Forum » Mobilne tehnologije » OnePlus One
OnePlus One
Temo vidijo: vsi
Heisenberg ::
BillieJoe ::
: ) Spet dobil 3 povabila, jih kar ni konca. (9 sem jih že podelil namreč)
se priporočam...
make it as simple as possible
medenko ::
Runnagain ::
Formula 1 ::
Stvar gre tako oz. je šla takole:
ko si dobil invite (veljaven 24ur), si kupil telefon, in nato po 2-4 tednih dobil 3 nova vabila, ki si jih lahko razdelil (6 dni časa, oz. toliko časa so veljavna).
Seveda si s temi tremi vabili lahko sam kupil telefon, in potem si za vsakega tega po določenem času dobil 3 nova vabila...in si spet z vsakim lahko kupil nov telefon, ki prinese nova tri vabila...in tako dalje ;)!
ko si dobil invite (veljaven 24ur), si kupil telefon, in nato po 2-4 tednih dobil 3 nova vabila, ki si jih lahko razdelil (6 dni časa, oz. toliko časa so veljavna).
Seveda si s temi tremi vabili lahko sam kupil telefon, in potem si za vsakega tega po določenem času dobil 3 nova vabila...in si spet z vsakim lahko kupil nov telefon, ki prinese nova tri vabila...in tako dalje ;)!
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Runnagain ()
N4m31355 ::
baterija lepo zdrzi 48 ur ce si normal user.. heavy (dnevno 150 smsov, ksne 2 urci igranja iger, mogoce se kej navigacije) pa ksn dan pa pou.. seveda sta 3g in wifi skos online pa usako uro gps report pa na 15 min pregled mailov...
baterija lepo zdrzi 48 ur ce si normal user.. heavy (dnevno 150 smsov, ksne 2 urci igranja iger, mogoce se kej navigacije) pa ksn dan pa pou.. seveda sta 3g in wifi skos online pa usako uro gps report pa na 15 min pregled mailov...
no super, potem bo (upam, da že v petek ;) meni zdržal vsaj 4 dni :)
mcknme ::
Zdravo! Dobil sem invite za želeni telefon. Lepo bi prosil, če mi lahko kdo razloži čimbolj podrobno, kako uredim da tole zadevco pošljejo do mene preko Nemčije. Tisti, ki mi tako razloži, da bom znal uredit, dobi od mene povabilo, garantiram! =)
Smo uredili:D
Smo uredili:D
Zgodovina sprememb…
- spremenil: mcknme ()
superb_ ::
Mene pa zanima, koliko pride celoten strošek nakupa verzije 16GB s povabilom?
So cene na Bolhi od 400 EUR naprej previsoke?
So cene na Bolhi od 400 EUR naprej previsoke?
Matevz96 ::
Cena 64GB je 300€, temu pa moraš prišteti še poštnino (če je), in pa storitev cheaper & more (ali nek drug način, da ga spraviš v SLO). Zaradi vsega tega in dejstva, da je telefon ekspluziven bi rekel, da cena ni tako visoka, saj veš ponudba in povpraševanje
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Matevz96 ()
blackbird42 ::
Na 16GB verzijo pozabi ker je ni, razen za kitajski trg, kitajska verzija. Vsekakor odsvetujem nakup!
64GB pa kot je že moj predhodnik napisal pride 300€ + 5€ poštnina do Nemčije (čeprav sem nekaj slišal da naj bi bila sedaj nekaj več) + 15€ poštnina do Slovenije (C&M) = 320€
64GB pa kot je že moj predhodnik napisal pride 300€ + 5€ poštnina do Nemčije (čeprav sem nekaj slišal da naj bi bila sedaj nekaj več) + 15€ poštnina do Slovenije (C&M) = 320€
kratos ::
Kaj se zgodi v primeru okvare telefona ? Dejansko kupuješ mačka v žaklju ali je kakšna podpora, garancija, karkoli ? Ker navsezadnje ima garancija ogromen pomen pri nakupu elektronike, saj mora biti le en delček defekten da ti recimo crkne celotna matična v obdobju enega leta.
urosh ::
garancija v eu je, kolikor mi je znano, 2 leti. Najbrz se poslje nazaj v nemcijo, od koder jih tudi posiljajo.
Hmm... malce berem izkušnje in nisem ravno prepričan v nakup. Vsi ga hvalijo vendar skoraj vedno slabe stvari izpustijo:
- Random resetiranje telefona
- Pretih zvočnik med klicanjem (oz. splošni problemi pri zvočnikih)
- Pri tresenju telefona nekateri poročajo pokanje v telefonu (oz. kot da je nekaj v njem odlomnjenega)
- Rotacija zaslona ne deluje vedno
- Predvajanje glasbe prek zvočnika občasno ne deluje
- Potem ena bolj razširjenih napak ki se ji reče "yellow band issue", rumena razbarvanost spodnjega dela zaslona
- Delay pri pritisku home gumba
To je zdaj samo iz glave kar sem prebral (pa sem ziher da sem še kaj izpustil) vendar je to normalno da so telefoni tako "neoptimizirani" ? No navsezadnje za 300€ res nemoreš pričakovat nevem kaj od telefona.
