» »

OnePlus One

OnePlus One

Temo vidijo: vsi
««
9 / 34
»»

PINki ::

@kratos: naloži nova launcher iz gPlay

kratos ::

Hvala pinki, zdaj je perfektno :)

boogie ::

kaj me mika tale fonček....če ima slučajno kdo invite viška, mu bom zelo hvaležen.
Hvala :)

Yossarian ::

Pravkar sem na tem telefonu sprobal OTG prenos slik. Dela perfektno.
Nikoli se ne prepiraj z idiotom, ker te bo potegnil
dol na svoj nivo in te premagal s svojimi izkušnjami.

vonmimek ::

A tole je preverjeno al je kakšen nateg?

http://oneplus.eu/ (skladišče naj bi bilo v Italiji, Udine)

No evo, lahko podam en kratek review (telefona z dodatki) po celotnevnem mrcvarjenju tega "awesome" telefončka :)

Na začetku kot je iz teme razvidno sem imel nekaj težav (izgubljanje signala ter nato le delovanje na 2g signalu - oboje rešeno z posodobitvijo telefona in nepošiljanje MMS sporočil - rešeno z dopolnitvijo VPN podatkov), ko sem odpravil težave sem preizkusil večina funkcij čez dan: snemanje, slikanje, timelapse (30minut), youtube, konstantno sms/mms sporočila, nekaj klicev, aplikacije, internet, nastavitve, gps in še in še... Res cel dan sem ga na polno uporabljal in tako mi je nekaj po 22:00 uri umrl, kar se mi zdi res impresivno, recimo če primerjam z itouch 4 mi bi ob taki uporabi umrl v 1/3 dneva (sicer je bistveno manjša baterija vendar je tudi manjši ekran ter je strojna oprema slabša-manj požrešna).

Nasplošno itak veste da je display božanski tako da sem ga zaščitil z Orzly tempered glass (0.24mm) ki sem ga napopal nekje na polovici dneva, ker sem hotel vedeti če je feel telefona drugačen in me je pozitivno presenetilo, ker je dotik popolnoma enak in se zaščitnega stekla sploh ne zazna! tako po občutku kot po izgledu.
Kupil sem ga tukaj vendar na oglasu piše 0,3mm dejansko pa sem dobil 0,24mm.
Oblečenega ga imam v "flip cover" iz umetnega usnja, katerega sem naročil kot začasno nadomestilo pravi usnjeni torbici makemate (iz kitajske seveda) vendar se odreže odlično. Moti me edino pri slikanju/snemanju tist premikajoči del ki je v "napoto", in nemoreš držat telefona udobno, ker moti neglede na to kako telefon držim.

All in, na koncu dneva sem zadovoljen z telefonom, nisem imel nobenih večjih nerešljivih problemov z njim, ena najbolj pozitivnih stvari osebno pa mi je baterija, za katero vem da me tudi ob večji rabi telefona do večera nebo pustila na cedilu.

Še ena slikca za dokaz (uporabljam Galaxy S5 temo, ker mi je veliko lepša od primarne).

To je to, prvi vtisi amaterja pri enem dnevu uporabe. Vem da sem ogromno izpustil vendar itak veste da je telefon hiter kot formula in da kamera dela prečudovite slike/posnetke tudi v amaterskih rokah, GPS je izjemno hiter ter natančen, itd... tako da je to brezveze opisovat.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: kratos ()

freesty ::

Je probal kdo snemat na koncertu/v diskacu video. Kako se obnese mikrofon?
http://www.youtube.com/watch?v=5hfYJsQAhl0

red_baron ::

Evo brez invajtov. Navali narod:302€

http://www.ebay.com/itm/OnePlus-ONE-64G...

freesty ::

+davek +carina

Pa si ze na kar lepi cifri ;)
http://www.youtube.com/watch?v=5hfYJsQAhl0

M-XXXX ::

red_baron je izjavil:

Davek je pa kje?

