Forum » Kaj kupiti » Grafična kartica
Grafična kartica
Alien123 ::
Ja to že, samo če razmišljaš o nakupu 27" monitorja z resolucijo 2560 x 1440, potem že sedaj rabiš temu primerno kartico in ne čez nekaj let
za to resolucijo je minimalno 1080ti
U sure? Saj ne rabi biti vse maxed out in na 60+ FPS. Že z nekih 40 bi bil povsem zadovoljen, glede na to da recimo nekih streljačin kjer je število sličic na sekundo zelo pomembno sploh ne igram :)
single player dejansko more bit maxed out. Če bi igral samo streljačine ne bi bila grafična pomembna, ker bi imel vse na low. Lažje vidiš nasprotnika itd..
drugače pa maš rabljene 1080ti po 500€ z garancijo, tak da sploh ni vprašanje kaj se kupi.
AapocalypseE ::
Če igraš na neki resoluciji, itak da vzameš kartico, ki poganja to resolucijo brez problema. Ne vidim pa poante zakaj ne bi vzel čim hitrejše, če si pripravljen toliko plačat.
Za 1440p, če te ne moti, da zmanjšaš v kateri igri detajle je 1070, 1070 Ti, 1080 dovolj. Če nočeš manjšat detajlov pa glej 1080 Ti, 2070, 2080 in 2080 Ti.
1080 Ti je best buy zaenkrat.
Za 1440p, če te ne moti, da zmanjšaš v kateri igri detajle je 1070, 1070 Ti, 1080 dovolj. Če nočeš manjšat detajlov pa glej 1080 Ti, 2070, 2080 in 2080 Ti.
1080 Ti je best buy zaenkrat.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: AapocalypseE ()
MihaK3 ::
Ja to že, samo če razmišljaš o nakupu 27" monitorja z resolucijo 2560 x 1440, potem že sedaj rabiš temu primerno kartico in ne čez nekaj let
Say what? Minimalno 1080Ti, za 60fps po možnosti, haha, ta je pa dobra. Preveč gledaš iz perspektive svoje 390-ke, minimum je 1070 ali eventuelno Vega 56, ne pa 1080Ti, lol
Mitch ::
Zdaj sm v dilemi ali vzeti takoj novo Radeon RX 580 4GB za okrog 190€ z poštnino ali počakat, da pride ven RX 590 in RX 670 in RX 680? Po nekaterih informacijah pridejo nove AMDjeve grafe ven že novembra zato pa AMD "dumpa" petsto osemdesetke...
Mitch ::
tikitoki ::
Zdaj sm v dilemi ali vzeti takoj novo Radeon RX 580 4GB za okrog 190€ z poštnino ali počakat, da pride ven RX 590 in RX 670 in RX 680? Po nekaterih informacijah pridejo nove AMDjeve grafe ven že novembra zato pa AMD "dumpa" petsto osemdesetke...
Noveber se zacne naslednji teden. TOrej pocakaj. Sicer pa imas cez cca, mesec dni se blakcfriday.
m0LN4r ::
590 bi znala biti TOP, ce ga AMD ne biksne z ceno.
https://ref.trade.re/38mvdvxm
Trade Republic 38MVDVXM
Trade Republic 38MVDVXM
klinker ::
Say what? Minimalno 1080Ti, za 60fps po možnosti, haha, ta je pa dobra. Preveč gledaš iz perspektive svoje 390-ke, minimum je 1070 ali eventuelno Vega 56, ne pa 1080Ti, lol
Osebno pod 1070Ti ne bi sel, pri AMDju pa res vsaj Vega56. Kupis kaj rabljenega pa je. Novo graficno je malo glupo kupovat, ce ne kupis last gen.
scipascapa ::
https://www.amazon.fr/dp/B06ZXS3XBF
ne vem pa kok je ptt.
Articles : EUR 165,70
Livraison : EUR 7,12
Montant total : EUR 172,82
ne vem pa kok je ptt.
