Forum » Mobilne tehnologije » Naprava, ki zazna ali je v blizini kak (prizgan) GSM aparat
Naprava, ki zazna ali je v blizini kak (prizgan) GSM aparat
Temo vidijo: vsi
Mojka ::
Pozdravljeni, potrebujem eno pomoc. Zanima me ali obstaja kaksen aparat, ki bi zaznal ali je v blizini kak prizgan GSM aparat? Se pravi, jaz to masinico prizgem in potem bliska ali piska, dokler je v radiju tolkointolko metrov kak GSM prizgan... Hvalezna za vsako informacijo :D
- zaklenil: Mavrik ()
Jap, pa vseeno prosim za pomoc, ker to z gsm-i se je pa res prevec razpaslo in presega ze vse meje. Pocasi bodo zaceli ze ime in priimek prepisovati :(
Invictus ::
Obstajajo motilci GSM signala.
Samo ne vem če so dovoljeni.
Samo ne vem če so dovoljeni.
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."
http://goo.gl/2YuS2x
mitja73 ::
Za začetek lahko na svojem telefonu vključuš Bluetooth in preveriš kolko je drugih BT aktivnih naokoli, BT ima domet po recmo ućilnici, pa še večinoma vidiš ime naprave ( dostikrat ime lastnika )
Aston_11 ::
Gsm detector. Ne vem pa, če bo kaj našel, če bodo mulci dali telefon v način brez oddajanja.
imagodei ::
Jap, pa vseeno prosim za pomoc, ker to z gsm-i se je pa res prevec razpaslo in presega ze vse meje. Pocasi bodo zaceli ze ime in priimek prepisovati :(
Nič se bat, jaz te čisto podpiram. Sem mal prestar, da bi plonkal, sploh pa ne na tak način
- Hoc est qui sumus -
čuhalev ::
Vsakemu učencu malenkostno prirediš test, v kolikor je to mogoče. :)
Sicer pa bodo učenci prešaltali na UMTS, ko bodo ugotovili, da se zaznava spekter GSM.
Sicer pa bodo učenci prešaltali na UMTS, ko bodo ugotovili, da se zaznava spekter GSM.
Motilec je prepovedan, tako da ga na soli zagotovo ne morem uporabljati.
Tudi z BT ne vem, ce bi slo, ker se moram omejiti na predavalnico, ne pa tudi na sosednje prostore...
GSM detector bi bla verjetno prava stvar. Me niti ne moti tako, ce imajo kaj gor napisano, da pa posljejo sliko izpitnih nalog nekomu, ki izpit resi in jim poslje nazaj odgovor, to pa je prav pretiravanje...
Tudi z BT ne vem, ce bi slo, ker se moram omejiti na predavalnico, ne pa tudi na sosednje prostore...
GSM detector bi bla verjetno prava stvar. Me niti ne moti tako, ce imajo kaj gor napisano, da pa posljejo sliko izpitnih nalog nekomu, ki izpit resi in jim poslje nazaj odgovor, to pa je prav pretiravanje...
"Dummy" 360° kamero na strop in na vhod učilnice nalepko da se vse snema ;-)
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: mitja73 ()
čuhalev ::
Če so zunanji sodelavci v igri, potem je potreben večji nadzor nad učenci. Vse torbe stran od miz; na mizi samo tisto, kar je potrebno za pisanje. Med pisanjem pa gledanje učencem v oči. (To gre dovolj hitro, da se ,,preskenira" učence in da ti nimajo časa vzeti telefona iz žepa.)
Lonsarg ::
"Dummy" 360° kamero na strop in na vhod učilnice nalepko da se vse snema ;-)
To je ena opcija ja, druga lažja pa je, da se vsedeš zadaj, da te noben ne vidi.
Mislim halo, če lahko nekdo plonka zaradi slepe učiteljice z mobitelom lahko itak tudi z listom papirja(se dosti lažje). Tak da razen mogoče kamere pozabi na tehnične rešitve ampak uporabi oči...
harmony ::
mihec87 ::
Telefone na mizo...
Lepo rece ga nimam in kaj pol? Ga bo uciteljica slatala al kaj?
ga pac pazis bolj..lazje jih 5 pazit ko 25..
brez skrbi, da uporabljam oci, ampak pri 70-90 studentih v kar veliki predavalnici, pri katerih moram med drugim se preveriti identiteto (se pravi iti od studenta do studenta, da preverim ali je vse ok), odgovarjati na morebitna vprasanja se enostavno ne da na vse misliti in vsega videti. Do zdaj sem na vsakem roku ze nasla kakega studenta, ki je imel gsm skrit v rokavu, ali pod salom, ali pod mizo in nic ne pomaga, da izpit vzamem. Imam obcutek, da je tega vedno vec in bi enostavno rada s tem prekinila. Tako, da to, da naj bolj pazim enostavno ne gre...
