» »

Morje[MLADOLETNI]

Morje[MLADOLETNI]

KlemenL ::

Ker nisem našel primernega podforuma za to temo sem jo uvrstil sem ker se mi zdi najprimernejši...
Uglavnem s punco bi rada šla poleti na morje za 1 teden.
Oba sma mladoletna(17) ,šla bi z vlakom ali z avtobusom(z avtobusom preko agencije)

Zanima me ,če je kdo že biu tako na morju ter lahko priporoča kam naj grema,na kaj naj pazima,kje je ugodno,glede prevoza,uglavnem vse naju zanima.

Lep pozdrav!

eric_cartman ::

Kam pa bi sploh šla? Kakšen je vajin budget?

Sicer pa ne.. Ni problema če si mladoleten :D.

Glede na to da sta mlada in čista začetnika potem je verjetno Hrvaška obala najbolj primerna za vaju. Odvisno je tudi od tega ali sta bolj žurerja ali mirne duše. :)

Metulj-1 ::

Mi smo v teh letih začel s kolegi hodit v Kranjski kamp v Premanturo. Z vlakom do pule potem pa na bus do premanture. Kamenjak je kr luštn. Če maš čoln pa sploh.Je pa to že veliko let nazaj.

KlemenL ::

Šla bi na Hrvaško ,to definitivno.

Glede denarja imama nekako približno oceno(200e usak za apartma za 7 dni,potem hrana in ostalo pa še nisma razmišljala)

Predvsem naju zanima glede prevoza(baje imajo Slo-železnice neke zelo ugodne ponudbe za npr 10e do opatije,..) ter pa glede destinacije.

Bi pa rajši imela gužvo,žurersko mesto , ne pa neko naselje ,kjer ob 8 zvečer use obmolkne.

Lp

eric_cartman ::

Glede na napisano vama najbolj svetujem Poreč ali pa Novigrad. Sam sem sicer bolj pristaš otokov na Hrvaškem (Korčula, Hvar, Pag, Lošinj) vendar je takoj dražja in daljša pot, ker imata še trajekt itd. Tja se splača it ko bosta imela avto.

V Poreču in Novigradu imaš nočno življenje super in ogromno imaš nekih prireditev, koncertov, pubov, diskačev. Skratka dolgčas vama ne bo. Tut za kopat imaš malo ven iz mesta super plaže, z nekaj senčke (večinoma divje plaže s skalami). V mestih in na obrobju mest pa večinoma betonske plaže.

Meni sta npr. od bližnjih Hrvaških mest Poreč in Novigrad zares lepa. Tut tko za zvečerne sprehode ipd.

Hrana če si bosta kuhala sama v apartmaju kupita budget hrano. Tam v Poreču je Lidl in pa Kaufland. Samo v Lidlu imaš pač cenejšo hrano, medtem ko mislim, da je Kaufland kar drag.

V Novigradu pa imaš Mercator, samo morš malo pogledat za cene določenih izdelkov tam, ker so kar zasoljene. Če kupuješ hrvaške znamke so nekoliko cenejše pa seveda čisto super.

Z avtobusom imaš od 1. julija pa do 30. avgusta direktno linijo Ljubljana-Poreč. Mislim, da je v eno smer cca. 15 EUR in pelje ob petkih, sobotah in nedeljah.

Glede denarja pa bi za vaju priporočal tako, da imata po cca. 20EUR+ na dan. Zvečer kakšna pijača, podnevi tudi, ter kaj malega za pojest za kosilo sendviči ipd. Z manj denarja bosta že kar težko shajala.

Kar se pa tiče turističnih agencij imata ogromno ponudb za obe mesti. Tako za Poreč kot za Novigrad.

Sicer pa tukaj na žalost ni nekih močnih povezav z vlakom ali pa avtobusom. Če bi res želel na vlak imaš recimo Ljubljana-Pula potem pa greš od tam skoraj kamor hočeš z avtobusom.

Zgodovina sprememb…

KlemenL ::

Najprej hvala za odgovor.

Recimo da se odločima za Poreč ,bi lahko konkretno povedal to za prevoz(avtobus kot si prej omenil) dal kakšen link karkoli?

Ter pa glede apartmaja,misliš da je boljše preko agencije ?

LJ4L ::

Poreč? Resno? Ah jaaa. Priporočam Červar - lahko se spi, obmolkne najprej ob 11h, za žuranje je Lanterna, Poreč blizu ... Plaže imaš vseh vrst: v červarju ene dve, Ulika (FKK) in pa še ene malce naprej (moje najljubše) imenovane se mi zdi da plava laguna. + v Červarju je kar nekaj slovencev, tudi na turistični agenciji, informacijah :) Če potrebujeta še kakšne točne informacije pa kar vprašajta.
LP from LJ

KlemenL ::

Točno informacijo bi rabil glede prevoza,apartma boma že nekako zrihtala,hvala tudi tebi za odgovor:)


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Dopust na hrvaški obali

Oddelek: Loža
318661 (6512) klekej
»

Hrvaška - cene piva (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
11216157 (12187) Goran's Blog
»

Vikend Poreč - kateri digitalni sprejemnik

Oddelek: Zvok in slika
91417 (1113) radmannsdorf
»

Kam na morje?

Oddelek: Loža
83084 (2581) Anney
»

Lošinj - dopust, ko si brez vsega =)

Oddelek: Loža
177236 (6521) Zeberdee

Več podobnih tem