@Freesty mikrofoni so dobri (mislim da jih ima 3), zdaj kako je ob glasni glasbi nevem, če imaš željo lahko jutri probam na 500w zvočnikih (danes je že malo pozno :P).

@vonmimek je bilo mislim da že nekaj strani nazaj pojasnjeno da stran ni podprta z originalne strani tako da lahko preizkusiš srečo vendar ti močno odsvetujem.

Bobr123 ::

@freesty carine na mobilne telefone ni, davek bo pa res lep :)

saoter ::

Živjo...

a ima mogoče kdo kak invite viška? Bi bil res full hvaležen...

blackbird42 ::

red_baron je izjavil:

To po vsej verjetnosti kitajska verzija telefona

vonmimek je izjavil:

A tole je preverjeno al je kakšen nateg?

http://oneplus.eu/ (skladišče naj bi bilo v Italiji, Udine)

Tud tile prodajajo kitajsko verzijo telefona.
Že lahko da je skladišče v Italiji. Support telefonska številka je pa Kitajska (in še to mobilna)

freesty je izjavil:

Je probal kdo snemat na koncertu/v diskacu video. Kako se obnese mikrofon?

Slabše kot na htc one m8. Hresci če si preblizu glasni muziki. Sem primerjal side by side.

vonmimek ::

če ma kdo kak invite viška, se priporočam :D častim pivo ;)

ramiz?! ::

Tudi sam se priporočam za invite :)
Never regret anything, there's always a reason things happen.

paramedic86 ::

Enako :)

N4m31355 ::

uceraj mi je uspelo zbrisati default kamero.. kar ni je bilo vec.. (ce ima kdo apk, prosim pisi na pm.) sem pri simobilu in dostikrat dobim sporocilo "sporocilo ne obstaja" tezave z kamero ne morem resiti samo z zaprtjem aplikacije. enkrat se mi je tudi zgodilo da je mali zvocnik crknil (reboot je pomagal) drugace pa je super. porabi cca 1.7GB rama konstantno.

Apk za vse stock aplikacije mislim da sem videl na xda forumih. Ram pa je pravilno da ti nuca. Več ko bo delal ram, manj ti bo žrlo baterijo, saj ram prevzema nase procese (zato ga imaš).

lp

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Bobr123 ()

N4m31355 ::

pa z es file managerjem dosezem max 60 kb/s ko uploada u cloud.. pa je na 20/20 wirelessu in hitrem cloudu

plizzzzzz ::

za snemanje glasnih zadev moras nastavit nivo naprimer na avtomatsko. recimo Smart voice recorder, potem ne hresci, posname pa zelo malo basov,tako da mors to poznreje dvignit za cca 15db.pa tud mono je menda.

km- ::

ce ima kdo invite, epl me je po 7ih letih razocaral, da probamo neki novega.
kayamm@gmail.com

mene pa zanima tisti, ki ste naročili preko Cheaper&more in dali nemški naslov, kakšen polnilec ste dobili? Meni, ko kliknem Buy na OnePlus.net mi pokaže da dobim telefon + US charger??

Runnagain ::

paramedic86 je izjavil:

mene pa zanima tisti, ki ste naročili preko Cheaper&more in dali nemški naslov, kakšen polnilec ste dobili? Meni, ko kliknem Buy na OnePlus.net mi pokaže da dobim telefon + US charger??

EU polnicec...zamenjaj v računu od oneplus od kje prihajaš...izberi nemčijo in ne US. Cene morajo biti v evrih.

Sej sm zamenu. 2 strani nazaj, kjer kaže kako je treba izpolnit podatke za Billing&Shipping Address, sem izpolnil pravilno pri Checkout mi pa napiše:

Your order cannot be completed at this time as there is no shipping methods available for it. Please make neccessary changes in your shipping address.

Shipping naslov imam od Cheaper&more...ne vem kaj je narobe????

