» »

IP dinamični

IP dinamični

ANDREJkoč ::

Zdravo,

Imam odprti račun pri Telemachu in kot mi je znano imam statični IP. Ker o stvareh ne vem veliko, me zanima kako dobiti dinamični IP.
Nebi menjal operaterja ker, nisem njegov edini uporabnik, in imam v stanovanju uporabnike preko katerega imajo tudi telefonijo,televizijo pa še neke e-pošte.
Torej, če je kakšna možnost dodatnih priključkov, programčkov karkoli..cena mi ni pomembna, lahko je plačljivo!!
Zanima me tudi če imajo strani kot so Dyn.com, D link s tem kakšno povezavo?

lp

s6c-gEL ::

Če nisi ročno vpisoval wan ipja, potem imaš dinamični ip (pri kablaših dela preko dhcp).

Govoril sem z Telemachovim operaterjem in je rekel da imam statični IP, ki so mi ga dodelili oni. Tako da to je fix. Je pa tudi omenil, da se z raznimi programi lahko prekrije IP. In to me najbolj zanima, kaj priporočate? Mogoče tudi menjava routerja, kej v tem smislu?

black ice ::

Upam, da se zavedaš da boš s pridobitvijo dinamičnega IPja na anonimnosti pridobil natanko 0.

Ja.

techfreak :) ::

Dodeljevanje IPja je preko DHCPja vendar je IP vezan na modem/uporabnika.

Ce rabis za torrente ali pa potrebujes vecjo anonimnost lahko nabavis kaksen VPN (so od par dolarjev/mesec naprej).
Ce rabis popolno anonimnost ti ja lahko zagotovi (vsaj v teoriji) Tor, vendar je zadeva precej pocasna.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Dinamičen ip

Oddelek: Omrežja in internet
172845 (2415) BlueRunner
»

Switch

Oddelek: Pomoč in nasveti
331770 (1430) amigo_no1
»