LDS.>:D

Virant gleda rezultate javnomnenjskih anket (ki kažejo DL zelo slabo) in že na glas razmišlja o združitvi z odcepljenim delom PS (in morda še s Šoltesovo stranko).

Hanžkov TRS in Zares sta že nekaj poskušala združevati na levi, pa ju očitno nihče ne jemlje preveč resno.

Skratka, zdi se, da bo pestro.;)

driver_x ::

Po mojem opažanju smo ljudje že precej nasičeni enih in istih obrazov in bi bilo potrebno počistiti z dosedanjo gardo na obeh polih, saj se jih večina preveč osredotoča na nepomembne ali populistične teme, da niti ne govorim o raznih podtikanjih in podobno. Seveda pa državni zbor in vlada predstavljata le vrh ledene gore, ker je korupcija zakoreninjena zelo globoko. Zato po drugi strani mislim, da tudi zamenjava politične generacije (najverjetneje) ne bo prinesla kakšnih drastičnih sprememb, ali pa se bo zgodilo kaj takega, kakor v Živalski farmi.
Pri novih strankah se bojim samo tega, da ne bodo postale pribežališče za nekatere karierne politike, ki vedrijo vsakč pod okriljem druge stranke. Za Cerarja pa upam, da v doktoratu ni pozabil navesti kakšnega vira, ker ga bodo verjetno poizkušali na vse načine diskreditirati.

Okapi ::

Problem z našo politiko je deloma njen zelo slab ugled v javnosti, prevelika pričakovanja javnosti in mrhovinarstvo nekaterih medijev. Vsak normalen človek je kdaj kaj grešil, preko veze ceneje kupil kakšno letalsko karto, prepisoval na kakšnem izpitu, napihal kakšen maligan preveč ... In zakaj bi se nekdo, ki je uspešen v svojem poklicu, karkoli pač že počne, lotil politike in tvegal, da ga začnejo polivati z gnojnico in pljuvati po njem z vseh strani?

Tako potem ostanejo bodisi "stari" politiki (ki so kariero začeli že kot mladinci v Jugi) in v življenju niso počeli drugega, kot se ukvarjali s politiko, in taki, ki drugje niso uspeli in so se odločili, da bodo poskusili še v politiki. Vmes je sicer tudi kakšna izjema, ki potrjuje pravilo.

Me prav zanima, ja, kako se bodo spravili na Cerarja in kaj vse mu bodo naprtili. Za začetek recimo kaj z njegovo pokojno mamo (ki je bila ena glavnih v LDS, vrhovna državna tožilka, ministrica).

O.

driver_x ::

Saj z LDS se ga že skuša povezati, verjetno pa se bo našlo še kaj.

Mogoče pa mrhovinarstvo medijev izvira iz tega, da pri nas le redko poznamo primere, ko nekdo odstopi iz objektivne odgovornosti, kakor se to dogaja v razvitejših državah. Sam sem sicer mnenja, da je odstop ministra, ki ga zalotijo pijanega za volanom, pravilna poteza, saj naj bi javne osebnosti dajale nek zgled glede spoštovanja zakonov. Od predstavnikov države pač lahko pričakujemo, da spoštujejo zakone. V Nemčiji se je npr. zaključila politična kariera sicer obetavnega in priljubljenega politika zaradi prepisanega doktorata, pri nas pa se se (tako volilci, kakor politiki) požvižgamo na pravnomočno obsodbo za korupcijo.

RedDrake ::

Vsak normalen človek je kdaj kaj grešil
.

Normalen da.
Nekateri pač nismo normalni, in takšne bi rabili.

Najhujša stvar ki jo lahko nekdo najde na meni je par prometnih prekrškov za skupno vrednost manj kot 200 EUR ...
Bil kdaj pijan? Ne, ker ne pijem.
Izrabil veze? Nikoli, in nikoli ne bom.
Prepisoval? Nikoli. Vedno odličnjak, povprečje 9+ na FMF.
Delam pošteno, za pomoč drugim sem vedno računal ali simbolično ceno ali pa nič, tudi v času ko sem imel zelo zelo malo denarja.

Ampak v politiko gravitirajo drugačni ljudje. Saj je nekaj mojih prijateljev v študentskih letih šlo na ŠOS, v študentsko vlado.
Najprej, kako bodo oni vse spremenili. Danes, 10 let kasneje so oni še vedno v nekakšnih svetih in odborih in komisijah, in kaj jaz vem vsem še, imajo garantirane službice, cele dopoldneve kafetkajo po Ljubljani in si vsake toliko privoščijo kak izlet na Sejšele, ali kam podobno - častijo davkoplačevalci. Z njimi samo še small talk, v roko jim ne sežem več. In ja, pri njih najdeš vse, od poneverbe javnih sredstev za lastno uporabo, goljufanja na izpitih na faksu, klasične korupcije in še in še ...

