» »

Motoakustika

Motoakustika

R0K ::



Tole vem, da se da naredit. Radio mam, ojačevalc lohk pocen dobim, zvočnik je pa tut ene 15k kom..

Zanima me samo, če je lohk kej narobe s radijem, ko tkole dol leži? Radio je valda CD zdej pa ne vem. Kokr sm slišal to ni ravn dobr za dolgo življensko dobo radia ane? Je tores? K tale radio, k ga mam jest ga je meu prej fotr pa je nouga kupo (hotu met mp3 :) ta nam pa zej leži in ga bom probu jest čim bolj 'pametno' uporabit.

Ojačevalcev bi bil pod tem (pod radijem in ozvočnikom), spodaj pa bi bil tut še en bass vendar bi jest u tej deski zvrtal še dve luknji, da bi lohk slednji dobr delal.

Sej vem, da je mal utrgana ideja ampak kaj češ. Včasih mi je prov dolgcajt na skuterju pa bi pasu kak komad - recimo Sestre pa da še pol celja zram posluša :))
  • spremenil: Predator ()

DrSergioDJ ::

kukr sm jst vidu skuterjev z "akustiko" so mel povečini zvočnike v "bilanci" (kaj jst vem kako se rece :D ), torej nekje v visini kolen.

Zdej, kok je placa v unmu zicu, jst ne vem, sam zlo zlo dvomim, da bos not spravu woofer, ojacevalec in zvocnik :D

Ok, recmo da kupis najmanjsi mozni woofer, kateri ima premer 16cm (kar je manjse, ne steje kot woofer >:D).
Potem maš tle še ojačevalec. Najbl kompakten je najverjetneje tak, k ga sam nardiš, ker kupljeni ne vem če je kak dost majhen, da ga das sploh notr, sam, mogoce kej najdes (steg se mi zdi da ma neki malega, 75.4 al kaj je un model - 75wrms x 4)

Pol pa se en zvocnik gor..

Radio - nej bi delal do 60 stopinj nagnjenosti, pol mas pa lahk probleme z branjem cd-ja...
sej, ce ne bo cd sopal, przges pa radio veseljak, pa mas zur :D

hju..fajn projekt..sam ne vem ce mas dost placa ;)
...

Zgodovina sprememb…

R0K ::

Stvar je taka.

Placa res ni v izobilju ampak mislim, da bi se dalo. Vse bi šlo not, mislim da edino za woofer ni placa...bom probu pogruntat za kakšno alternativo ampak mislim da je sistem brez wooferja brez veze delat.

Na balanco pa jest ne bi deval zvočnikov, ker jih kot prvo nimam kam dat, drugo moj motor je velik zunej in če bo šol enkrat dež po njem - papa elektonika :)

No zdej sem že prišu na tako idejo, da bi dal notr en kvalitetn CD Player, in v polico...no brez veze govort..poglejte si sami.. klik. Vem da nism nadarjen za risanje ampak mislim da je kr razločno narjen :)

A bi šlo tkole? Al je vse 'preveč skup'?

krucymucy ::

pa kaj res mores imet ojacevalc ... ti sama moc radia ni dost 4x40 al kolkr pac je???

R0K ::

Kako naj mam 4x50. To lohk maš samo ti v avtomobilu :)

Jest lohk priklopim gor samo en zvočnik, ker ne vem če bi dva notr spravu...tok velik pa es ni placa..drgač bi mogu radio 4x200 kupt..tist so pa mal 'predragi' :)

Pa še blem je, to maš ti užgan ko se peljše in je trba met dost naglas ker je zvok okolice + zvok motorja + čelada + dovolj naglas za tebe...treba kr šponat...

krucymucy ::

ne nimam tolk v avtu ... dost vec pa res ne! dej si res na prednji del nekam h kolenom daj ena dva zvocnika pod sedezem pa pac mej tega ... kolk je tale velik 16cm?

OrkAA ::

Jest bi sam nekej pripomnil!
Tale lukna pod zicam se zelo greje, vsaj pri meni, tako, da če misliš noter zbasati veliko stvari, boš imel probleme s pregrevanjem :D

Bacilio ::

A si ze pomislu na slusalke in diskman????

Jest sm mel v skuterju radio in ojacevalec in woofer v kufru!
1. zvoka ne dobis nc vn k je presvoh akumulator!
2. Akumulator bo skoz prazen ker motor nima dovolj mocnega alternatorja
3. Ce se bos vozil z muziko tako naglas ti bodo slej k prej pokradl vse! pa se nadlezno je ce ti ze tko prdec skuter ropota mim kaj sele z muzko! aja ti pa itak naus nc slisu, sam mal vibracij bos mel v riti.
4. cd niti slucajno ne bo delal v istem zracnem prosoru z wooferjem kej woofer trese zelo in se prepih zraka dela!
5. diskman in slusalke ----> boljsa resitev

P.s. vem da bi radi vse modificirali, ampak dajte modificirat tam kjer se bo splacalo in tam kjer bo res potrebno! Ti povem iz lastnih izkusenj da se ne splaca met v skuterju radia!

~Panter~ ::

Samo en predolg: moj kolega ma zadevco namontirano v kovček zadej, sicer nima glih ne vem kuko močno, se pa tud med vožno kr lepo sliš. Sam on ma mejčkn bl nekompliciran narjen, walkman, ojačevalc(homemade) pa 2 zvočnika. Štrom ma pa izpod zica prpelan v kufer. Lahko bi na primer v kufer spravu samo ojačevalc + zvočnika, radio maš pa pod zicam. To je samo predlog :8)
Pogum ni odsotnost strahu, je le sodba, da je nekaj drugega pomembneje od strahu


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

[Avtoakustika] Soliden zvok v avtu. Kako se lotiti?

Oddelek: Kaj kupiti
409677 (9090) sirotka
»

Ozvočenje v avtu

Oddelek: Loža
176399 (6059) T0RN4D0
»

Ojačevalec v avto- potreben dodaten akumulator?

Oddelek: Zvok in slika
113489 (3273) ;-)
»

Ozvočenje avteka (strani: 1 2 )

Oddelek: Zvok in slika
747521 (6318) _Tom_
»

Avtoradio + zvočniki

Oddelek: Na cesti
211810 (1651) MadMax

Več podobnih tem