» »

GPS navigacija za avto (do 120€)

GPS navigacija za avto (do 120€)

ales400 ::

Iščem neko Gps navigacijo za očeta za v avto (Cena do 120EUR)

Ni zahteven uporabnik, tako da razni Bluetoothi itd odpadejo, bi pa bilo super, če ima doživljensko posodobitev kart, če prikazuje trenutno stanje na cestah, radarje. To je pa vse.. :)

MIO SPIRIT 970 lm (znižan na 120EUR)
http://trgovina.mercator.si/tehnika/mob...

Še en TOM TOM za 120EUR
http://www.bigbang.si/navigacija/start2...

Predlogi dobrodošli, hvala :)
.::: ACER PREDATOR - i7 8750H :::.
.: 512 SSD - 16GB DDR4 - GTX 1060 6GB :.
  • spremenil: ales400 ()

eric_cartman ::

Iz lastnih izkušenj ti povem, da je Mio spirit za ta denar top of the top kar lahko dobiš.

Za enake specifikacije bi dal pri Garminu 200 EUR, Tom Tom pa je prav tako dražji. Mene je Mio reševal v Grčiji non stop. Tudi, ko sva s punco potovala peš, prav tako pa tudi drugje. V Trstu se mu je zgodilo, da ga je, ko sem ga prižgal malo zmedlo in ni takoj vedel v kateri ulici se nahajam. Vendar je po pol minute pokazal pravo lokacijo ne glede na njihovih sto tisoč ulic.

Če bi moral ponovno zbirat, bi se vseeno odloču za Miota.

Sicer pa ne vem če ima kateri v tem rangu doživljensko posodobitev kart..Jaz imam 5 let na mojem. Kar se tiče prometnih informacij, vsaj kar se mojega tiče v Sloveniji ne delujejo, v tujini pa. Kar se tiče radarjev je odvisno ali so vpisani v karte ali ne. GPS sam ne deluje kot radar detektor (pa še ti niso vsi zanesljivi).

Sicer pa mene z zvočnim signalom opozarja na prekoračitev omejitve hitrosti. Ta pa deluje zelo dobro. Večinoma so omejitve kar pravilne, vendar je dobro, če ne zaupaš le navigaciji pač pa gledaš še prometne znake. Tudi to je vse zapisano na kartah, vendar ni povsod čisto točno. Vem pa, da je isto tudi pri Garminu.

Zgodovina sprememb…

ales400 ::

Hvala za izčrpen odgovor :)
.::: ACER PREDATOR - i7 8750H :::.
.: 512 SSD - 16GB DDR4 - GTX 1060 6GB :.

Engineer_ ::

je boljše če kupiš aplikacijo za android telefon, če ga imaš. Sygic je perfekten! Na play.google.com stane 60 eur, na konkurenčnih straneh pa nekoliko manj ;)

In deluje zagotovo boljše od garmina za 200 eur.


Mio navigacija?! Resno? Proti garminu predlagaš proizvajalca iz Tajvana?! :D

No, če tvoj oče nima android telefona je mogoče res boljše če mu kupiš Mio navigacijo. Če pa ima android telefon pa se mi zdi škoda, ker bo Sygic deloval zagotovo mnogo boljše, ima tudi 3d prikaz sveta.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Engineer_ ()

eric_cartman ::

@engineer

Prvo kot prvo, če si ne lastiš nekega Galaxy Note ali pa Samsung S4,5 je to zelo neuporabno in nepregledno zaradi same velikosti ekrana.

1. Pri svojem (Sony Xperia Arc S) sem sprobal Sygic navigacijo in najprej mi je na začetku iskalo satelite 10 minut.Še prej sem moral use naštelat, ker je hotu imet podatkovno povezavo, za to mi je stalno težil. Potem sem ga zapopal na šipo z unim stojalom in čim je bilo malo več ulic se iz 50 cm ni več razločno videlo ulic zaradi premajhnega ekrana. Tako sem ga moral dol vzet pa si od blizu prečekirat ulice...

2. Neargumentiranih predsodkov zategnjenih ljudi sploh ne bom poslušal. Podal si le katera država ga izdeluje in to naj bi bilo merilo za nekaj!??! To kar ti ponuja cenejša verzija iz Tajvana oz. Mio za cca. 120 €, to ti ponuja Garmin za 250 € to je bil moj argument. Torej se Garmin ne splača, ker preplačaš znamko in ne storitev. Mio-ta si lastim že drugo leto..Nikoli nisem imel nikakršnih težav, uporabljal sem ga že ogromnokrat.. Ne teži mi tako kot na androidu za nobene 3G in wireless povezave,...

3. Vprašal je katero od zgornjih treh navigacij se splača kupit in ne Sygic za Android.

@OP: Sicer pa ga lahko brezplačno sprobaš. Samo za vsako državo posebej si moraš karte dol iz interneta prenest, potem pa še računaj, da imaš dovolj prostora na pomnilniški kartici.

Sploh pa je uporaba na telefonu nelogična. Se pravi, če te kdo kliče vmes, če kaj rabiš potem moraš it ven iz navigacije..Sicer pa kljub mojim specifikacijam na mojem telefonu blazno šteka..Torej je to slabo porabljenih 60 €. Ravno zato sem se odločil, da raje zapravim 120 € za Mio-ta.

