Forum » Programiranje » [Java] getText() vrne prazen niz
[Java] getText() vrne prazen niz
giaro ::
Zanima me kaj je narobe, saj mi getText(); vrne prazen string...
import java.awt.*; import java.awt.event.ActionEvent; import java.awt.event.ActionListener; import javax.swing.BorderFactory; import javax.swing.JButton; import javax.swing.JFrame; import javax.swing.JPanel; import javax.swing.JTextField; public class Primer extends JFrame{ private String ime; Container glavniPanel; public Okno(){ setDefaultCloseOperation(EXIT_ON_CLOSE); setSize(300, 200); setVisible(true); JPanel panel = new JPanel(); JTextField text = new JTextField(); JButton potrdi = new JButton("potrdi"); panel.add(text); panel.add(potrdi); panel.setLayout(new FlowLayout()); text.setPreferredSize(new Dimension(150,35)); ime = text.getText(); glavniPanel = getContentPane(); glavniPanel.add(panel); potrdi.addActionListener(new Listener()); } class Listener implements ActionListener{ @Override public void actionPerformed(ActionEvent ae) { System.out.println(ime); } } }
- spremenil: Mavrik ()
jype ::
Ker ga pokličeš že med inicializacijo okna, ne pa šele ob kliku (znotraj listener handlerja).
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: jype ()
giaro ::
če ga klicem tako:
mi tude noče..
class Listener implements ActionListener{ String ime; public Listener(JTextField text){ ime = text.getText(); } @Override public void actionPerformed(ActionEvent ae) { System.out.println(ime); } }
mi tude noče..
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: giaro ()
MrStein ::
public void actionPerformed(ActionEvent ae) { System.out.println( text.getText()); }
Pa nafilaj println-j po vsej kodi, da boš videl, kdaj se kaj izvaja.
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!
Zgodovina sprememb…
- spremenil: MrStein ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | java, Swing in vmesnik ActionListenerOddelek: Programiranje | 681 (618) | marjan_h |
» | [java] Osnovna vprašanjaOddelek: Programiranje | 2624 (1631) | killa bee |
» | [Java] Ne zažene appletaOddelek: Programiranje | 1206 (1139) | iggy |
» | [java] opcijsko oknoOddelek: Programiranje | 2073 (1854) | infiniteLoop |
» | Java,actionlistener problemOddelek: Programiranje | 1128 (1114) | JaaZoo |