Articles : EUR 165,70
Livraison : EUR 7,12
Montant total : EUR 172,82
Zgodovina sprememb…
- spremenil: scipascapa ()
Alien123 ::
Osebno pod 1070Ti ne bi sel, pri AMDju pa res vsaj Vega56. Kupis kaj rabljenega pa je. Novo graficno je malo glupo kupovat, ce ne kupis last gen.
ja, kupil si bom 1440p monitor, potem pa slabšo grafično, da bom lahko si v igrah nastavitve dal na medium da bom imel vsaj 60+ fpsjev. jap, točno to se naredi
scipascapa ::
sem dal zdaj 1920x1080 na mojem BENQ GW2765HE.....niso tako ostre črke potem damn LOL.
chucki ::
Za pubg je 1080gtx komaj dovolj na 1080p resoluciji..
AMD Ryzen 5 5600/NZXT Kraken X62/Asus ROG Crosshair VI hero/DDR4 32gb/1TB SSD
Gigabyte RTX 3060 Ti /SB Z/NZXT H440 case/ Asus ROG PG248Q
Samsung Q7FN65 + ASUS TUF A17 with RTX 3070 Ti
Zgodovina sprememb…
- spremenil: chucki ()
bajsibajsi ::
PUBG imam vecino casa 90-120 frejmov z GTX 1060 6GB in 3570k na 1080p (texture high, distance medium, ostalo very low). Pod 60 prakticno skoraj nikoli ne pade.
kajetan ::
kaj kupiti pod 500EUR za 1440p gaming? MSI RTX 2070 ARMOR OC 8 GB?
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: kajetan ()
kajetan ::
Maš RTX 2070 OC pa Z verzijo - Z je mal bolj boostana pa malo več žre - to je vse? se sploh pozna? ne razumem zakaj delajo ti dve verziji in ne le ene? sem kaj zamudil? OC je malo daljša, manj žre, pa takt je nižji vendar včasih ima celo višjo ceno....? :D
MSI GeForce RTX 2070 GAMING Z 8G 8.0 GB
NVIDIA GeForce(R) RTX 2070 8.0 GB
1410 MHz Chiptakt, 1830 MHz Boost
Anschluss per 3.0, Active Cooling (Tri-Slot)
1x HDMI, 3x DisplayPort, 1x VR-Link, SLI
DirectX 12, Card length approx. 307 mm
MSI GeForce RTX 2070 ARMOR 8G OC 8.0 GB OC
NVIDIA GeForce(R) RTX 2070 8.0 GB, Overclocked
1410 MHz Chiptakt, 1740 MHz Boost
DirectX 12, Card length approx. 309 mm
MSI GeForce RTX 2070 GAMING Z 8G 8.0 GB
NVIDIA GeForce(R) RTX 2070 8.0 GB
1410 MHz Chiptakt, 1830 MHz Boost
DirectX 12, Card length approx. 307 mm
MSI GeForce RTX 2070 ARMOR 8G OC 8.0 GB OC
NVIDIA GeForce(R) RTX 2070 8.0 GB, Overclocked
1410 MHz Chiptakt, 1740 MHz Boost
DirectX 12, Card length approx. 309 mm
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: kajetan ()
Ales47 ::
Trenutno mam gtx 970 in nameravam decembra zamenjat z GTX 1070. Igram na 1440p. Trenutno se cene rabljenih gibljejo med 250-300 na bolhi. Sprva sem imel v mislih novo RTX ampak se mi zdi predrago in mislim da bom z 1070 kar zadovoljen kaksi 2leti. Igram pa PUBG, BF in fifo . 970 pa bi prodal za 100€. Kaj pravite?
Ryzen 7 5800X3D|Aorus X570|32GB KINGSTON DDR4|RTX 3080|250GB SSD Samsung|2TB
DarwiN ::
Ales47, IMO premajhen preskok.. To je skoraj tako, kot bi šel iz 1060 na 1070. Potem pograbiš 1070Ti oz. 1080. Niso dost dražje. 50-100€.
You don't see faith healers working in hospitals
for the same reason you don't see psychics winning the lottery!
for the same reason you don't see psychics winning the lottery!