Politiko bi bilo potrebno ukinit.
Oni so tam zato da delajo po naših interesih, ampak v 99% primerov delajo le za interese kakšne zelo majhne skupine ...
Ergo, politike sploh ne potrebujemo.
Odločitve naj se preložijo na ljudi, zakoni naj bodo zapisani jasno, uradni list naj bo berljiv brez 5 let pravne prakse.
In potem imamo lahko vsak vikend referendum če je potrebno, ker bomo toliko privarčevali pri raznih birokratskih in političnih parazitih da tistih 100M za 50 referendumov na leto sploh ne bo problem.
Prava demokracija! Pa potem res velja - narod si bo sodbo pisal sam!

Zagor_tenay ::

A potem Zoki, Alenka in Šoltes niso več v redu in je treba zdej ploskat Cerarju? A je taka komanda od Milana?

Imam pa filing, da Cerarjeva stranka ne bo tako uspešna kot je bila Zokijeva, saj je na levici preveč strank, ki ena drugi jemljejo glasove SD, PS, NoviPS, DL, Verjamem, Solidarnost, Demokratični socializem, TRS, Violeta Tomić... Če ne bo širokih predvolilnih koalicij, se jim zaradi drobljenja glasov obeta neuspeh. Prav tako ne bo takšnega fanatičnega navdušenja s strani novih državljanov nad Cerarjem, kot je bilo nad Zokijem. Kri ni voda pravi naš stari pregovor.

Zgodovina sprememb…

Vajenc ::

Problem desnih strank je monopol SDS, levih pa prevelika raztrosenost. Leva opcija bi potrebovala stranko, katero bi volilo cca. 400k volilcev. Če bodo Alenka, Šoltes, Cerar, Zoki in Lukšič imeli vsak svojo stranko bo zmagovalec levih imel cca. 100k glasov, kar je proti konstantni volilni bazi SDS (300k+) premalo za trdno koalicijo, ki se ne bi ukvarjala s kompromisi za svoj obstoj.
Not only is there no God, but try finding a plumber on Sunday.
Woody Allen

Matako ::

Pozabite na nove obraze. Imamo pač "prekratko klop". Iz tega razloga bo tudi vsaka nova stranka nujno fasala določen procent starih kruhoborcev.

Ok, razen eventuelne stranke ST... mogoče imenovane "Nove face" za maksimalen nategovalski učinek. Ali pa pa kar direktno "Stranka Vazelin". Jbg. umazane igre igrajo se z nami, zakaj se jih ne bi igrali še sami?
/\/\.K.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Matako ()

nevone ::

Če bodo Alenka, Šoltes, Cerar, Zoki in Lukšič imeli vsak svojo stranko bo zmagovalec levih imel cca. 100k glasov, kar je proti konstantni volilni bazi SDS (300k+) premalo za trdno koalicijo, ki se ne bi ukvarjala s kompromisi za svoj obstoj.


Dont vori. Levica ima dovolj glasov. Zviti so pa tudi dovolj.

o+ nevone
Either we will eat the Space or Space will eat us.

nejclp ::

Ok, tole sem prebral v Financah
Neverjetno, kakšen intelektualni domet majo neoti, citiram:
Noben od njiju (Bratuškova in Virant op. jaz)ni socialist, oba vesta, da je treba denar zaslužiti, preden ga deliš...

Ampak, OK, to je bolj osebna tragedija avtorja, tole je hecno, isti članek, citiram:
V novi koaliciji torej vidim SDS, NSi, DL in poslansko skupino Alenke Bratušek (AB).

Namreč v današnji Mladini je objavljena anketa Ninamedije, vprašanje navajam v celoti (ker je wording zelo pomemben pri teh stareh):
Če bi na predčasnih volitvah nastopila stranka ali lista, ki bi združila Alenko Bratušek, Igorja Šoltesa, Mira Cerarja in manjše stranke na levi sredini, ali bi ji dali svoj glas?

DA, 45,8%. (seveda ne pomen, da bi taka stranka dobila 45%, ker zadeva ni postavljena v kontekst vseh strank- si mel opcijo zgolj da/ne, daje pa orientacijo)

Hecno je, da zdej se bo pa levica pa desnica grebla za AB. Dejansko ma šanso.

Vajenc ::

nevone je izjavil:

Če bodo Alenka, Šoltes, Cerar, Zoki in Lukšič imeli vsak svojo stranko bo zmagovalec levih imel cca. 100k glasov, kar je proti konstantni volilni bazi SDS (300k+) premalo za trdno koalicijo, ki se ne bi ukvarjala s kompromisi za svoj obstoj.


