» »

Flashanje routerja Siniope

Flashanje routerja Siniope

kratos ::

Lep pozdrav,
Zanima me če je siolov router (Sinope 568) dovoljeno flashati ? (ker je menda last siola), Zadnje čase mi wifi crkuje, wpa2 password mi ne deluje tako da ga moram imet odklenjenega, občasni disconecti wifi-ja za nekaj sekund (oddaljenost ni problem),... Skratka vse mu gre narobe.
Kaj bi priporočali s čim naj ga flasham? 5 minut sem malo gledal po googlu in sem opazil da folk nadgrajuje na dd-wrt, je stabilen ?

blackbfm ::

ddwrt, openwrt in podobno lahko nalagaš na podprte routerje bolj znanih proizvajalcev.. tale sinope je pa bolj neka obskurna zadeva tako da ne bo nič iz tega

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: blackbfm ()

kratos ::

Potem ne ostane drugega kot nakup novega routerja ?

Siegreicher ::

Nam (oz. polovici vasi) so ga zastonj menjali ko ga je strela zlorabila. SIOL.

kratos ::

Mikrovalovka je tudi ena varjanta ja, kaj pa majo zdaj zaene routerje ? kaj novega ali še vedno isto ?

hojnikb ::

hard reset si naredu ?
#brezpodpisa

Han ::

Za VDSL so novejši, malce večji, z dvema notranjima antenama.

kratos ::

@hojnikb sem pred kakšnim mesecom recimo naredil hard reset, res pa je da ga zdaj od kar so se te težave še bolj pokazale, nisem. Zanimivo mi je to da ko ga samo resetiram (torej navaden reset) mi vse nastavitve resetira na tovarniške, če se prav spomnim mi je to včasih naredilo le pri hard resetu.

@Han zamenjajo ti ga pa samo v primeru uničenja ? če ti nagaja tako kot meni se verjetno nebodo zastonj to igrali a ne ?

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: kratos ()

black ice ::

Nastavi vse kot zelis in uporabi gumb commit. Malo prebrskaj, na pamet ne vem kje se nahaja. Tako se bodo ohranile vse nastavitve tudi po resetu.

broken/link ::

ne moreš kar flashnit z drugim romom čez. nimam zdej internih informacij iz telekoma, ampak ponavadi proizvajalci teh allinone naprav naredijo prav posebej prilagojen rom za naročnika (v tem primeru TS). Tako imaš recimo napravo innbox, ki jo ima T-2 in TS. TSjev innbox ne bo deloval na T-2 omrežju in obratno. Prav tako maš skoraj zagotovo znotraj roma še specifične podatke za telefonijo/video, ki jih ne moreš spreminjat in ti niso na voljo,...

Če imaš probleme - ni druge kot težit na TS. več kot boš težil, večjo maš šanso, da ti bodo stvar uredili. Zdej če si moral to napravo kupit je mal jebica, če pa je ta modem v najemu, pol pa težiš tolk časa, dokler ne pridejo brezplačno menjat :) poveš v čem je težava, od kdaj se pojavlja, kaj vse si že poskusil, bodo javili napako in ali na daljavo poflešali z novim uradnim romom ali prišli zamenjat škatlo ali naredili oboje :) v vsakem primeru ne se igračkat s tem, ker konec koncev - če zajebeš majo tudi odškodninski cenik in ni vrag, da ti bodo to neumnost zaračunali. tako da tvoja rešitev se oglaša na 080 številki :)

Hayabusa ::

kratos
Kupi svoj wifi router, najcenejši od tp-linka je boljši od tega jajčka.
Ne moreš ddwrt kar tako nalagati na vsako napravo...

http://www.enaa.com/oddelki/racunalnist...
http://www.enaa.com/oddelki/racunalnist...

Han ::

Se pridružujem mnenju, da je bolje imeti dodaten usmerjevalnik, saj so TELEkomovi precej omejeni in za brezžično povezavo med slabšimi.

Zgoraj predlagan TP-Link je osnovna izvedba z eno anteno, ki ima kratek domet. TL-WR841ND je precej boljši in stane le nekaj cekinov več...

Goody ::

Pošlji mail na TS podporo in vstrajaj. Brezveze na 080. Ti bodo zrihtali.

kratos ::

@Black ice, ravno to je problem ker mi nastavitev ne shrani in vedno kliknem na commit ter save settings. Nadležno je ker moram vedno znova porte odpirat, kanal nastavit, router pass spreminjat,... in takoj mi gre 10 minut za nič.

To sem že velikokrat težil in je ponavadi trajalo po kakšen mesec ali več da so zrihtali - če sploh so.
Glede na to da so tile routerčki tako poceni mislim da si bom kar novega nabavil (bom pogledal v temo kateri router, da najdem kakor tolk kvalitetnega).

Aja če hočeš vklopit nov router, ima siol kako zaščito da moraš prek njihovega routerja speljat ali lahko tisto škatlo vržeš čez okno in direkt povežeš novega ?
Nisem nikoli preizkušal kaj drugega tako da nevem kako majo to zrihtano.

Hvala za odgovore !

black ice ::

Modem se vedno potrebujes. Vklopis UTP v enega izmed portov na modemu in priklopis v WAN port routerja.

Ribič ::

Vsekakor je dobro imeti dodaten router zadaj. Če ne zaradi dodatnih funkciji, pa zaradi varnosti. Tole se na primer dogaja v veliki britaniji: http://www.bit-tech.net/news/hardware/2... Takole lahko potem ISP ali pa kakšna varnostno obveščevalna agencija dobi dostop do vaše notranje mreže LAN.

Sicer pa me nekaj zanima, ko smo že pri flash-anju. Predpostavljam, da imajo tile siolovi Sinope routerji/modemi noter nekakšen firmware na osnovi linux-a. Ali kdo ve kje bi lahko dobil kopijo tega operacijskega sistema in izvorno kodo? Pozor: Linux je pod GPL licenso!!!


lp

BlaY0 ::

Jah kje... lahko zahtevaš od Iskratela/Telekoma, da ti "dostavijo" kopijo izvorne kode vsega (L)GPL{,1,2,3} softvera, ki ga uporabljajo na svojih modemih.

kratos ::

Ja izgleda da bo potrebno nov router nabavit v vsakem primeru, ker mi ta bela škatla od modema niti hard reseta noče naredit.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Onemogočen Wifi

Oddelek: Omrežja in internet
51242 (1184) foksica
»

Windows 8 in ne odpiranje strani.

Oddelek: Omrežja in internet
181306 (964) t0mek1992
»

Težave z wireless adapterjem!

Oddelek: Omrežja in internet
5508 (482) Hayabusa
»

Računalnik kot dostopna točka za internet

Oddelek: Omrežja in internet
51567 (1403) moat
»

Router okoli 60€

Oddelek: Kaj kupiti
184100 (3602) Lonsarg

Več podobnih tem