Od kje prihajaš naštimaš z zastavo spodaj desno. Še vedno imaš vse cene v $, tako kot imaš ti nastavljeno.

ps: v tej temi je bilo to vsaj 10x že napisano. Search! :)

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Bobr123 ()

Hvala, uredil :)

Hmm, eno vprašanje. na paypal sem si naložil denar preko TopUp, torej iz svojega TRR. Problem je v tem, da sem transakcijo izvedel danes, traja pa od 1-3 delovne dni da pride na paypal. Invite sem claimal danes. Koliko časa imam, da plačam, preden mi ukinejo invite???? Kdo ve mogoče?

24h nažalost. Probaj plačati got guest oz. dobi nekoga da plača s svojim paypalom namesto tebe.

OK, najbrž na tem forumu ni noben taka dušca, da bi se zmenil za transakcijo. Denar mu pošljem po paypalu takoj ko ga dobim, če je kdo za, drugače bom poklical na banko pa zahteval nazaj znesek, škoda mi je invajta, kriv sem si pa itq sam, nisem se pozanimal.

Dvomim, da bo kdo naročal namesto tebe na lepe oči. Bi bilo bolje, da ti naroči nekdo ki te osebno pozna.

Še vedno pa lahko probaš tole:
https://developer.paypal.com/docs/class...

dajoker ::

TopUp nafila v eni do dveh urih, vsaj meni, ko si nakažem denar preko klika dopoldan.
"Hacker" is a term of honour and respect. It is a term that describes
a skill, not an activity. K. Mitnick

Ja, sej je stvar že rešena, sm dobil nakazano in že plačal :)
Na njihovi strani piše 1-3 delovne dni, zato je bla panika :)

Super. :)

Reaper ::

paramedic86 je izjavil:

Katere podatke pa vneseš na upn plačilni nalog za topup? Tisti podatki, ki jih dobiš na njihovi strani, ko greš čez wizard niso dovolj. Manjka še naslov prejemnika plačnika itd.

Bwaze6 ::

Kakšne so kaj izkušnje z LTE na tem telefonu? Zanimam me predvsem Si.mobil. :) Vem da so pokrita v glavnem samo večja mesta, sam sem iz okolice Kamnika in zemljevid pokritosti me pobarva z najtemnejšo zeleno... Kako bo pa v realnosti, bomo pa videli. :P

6151 ::

Simobil bo v bližnji prihodnosti imel enako/večjo pokritost z LTE kot mobitel. http://www.svetidej.com/projekti/mobiln...
LTE dela isto kot na vseh drugih telefonih z Snapdragon 801 SoC
7900X3D | 32GB | 6800 | 4 TB

Maxl ::

Kako je s tem v Sloveniji?
V Sloveniji so v bistvu najbolj nasrkali uporabniki Simobila. Ta za večino svojega LTE omrežja uporablja LTE800, v večjih krajih, predvsem mestih pa LTE1800. Medtem ko so uporabniki Telekoma Slovenije v večji meri rešeni tega problema. Telekom Slovenije za svoje Mobitel LTE omrežje uporablja skoraj izključno LTE1800. Nekaj baznih je tudi LTE800 a so te resnično bolj izjema.

Več na: http://www.blog.uporabnastran.si/2014/0...

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Maxl ()

Hm, ne vem, ali naj se sedaj smejim? Ne vem, kako da sem spregledal ta podatek... Itak, forumi so predvsem polni fehtanja za povabila, ne izkušenj uporabnikov ali nasvetov. Zakon, da sem ravno na Si.mobilu.

Citat z Oneplus foruma, uradno sporočilo:
First of all, how does this affect you? 800MHz is used in some rural areas of Europe. So if you don't live close to a city, or if you travel outside urban areas, you may lose LTE signal and fall back to 3G. But all LTE is not created equal. 800MHz LTE speeds are only up to 50 Mbps while regular HSPDA+ (3G) can go up to 42 Mbps. OnePlus One supports 3G flawlessly in Europe, so depending on the location and situation, the difference may not actually be all that great.

