Forum » Programiranje » ER diagram pomoč
ER diagram pomoč
KlemenL ::
Rabil pri pomoč pri ER diagramu , naredil sem naslednje:
Sedaj pa me zanima če bi dodali kakšno tabelo, kaj bi spremenili , kakšne relacije naj bi bile med tabelami ter primarni + tuji ključi.
Upam da si bo kdo uzel čas , verjetno je za tiste ki se ukvarjate stem to mala malica. (Rad bi da mi pokomentirate in ne naredite ,ker se tako nebom naučil ničesar)
Lp
Sedaj pa me zanima če bi dodali kakšno tabelo, kaj bi spremenili , kakšne relacije naj bi bile med tabelami ter primarni + tuji ključi.
Upam da si bo kdo uzel čas , verjetno je za tiste ki se ukvarjate stem to mala malica. (Rad bi da mi pokomentirate in ne naredite ,ker se tako nebom naučil ničesar)
Lp
hellboy123 ::
1. BREZ ŠUMNIKOV!
2. Če je le možno, se piše v angleščini (materials, cars, employees, services, ...)
3. Imena tabel vedno v množini
4. Ne "postfixaj" (recimo v tabeli material imaš columna "id_materiala" in "tip_materiala"). Saj če si v tabeli "materiali", potem je logično da bo "id" in "tip" se navezoval na material (enako v tabeli podatki_avtomobil). To se samo uporablja recimo v many-to-many tabelah. Primer: imaš 2 tabeli, in sicer podjetja ter zaposleni.. pa narediš (junction / "križiščno") tabelo z imenom zaposleni_podjetja, not pa 2 columna: zaposlen_id, podjetje_id. Več si lahko prebereš recimo tukaj
5. Vsaka tabela naj ima vsaj id column (torej kot primary key), ampak kot zgoraj že povedano, brez "postfixa".
6. Imena columnov / stolpcov naj bojo lowercase
Drugače pa.. prvo si vedno naredi glavne tabele, potem na koncu pa še junction / "linkane" tabele.
MySQL Workbench še si malo poglej.
2. Če je le možno, se piše v angleščini (materials, cars, employees, services, ...)
4. Ne "postfixaj" (recimo v tabeli material imaš columna "id_materiala" in "tip_materiala"). Saj če si v tabeli "materiali", potem je logično da bo "id" in "tip" se navezoval na material (enako v tabeli podatki_avtomobil). To se samo uporablja recimo v many-to-many tabelah. Primer: imaš 2 tabeli, in sicer podjetja ter zaposleni.. pa narediš (junction / "križiščno") tabelo z imenom zaposleni_podjetja, not pa 2 columna: zaposlen_id, podjetje_id. Več si lahko prebereš recimo tukaj
5. Vsaka tabela naj ima vsaj id column (torej kot primary key), ampak kot zgoraj že povedano, brez "postfixa".
6. Imena columnov / stolpcov naj bojo lowercase
Drugače pa.. prvo si vedno naredi glavne tabele, potem na koncu pa še junction / "linkane" tabele.
MySQL Workbench še si malo poglej.
epicVoid ::
Imena entitet so vedno v ednini, saj ti vedno vpisuješ enega po enega in tudi vprašaš se tako, da ugotoviš kardinalnost relacije.
hellboy123 ::
Selektaš pa lahko po več userjev. Bolj stvar osebnih preferenc. Res pa je, da tu ni nekega pravilnega odgovora.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | [SQL] primary key inkrementalno dodajanje (strani: 1 2 )Oddelek: Programiranje | 5462 (4652) | ejresnevem |
» | PostgreSQL pomočOddelek: Programiranje | 2520 (2013) | Mato989 |
» | SQL pomočOddelek: Programiranje | 2401 (1815) | miko22 |
» | [VB] datagridviewOddelek: Programiranje | 1948 (1331) | korenje3 |
» | Še malo teženja o phpOddelek: Programiranje | 1781 (1370) | rc-car |