Lahko kdo potrdi to o 2 letni garanciji ?
- Pri tresenju telefona nekateri poročajo pokanje v telefonu (oz. kot da je nekaj v njem odlomnjenega)
- Potem ena bolj razširjenih napak ki se ji reče "yellow band issue", rumena razbarvanost spodnjega dela zaslona
To je zdaj samo iz glave kar sem prebral (pa sem ziher da sem še kaj izpustil) vendar je to normalno da so telefoni tako "neoptimizirani" ? No navsezadnje za 300€ res nemoreš pričakovat nevem kaj od telefona.
blackbird42 ::
Od vsega naštetega je pri meni prisoten samo rumenkast spodnji del ekrana (ki ga je čedalje manj in sploh nebi vedel za njega če nebi drugi povedali kaj gledat).
EU garancija je 2 leti (lahko pogledaš tukaj)
EU garancija je 2 leti (lahko pogledaš tukaj)
"pokanje v telefonu" miniaturen premik mikro sima mogoce? Zvocnik je meni obcasno preglasen.. mam pa problem ko mi v snapchatu kamera crkne in je potreben reset.
Pokomentiram še mojega in dodajam:
- Random resetiranje telefona - NIMAM PROBLEMOV
- Pretih zvočnik med klicanjem (oz. splošni problemi pri zvočnikih)- NIMAM PROBLEMOV
- Pri tresenju telefona nekateri poročajo pokanje v telefonu (oz. kot da je nekaj v njem odlomnjenega) - NIMAM PROBLEMA
- Rotacija zaslona ne deluje vedno - DELUJE VEDNO
- Predvajanje glasbe prek zvočnika občasno ne deluje - DELUJE VEDNO
- Potem ena bolj razširjenih napak ki se ji reče "yellow band issue", rumena razbarvanost spodnjega dela zaslona - IMAM
- Delay pri pritisku home gumba - NIMAM
Seveda sem še vedno na prejšnji verziji programske opreme (25R, android 4.4.2, ker pri novejših opažajo naslednje (30O in 33R verziji):
- bistveno večja poraba baterije (večji drain)
- problemi s touch-om (tole je verjetno HW problem in ne SW).
- Random resetiranje telefona - NIMAM PROBLEMOV
- Pretih zvočnik med klicanjem (oz. splošni problemi pri zvočnikih)- NIMAM PROBLEMOV
- Pri tresenju telefona nekateri poročajo pokanje v telefonu (oz. kot da je nekaj v njem odlomnjenega) - NIMAM PROBLEMA
- Rotacija zaslona ne deluje vedno - DELUJE VEDNO
- Predvajanje glasbe prek zvočnika občasno ne deluje - DELUJE VEDNO
- Potem ena bolj razširjenih napak ki se ji reče "yellow band issue", rumena razbarvanost spodnjega dela zaslona - IMAM
- Delay pri pritisku home gumba - NIMAM
Seveda sem še vedno na prejšnji verziji programske opreme (25R, android 4.4.2, ker pri novejših opažajo naslednje (30O in 33R verziji):
- bistveno večja poraba baterije (večji drain)
- problemi s touch-om (tole je verjetno HW problem in ne SW).
Zgodovina sprememb…
Torej je bolj ali manj game of roulette pri nakupu telefona... No ja, ima kdo kakšne informacije glede telefona Xiaomi mi4 ? ima podobne specifikacije + malenkost manjši zaslon in (meni) lepšo obliko, je 1+1 superioren omenjenemu telefonu ?
plizzzzzz ::
tudi pri meni isto vse to ok, rumene tudi nisem opazil dokler nisem prebral, da jo moram. Sedaj si lahko malce domisljam da je spodaj malce rumeno (je pa moj kitajska verzija aparata). :)
Imam pa ze updejt na 4.4.4, pa tudi vecje porabe nisem opazil. Ta je verjetno bolj odvisna kolk pustis razne google, fb in kake druge appse da ti stalno nekaj vaznega sporocajo - mam izklopljeno ker ne prenesem.
BTW: se mi je po uporabi nekega foto-appa zgodilo, da fotoaparat ni hotel delati, ker si ga je app zaklenil in sem moral ta app ubiti in je potem deloval normalno, brez reseta.
Resetiral sem ga v dveh mesecih ene 3x pa tudi za to razen po updejtu ni bilo potrebe.
Imam pa ze updejt na 4.4.4, pa tudi vecje porabe nisem opazil. Ta je verjetno bolj odvisna kolk pustis razne google, fb in kake druge appse da ti stalno nekaj vaznega sporocajo - mam izklopljeno ker ne prenesem.
