Forum » Operacijski sistemi » Dva sistema, en računalnik XP in W8, ne dovoli zagona XP-ja
Dva sistema, en računalnik XP in W8, ne dovoli zagona XP-ja
bortchy1 ::
zakaj računalnik ne dovoli zagona XP-jev nameščena sta dva operacijska sistema XP in W8
- spremenil: bluefish ()
Mavrik ::
Ker si ga razjezil s podajanjem premalo informacij o problemu.
The truth is rarely pure and never simple.
lej če znaš svetovati potem svetuj prosim ne se norca delati lepo prosim če boste tako prijazni.
Zgodovina sprememb…
- predlagalo izbris: Rias Gremory ()
hojnikb ::
Premalo informacij si dal, zato ti pač nihče nebo pomagal...
Za vedeževanje o problemu si pa sfalil forum..
Za vedeževanje o problemu si pa sfalil forum..
#brezpodpisa
dzinks63 ::
Podaj več informacij, hardware, sofware, kako si instaliral, je vse to že delalo ok in ti sedaj ne dela, imaš še kakšne druge probleme s kompom, bluescreeni, štekanje, pregrevanje,....
ko zaženem računalnik se mi ne pokaže tisti menu kjer izberem kateri sistem želim namestiti. Sedaj sem to particijo formatiral, je pa mi eden rekel da bi moral imeti še en disk za osmico, da na drugo particijo če ga inštaliram da bodo problemi.
Drugih problemov pa z računalnikom sploh nimam. Imam štirijederno mašino z jedri 4x 2.6 pa 4 giga rama ,grafika je tudi zelo dobra, .Rad bi si namestil osmico zaradi tega ker imam neke programe pa mi na xp ne delajo ozitoma so prenovi.
Drugih problemov pa z računalnikom sploh nimam. Imam štirijederno mašino z jedri 4x 2.6 pa 4 giga rama ,grafika je tudi zelo dobra, .Rad bi si namestil osmico zaradi tega ker imam neke programe pa mi na xp ne delajo ozitoma so prenovi.
ne naredil sem eno particijo, prav za prav imel sem particijo katera je bila velika skoraj 400 Giga, potem sem jo razdelil, na dva dela. Na eni je ostal XP ,drugo sem pa formatiral in na njo namestil W8
Scorpia ::
V windowsih si mores nastaviti boot bliznjic od obeh windowsov. V bistvu dodas, samo tistega, ki ti ga ne pokaze v boot loaderju. Zdaj na pamet ne znam povedat (sem na mobitelu) ce kdo drug ne opise postopek, ti bom kasneje jaz.
////
klinker ::
Repair BCD bi mogu pomagat, ker si verjetno zafural boot particijo.
Ostalim pa, je ze iz naslova jasno kaj ga muci, tako da kristalna kugla tu res ni potrebna.
Ostalim pa, je ze iz naslova jasno kaj ga muci, tako da kristalna kugla tu res ni potrebna.
Klinker hvala ti za pomoč evo sedaj bom še enkrat naložil in se držal tvojega nasveta. Ti si me takoj razumel kaj se dogaja
Hayabusa ::
Ugibam, win8 je povozil bootloader od win xp ?
mspress
It's not a bug, it's a feature
mspress
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Hayabusa ()
ja zdaj sem ugotovil da bi bil lahko problem ker nisem inštaliral na primarno particijo pa nobene System reserved particije. Imam pa na D inštaliran XP particija E pa je prazna pa me zanima če bo to delovalo ali moram kaj spremeniti
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Nalaganje Win 7 čez LinuxaOddelek: Operacijski sistemi | 1457 (1352) | Zvezdica27 |
» | Kako imeti dva operacijska sistema na prenosniku?Oddelek: Operacijski sistemi | 1438 (864) | techfreak :) |
» | Ne boota VisteOddelek: Pomoč in nasveti | 842 (776) | Suly |
» | preklop med xp in vistoOddelek: Operacijski sistemi | 1524 (1297) | Izi |
» | Kako spremeniti dodeljeno crko pogona?Oddelek: Pomoč in nasveti | 1034 (847) | HudPes |