Sem pa vmes malo poguglala in nisem nasla nobenega prodajalca tukaj v Sloveniji, ki bi to (GSM detektor mislim) prodajal. Ali kdo ve kje bi lahko dobila??
Hvalaaa!
Sem pa vmes malo poguglala in nisem nasla nobenega prodajalca tukaj v Sloveniji, ki bi to (GSM detektor mislim) prodajal. Ali kdo ve kje bi lahko dobila??
Hvalaaa!
Invictus ::
Saj ga ne boš našla. Boš morala naročiti iz tujine.
http://www.ebay.de/itm/Wanzen-Finder-GS...
Ne vem pa kako dobro deluje.
http://www.ebay.de/itm/Wanzen-Finder-GS...
Ne vem pa kako dobro deluje.
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Invictus ()
Tako občutljivega detektorja samo na par metrov ne boš našla, lih triangulacije pa tudi ne moreš izvajati. Ker kolikor razumem se želiš sprehaja in iskat tistega ki ima GSM prižgan, oddajajo pa GSMi vedno tudi ko ga ne uporabljaš.
@Mitja73: tocno to. Se pravi, na zacetku jim recem naj ugasnejo, potem pa med "sprehajanjem" kontroliram, ce so res vsi GSMi ugasnjeni... saj verjetno je dovolj domet kakih 2-3m, vec pa je lahko ze motece zaradi GSMov zunaj...
@Invictus: bom preverila, hvala.
M-XXXX ::
@Mitja73: tocno to. Se pravi, na zacetku jim recem naj ugasnejo, potem pa med "sprehajanjem" kontroliram, ce so res vsi GSMi ugasnjeni... saj verjetno je dovolj domet kakih 2-3m, vec pa je lahko ze motece zaradi GSMov zunaj...
Čeprav čisto praktično vprašanje: prideš do študenta. Detektor ti javlja, da ima prižgan telefon. Kaj lahko narediš? Čisto popolnoma nič. Zakaj bi potem sploh zgubljala čas?
Ne, ni ravno res da nic. Izpitni red mi daje absolutno oblast, torej, jaz mu lahko recem, da izprazni zepe, torbo, karkoli ze, da mi pokaze GSM in ce ne uboga mu prepovem pisati izpit (no, zaradi mene ga lahko pise, ampak oznacim z 0% in je s tem zgodba za mene zakljucena). Ce nisem prepricana, kdo ima prizgan GSM enostavno vsem prepovem pisati, dokler ga doticni student ne ugasne. Tu ni dileme, zakon je tukaj na moji strani.
JesseP ::
No, prižgan GSM še ne pomeni, da nekdo plonka? Jaz ga dam na tiho, in ga imam med izpitom v žepu - ugašal ga ne bom..
Drugače pa, če je to na fakulteti oz. ni več srednja šola, verjetno obstaja tudi disciplinska komisija? Pri nas, so jasno in glasno povedali, kogar dobijo plonkati s tehničnimi pripomočki (ala slušalke, mobiteli, itd..) enostavno zaprejo vrata pred njim. Če te dobijo z listkom pa ponavadi ali negativno ocenjen izpit, ali pa kar prepoved opravljanja tisto leto.
Tko da, s telimi detektorji/motilci/itd. pomoje ne rešiš veliko. Bolj podrobno glej, več se sprehajaj, uvedi strožje ukrepe proti plonkanju, mogoče 2 predavatelja v predavalnici?
Drugače pa, če je to na fakulteti oz. ni več srednja šola, verjetno obstaja tudi disciplinska komisija? Pri nas, so jasno in glasno povedali, kogar dobijo plonkati s tehničnimi pripomočki (ala slušalke, mobiteli, itd..) enostavno zaprejo vrata pred njim. Če te dobijo z listkom pa ponavadi ali negativno ocenjen izpit, ali pa kar prepoved opravljanja tisto leto.
Tko da, s telimi detektorji/motilci/itd. pomoje ne rešiš veliko. Bolj podrobno glej, več se sprehajaj, uvedi strožje ukrepe proti plonkanju, mogoče 2 predavatelja v predavalnici?
Yacked2 ::
Čeprav čisto praktično vprašanje: prideš do študenta. Detektor ti javlja, da ima prižgan telefon. Kaj lahko narediš? Čisto popolnoma nič. Zakaj bi potem sploh zgubljala čas?