Rural area of Europe, indeed. Sem poizkušal najti seznam baznih postaj Si.mobila oz. ugotoviti, kaj ima Si.mobil v Kamniku, pa ne najdem... Ampak ne kaže dobro.

Si.mobil:
Simobil LTE deluje na frekvenčnem območju 800MHz (bolj ruralno področje) in 1800MHz (bolj mestno področje).

Delo:
Pri Telekomu večina tega omrežja, ki menda pokriva že 115 krajev, deluje na frekvenci 1800 MHz. Ta frekvenčni pas podpirajo tako rekoč vse naprave, ki se znajo povezovati v LTE. Po drugi strani pri Simobilu LTE na tem frekvenčnem pasu deluje le v večjih mestih (Ljubljana, Maribor, Celje, Nova Gorica, ...), večina preostalega omrežja, ki ga operater gradi v zadnjih tednih, pa deluje na frekvenčnem pasu 800 MHz.

Se pravi, če ni večje mesto, je ruralno...

Opcije:

- pogledam, če sem zadovoljen z 3G prenosi (čeprav baje nikjer ne dosegajo teoretičnega maksimuma, ki je blizu LTE 800MHz)
- prodam Oneplus One (ko ga dobim) in poiščem kaj Si.mobilu kompatibilnega
- spet menjam operaterja (na Si.mobil sem šel pred 4 leti, me ne veže nobena pogodba več)

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Bwaze6 ()

exibo ::

http://www.mobilna-telefonija.com/mobil...

tukaj imaš podatke o baznih postajah

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: exibo ()

Kaj je pa narobe z 3g oz. H+ povezavo ? ti cca. 500kb/s+ ni dovolj za brskanje po internetu ? (meni bi bilo realno dovolj že 100kb/s)

Preveč komplicirate.

Exibo, hvala. Vidim, da ima Si.mobil samo v centru Kamnika en 800 MHz LTE oddajnik, medtem ko ima Telekom kup 1800 MHz vsenaokrog.

Saj ne kompliciram, itak tudi če ostanem na Si.mobilu moram iti tja po MicroSIM kartico in drugačno naročnino. Tako da je skoraj vseeno če grem na Telekom na Mobitel Net naročnino.

Reaper je izjavil:

paramedic86 je izjavil:

Katere podatke pa vneseš na upn plačilni nalog za topup? Tisti podatki, ki jih dobiš na njihovi strani, ko greš čez wizard niso dovolj. Manjka še naslov prejemnika plačnika itd.

Vnesel sem tiste podatke, ki sem jih dobil od njih (naslov mi avtomatsko najde) in sem dobil nakazano na Paypal. Vidim pa danes, da imam problem in namreč to, da mi je Paypal limitiral račun, ker se jim je zdela sumljiva transakcija, torej moja transakcija preko TopUp. Je imel še kdo ta problem?

Zgodovina sprememb…

Reaper ::

Hvala za odgovor.

Kdor prvi pride, prvi melje: https://account.oneplus.net/invite/clai...

Invite je šel .. zahvale srečnega uporabnika pa ne vidim nikjer ;)

Opkow ::

Ne dajajte invajte z celimi linki.
Ker folk fura posebne skripte, ki preletavajo aktualne forume in avtomatizirano claimajo proste invajte za njih.

vilonja ::

jah sam pri slo techu ne, saj tukaj še noben ni dal link od invajta, ampak se mi zdi da ga je dobil tisti, ki prebira forum ne pa bot
««
9 / 34
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Oneplus X (strani: 1 2 3 410 11 12 13 )

Oddelek: Mobilne tehnologije
638106312 (43297) cryptozaver
»

OnePlus Two (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )

34672640 (41352) Yossarian
»

One Plus one

343873 (2569) Zaphod_B75
»

OnePlus One bo na voljo brez povabil (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Android
5221597 (16452) kronik
»

Težave s prednaročili OnePlus One pomenijo ponovitev (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Android
6425647 (22014) Uporabnik

Več podobnih tem