Dont vori. Levica ima dovolj glasov. Zviti so pa tudi dovolj.

o+ nevone

Skupaj bodo že imeli dovolj za kakšno pestro koalicijo, ki bo ponovno zapravljala energijo za kompromise in svoj obstoj. Potrebovali bi eno močno, tako kot jo je sedaj imela na voljo Alenka, le da bi bili igralci modrejši. Na desni se tak scenarij ne obnese, ker se pri vsakem poskusu začne premikati proti absolutizmu, zato bi na desni za razliko levim, bila dobrodošla še kakšna alternativa.
Not only is there no God, but try finding a plumber on Sunday.
Woody Allen

sheeshkar ::

Volilci "levice" že od leta 2002 iščejo novega Drnovška. Politični strategi pa so ugotovili, da se zelo splača staviti na več različnih konjev, ker bo vsaj enemu vedno uspelo (strah pred "desnico" je očitno še vedno zelo velik).

Kar se tiče Cerarja in Šoltesa, verjamem v njune dobre namene (in v vsakem primeru sta avtomatično boljša izbira od Jankoviča), ampak interesne skupine se zelo hitro uspejo prisesati na novonastale stranke (več o tem v linku). Pa tudi podgane se vedno prisesajo na nove stranke.

Verjetno bo prišlo do združitve večih strank v eno super stranko in ta bo dala "novo upanje na lepšo prihodnost". Končalo se bo pa enako kot dosedanji eksperimenti s formiranjem stranke tik pred volitvami.

Okapi ::

Nekateri pač nismo normalni, in takšne bi rabili.
To spada v kategoriji prevelikih pričakovanj javnosti. Svetnikov ni, oziroma se preredko posejani, da bi si lahko z njimi kaj pomagali. Ljudje se morajo sprijazniti, da so politiki samo ljudje, z vsemi človeškimi napakami vred. Še toliko bolj pri nas, ker potrebujemo enako število ministrov kot 100x večje države, nabor ljudi, med katerimi jih lahko iščemo, pa je toliko manjši.

Najhujša stvar ki jo lahko nekdo najde na meni je par prometnih prekrškov za skupno vrednost manj kot 200 EUR ...
Bil kdaj pijan? Ne, ker ne pijem.
Izrabil veze? Nikoli, in nikoli ne bom.
Prepisoval? Nikoli. Vedno odličnjak, povprečje 9+ na FMF.
Delam pošteno, za pomoč drugim sem vedno računal ali simbolično ceno ali pa nič, tudi v času ko sem imel zelo zelo malo denarja.
Jaz recimo ti že ne verjamem.>:D In spisek stvari, ki si jih naštel, ni ves seznam možnih grehov. Morda si varal ženo, morda tepeš otroke, mogoče si kadil travo, kaj prešvercal, ukradel čokolado v trgovini, goljufal pri pokru ...

Morda pa si samo nesposoben in še nisi nič pametnega/koristnega naredil. Takih tudi ne potrebujemo v politiki.

O.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Okapi ()

Okapi ::

Dont vori. Levica ima dovolj glasov. Zviti so pa tudi dovolj.
Za skupno zmago na volitvah že. Problem pa je dejansko potem delovanje koalicije, ker so vsi ti šefi strank prepričani, da so najpamentnejši in težko konstruktivno sodelujejo.

V novi koaliciji torej vidim SDS, NSi, DL in poslansko skupino Alenke Bratušek (AB).
Rad bi videl tistega samomorilskega politika na levi ali sredi, ki bi šel v koalicijo z SDS (ki se svojemu šefu seveda ne bo odrekla v nobenem primeru). Od vseh strank samo NSi pravi, da bi šla v koalicijo z SDS. Tudi SLS se je temu javno odrekla.

O.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Okapi ()

sheeshkar ::

Potrebujemo večjo politično kulturo. Ko se izkaže, da je politik ravnal koruptivno, bi moral nemudoma odstopiti in razčititi zadeve na sodišču (šele potem se lahko vrne, če se izkaže za nedolžnega).

Narobe pa je, ko se zaradi nekaj kretenov celotno stranko označi za koruptivno in "enako slabo kot vse ostale" (ali "vsi so isti"). Ljudje bi se morali sprijazniti, da idealnih strank in politikov ni nikjer na svetu. Voli za tistega, ki misliš da bo najmanj koruptiven in hkrati vsaj malo koristen za državo. Pred oddajo glasu si pa postavi minimalna pričakovanja in če jih stranka doseže, lahko ponovno voliš za njih, drugače pa ponovi vajo.

nevone ::

Za skupno zmago na volitvah že. Problem pa je dejansko potem delovanje koalicije, ker so vsi ti šefi strank prepričani, da so najpamentnejši in težko konstruktivno sodelujejo.


