» »

modem

modem

Leela89 ::

Živijo,

potrebujem pomoč oz. vaše znanje pri izbiri modema/routerja. Torej rabim oboje v enem, ker potrebujem vsaj 4 internetne kable za vse konzole in računalnik, seveda pa potrebujem tudi wi-fi, ker brez tega pri telefonih in tablicah ne gre, mobilnega interneta pa glih ni, da potegnes 1gb igro dol:)

Zanima me torej, kaj bi mi priporočali, koliko denarja dati za to, da bo ok? Na modeme se ne spoznam in ne vem kaj in kako. Če povem, da dometa sicer po eni strani ne potrebujem, ker se gre za majhno garsonjero ampak recimo, da bi želela, da mi lovi tudi na vrtu, če rečemo doseg wi-fija tam nekje 8m, če res res pretiravam. Ja, imam srečo, da ko stopim ven imam tako lepo poletno idilo:) Ne vem, koliko kaj dosežejo, predvidevam, da je to odvisno od naprave do naprave.

Koliko optimalno se skeširat za modem in pa katerega in kje najceneje?

Hvala za nasvete.

lp,

Leela

AndrejS ::

Modem ti ponavadi da tvoj ponudnik interneta, ker ima skoraj vsak ponudnik interneta drugačen modem.

Leela89 ::

Ja, tega pa nisem povedala, da imam iz modema, ki ga je dal operater, povlečen kabel v svoje stanovanje, zato zdaj pri sebi potrebujem tako zadevo:)

Pimoz ::

Torej modem že imaš. Potrebuješ samo še router z wireless access point. Za domet osmih metrov kupi karkoli. Je pa tako: več denarja, več muzike. Lahko se pa potrudiš in prilepiš link na kakšnega, ki se tebi zdi vredu, pa bomo pokomentirali.
Glede dometa še to, da si omejena na obeh straneh. Wireless acces point ima lahko zelo dolg domet ampak, če imaš na drugi strani neko blazno omejeno tablico to nič ne pomaga. Podatki se morajo pretakati od access pointa do tablice in od tablice do access pointa. Se pravi obe napravi sta sprejemnik in oddajnik.

PS: 1GB igra na mobitelu/tablici???

Leela89 ::

Torej, iz tega routerja grejo lahko tudi kabli ven? Ker kot pravim, jst mam v svojem stanovanju samo en kabel. Opcija bi sicer bila, da ta kabel razdelim z razdelilniki, al kako je najboljše. Ker kot sem rekla trenutno imam en kabel, rabim pa tri, enega za računalnik, enega za PS3 pa enga za PS4 oz. ne vem pa ali je možnp, da s ekoznole povežejo brezžično, bi blo smiselno prevert. ups.

Ja, ena izmed takih iger je za IOS Infinity blade 1,2,3? Pa še bi se našlo, sicer kaj manjšega, ampak se hitro nabere, predvsem back upi.

Pimoz ::

Za konzole odgovora ne vem, ker nisem igračar :)

In ja lahko grejo kabli tudi ven. Priporočam ti, da stopiš do malo večje lokalne trgovine in poprosiš prodajalca da ti stvar pokaže. Ti bo takoj vse jasno. Ali pa si poglej tole sliko:
 http://linksysrouterip.com/wp-content/uploads/2013/02/image.jpg

http://linksysrouterip.com/wp-content/uploads/2013/02/image.jpg



Z leve proti desni: gumbek reset, WAN port v katerega bo šel tvoj že obstoječi kabel iz modema, 4x LAN port za povezave na računalike, konzole, hladilnike in nevem kaj še vse boš hotela. Ter v tem primeru dve anteni za brezžično povezavo.

 http://sw.nohold.net/Linksys/Images/kb3687-008_en_v10.png

http://sw.nohold.net/Linksys/Images/kb3687-008_en_v10.png


Mogoče za info še tole.

In seveda obstojajo tudi brezžični brez anten (antene so skrite v notranjosti)
 http://www.linksys.com/videos/gallery/751/103/E1000_Photo01.jpg

http://www.linksys.com/videos/gallery/751/103/E1000_Photo01.jpg



Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

linksys wrt54gl router ne najde modema

Oddelek: Omrežja in internet
413271 (2468) candy58
»

Tiskalnik dela preko kabla, ne dela preko WiFi

Oddelek: Omrežja in internet
6878 (766) kiks
»

WRT54GL za novo tisočletje

Oddelek: Omrežja in internet
121705 (948) Qushaak
»

Google Fiber na voljo končnim uporabnikom (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Omrežja / internet
8524376 (20957) fiore
»

Kateri Router - izkušnje

Oddelek: Kaj kupiti
252669 (1933) SergioGuru

Več podobnih tem