» »

Grafična kartica

Grafična kartica

««
77 / 200
»»

4knative ::

Seveda se splača. Če maš srečo lahko od kakega razvajenega otroka na bolhi dobiš gtx 1070 za 200 eur.

znamovsi ::

lahko posreduješ tudi linke dobrih dealov?

m0LN4r ::

Predator X je izjavil:

DarwiN je izjavil:

Višji TDP pomeni več proizvedene toplote, in ker ima on zelo zaprt sistem, se ta toplota še toliko bolj zadržuje v ohišju in najeda vse komponente.. Ambientna temperatura zna bit pri njemu over the roof. In posledično lahko tudi grafa čez 80 stopinj, pa čeprav ima dobro hlajenje. Bo moral fant preverit temperaturo.

Sej lahk vzame tut GTX1060.. Sam je postavil budget 400€, zato tudi temu primeren predlog.

primeren predlog, da si uredi hlajenje.
Pa naj teh 400€ prišpara za 7nm. Sicer pa predlog, da bi jo prodal in menjal za GTX 1070 (kot si omenil "minerji"). Če bo ponudba dobra potem, bi se celo splačalo. Odvisno od ponudbe.

Torej za 390X vzames racunalnik iz mize, maticno vse ven iz ohisja in sestavis zunaj terasi. Zdaj so temperature kot zanalasc za AMD graficne zunaj.

No poleti si pa potem nabavis eno 2060
https://ref.trade.re/38mvdvxm
Trade Republic 38MVDVXM

Predator X ::

m0LN4r je izjavil:

Predator X je izjavil:

DarwiN je izjavil:

Višji TDP pomeni več proizvedene toplote, in ker ima on zelo zaprt sistem, se ta toplota še toliko bolj zadržuje v ohišju in najeda vse komponente.. Ambientna temperatura zna bit pri njemu over the roof. In posledično lahko tudi grafa čez 80 stopinj, pa čeprav ima dobro hlajenje. Bo moral fant preverit temperaturo.

Sej lahk vzame tut GTX1060.. Sam je postavil budget 400€, zato tudi temu primeren predlog.

primeren predlog, da si uredi hlajenje.
Pa naj teh 400€ prišpara za 7nm. Sicer pa predlog, da bi jo prodal in menjal za GTX 1070 (kot si omenil "minerji"). Če bo ponudba dobra potem, bi se celo splačalo. Odvisno od ponudbe.

Torej za 390X vzames racunalnik iz mize, maticno vse ven iz ohisja in sestavis zunaj terasi. Zdaj so temperature kot zanalasc za AMD graficne zunaj.

No poleti si pa potem nabavis eno 2060

LoL, 250W + ~ 120W za sistem = 370W
180W + 120W za sistem = 300W
~23%

Da se mu računalnik ugaša brez errorja, je simpl = VRM ali PSU.

Vec kot 1/4 manj toplote, pa to je odlicno !! Manj obremenjen PSU, hladnejsa miza, tisji sistem.
Trade Republic 38MVDVXM

hahaha:))
1/5 je bolj natančno.
Ko bi blo vsaj tako:

Zgodovina sprememb…

Premalo parametrov si vzel v izracun, manjsa oddana toplota napajalnika in vsota teh dveh se tudi hitreje odvaja/ohlaja iz mize...
Tako, da bo 1/4 kr _bolj_ natancno.

Zdaj pa hitr odpri okno pa malo preluftaj k ti ze skodi orgazmiranje na amd xD
Trade Republic 38MVDVXM

DarwiN ::

Bi bila zanimiva računica glede temperature.

Glede na to, da Predator očitno zaupa Tomshardware, in če pol vzamemo Nitro 390 in Asus 1070. Poraba 255W proti 166W = 89W razlike. Cel sistem torej 375W proti 286W = 31% manj toplote.

