Forum » Šola » Študij v angleškem jeziku
Študij v angleškem jeziku
chiara7 ::
Pozdravljeni
Zanima me če ima kdor koli izkušnje z slovenskimi fakultetami, ki imajo možnost študiranja v angleščini. Recimo EF v Lj ima na voljo omenjen program.
Ideja se mi zdi perspektivna, angleščino sicer govorim tekoče, vendar celotna predavanja verjetno temeljijo na strokovnem jeziku. Zanima me ali je za takšno odločitev potrebno popolno obvladanje jezika? Ali ni problema če se sproti priučiš določene stvari.
Zanima me če ima kdor koli izkušnje z slovenskimi fakultetami, ki imajo možnost študiranja v angleščini. Recimo EF v Lj ima na voljo omenjen program.
Ideja se mi zdi perspektivna, angleščino sicer govorim tekoče, vendar celotna predavanja verjetno temeljijo na strokovnem jeziku. Zanima me ali je za takšno odločitev potrebno popolno obvladanje jezika? Ali ni problema če se sproti priučiš določene stvari.
Buldožer ::
Na EF načeloma ni problem. Večino storkovne terminologije v vsakem primeru izhaja iz angleščine in izrazi so v slovenščini ponavadi podobni. Sam lahko govorim bolj za ekonomijo, čeprav je najbrž na poslovnih vedah dokaj podobno. Za nekatere sošolce je bil večji problem nastopanje/izražanje. Ampak tudi to se hitro navadiš(polek tega je koristno malo vadit). Pri študiju se vedno najde kak problem, ampak mislim da angleščina ni bila za nikogar problematična.
Več glav več ve. No, ni nujno!
sandmat ::
Pozdravljeni
Tudi FRI ima celoten doktorski študij in del magistrskega v angleščini. Seveda je večina izrazov tako ali tako znanih in uporabljanih tudi v slovenščini
chiara7 ::
Hvala za odgovore.
Kaj pa je kakšen predpogoj? Recimo, da moreš angleščino na maturi narediti na višji stopnji.
Kaj pa je kakšen predpogoj? Recimo, da moreš angleščino na maturi narediti na višji stopnji.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Ali sinhronizacija vsebin vpliva na znanje in učenje tujega jezika?Oddelek: Problemi človeštva | 3553 (2917) | Daliborg |
» | Slaba banka - študentsko deloOddelek: Loža | 8976 (7003) | Kenpachi |
» | FDV? EF? Pravo? Na katero fakulteto se vpisati?Oddelek: Šola | 5469 (5041) | Invictus |
» | Zborni jezikOddelek: Loža | 5915 (5111) | ramiz?! |
» | (NE)znanje angleščine - šoleOddelek: Loža | 3884 (3426) | Pyr0Beast |