Forum » Loža » Aliexpress-Singapore post
Aliexpress-Singapore post
anej123 ::
Tukaj si ogledujem izdelek http://www.aliexpress.com/item/Free-Shi... in me zanima za dostavo ,kako je s dostavo in ,če bi še dodatno moral plačat dajatve,carino... ali je vse brezplačno ,kot piše?
lp
lp
BlaY0 ::
V večini dobiš po pošti obvestilo za katerega ti ne smejo računati več od vrednosti materiala (meni še nikoli niso tega računali). Od tu dalje gre pa itak vse po e-pošti (govorim za pod 22€).
Hayabusa ::
Glej da prodajalec priloži izpolnjen obrazen cn22, drugače ti bodo naši poslali pismo z zahtevo linka oglasa/računa oz vrednostjo !
St235 ::
kar sploh ni res. Čez novo leto sem malce več naročal in od cc 30 paketov jih je imelo samo 10 ustrezen CN22 obrazec.
k3k3tz ::
V 95% primerov je CN22 iz azije samo listek, na katerega pač nekdo nekaj napiše. Po možnosti s kitajskimi pismenkami. Zato na pošti že dolgo nima neke dokazne vrednosti. Obrazec je pravi, vsebina pa...
kar sploh ni res. Čez novo leto sem malce več naročal in od cc 30 paketov jih je imelo samo 10 ustrezen CN22 obrazec.
Ne ne, je res. Verjetno si naletel na kakšnega Tajvanca ki začasno živi na Kitajskem ;)
Zato na pošti že dolgo nima neke dokazne vrednosti. Obrazec je pravi, vsebina pa...
Da, ampak njih zanima to, ali je paket/pošiljka opremljena s tem obrazcem/etiketo ;)
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: BlaY0 ()
St235 ::
Ne ne, je res. Verjetno si naletel na kakšnega Tajvanca ki začasno živi na Kitajskem ;)
Zato na pošti že dolgo nima neke dokazne vrednosti. Obrazec je pravi, vsebina pa...
Da, ampak njih zanima to, ali je paket/pošiljka opremljena s tem obrazcem/etiketo ;)
zanimivo, torej je cc 66% prodajalcev na ebayu tajvancem, ki živijo začasno na kitajskem?
SEveda ni dovolj, da je gor neka etiketa ampak mora bit zadeva tudi ustrezno izpolnjena. Obrazec cn22 je popolnoma brezzvezen, če potem povsod pišejo vrednost 1$.
Mora se samo umreti. Pri meni ni nikoli ustrezno izpolnjeno pa še nikoli nisem plačal. Vedno piše kaj v stilu "adapter" $3, notri je pa vse razen adapterja. Kako si prišel do 66%? Kakšna posebna formula?
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: BlaY0 ()
Kaj si pa zdaj naumil...
Ti si se zapičil v moj "vsi" (tako kot vsak pravi pravnik) nato pa napisal da v enem obdobju (recimo enega meseca) 2/3 tvojih pošiljk ni bilo pravilno opremljenih ter iz tega potegnil sklep, da 66% vseh pošiljk ni opremljenih pravilno. Tudi prav... jaz se strinjam s tabo samo da boš vesel in srečen.
Ti si se zapičil v moj "vsi" (tako kot vsak pravi pravnik) nato pa napisal da v enem obdobju (recimo enega meseca) 2/3 tvojih pošiljk ni bilo pravilno opremljenih ter iz tega potegnil sklep, da 66% vseh pošiljk ni opremljenih pravilno. Tudi prav... jaz se strinjam s tabo samo da boš vesel in srečen.
darkolord ::
Da, ampak njih zanima to, ali je paket/pošiljka opremljena s tem obrazcem/etiketo ;)Ni res, danes sem dobil paket z izpolnjenim obrazcem, gor je pisalo "A/V converter", vrednost $11. Notri je bil HDMI konverter.
Pa jim to ni bilo dovolj.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: darkolord ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Pošta Slovenije in prisilni stroški (strani: 1 2 3 4 5 6 )Oddelek: Loža | 61193 (43583) | AndrejO |
» | Kako carina ve vrednost izdelka? (strani: 1 2 3 )Oddelek: Loža | 32374 (28942) | Fritz |
» | Carinski postopek - računOddelek: Loža | 10324 (8637) | Ganon |