Podpis. Učenec, dijak, študent ima lahko če hoče v torbi tablico, mobitel, prenosnika, tudi kuharsko knjigo in s tem ničesar ne krši.
Korak naprej ni vedno ustrezen...sploh če si na robu prepada!
Študentje so proti :-))
če si Univerza v Lj se sprehodi do kolegov na FER in tam postavi to vprašanje, hitro boste imeli rešitev, legalno ali ne delovala bo ;-)
če si Univerza v Lj se sprehodi do kolegov na FER in tam postavi to vprašanje, hitro boste imeli rešitev, legalno ali ne delovala bo ;-)
@Juree: ze res, ampak ce jaz recem, da ga mora ugasniti, potem z neugasanjem aparata krsi izpitni red. Torej mu lahko prepovem pisanje.
@Mitja73: hehe, nelegalno pa ne bo slo. Ce nasi studentje kaj vejo, potem je iskanje njihovih pravic v vseh mogocih zakonih. Saj ne, da mecem vse v isti kos, vecina studentov je postenih in delovnih. Saj v tem je ravno fora, zakaj bi nekdo, ki je preplonkal skozi faks na koncu imel isti papir kot nekdo, ki pre pridno delal in zares studiral? Za mene res motece in zato res pazim, ko "pazim".
@Mitja73: hehe, nelegalno pa ne bo slo. Ce nasi studentje kaj vejo, potem je iskanje njihovih pravic v vseh mogocih zakonih. Saj ne, da mecem vse v isti kos, vecina studentov je postenih in delovnih. Saj v tem je ravno fora, zakaj bi nekdo, ki je preplonkal skozi faks na koncu imel isti papir kot nekdo, ki pre pridno delal in zares studiral? Za mene res motece in zato res pazim, ko "pazim".
Mavrik ::
Ej... dajmo ne tega spremenit v debato okoli tega če je plonkanje kul, ok? :)
The truth is rarely pure and never simple.
fosil ::
Sem ravno hotel rečt da moraš zraven kupit tudi detektor wifi signala.
Ker na faksu je gotovo wifi omrežje, ki ga tudi lahko uporabiš za pošiljanje.
Ker na faksu je gotovo wifi omrežje, ki ga tudi lahko uporabiš za pošiljanje.
Tako je!
blindb ::
Dodatno stevilo asistentov ali pa video nadzor (ce je konfiguracija ucilnice temu primerna - da kamera pokrije vse udelezence in mizo pred njimi).
Mislim da bi morali uvesti davek na idiotizem.
eric_cartman ::
IMHO 2 profesorja zadaj rešita problem. Sploh če se stalno sprehajata ter seveda skupnega časa ne izkoristita za klepetanje. Verjetno je to v pristojnosti dekana, da dodeli še enega profesorja v razred. Torej prosi dekana, da ti dovoli imet še kakšnega asistenta zraven.
Odgovor informacijske pooblaščenke glede video nadzora na slovenskih fakultetah.
Odgovor informacijske pooblaščenke glede video nadzora na slovenskih fakultetah.
Če je predavalnica hkrati tudi delovni prostor katerega izmed zaposlenih na fakulteti, je treba ob uvedbi videonadzora upoštevati določila 77. člena ZVOP-1 glede videonadzora delovnih prostorov. Izvajanje videonadzora znotraj delovnih prostorov se lahko izvaja le v izjemnih primerih, kadar je to nujno potrebno za varnost ljudi ali premoženja ali za varovanje tajnih podatkov ter poslovne skrivnosti, tega namena pa ni mogoče doseči z milejšimi sredstvi. Videonadzor se lahko izvaja le glede tistih delov prostorov, kjer je treba varovati prej navedene interese. Nedopustno bi bilo npr. snemanje študentov med predavanji iz razloga zavarovanja multimedijske opreme.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: eric_cartman ()
first_line ::
Preprosto se prepove uporaba mobitela med ispitom: kdor ima med ispitom fon, se mu razveljavi ispit in prepove 2 nadaljna roka.
Naj jih pustijo na mizi pri profesorju in dobi listek (kot garderoba). Ko jih bo par zaostalo letnik ker jim je mama ravno med ispitom napisala da mora po marmelado in kvas v Merkatorja jih bo že pozdravilo.
Naj jih pustijo na mizi pri profesorju in dobi listek (kot garderoba). Ko jih bo par zaostalo letnik ker jim je mama ravno med ispitom napisala da mora po marmelado in kvas v Merkatorja jih bo že pozdravilo.
Mavrik ::
Rdeči: Preden začnete moralizirati, predlagam da resno še enkrat pogledate naslov topica in se ukvarjate s tistim problemom.