Če se resnično zavzemajo za pluralnost, bodo tudi to slabost premagali.

o+ nevone
Either we will eat the Space or Space will eat us.

bluefish ::

sheeshkar je izjavil:

Ko se izkaže, da je politik ravnal koruptivno, bi moral nemudoma odstopiti in razčititi zadeve na sodišču (šele potem se lahko vrne, če se izkaže za nedolžnega).
Pogoj za to pa je, da tudi sodstvo dejansko deluje in razreši zadevo v doglednem času.

Okapi ::

Zakaj bi moral politik odstopiti? Še zlasti, če ni pravnomočno obsojen. Naj ga "odstopijo" volivci ob volitvah. A ni to dovolj?

Pogoj za to pa je, da tudi sodstvo dejansko deluje in razreši zadevo v doglednem času.
Predpogoj seveda je, da se ima obdolženi sploh priložnost pritožiti, braniti in oprati ime. V primeru KPK recimo Janša in Jankovič te priložnosti sploh nista imela.

O.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Okapi ()

driver_x ::

Zakaj bi moral odstopiti? Ker v nasprotnem primeru dopuščamo, da državo vodijo kriminalci. To podobno, kot da bi volkovi čuvali ovce.

Okapi je izjavil:

Zakaj bi moral politik odstopiti? Še zlasti, če ni pravnomočno obsojen. Naj ga "odstopijo" volivci ob volitvah. A ni to dovolj?

Pogoj za to pa je, da tudi sodstvo dejansko deluje in razreši zadevo v doglednem času.
Predpogoj seveda je, da se ima obdolženi sploh priložnost pritožiti, braniti in oprati ime. V primeru KPK recimo Janša in Jankovič te priložnosti sploh nista imela.

O.


Ali nista bila pozvana naj nekaj obrazložita in nato tega nista storila?

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: driver_x ()

Okapi ::

Če se resnično zavzemajo za pluralnost, bodo tudi to slabost premagali.
Saj vlado bodo že nekako sestavili, ampak delovala pa sigurno ne bo optimalno. Ampak po drugi strani jasno, kdor z malim ni zadovoljen, velikega ne zasluži.;)

O.

sheeshkar ::

bluefish je izjavil:

sheeshkar je izjavil:

Ko se izkaže, da je politik ravnal koruptivno, bi moral nemudoma odstopiti in razčititi zadeve na sodišču (šele potem se lahko vrne, če se izkaže za nedolžnega).
Pogoj za to pa je, da tudi sodstvo dejansko deluje in razreši zadevo v doglednem času.


Se strinjam in dodajam, da je učinkvita pravna država osnova vsega. Prav vsi družbeni podsistemi delujejo bolje v učinkoviti pravni državi. V trenutni situaciji, ko nimamo učinkovite pravne države, pa vseeno raje žrtvujem kakšnega nedolžnega politika (v smislu, da je primoran oditi iz politike, ne da ga po krivem obsodijo :)), kot da vsak dan gledam kako mi koruptivneži vodijo državo.

Okapi ::

Ali nista bila pozvana naj nekaj obrazložita in nato tega nista storila?
Ne. Mnenje KPK je bilo dokončno, brez možnosti pritožbe in brez možnosti, da bi neka višja inštanca ugotovila, da se je KPK zmotila.

O.

Poldi112 ::

Okapi je izjavil:

Vsak normalen človek je kdaj kaj grešil, preko veze ceneje kupil kakšno letalsko karto, prepisoval na kakšnem izpitu, napihal kakšen maligan preveč ... In zakaj bi se nekdo, ki je uspešen v svojem poklicu, karkoli pač že počne, lotil politike in tvegal, da ga začnejo polivati z gnojnico in pljuvati po njem z vseh strani?
O.


Ker ga moti stanje v državi? Ker točno tako jaz vidim Cerarja, ki je v bistvu edini, kateremu z veseljem dam glas. Potencialno še Šoltes. Vse ostalo je pa zgolj damage control (anti JJ).
Where all think alike, no one thinks very much.
Walter Lippmann, leta 1922, o predpogoju za demokracijo.

driver_x ::

Ne, ne, zdi se mi, da se je nekaj govorilo o tem, da sta bila pozvana pred izdajo mnenja.

Okapi ::

kot da vsak dan gledam kako mi koruptivneži vodijo državo.
Objektivno gledano je bolje, da državo uspešno vodi koruptivnež, kot da jo slabo vodi nesposoben svetnik. Kdo bo vodil državo, izbiramo volivci. Ki imamo vso pravico izbrati tistega, za katerega presodimo, da bo državo vodil najbolje, ne glede na njegove domnevne ali prave grehe. Pravico imamo ne voliti tistega, ki je po krivem česa osumljen, in pravico imamo voliti tistega, za katerega vsi vemo, da krade.

