Forum » Pomoč in nasveti » skype (Mint Mate 16)
skype (Mint Mate 16)
zero_max ::
Inštaliral sem 'Skype 4.2. for Linux'.
1.0. Slišim in vidim sogovornika. Slednji mene vidi, vendar ne sliši.
1.1. Za mikrofon uporabljam tisti z videokamere (Logitech HD Webcam C270)
1.2. Če grem na skypeu pod options>sound devices>microphone imam napisano (oz. na izbiro le) PulseAudio server (local).
1.3. Ko kliknem na Make a test call, se kamera ne prižge in ne morem posneti klica. Slišim navodila z Echo sound test.
1.4. Pri Cheese programu sem poskusil posneti kratek video. Program 'zmrzne'.
2. Imam celoten skype 'razrezan' na 3 okna (okno za pisanje sporočil, okno z glavnimi orodji in okno za video klepet). Kako bi 'združil' v eno okno?
1.0. Slišim in vidim sogovornika. Slednji mene vidi, vendar ne sliši.
1.1. Za mikrofon uporabljam tisti z videokamere (Logitech HD Webcam C270)
1.2. Če grem na skypeu pod options>sound devices>microphone imam napisano (oz. na izbiro le) PulseAudio server (local).
1.3. Ko kliknem na Make a test call, se kamera ne prižge in ne morem posneti klica. Slišim navodila z Echo sound test.
1.4. Pri Cheese programu sem poskusil posneti kratek video. Program 'zmrzne'.
2. Imam celoten skype 'razrezan' na 3 okna (okno za pisanje sporočil, okno z glavnimi orodji in okno za video klepet). Kako bi 'združil' v eno okno?
fosil ::
Pri test callu ne dela video, lahko testiraš samo zvok.
Za zvok pa poglej tole Logitech C270 USB HD Webcam
Za zvok pa poglej tole Logitech C270 USB HD Webcam
Tako je!
Zgodovina sprememb…
- spremenil: fosil ()
Tole sem upošteval...
The integrated microphone is supported by the kernel module snd_usb_audio. This module can be loaded in the following way:
modprobe snd_usb_audio
Ne pomaga.
Pri cheese-u še vedno ne morem snemat videa...zmrzne.
The integrated microphone is supported by the kernel module snd_usb_audio. This module can be loaded in the following way:
modprobe snd_usb_audio
Ne pomaga.
Pri cheese-u še vedno ne morem snemat videa...zmrzne.
A je možno, da bi mi z zamenjavo linux mint za open suse začel delat mikrofon na web kameri?
Zadevo glede skype-a sem uredil:
menu>možnosti>zvok: Tu sem izbral jeziček 'Dovod' in pod 'Izbor naprave za dovod zvoka:'označil 'Webcam C270 Analogni mono'.
menu>možnosti>zvok: Tu sem izbral jeziček 'Dovod' in pod 'Izbor naprave za dovod zvoka:'označil 'Webcam C270 Analogni mono'.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Skype 8 - kamera ne delaOddelek: Pomoč in nasveti | 1417 (1254) | Zvitor |
» | WebCam - Ima kdo Logitech C270 ali C310Oddelek: Strojna oprema | 1397 (1081) | Oldi |
» | Spletna tiralica za full-HD spletno kameroOddelek: Zvok in slika | 1823 (1399) | slitkx |
» | Katero kamero kupiti? Rad bi posnel razstavljanje prenosnikaOddelek: Pomoč in nasveti | 1158 (830) | Ale3š |
» | Webcam nabija CPU na 100%Oddelek: Strojna oprema | 3089 (2777) | Jablan_Jr |