» »

Kupujem prenosnika

Kupujem prenosnika

davids6 ::

Kupujem prenosnika. Zanima me kje bi se ga najbolj splačalo kupiti (mimovrste...) in katera firma (model). Pogoji so predvsem, da je čim bolj zanesljiv glede delovanja, torej, da je čim manj možnosti, da bi se pokvaril (možnost podaljšanja garancije), ter normalna hitrost delovanja (da ne bo v enem letu deloval zelo počasi). Uporabljal bi ga pa predvsem za šolo (seminarske naloge, predstavitve...), skype (da ima vgrajeno spletno kamero), filme, glasbo, občasno kakšno računalniško igro, ali pa za kakšno amatersko oblikovanje, ter internet na splošno. Pripravljen pa sem zanj odšteti tudi dobrih 1000 eur.

hojnikb ::

počakaj na kako hofer akcijo
#brezpodpisa

TOP ::

Kar se tiče zanesljivega delovanja tukaj ni pravil samo sreča rajši glej za čim dalšo garancijo,recimo Dell ma 3 letno ampak to ni podalšana kot v Big Bangu in podobno.Kar se tiče Hoferja pa škoda zgubljat besed,še posebej če se išče prenosnik za 1000e.Pa tema že obstaja malo tam poglej.

hojnikb ::

TOP je izjavil:

Kar se tiče zanesljivega delovanja tukaj ni pravil samo sreča rajši glej za čim dalšo garancijo,recimo Dell ma 3 letno ampak to ni podalšana kot v Big Bangu in podobno.Kar se tiče Hoferja pa škoda zgubljat besed,še posebej če se išče prenosnik za 1000e.Pa tema že obstaja malo tam poglej.

Hofer ima vsake toliko erazerja za 1000€, ki poseka praktično katerokoli drugo stvar v tem price rangu... pa še 3 leta garancije dobiš..
http://aldi.medion.com/md99299/sl/?refP...
#brezpodpisa

TOP ::

Meni ga niti ne omenjaj sem ga mel in je bil več pri njih kot primeni in da o času koliko časa potrebujejo za reklamacjo sploh ne omenjam.Nisem mel ta model za toliko denarja,ker toliko za prenosnik dat jaz osebno nikoli edino če bi ga za službene namene rabil.

hojnikb ::

ena izkušnja pač ne odraža celotnega stanja :)
#brezpodpisa

davids6 ::

Nekako sem si sedaj ogledal ta dva, pa me zanima če je še kakšna razlika, razen da 1. nima windowsov:

http://www.bigbang.si/prenosni-racunaln...
http://www.bigbang.si/prenosni-racunaln...

Gledal sem na mimovrste in je cena enaka, tako da najbrž ne bo nikjer ceneje?

hojnikb ::

http://www.anni.si/trgovina/prenosni-ra... 50€ ceneje :\

Pa še 17" je ..

Čeprav se tega ne splača kupit.
Če imaš 1000€, potem boš počakal na hofer akcijo :)
#brezpodpisa

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: hojnikb ()

Seljak ::

Jaz ne bi vzel HP-ja. Če te zanima zakaj,odpri temo pomoč in nasveti,ker se mi ne da razlagati. To,da želiš tu pa tam igrati na njem kakšno igro je zelo splošen pojem. Za tetris in šah bo dober laptop tudi za 400€,če pa se ti "lušta" BF4,COD Ghosts in ostale grafično zahtevne potem pa ja,boš moral gledati v cenovnem rangu 1000€+. Sam imam Asus-a,mislim,da ima oznako P75v in sem ga kupil za 400€ v Jagru lani decembra.Večino časa ga uporablja sin,ko jaz uporabljam stacionarnega. Na njem lahko zaigra kakšno igro(Team fortres 2,Civilization V,Rust,....),brska po spletu,napiše kaj v wordu,... Ima 17" zaslon in skratka služi namenu. Pač ne razumem,zakaj se stegovati po 1000€ za to kar si ti napisal za kaj bi ga uporabljal,lahko jaz počnem na mojem za 400€. Ko sem za finto šel v Harvey Norman in Big Bang ter povedal specifikacije mojega laptopa in ceno,ter jih povprašal kaj mi lahko oni ponudijo,je bil odgovor,da za takšen mali denar ne morem dobiti pri njih tako dobrega prenosnika.

hojnikb ::

če bi rad meu best of both worlds, malo dvigni budget in kupi en poceni prenosnik (nekaj z celeron/pentium bo vrh glave), preostanek pa daš v gaming kišto.
Tako imaš dva računalnik (redudanca, če kir crkne) + kišto lahko kasneje nadgradiš, če je potreba.
#brezpodpisa

d4vid ::

HPja nikoli več, kogarkoli poznam je mel z njim samo težave:
- osebno sem imel HP Probook 4515s, baterija šla po ~1 letu, s tem, da je bila cel čas v prenosniku, ta pa večino časa na polnilcu (razen če sem ga prestavljal). Kmalu se je začela zajebavat tipkovnica, po cca pol leta mi je crknil levi CTRL in TAB, kar sem delno rešil softwersko in prestavil tab na tipko nad njim, ki je nisem rabil. Po 2 letih mi je crknil še disk, nato sem prenosnik prodal. Za primerjavo: laptop eMachines (aka Acer) - baterija drži po 5 letih 1 uro, lenovo n500 po 5 letih pravtako 1h.
- kolega je mel HP Pavillion 17", nevem modela, Phenom 2 3GHz, prenosnik se je pregreval, grafična je bila 1GB, vendar ni obstajal pravi gonilnik (ali pa jih nismo našli) in se je PC obešal če so bili le-ti nameščeni. Pregrevanje: nad 90 stopinj med brskanjem po spletu. Dogajalo se je takoj po nakupu novega, kar je rešil s spihanjem rež ter pod prenosnik je dal ventilator.
- sosed ima HP Compaq 6715s (se mi zdi), adapter očitno pokvarjen, PC je občasno zaštekal (potreben reset), ko sem popravljal sem ugotovil da na "powersave" se to ne dogaja in menjal adapter. Meni sedaj ta adapter služi za napajanje miniITX sistema in deluje brez problemov.
- sosedi je šla matična plošča na HP Compaq 6730s, baterija ji od novega ni delovala...

Vglavnem, ne HP-ja!

@hojnikb +1
Tudi sam bi vzel v Hoferju, sicer prenosnikov še nisem probal, sem pa imel na popravilu nekaj let staro medion kišto (ponovno nameščanje Windowsov, ker so Visto zapacali, da ne bo pomote - ni bilo nič s strojno opremo) in vse deluje tako kot more, nimam pripomb.

Pa tisto z dvemi računalniki se tudi strinjam.
Main PC: Asus PN50 | AMD Ryzen 5 4500U | 16 GB RAM | 256 GB SSD
PC2: HP Z400 | Intel Xeon L5630 | 6 GB RAM | 120 GB SSD
Laptop: HP Elitebook 840G1 | Intel i5 | 8 GB RAM | 256 GB SSD

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: d4vid ()


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Prenosnik

Oddelek: Pomoč in nasveti
91414 (1171) NLight
»

HP Probook

Oddelek: Kaj kupiti
163270 (3045) hodor
»

Nakup laptopa

Oddelek: Pomoč in nasveti
394807 (4050) Blaz93
»

BATTLEFIELD 3

Oddelek: Pomoč in nasveti
5612 (549) 54j0
»

Big Bang zavajanja

Oddelek: Kaj kupiti
111529 (1161) dmok

Več podobnih tem