BTW: se mi je po uporabi nekega foto-appa zgodilo, da fotoaparat ni hotel delati, ker si ga je app zaklenil in sem moral ta app ubiti in je potem deloval normalno, brez reseta.
Resetiral sem ga v dveh mesecih ene 3x pa tudi za to razen po updejtu ni bilo potrebe.
Bwaze6 ::
Bi poprosil za povabilo - moj Samsung Galaxy S1 bo počasi 4 leta star in se z najnovejšimi Cyanogeni vedno slabše razume... :)
pričakujem OPO še ta teden, me pa zanima ali imate kak predlog kje kupiti kakšen etui-denarnico za ONE, iščem pa nekaj kje ga vzameš ven in se ne pritrdi na telefon, ker hočem da ostane brez ovitka ko ga imam v rokah ...joj kako sem to napisal, upam da štekate :)
istočasno pa bi imel spravljen notri kak bankovec in kartice ene 5 komadov
istočasno pa bi imel spravljen notri kak bankovec in kartice ene 5 komadov
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Heisenberg ()
V vsakem simobilu, mobitelu je te kitajske navlake ogromno... Sicer take za kartice nevem, vendar glede na opisano predvidevam da misliš nekaj takega:
Ne v bistvu nekaj takega kot so velike ženske denarnice, samo da bi bila moška, ker sem veliko v avtu in v tujini in da bi imel notri vse namesto denarnice + pasuš + izpit + oneplus 1
hurter11 ::
Se tudi priporočam za invite, pred kratkim je šou Samsung galaxy s2 v maloro, pa bi mi prav pršou tale :)
se en error ki ga najdem.. na vsxake toliko casa je notification sound "pokvvarjen" spusti cuden zvok ki spominja na pravega. reboot pomaga
krucymucy ::
Hmm... malce berem izkušnje in nisem ravno prepričan v nakup. Vsi ga hvalijo vendar skoraj vedno slabe stvari izpustijo:
To je zdaj samo iz glave kar sem prebral (pa sem ziher da sem še kaj izpustil) vendar je to normalno da so telefoni tako "neoptimizirani" ? No navsezadnje za 300EUR res nemoreš pričakovat nevem kaj od telefona.
Jaz lahko potrdim, da moja dva nimata teh tezav. Prvi je datum proizvodnje 10.7., drugi pa 18.8.
-Tole o resetih sem bral se dogaja predvsem z updateom 33.
-Zvocnik je dovolj glasen, jaz imam nekje na polovici jakosti.
-Gumbi? Leca kamere kot pri nexusu? Ne vem zakaj bi bil to problem.
-Rotacija deluje vedno.
-Predvajanje deluje vedno.
-Pri prvem je bilo malo, pa je izginilo. Vprasanje ce bi sploh opazil ce nebi o tem bral, najbrz ne.
-Nobenega delaya nimam pri pritisku gumba.
Aja naj omenim da default CM11S nisem uporabljal. Takoj sem probal par razlicnih ROM-ov in na koncu pristal na CM11 nightly-jih.
Pa te tezave je treba jemati precej z rezervo.
Sleherni lastnik Oneplus One je registriran na forumu.
Si predstavljate forum kjer je registriranih 150.000 lastnikov S5 recimo?
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: krucymucy ()
Haha bobr123 si višaš ego z temi invajti ? Hvaljenje nevem če te bo kam pripeljalo :) Raztalaj invajte tem forumašem ki si ga tako želijo in napiši komu si jih dal ter podpri malo slo-tech da te nebo sama hvala po forumih za prazen nič.
Ontopic: No potem je po prebranem največji/najpogostejši problem tist "yellow band issue". Drugače je kdo ki še ni imel 5,5' telefona pred tem ? kako se vsede v roko oz. v žep ?
Ontopic: No potem je po prebranem največji/najpogostejši problem tist "yellow band issue". Drugače je kdo ki še ni imel 5,5' telefona pred tem ? kako se vsede v roko oz. v žep ?
Mja, sam sem na OPO-ta prešel iz Note 1, tako da je OPO olajšanje. V žep sede (ampak sem tudi sam kar visok in imam daljše žepe ;)), je pa v primerjavi z Note 1 kul, ker je bolj ozek. V rokah se odlično drži.
Zgodovina sprememb…
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Oneplus X (strani: 1 2 3 4 … 10 11 12 13 )Oddelek: Mobilne tehnologije | 103891 (40876) | cryptozaver |
» | OnePlus Two (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )Oddelek: Mobilne tehnologije | 71224 (39936) | Yossarian |
» | One Plus oneOddelek: Mobilne tehnologije | 3798 (2494) | Zaphod_B75 |
» | OnePlus One bo na voljo brez povabil (strani: 1 2 )Oddelek: Novice / Android | 21185 (16040) | kronik |
» | Težave s prednaročili OnePlus One pomenijo ponovitev (strani: 1 2 )Oddelek: Novice / Android | 25130 (21497) | Uporabnik |