Engineer_ ::

oh daj no. Garminove navigacije nimajo 6 inč zaslonov. Kvečjem 5 inč, večina ima celo manjše.

Če te kdo kliče, imaš prostoročno telefoniranje in slušalko v ušesu. Ali pa preko zvočnika. V avtu namreč ne smeš držati telefona v rokah med vožnjo, si pozabil na to?

Če ti šteka, imaš brutalno slab telefon, morda samsung s1. Gladko namreč dela sygic že na samsung s2. Če imaš karkoli mlajšega od 2 let pa ti sploh nikakor ne more štekat ;)

In ja, produktu iz Tajvana ni za zaupat. Razen če si dovolj bogat, da lahko kupuješ poceni. In to počneš vsaj 1x letno.


ps.: si napisal da imaš Sony Xperia arc S. Ti imaš 1.4 ghz enojedrni procesor, zelo star in zelo slab že v štartu. Tebi šteka že android kot tak. Namesto preč vrženih 120 eur si kupi nov android telefon in sygic navigacijo in si rešil 2 problema na enkrat.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Engineer_ ()

eric_cartman ::

ebi šteka že android kot tak. Namesto preč vrženih 120 eur si kupi nov android telefon in sygic navigacijo in si rešil 2 problema na enkrat.


Seveda...Ker mi je zelo pomembno, da imam Xperio Z ali pa Galaxy s5 in dam za telefon 400 €. Ne hvala..Zame je telefon sredstvo katerega imam za pisanje in klicanje. Za vse ostalo je tu računalnik. Moja naročnina znaša 20 €..To je točno toliko kot rabim.

Pa še enkrat ponavljam. Meni po pogosti uporabi Mio dela BP 2 leti. V čem je torej problem? Telefoni so ponavadi po 2 letih že skoraj za stran..Pa ne rabijo bit iz Tajvana.

In še to..Tehnika hitro napreduje..Prav tako pa se z zmogljivostjo veča tudi cena. Hkrati pa je na telefonih čedalje bolj požrešn software, ki porablja dosti pomnilnika in procesorja.Če želim, da mi bo z napredovanjem tehnike stalno vse gladko delalo, potem si moram telefon menjati dobesedno na 2 leti. Kar pa ne vem zakaj bi to delal, ker mi moja Xperia Arc S dela BP. Zakaj bi potem hotel novega? Mio tudi še dela..Torej je nov telefon čisto odveč. Ravno to je zame metanje denarja stran..

blackbfm ::

telefon ima zanič avtonomijo, za silo je super, ni pa to za neko pogosto rabo

ales400 ::

Načeloma nisem omejen samo na ta dva predloga, ampak iščem nekaj za do 120€, več ne rabi, ker jo bo uporabljal kvečjemu 1-2x mesečno :)

V poštev pa pridejo avto navigacije, ne za Androide :) Je še stara generacija, drugače bi mu to že poštimal :D
.::: ACER PREDATOR - i7 8750H :::.
.: 512 SSD - 16GB DDR4 - GTX 1060 6GB :.

Scorpia ::

Vceraj sem imel moznost, gledati tom tom v akciji. Ceprav smo se malo vozili, ampak vseeno. Sam prikaz je vredu, pokaze stacionarne radarje, kar ni problem. Zmotilo me je, da je iskal drugacne bliznjice, ki v bistvu niso bliznjice. Ampak nekakse lokalne ceste, ki so po zemljevidu krajse, ampak zelo pocasne. Ok vcasih imam podobne tezave pri igo-tu. Bolj me je zmotilo, da je kaksne ovinke, pokazalo, kot da so ostri. Ceprav so bili bolj blagi ovinki.
Kar se za telefon tice, mi je zmaga google maps, ker je bolj podrobno prikazan. Edino ce ste odvisni od samega prikaza, oz. vodenja navigacije, pol google ni ok. Sam se najboljse znajdem na google maps.
////

Utk ::

Jaz imam mio že kakšnih 5 let. To ni neka kitajska roba, čeprav teoretično je. Ohišje je kvalitetno, stvar dela, mape so dobre, poti preračuna hitro, vmesnik pa, čeprav ni idealen, boljši vseeno od garmina, ki je prav otročji. Je pa hudič, če vidiš samo garmin in nič drugega, potem logično, da ti je samo on logičen.

ales400 ::

Kupil je MIO SPIRIT 970 LM..

Ko navigacijo povežem z računalnikom, mi javlja to napako..


Komu kaj več znano? :)
.::: ACER PREDATOR - i7 8750H :::.
.: 512 SSD - 16GB DDR4 - GTX 1060 6GB :.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: ales400 ()

ales400 ::

Oz mislim, da je moja naprava z računalnikom povezana samo kot USB naprava, ne pa kot navigacija..


Predvidevam, da bi mogla biti oba rumena..
.::: ACER PREDATOR - i7 8750H :::.
.: 512 SSD - 16GB DDR4 - GTX 1060 6GB :.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Sygic - navigacija - nakup (strani: 1 2 )

Oddelek: Mobilne tehnologije
5517086 (11788) dunda
»

Avto brez navigacije (strani: 1 2 )

Oddelek: Na cesti
8816976 (13318) Mavrik
»

GPS Navigacija - katero izbrat?

Oddelek: Pomoč in nasveti
206645 (4107) Frenckie
»

nakup navigacijske naprave

Oddelek: Kaj kupiti
338614 (7120) gti85kw

Več podobnih tem