Forum » Programska oprema » IP dinamični
IP dinamični
ANDREJkoč ::
Zdravo,
Imam odprti račun pri Telemachu in kot mi je znano imam statični IP. Ker o stvareh ne vem veliko, me zanima kako dobiti dinamični IP.
Nebi menjal operaterja ker, nisem njegov edini uporabnik, in imam v stanovanju uporabnike preko katerega imajo tudi telefonijo,televizijo pa še neke e-pošte.
Torej, če je kakšna možnost dodatnih priključkov, programčkov karkoli..cena mi ni pomembna, lahko je plačljivo!!
Zanima me tudi če imajo strani kot so Dyn.com, D link s tem kakšno povezavo?
lp
Imam odprti račun pri Telemachu in kot mi je znano imam statični IP. Ker o stvareh ne vem veliko, me zanima kako dobiti dinamični IP.
Nebi menjal operaterja ker, nisem njegov edini uporabnik, in imam v stanovanju uporabnike preko katerega imajo tudi telefonijo,televizijo pa še neke e-pošte.
Torej, če je kakšna možnost dodatnih priključkov, programčkov karkoli..cena mi ni pomembna, lahko je plačljivo!!
Zanima me tudi če imajo strani kot so Dyn.com, D link s tem kakšno povezavo?
lp
ANDREJkoč ::
Govoril sem z Telemachovim operaterjem in je rekel da imam statični IP, ki so mi ga dodelili oni. Tako da to je fix. Je pa tudi omenil, da se z raznimi programi lahko prekrije IP. In to me najbolj zanima, kaj priporočate? Mogoče tudi menjava routerja, kej v tem smislu?
black ice ::
Upam, da se zavedaš da boš s pridobitvijo dinamičnega IPja na anonimnosti pridobil natanko 0.
techfreak :) ::
Dodeljevanje IPja je preko DHCPja vendar je IP vezan na modem/uporabnika.
Ce rabis za torrente ali pa potrebujes vecjo anonimnost lahko nabavis kaksen VPN (so od par dolarjev/mesec naprej).
Ce rabis popolno anonimnost ti ja lahko zagotovi (vsaj v teoriji) Tor, vendar je zadeva precej pocasna.
Ce rabis za torrente ali pa potrebujes vecjo anonimnost lahko nabavis kaksen VPN (so od par dolarjev/mesec naprej).
Ce rabis popolno anonimnost ti ja lahko zagotovi (vsaj v teoriji) Tor, vendar je zadeva precej pocasna.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Dinamičen ipOddelek: Omrežja in internet | 2845 (2415) | BlueRunner |
» | SwitchOddelek: Pomoč in nasveti | 1770 (1430) | amigo_no1 |
» | statični in dinamični ipOddelek: Omrežja in internet | 6087 (5943) | jRk0 |
» | Staticni vs dinamicni IPOddelek: Omrežja in internet | 4440 (4290) | kklemenss |
» | IP?Oddelek: Omrežja in internet | 1243 (1007) | Egii |