Policijo in sodstvo imamo pa zato, da tiste, ki kradejo dobijo in kaznujejo.

Ne, ne, zdi se mi, da se je nekaj govorilo o tem, da sta bila pozvana pred izdajo mnenja.
In? Čisto vseeno je, kaj se je dogajalo pred izdajo mnenja. Pomembno je, kaj lahko storiš potem. Na sodišču se lahko braniš z molkom, če presodiš, da bi bilo to zate bolje. S tem se ne odrečeš možnosti pritožbe, če te vseeno obsodijo.

O.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Okapi ()

Tody ::

Jaz mislim da bi lepo razdelili digitalne certifikate in naj narod voli. Naj voli 12 ministrov in naj potem ministri naredijo načrt in potem ljudjstvo če mu je mar ali ne potrjuje zakone. 90 opic v parlamentu sigurno ne rabimo.

nevone ::

90 opic v parlamentu sigurno ne rabimo.


Še manj rabimo 2 mio opic na cesti. (Samo opozarjam.)

o+ nevone
Either we will eat the Space or Space will eat us.

s6c-gEL ::

Problem Cerarja (in s tem njegove stranke) je, da ni voditelj.
Tega se pač ne moreš naučiti, ali to spodobnost imaš ali nimaš.

donfilipo ::

Pravico imamo ne voliti tistega, ki je po krivem česa osumljen, in pravico imamo voliti tistega, za katerega vsi vemo, da krade.


Hm, Če nadaljujemo malo junački:) imamo potem tudi pravico krasti, dokler nas policija ne ujame? Po zgledu velikih vzornikov?.....

Saj vem da imaš načeloma prav..vendar pa je 'unbehagen der kultur' tisti zmaj, ki posameznika in kolektiv omejuje, kaznuje in svetuje ob eventuelnih prekrških in grehih. To je ena v jedru vodilnih funkcij kulture, ...opazna najbolj pri dojenčkih, malih otrocih...in kot se zdi...smo ob sesutju monoteizma, ...tistega res funkcionalnega:), pristali nazaj na fazo malega otroka, ..kjer se spet učimo vse (politične) kulture. Pomeni da sosedje in še kdo ni ravno vesel, ko vidi da imamo za šefa vlade Al Caponeja, kot šefa korporacij pa Lucky Luciana8-) Jih ne marajo drugače;(( Kako da ne, se moramo pa zamišljeni vprašati>:D
In times of Universal Deceit, telling the truth
becomes revolutionary act. Orwell

Zgodovina sprememb…

mitja_i ::

Meni je žal. Cerar se bo izgubil v poplavi novih strank. Stranko bi moral ustanoviti prej, tako pa gre samo za krpanje luknje tik pred volitvami. Še najbolj mi je všeč Piratska stranka, ki je šla počasi. Kje je zdaj TRS, ki se je s hitenjem zaklal, zdaj pa je imel dovolj časa?
Vse nove stranke niso dosegle ničesar. LDS (Kresal), Zares, TRS, Virant, PS. So jih mediji hitro zbrisali. On pa pričakuje, da bo kaj dosegel? Tudi AB bo pogorela z morebitno novo stranko.

Govoriti, da je Cerarjeva stranka nadaljevanje LDS, je neumno - da po letih nedelovanja prejšnje stranke ne smeš prestopiti v drugo, ki ti je bližje? In to kaže na kontinuiteto? Ah dajte no ...
Škoda da SD na levi ni uspelo v stranko pripeljati teh priljubljenih ljudi, ki se dejansko predstavljajo kot levičarji (Šoltes, Cerar). Potem bi imeli jasno izbiro. Ampak očitno program SD ni nobenemu všeč? Morajo vsi pisati novega/svojega?

Ne vem, zakaj se ne dojame, da so v evropskem merilu glavni samo tri glavne usmeritve: levi, sredina, desni. Tako bi lahko bilo tudi pri nas. Počasi bo treba začeti gledati za programi in ne za ljudmi!

Slovenija je res majhna, vsak je že sodeloval s kakšno stranko. Ampak to ni nič slabega!

s6c-gEL ::

Hm, Če nadaljujemo malo junački:) imamo potem tudi pracivo krasti dokler nas policija ne ujame? Po zgledu velikih vzornikov?.....

