» »

Sestavljeni PCji iz Amazona

Sestavljeni PCji iz Amazona

GabrieLeo ::

Za poletje načrtujem nakup popolnoma novega računalnika. Po ogledu nekaj PCjev v bolj ali ne okrnjenih prodajalnah, sem se odločil za nakup iz internetne trgovine. Amazon me je pritegnil s temle: http://www.amazon.com/Microtel-Computer... še vgrajeni wifi in večinoma vse kar potrebujem za hitro rendanje zahtevnih montaž ter igranje iger na visokih nastavitvah. Zanima me ali pozna kdo še kakšno boljšo, cenejšo ali bolj zanesljivo spletno trgovino s vnaprej sestavljenimi računalniki? Ali je kaj garancije pri nakupu takih računalnikov? Sem se sploh v redu odločil?

bluefish ::

Prvi problem je, če ti bodo sploh poslali z ameriškega Amazona. Tudi če, bi bila poštnina precej visoka. Poleg tega pa bi na ceno izdelka + poštnino fasal še DDV in po možnosti carinsko dajatev. Na koncu bi bil ta računalnik dražji od primerljivega pri nas.
Itak ta konfiguracija ni nič posebnega in ima zastarele komponente.

Veliko bolj se splača, če izbereš posamezne komponente v kaki nemški/avstrijski spletni trgovini in potem sam sestaviš računalnik.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: bluefish ()

shadeX ::

Se strinjam z @bluefish

Nakup iz ameriškega amazona ti bo še dodatno izpraznil denarnico. Če je cena PC-ja 1000EUR boš za davek plačal še okol 200EUR + poštnina (kar ne pride malo). Kako je z garancijo če se kaj pokvari?

Ne ne..

Poglej si raje tole ali kaj podobnega pobrskaj.

Nakup je iz Nemčije + priznana trgovina + NI davka + samo 10-20EUR poštnine..in VOILA.

EDIT: Ali pa pogledaš še na tej nemški trgovini. Čeprav jaz imam CU raje.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: shadeX ()

Damn... Hvala fantje. Carina me je že kar precej oklestila pred nekaj časa ko sem naročil očala za 120 dolarjev, nisem pa predvideval da tako oklestijo za razmeroma -nizke- cene.
Bom čekiral še naprej. Hvala!

Lahko pa seveda tule napišeš še kaj več o zahtevah, cenovnem rangu,... in ti bo kdo sestavil konfiguracijo.

Hayabusa ::

Sem že dobil ponudbo za sestavo računalnika in mi je uporabnik sestavil 100% zadavoljiv računalnik. Vseeno hvala

djready ::

Tist ram je mal drag ane? Pomoje ti bo 8GB več kot dovolj. Z zamenjavo rama na 8Gb si lahko kupiš Gigabyte GTX 770, pa še ceneje te pride.

http://www.mlacom.si/konfigurator?mycon...

Zgodovina sprememb…

• spremenil: djready ()

Omenja zahtevne montaže. Odvisno sicer, kaj si pod tem predstavlja, vendar je za taka opravila dandanes 16GB priporočljivo, včasih celo minimum.

shadeX ::

Mah jaz tud pravim da boljše malo več kot pa premalo. Če ne drugega ti bo prišlo prav čez 2-3leta ko bo 8GB že nuja za normalno uporabo :D

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Nakup gaming racunalnika

Oddelek: Kaj kupiti
444352 (746) Peteln007
!

Skupinski nakupi iz tujine - deljenje poštnine, je kdo za? (strani: 1 2 3 414 15 16 17 )

806407935 (74532) Nwanko
»

Hitra odločitev - nakup namiznega računalnika (strani: 1 2 )

5010055 (8127) smacker
»

Nakup high - end gaming računalnika (strani: 1 2 )

5910670 (9069) koliko

Več podobnih tem