Za pubg vsaj 1080, drugace nisi nic naredil
Kock ne mislim gledat,ker je ze na high slaba grafika
bajsibajsi je izjavil:
PUBG imam vecino casa 90-120 frejmov z GTX 1060 6GB in 3570k na 1080p (texture high, distance medium, ostalo very low). Pod 60 prakticno skoraj nikoli ne pade.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: chucki ()
Hvala alien , si mi vzel iz jezika:D
Rad imam lepo sliko, ko preberem napisn chicken dinner
Kje pa ? v kateri trgovini?
bigbada ::
Ne še, bo pa za black friday. :)
Meni se zdi zelo odlična cena. 100EUR cenejše kot na mindfactory recimo.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: bigbada ()
bajsibajsi je izjavil:
Nastavitve kakrsne imam v PUBG, niso povezane le z zmogljivostjo graficne, ampak s tem kaj mi "skill-wise" ustreza pri tej FPS igri. Primer: zelim imeti low foliage. Tudi, ce bi vzdignil vse na recimo high, bi se to izrazito malo odrazalo v nizjih frejmih, ker je graficni pogon igre precej neoptimiziran. Vseeno pa, ce
Za pubg je 1080gtx komaj dovolj na 1080p resoluciji..je nekaj narobe s tvojim racunalnikom. Malo se poigraj z nastavitvami in naredi kompromis med detajli in frejmi.
kdo si zeli taksen ventilator?
Nekdo, ki hoče ali potrebuje, da izpihuje kartica vroč zrak iz ohišja.
Ali nekdo, ki bo dal vodno hlajenje gor in bo stock cooler itak demontiral.
Zgodovina sprememb…
AapocalypseE je izjavil:
Izpihovanje vrocega zrka iz ohisja je overrated. Sem imel enkrat tak blower in je bil by far the worst experience ever. Raje v ohisje namontiras par ventov za pretok zraka, mogoce so kaksni primeri, ko to ni mozno.
gddr85 ::
blowerji so ok, če imaš namen furat več gpujev eno pod drugo oz. v kaki midget kišti, kjer je pretok res slab (seveda, če te glasnost ne moti)
VANR ::
Imam en problem, pa me zanima, če ve kdo pomagati.. Pred kratkim sem kupil RTX 2070 (Asus Turbo). Kak teden in pol je sedaj vse laufalo brez kakih problemov (malo iger, malo 3D modeliranja, ipd.). Danes računalnik zbudim iz sleep mode-a in vklopim browser, da bi šel malo na Youtube in kar naenkrat nekaj zapraska v kišti in se računalnik sesuje. Ker prismrdi ven, hitro vse potegnem iz vtičnice in odprem ohišje. Hitro vidim, da je problem v grafični. Vzamem GPU ven, računalnik priklopim nazaj in vse ostalo dela lepo. Pri GPU-ju pa smrdi tam, kjer sta 6+8 pin konektorja.
Torej. Kaj bi lahko bil vzrok? Je problem samo v grafični, ali je lahko tudi PSU problematičen? Tu je moj setup: https://pcpartpicker.com/user/deanvanr/... . Kišto imam že dve leti in v vsem tem času niti enega problema. :( Kako je z uveljavljanjem garancije? Grafično sem kupil pri CaseKing-u. Moram poslati k njim direktno, ali ima Asus kako foro, da lahko pri katerem koli servisu uveljavljaš?
Hvala za pomoč!
Torej. Kaj bi lahko bil vzrok? Je problem samo v grafični, ali je lahko tudi PSU problematičen? Tu je moj setup: https://pcpartpicker.com/user/deanvanr/... . Kišto imam že dve leti in v vsem tem času niti enega problema. :( Kako je z uveljavljanjem garancije? Grafično sem kupil pri CaseKing-u. Moram poslati k njim direktno, ali ima Asus kako foro, da lahko pri katerem koli servisu uveljavljaš?
Hvala za pomoč!
Imam en problem, pa me zanima, če ve kdo pomagati.. Pred kratkim sem kupil RTX 2070 (Asus Turbo). Kak teden in pol je sedaj vse laufalo brez kakih problemov (malo iger, malo 3D modeliranja, ipd.). Danes računalnik zbudim iz sleep mode-a in vklopim browser, da bi šel malo na Youtube in kar naenkrat nekaj zapraska v kišti in se računalnik sesuje. Ker prismrdi ven, hitro vse potegnem iz vtičnice in odprem ohišje. Hitro vidim, da je problem v grafični. Vzamem GPU ven, računalnik priklopim nazaj in vse ostalo dela lepo. Pri GPU-ju pa smrdi tam, kjer sta 6+8 pin konektorja.
