» »

Napake na sestavi.si konfiguratorju

Napake na sestavi.si konfiguratorju

Potato ::

Zadnjič sem začel skupaj metati komponente za nov workstation računalnik za programe ala AutoCAD, CorelDraw, ipd. Vse take stvari kupujem iz Nemčije ker so običajno 10-30% ceneje. Sem pa še vseeno za vsak slučaj pogledal še na nekaj slovenskih strani in računalniki na Sestavi.si so pritegnili mojo pozornost. Na primer tale: "AcaD Machine Intel PRO (Socket 1150)." Pa poglejmo opis.

- Intel I7 procesor
- 16GB RAM
- 1TB HDD + 120GB SSD
- Quadro 2000

Ni slabo, ne? Cena? 619,33€.
Tukaj se pa zaplete. Za to ceno bi dobil grafično kartico pa mogoče še RAM zraven. Ni šans, da bi dali takemu računalniku tako nizko ceno.
No, sedaj pa pritisnimo tisti gumb na katerem piše "podrobnosti." Tukaj je pa slika bolj realna. V resnici dobiš 8GB RAM-a. Grafična kartica naj bi bila "integrirana na matični plošči" (kar seveda ni res.) Ne dobiš trdega diska. Ne dobiš napajalnika - oziroma dajo tistega zanič, ki pride z ohišjem. Edina stvar, ki jo v resnici dobiš, je i7 procesor - pa še to so zajebali ker so dali zakljenjen procesor v kombinacijo z overclockable matično ploščo, ampak to je že druga zgodba.
Nevem, kako bi lahko nekdo rekel te konfiguraciji "prmerna za Acad in zahtevnejše aplikacije"

Če ga daš v košarico ti še zmeraj piše: "PC primeren za ACAD in zahtevnejše aplikacije- Intel I7 procesor- 16GB RAM- 1TB HDD + 120GB SSD- Quadro 2000"

A mi lahko to kdo razloži? Mogoče je to nenamerna napaka tistega, ki je delal to stran, ampak še vseeno je to zavajanje kupcev. Ali pa sem blesav in nečesa ne vidim. Tukaj je stran, kogar zanima: http://www.sestavi.si/index.php/configu... Pa ta računalnik sploh ni edini. Ima me, da bi ga naročil, potem pa zahteval ostale dele zastonj. Najbolj smešno pa je, da če greš v konfigurator, sploh ne moreš izbrati tistih delov, ki so napisani.

DC- ::

Kaj ko bi se obrnil na sestavi.si namesto, da pišeš po forumih o zavajanju kupcev.
Vsakemu se prigodi napaka in fantje so zelo prijazni in bodo veseli tega, da jih opozoriš.

Namesto, da bi pomagal sočloveku razmišljaš kako bi ga nategnil ...

sandmat ::

če bi 2x poklikal podrobnosti pri temu in ostalih modelih, bi videl, da je to simple typo. Nekdo je pozabil updejtat kratki opis. Podrobnosti in cena so smiselni podatki.

Kaj je primerno za Acad je stvar percepcije. še par let nazaj smo vse ganjal na P4, pa smo bli čist happy. :) zakaj bi potem sploh jemal 1150 socket? a to še kdo uporablja? :P
Dajat zaklenjen proc na tako plato tudi ni noben resen issue - večini folka ni tako dolgčas, da bi navijali.

Predlagam, da prespiš jezo na napačen opis, jih pokličeš in jim razložiš ter jih prosiš za neko konfiguracijo, ki bo zate primerna. Če ugotoviš, da lahko naročiš iz xy za 30% ceneje, to stori.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Konfiguracija za grafično obdelavo (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
947197 (5014) opeter
»

računalnik za arhitekta (strani: 1 2 3 )

11913957 (10767) ribko
»

nakup računalnika - ACAD

413734 (2988) J-ronimo
»

Komponente računalnika - vaše mnenje -

318257 (7859) jazbec
»

Dober računalnik (strani: 1 2 3 4 )