Lahko kradeš, dokler te ne ujamejo in nisi pravnomočno obsojen na intergalaktičnem sodišču federacij (okrajno, okrožno, višje, ustavno, ESČP so mačji drekec).
JJpress

vostok_1 ::

RedDrake je izjavil:

Vsak normalen človek je kdaj kaj grešil
.

Normalen da.
Nekateri pač nismo normalni, in takšne bi rabili.

Najhujša stvar ki jo lahko nekdo najde na meni je par prometnih prekrškov za skupno vrednost manj kot 200 EUR ...
Bil kdaj pijan? Ne, ker ne pijem.
Izrabil veze? Nikoli, in nikoli ne bom.
Prepisoval? Nikoli. Vedno odličnjak, povprečje 9+ na FMF.
Delam pošteno, za pomoč drugim sem vedno računal ali simbolično ceno ali pa nič, tudi v času ko sem imel zelo zelo malo denarja.

Ampak v politiko gravitirajo drugačni ljudje. Saj je nekaj mojih prijateljev v študentskih letih šlo na ŠOS, v študentsko vlado.
Najprej, kako bodo oni vse spremenili. Danes, 10 let kasneje so oni še vedno v nekakšnih svetih in odborih in komisijah, in kaj jaz vem vsem še, imajo garantirane službice, cele dopoldneve kafetkajo po Ljubljani in si vsake toliko privoščijo kak izlet na Sejšele, ali kam podobno - častijo davkoplačevalci. Z njimi samo še small talk, v roko jim ne sežem več. In ja, pri njih najdeš vse, od poneverbe javnih sredstev za lastno uporabo, goljufanja na izpitih na faksu, klasične korupcije in še in še ...

Politiko bi bilo potrebno ukinit.
Oni so tam zato da delajo po naših interesih, ampak v 99% primerov delajo le za interese kakšne zelo majhne skupine ...
Ergo, politike sploh ne potrebujemo.
Odločitve naj se preložijo na ljudi, zakoni naj bodo zapisani jasno, uradni list naj bo berljiv brez 5 let pravne prakse.
In potem imamo lahko vsak vikend referendum če je potrebno, ker bomo toliko privarčevali pri raznih birokratskih in političnih parazitih da tistih 100M za 50 referendumov na leto sploh ne bo problem.
Prava demokracija! Pa potem res velja - narod si bo sodbo pisal sam!


Praviš, da si zgleden, kreposten državljan...ha

Morda gledaš kake tranny porn ali piss enema scene? Veš, da seksualni izpirjenci nimajo kaj delat na čelu naše bogaboječe države.



Anyawy...srce me bo bolelo, sam žal bo najvrjetneje tokrat opcija SLS&NSI (kmetafsarji zarukani (sorry gay people)) ali DL (impotentna sredina (sorry Slovenistan)).
Kučan & The merry company žal ne mora dobiti mojega glasu.
Hmm, zdaj ravno razmišljam. TITO napis na Sabotinu bi lahko vsaj za kak dan posvetili najslavnejšemu slovenskemu stricu iz ozadja. MIKI. Sicer nekaj dodatnega kamnja bi bilo potrebno, ampak nič kar hej brigade ne bi bile sposobne izvesti.

Tody ::

nevone jah, vsaj prislili bi jih da začnejo razmišljat. Če bi politiki opravljal svoje delo ga nam nebi bilo treba. Če ti avtomehanik ne zna popravit ali slabo popravi avto, ali boš še hodila k njemu? Fak sej jih plačamo zato sej to ne delajo iz svoje dobrote!

vostok_1 ::

Tko je, jaz bi naše politike prijavu agenciji za varstvo potrošnikov.

Poldi112 ::

>Škoda da SD na levi ni uspelo v stranko pripeljati teh priljubljenih ljudi, ki se dejansko predstavljajo >kot levičarji (Šoltes, Cerar). Potem bi imeli jasno izbiro. Ampak očitno program SD ni nobenemu všeč? >Morajo vsi pisati novega/svojega?

Šoltesa niso hoteli. Ok, ni hotel v stranko, ampak če imaš na voljo kompetentno osebo in nesposobneža s člansko izkaznico in se odločiš za nesposobneža - pač nisi vreden zaupanja. Vsaj pri meni.
Where all think alike, no one thinks very much.
Walter Lippmann, leta 1922, o predpogoju za demokracijo.

nevone ::

Večina politikov opravi ravno toliko dela, kolikor jasno to volilci zahtevajo. Redek se pretegne preko teh pritiskov.

o+ nevone
Either we will eat the Space or Space will eat us.

donfilipo ::

A se komu sanja kakšen program v grobem ima Cerar?