Hvala za pomoč!
Posljes na CaseKing, najboljse, da jih kontaktiras in ti bodo povedali kako in kaj.
PSU bi naceloma moral zadostovati, sam verjetno nebi skodilo, ce bi imel 650W oz. poglej kaj je, s strani proizvajlca, priporocen minumim.
Treer ::
bajsibajsi je izjavil:
Seveda moraš dat vse na ultra, sicer ti 1080-ka spi zraven anemičnega 1700, lol
AapocalypseE je izjavil:
Izpihovanje vrocega zrka iz ohisja je overrated. Sem imel enkrat tak blower in je bil by far the worst experience ever. Raje v ohisje namontiras par ventov za pretok zraka, mogoce so kaksni primeri, ko to ni mozno.
Verjetno kupiš takšno kartico, ko druge možnosti ni, ali, da namontiraš vodno gor.
Zgodovina sprememb…
AapocalypseE je izjavil:
AapocalypseE je izjavil:
Verjetno kupiš takšno kartico, ko druge možnosti ni, ali, da namontiraš vodno gor.
Ce bos gor namestil aftermarket cooler, pol je res vseeno. Al pa, ko je bistveno ceneje in ne cenis miru:)
bajsibajsi je izjavil:
bajsibajsi je izjavil:
Nastavitve kakrsne imam v PUBG, niso povezane le z zmogljivostjo graficne, ampak s tem kaj mi "skill-wise" ustreza pri tej FPS igri. Primer: zelim imeti low foliage. Tudi, ce bi vzdignil vse na recimo high, bi se to izrazito malo odrazalo v nizjih frejmih, ker je graficni pogon igre precej neoptimiziran. Vseeno pa, ce
Za pubg je 1080gtx komaj dovolj na 1080p resoluciji..je nekaj narobe s tvojim racunalnikom. Malo se poigraj z nastavitvami in naredi kompromis med detajli in frejmi.
Bom kar nadaljeval (citiral kao sebe), da se ne izgubi kontekst. Ravnokar testiram sekundarno masino (i7-2600, 8GB 1333 MHz in GTX 1060 3GB (TRI!)) na 2560 x 1440 v PUBG z enakimi ingame nastavitvami, kot sem jih zadnjic omenil (texture high, distance medium, ostalo very low, scale 100), mapa Sanhok in je povsem igrabilno s frejmi okoli ~100; na momente tudi 100+. Seveda v kaksnem pogledu slabo optimiziranega dela vecjega mesta/kampa lahko za moment pade na (si izmisljujem) npr. 40 fps, ampak vecino casa deluje povsem stabilno okoli 80. Sem prav presenecen, glede na to, da sem tolikokrat tu prebral, posledicno tudi verjel, da je 1060 #GB (in tudi RX 580) le za FHD gaming in nikakor ne visjo resolucijo.
Zaenkrat sem igral le krajsi cas (cca. pol ure), ampak prvi rezultat je izjemno obetaven in me je pozitivno presenetil. Kateri free SW, ki belezi (min, max, avg) frejme in da sam po sebi ni prevec pozresen?
mailer ::
Ne še, bo pa za black friday. :)
če bo asuska z dvemi ali enim ventom sporoči.
Asus B560-I, Intel 11500, Corsair 16GB 3200MHz
AapocalypseE je izjavil:
AapocalypseE je izjavil:
Ce bos gor namestil aftermarket cooler, pol je res vseeno. Al pa, ko je bistveno ceneje in ne cenis miru:)
Kupi nekdo, ki MORA dat blower v ohišje, da izpihuje topel zrak ali da namesti vodno hlajenje gor.
AapocalypseE je izjavil:
AapocalypseE je izjavil:
AapocalypseE je izjavil:
Kupi nekdo, ki MORA dat blower v ohišje, da izpihuje topel zrak ali da namesti vodno hlajenje gor.
Zakaj se ponavljas:)?