Forum » Pomoč in nasveti » Intel Core i5
Intel Core i5
zanhor2 ::
Ali mislite, da se mi splača trenuten računalnik nadgraditi na i5?
Specifikacije trenutne:
Intel Core 2 Duo 2,4 GHz
Nvidia GeForce 8600 GT 512MB
4GB RAM
Windows 8.1 Pro
In zanima me ali bi zelo pohitrilo računalnik?
Hvala in LP
Specifikacije trenutne:
Intel Core 2 Duo 2,4 GHz
Nvidia GeForce 8600 GT 512MB
4GB RAM
Windows 8.1 Pro
In zanima me ali bi zelo pohitrilo računalnik?
Hvala in LP
hojnikb ::
Odvisno kateri aspekt računalnika hočeš pohitrit.
Za igre bo z i5 enako počasen..
Za igre bo z i5 enako počasen..
#brezpodpisa
54j0 ::
Računalnik je trenutno zelo "uravnovešen". Z menjavo le posamezne komponente, ne bo bistvene razlike v praktično nobenem scenariju (izjeme so na primer: poganjanje virtual machine, ripanje s quicksync, ???naj se še kdo česa spomni???).
Ne vem, koliko se spoznaš na zadeve, a boš moral ob procesorju (i5) zamenjati še osnovno ploščo (i5 imaš za različna podnožja, nobeno ni kompatibilno z core 2), RAM (imaš ddr2, rabil boš ddr3) in morda tudi napajalnik (odvisno od trenutne in bodoče plošče).
Na kratko: Ne.
Na dolgo: boš moral prej napisati, za kaj se bo računalnik uporabljal.
Ne vem, koliko se spoznaš na zadeve, a boš moral ob procesorju (i5) zamenjati še osnovno ploščo (i5 imaš za različna podnožja, nobeno ni kompatibilno z core 2), RAM (imaš ddr2, rabil boš ddr3) in morda tudi napajalnik (odvisno od trenutne in bodoče plošče).
Na kratko: Ne.
Na dolgo: boš moral prej napisati, za kaj se bo računalnik uporabljal.
hojnikb ::
Če bi rad povečal samo odzivnost sistema, potem bo kak ssd naredil dosti več kot i5..
#brezpodpisa
garamond ::
Se strinjam. Sploh, ker ni napisal, kakšen disk je trenutno v uporabi. Verjetno se ravno SSD najbolj pozna na hitrosti operacijskega sistema.
zanhor2 ::
+54j0 Računalnik bi uporabljaj za virtualbox saj Core 2 Duo nima Virtualization Technology
54j0 ::
Potem pa le vanj... Ampak, kot sem napisal, boš potreboval kar nekaj novih komponent.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: 54j0 ()
Hayabusa ::
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | kaj nadgraditiOddelek: Kaj kupiti | 2883 (2437) | hojnikb |
⊘ | Koliko je vreden? (strani: 1 2 3 4 5 6 )Oddelek: Strojna oprema | 49754 (36447) | dzinks63 |
» | Računalnik iMacOddelek: Strojna oprema | 3020 (2537) | smucarlikx |
» | pentium dual core vs core2duoOddelek: Kaj kupiti | 5452 (4677) | Steinkauz |
» | Nizje cene procesorjev Core 2 Duo - KDAJ?Oddelek: Strojna oprema | 1942 (1251) | opeter |