Kot faca se meni čeprav ni še pobil nikogar ali primaknil kak stadion uz miljončič...torej se ne zdi tako slab.

namreč dokaj jasno razlaga pravne zavrzlame po TV in tako vzbudi vtis neke 'sistemske poštenosti'. Da dam kontrast. Matoza recimo bi pa samo po vtisu zaprl8-)
In times of Universal Deceit, telling the truth
becomes revolutionary act. Orwell

mitja_i ::

Ok, ni hotel v stranko, ampak če imaš na voljo kompetentno osebo in nesposobneža s člansko izkaznico
No tudi to kaže na politično kulturo. Če stranke predlagajo ministre, je jasno, da bodo za kandidata z člansko izkaznico. Bi pač moral prej postat član stranke. Če bi ga resno zanimalo... Problem je tudi s tem, da se ga je sploh predlagalo in kdo ga je predlagal.

vostok_1 ::

http://qz.com/207365/more-than-half-of-...

Fantje in punce. To kar se dogaja v sloveniji je normalen proces. Vse države s preteklim socialističnim režimom imajo velike post-popadke štokholmskega sindroma. Ne gre drgač, vsaj ne brez množičnih pomorov.

Tko da ja...my statment still stands. Slovenija si lahko obeta dobre čase šele tam, čez enih 20-30 let.

bluefish ::

donfilipo je izjavil:

A se komu sanja kakšen program v grobem ima Cerar?
Do konca meseca bodo menda pripravili kongres in bo potem več jasnega.

Nissan_GTR ::

cela Evropa gre v desno, mi pa smo spet neko slepo črevo in se kregamo ali bomo imeli demokratični ali nedemokratični socializem...

Dokler ne bo na volitvah pri nas neka stranka ala Front National mene ne bodo videli na nobenih volitvah

donfilipo ::

Vse države s preteklim socialističnim režimom imajo velike post-popadke štokholmskega sindroma



Štokholm sindrom?

Ga bom ustrelu, ker se mi valja že nekaj časa. Lahko bi nemara celo bil. Samo take antropolške teze zahtevajo dohtorat:). IN ja preko tega potem urejeno življenje. Pa kdo morda še pelje. IN nasede. In smo prfoks:))

Drgač imam pa tukej eno tako dosti verjetno protitezo:
ni bilo tako zelo slabo v socializmu. Niso nas toliko tepli kot se govori in službo se je dobilo 'za čas'. Redno. Plača ni bila dovolj za BMW, ..ampak lahko si bil pa tudi privatnik. Če si sodeloval z udbo, ..so se te davčni inšpektorji dobesedno ogibali:)) Ok da ne preteram:)

Ali druga recimo, ker smo bili pod tujim vladarjem, imamo kot prilagoditev poudarjeno egalitarnost. Mislim tu bi se potem našli kaki kongčani in še x njih, ki nimajo nobenega sindroma egalitarnosti, ali reverse control dominance. Pa morda imajo nekateri, ki so vedno imeli kralja iz domače vasi (Valjhun iz Bohinja:)...ravno iste znake egalitarnosti?

Ups spet tolčem čez dohtarje in vostoka? Se pardoniram:)
Je bilo na duši in niti nima direktne veze ne z Mihom, ne z Vostokom...z desničasrkimi tezami pa nemara res!

Nissan_GTR je izjavil:

cela Evropa gre v desno, mi pa smo spet neko slepo črevo in se kregamo ali bomo imeli demokratični ali nedemokratični socializem...

Dokler ne bo na volitvah pri nas neka stranka ala Front National mene ne bodo videli na nobenih volitvah



E jebi ga wimp. Nazional Sozialistiche Front fur auflosung8-) Mislim ne grejo določene rešitve brez kolektiva, socializma!
In times of Universal Deceit, telling the truth
becomes revolutionary act. Orwell

Zgodovina sprememb…

Utk ::

RedDrake je izjavil:

Vsak normalen človek je kdaj kaj grešil
.

Normalen da.
Nekateri pač nismo normalni, in takšne bi rabili.

Najhujša stvar ki jo lahko nekdo najde na meni je par prometnih prekrškov za skupno vrednost manj kot 200 EUR ...
Bil kdaj pijan? Ne, ker ne pijem.
Izrabil veze? Nikoli, in nikoli ne bom.
Prepisoval? Nikoli. Vedno odličnjak, povprečje 9+ na FMF.
Delam pošteno, za pomoč drugim sem vedno računal ali simbolično ceno ali pa nič, tudi v času ko sem imel zelo zelo malo denarja.

Delo na črno. Next!

Poldi112 ::

mitja_i je izjavil:

Ok, ni hotel v stranko, ampak če imaš na voljo kompetentno osebo in nesposobneža s člansko izkaznico
No tudi to kaže na politično kulturo. Če stranke predlagajo ministre, je jasno, da bodo za kandidata z člansko izkaznico. Bi pač moral prej postat član stranke. Če bi ga resno zanimalo... Problem je tudi s tem, da se ga je sploh predlagalo in kdo ga je predlagal.


