Forum » Omrežja in internet » 2 SSID na routerju in različna jakost signala
2 SSID na routerju in različna jakost signala
Knez Fjodor ::
Zanima me, če je to s pravo opremo mogoče in še, kje bi bilo to uporabno?
Tu kjer delam, sta dve zaprti omrežji za zaposlene, pa sklepam, da na isti opremi. Ponekod kaže, da je eno omrežje močnejše kot drugo. To mi ni jasno. Z Googlom nisem našel odgovora. Hvala za morebitno razjasnitev enigme.
Tu kjer delam, sta dve zaprti omrežji za zaposlene, pa sklepam, da na isti opremi. Ponekod kaže, da je eno omrežje močnejše kot drugo. To mi ni jasno. Z Googlom nisem našel odgovora. Hvala za morebitno razjasnitev enigme.
BlaY0 ::
Če je WiFi router/ap dual-band, je to možno. Ponavadi je v tem primeru 5 GHz radio bolj švoh od 2,4 GHz. Tudi če ni dual-band ima lahko dva ločena radia.
Poglej na katerih kanalih laufata pa ti bo vse jasno.
Poglej na katerih kanalih laufata pa ti bo vse jasno.
Knez Fjodor ::
Aha, hvala. Kje bi pa to bilo smiselno naredit? Saj hitrost zmanjša, če sta dva ssid na enem kanalu?
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | WiFi ne dela po posodobitvi firmware FritzBoxOddelek: Strojna oprema | 1095 (707) | Vuli |
» | Router za običajnega uporabnika na optiki (strani: 1 2 )Oddelek: Omrežja in internet | 10329 (8565) | XS!D3 |
» | Routerji odletel Wifi, katerega novega?Oddelek: Omrežja in internet | 4848 (3937) | kuglvinkl |
» | Informacija glede wifi 2,4 in 5 GHzOddelek: Omrežja in internet | 6004 (5471) | Ribič |
» | Boljši routerOddelek: Kaj kupiti | 4544 (4082) | cordoba |