The truth is rarely pure and never simple.
tony1 ::
Brez zamere, tema me je pač spomnila na genialce iz uprave popravnega doma, ki imajo za preprečevanje tihotapljenja GSMjev v zapor (čisto prijaznega) službenega psa.
Iz razlogov, ki so vsem neznani, je takšno odkrivanje GSM naprav popolnoma neuspešno, čeprav verjamem, da bi bila terapija otrok z živalmi gotovo koristna.
Iz razlogov, ki so vsem neznani, je takšno odkrivanje GSM naprav popolnoma neuspešno, čeprav verjamem, da bi bila terapija otrok z živalmi gotovo koristna.
nekaj takega? http://store.bvsystems.com/products/poc... samo je drago..$499
To je vse brezvezno, če po zakonu take naprave sploh ne sme uporabljati.
bluefish ::
Če je le detektor signala, potem uporaba ni prepovedana. Si pa seveda z njim nima kaj pomagati.
chironex10 ::
Tole bi pa moralo biti to, razen tega da detektira mobilca ga tudi lahko lociras, ce sem prav zastopil (tekst sem bolj na hitro preletel):
http://www.bvsystems.com/Products/Secur...
"is the perfect device for courtrooms (jurors and court personnel), classrooms (stop cheating students) and boardrooms (prevent corporate espionage) as well as prisons, government secure facilities and military installations.."
"PocketHound Cell Detector is a precision RF cellular scanning device that identifies cellphone activity (both standby mode and active modes) and assists in locating them. It is a wireless tool used by security officers and personnel that require a NO WIRELESS security policy."
Cena 500$ -> €
V bistvu bi jo na mestu profesorja nabavil, ce ne drugega iz štosa (no ja pri svoji sedanji plači), bi pa študenta, ki ga bi dobil vrgel. Mimogrede, splačalo bi se pojasnit svojo situacijo in malo namignit, da bi zadeva postala interesantna širši uporabi, v kolikor bi se izkazala za uporabno, bi znala z podpisom neprofitne ustanove dobiti tudi kaksen resen popust.
http://www.bvsystems.com/Products/Secur...
"is the perfect device for courtrooms (jurors and court personnel), classrooms (stop cheating students) and boardrooms (prevent corporate espionage) as well as prisons, government secure facilities and military installations.."
"PocketHound Cell Detector is a precision RF cellular scanning device that identifies cellphone activity (both standby mode and active modes) and assists in locating them. It is a wireless tool used by security officers and personnel that require a NO WIRELESS security policy."
Cena 500$ -> €
V bistvu bi jo na mestu profesorja nabavil, ce ne drugega iz štosa (no ja pri svoji sedanji plači), bi pa študenta, ki ga bi dobil vrgel. Mimogrede, splačalo bi se pojasnit svojo situacijo in malo namignit, da bi zadeva postala interesantna širši uporabi, v kolikor bi se izkazala za uporabno, bi znala z podpisom neprofitne ustanove dobiti tudi kaksen resen popust.
Če vas slucajno prime da bi objavili svojo kodo pod open source, prej poglejte:
na 32:52: http://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=QKwWPQ1Orzs
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: chironex10 ()
chironex10 ::
Zakaj je motilec signal v predavalnici prepovedan ?
Vsi motilci signala so prepovedani. Zakonodaja je takšna.
Če vas slucajno prime da bi objavili svojo kodo pod open source, prej poglejte:
zato, ker zraven blokiraš še hodnik, ulico itd... onesnažuješ frekvence, onemogočaš klic 112
s6c-gEL ::
chironex10 je izjavil:
Vsi motilci signala so prepovedani. Zakonodaja je takšna.
Hmm, potem ostane samo še fizični odvzem mobitelov, ki jih študenti po koncu izpita dobijo nazaj.In kdor pravi da ga nima, ter se ga kljub temu zaloti z mobitelov med izpitom v roki je dobi prepoved opravljanja za 3 roke.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | NSA in GCHQ z odprtokodno opremo s Cipra prestrezata posnetke brezpilotnih vojaških lOddelek: Novice / NWO | 11199 (9032) | Invictus |
» | Blokiranje signalaOddelek: Elektrotehnika in elektronika | 2372 (1709) | bedak |
» | Omrežje GSM killOddelek: Omrežja in internet | 1760 (1578) | Gladi |
» | Brez signala GPS vlada kaosOddelek: Novice / Znanost in tehnologija | 11102 (9117) | OmegaBlue |
» | Motilec gsm (ter gps) signala (legalno?) (strani: 1 2 )Oddelek: Mobilne tehnologije | 25394 (15305) | poweroff |