Zakaj točno je jasno, da bodo iskali zgolj med osebami s člansko izkaznico? Meni je to povsem skregano z logiko. Razen če greš na volitve izključno zato, da si zagotoviš stolčke, ki jih potem samo greješ.

Če si pa resen glede svojega programa, boš pa vzel strokovnjaka s področja. Če ga boš sploh uspel prepričati. Če si pa že v začetku apriori proti, si pa pač SD oz. SDS (in večina ostalih)
Where all think alike, no one thinks very much.
Walter Lippmann, leta 1922, o predpogoju za demokracijo.

RedDrake ::

Delo na črno. Next!

Haha, pa res ...
V študentskih časih sem verjetno res utajil kakih 150-200 EUR davka preko inštrukcij.
Mind you, da imam zdaj odprt s.p. in veliko ljudi me vpraša če sem nor, ko jim dam račun za 10 EUR ...
Saj vsi kradejo, pa to je tak majhen znesek. Ko rečem da če bi čisto vsi tako delali potem ne bi bilo policije, zdravnikov ipd, so vsi samo tiho. Še noben mi ni ugovarjal, pa imam tak pogovor vsaj 20x na leto :)

mitja_i ::

Poldi112 je izjavil:

Zakaj točno je jasno, da bodo iskali zgolj med osebami s člansko izkaznico? Meni je to povsem skregano z logiko. Razen če greš na volitve izključno zato, da si zagotoviš stolčke, ki jih potem samo greješ.
Strankarska demokracija pomeni, če želiš delovat politično, potem greš v politično stranko. Ministrstvo je popolnoma politična funkcija. Nikakor strokovna!

Problem je, čeprav imaš program in člane, da kot stranka ne najdeš pravega kandidata!

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: mitja_i ()

PaX_MaN ::

mitja_i je izjavil:

Ministrstvo je popolnoma politična funkcija. Nikakor strokovna!

Ustava pravi drugače.

PrihajaNodi ::

Praviš, da si zgleden, kreposten državljan...ha

Morda gledaš kake tranny porn ali piss enema scene? Veš, da seksualni izpirjenci nimajo kaj delat na čelu naše bogaboječe države.



Anyawy...srce me bo bolelo, sam žal bo najvrjetneje tokrat opcija SLS&NSI (kmetafsarji zarukani (sorry gay people)) ali DL (impotentna sredina (sorry Slovenistan)).
Kučan & The merry company žal ne mora dobiti mojega glasu.
Hmm, zdaj ravno razmišljam. TITO napis na Sabotinu bi lahko vsaj za kak dan posvetili najslavnejšemu slovenskemu stricu iz ozadja. MIKI. Sicer nekaj dodatnega kamnja bi bilo potrebno, ampak nič kar hej brigade ne bi bile sposobne izvesti.


Piratska stranka. Fino bi bilo če bi bila še kakšna stranka sanjska služba. Bi volil ljudi iz zavoda za zaposlovanje. Program je pa tako ali tako brezpredmeten. Slovenija bi morala že kdaj že bankrotirati. Torej je čisto vseeno ali dam glas nekomu ki je na zavodu in bi ga povlekel iz tam (iz dreka) za vsaj eno leto ali pa spet kakšnemu pravniku ala Cerar, Šoltes. Upam da se tele Ljudmile, Bogoviči, Karli in ostala gamad odstranijo. Žal pa mislim da se ne bo. Mogoče kak Virant cepne.

Zgodovina sprememb…

mitja_i ::

PaX_MaN je izjavil:

Ustava pravi drugače.
?
112. člen
(imenovanje ministrov)
Ministre imenuje in razrešuje državni zbor ...
Ustava pravi, da je funkcija popolnoma politična.

Vajenc ::

mitja_i je izjavil:

PaX_MaN je izjavil:

Ustava pravi drugače.
?
112. člen
(imenovanje ministrov)
Ministre imenuje in razrešuje državni zbor ...
Ustava pravi, da je funkcija popolnoma politična.

Na ministrstvu je uradno politično nastavljen le minister in par državnih sekretarjev, ki se praviloma zamenjajo z ministrom, vsi ostali zaposleni so uslužbenci, ki niso vezani na politični mandat.
Not only is there no God, but try finding a plumber on Sunday.
Woody Allen
««
«
1 / 58
»»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Cerar ni več predsednik vlade! (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Loža
22840961 (34202) Jupito
»

EU volitve 2014 (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )

Oddelek: Problemi človeštva
32566784 (60178) nevone

Več podobnih tem