Če nadalje vzamem sobno temperaturo 25 stopinj in ambientno gaming temperaturo OP-ovega zaprtega računalnika 50 stopinj, potem 31% manj toplote zniža ambientno temperaturo na koliko? Na 42 stopinj po moji površni računici, plus napajalnik če doda 1 stopinjo.. In ker velja, da 1 dodatna stopinja v ohišju pomeni 1.05 dodatne stopinje na komponentah, to za nas pomeni ~9 stopinj hladnejša GPU in CPU.

In to v primeru ekvivalentnega GPU hlajenja, kar pa v tem primeru ne drži.. Po zgornjih Tomovih reviewih sodeč, se Asuska segreje do 62 stopinj, Sapphire pa do 69... Torej še dodatnih 7 stopinj.

Skupaj nanese za 16 stopinj nižjo gpu temperaturo.

Granted, da sem vzel neke približke in moja metoda tudi ni ravno znanstvena, pa vendar ...
You don't see faith healers working in hospitals
for the same reason you don't see psychics winning the lottery!

D3m ::

Drug vprašanje se glasi kakšno ohišje ima?
|HP EliteBook|R5 6650U|

DarwiN je izjavil:

Bi bila zanimiva računica glede temperature.

Glede na to, da Predator očitno zaupa Tomshardware, in če pol vzamemo Nitro 390 in Asus 1070. Poraba 255W proti 166W = 89W razlike. Cel sistem torej 375W proti 286W = 31% manj toplote.

Če nadalje vzamem sobno temperaturo 25 stopinj in ambientno gaming temperaturo OP-ovega zaprtega računalnika 50 stopinj, potem 31% manj toplote zniža ambientno temperaturo na koliko? Na 42 stopinj po moji površni računici, plus napajalnik če doda 1 stopinjo.. In ker velja, da 1 dodatna stopinja v ohišju pomeni 1.05 dodatne stopinje na komponentah, to za nas pomeni ~9 stopinj hladnejša GPU in CPU.

In to v primeru ekvivalentnega GPU hlajenja, kar pa v tem primeru ne drži.. Po zgornjih Tomovih reviewih sodeč, se Asuska segreje do 62 stopinj, Sapphire pa do 69... Torej še dodatnih 7 stopinj.

Skupaj nanese za 16 stopinj nižjo gpu temperaturo.

Granted, da sem vzel neke približke in moja metoda tudi ni ravno znanstvena, pa vendar ...

Pa vendar bi moral it nazaj v šolo.

Zgodovina sprememb…

mackilla ::

Hvala vsem za odgovore. Racunalnik se resetira in ponovno prizge sam od sebe ampak samo ob igranju. Ne vem, ce je kriva graficna kartica ali kaj drugega. Ob nakupu so me opozarjali,da se ta graficna kartica zelo greje. Racunalnik bi eventuelno lahko dal iz mize ampak,ce je mogoce bi ga obdrzal v mizi,da mi kabli ne visijo vsepovsod. Procesor je I5 ter napajalnik 550. Verjetno bom uzel geforce ker sem itak nameraval nadgraditi zadevo. Ce bo koga zanimiala moja radeonka in rabi dodatno ogrevanje prostora se toplo priporocam:D

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: mackilla ()

mackilla je izjavil:

Hvala vsem za odgovore. Racunalnik se resetira in ponovno prizge sam od sebe amapk samo ob igranju. Ne vem ce je kriva graficna kartica ali kaj drugega. Ob nakupu so me opozarjali,da se ta graficna kartica zelo greje. Racunalnik bi eventuelno lahko dal iz mize ampak ce je mogoce bi ga obdrzal v mizi da mi kabli ne visijo vsepovsod. Procesor je I5 ter napajalnik 550. Verjetno bom uzel geforce ker sem itak nameraval nadgraditi zadevo. Ce bo koga zanimiala moja radeonka in rabi dodatno ogrevanje prostora se toplo priporocam:D

Kaj pa čese ti pregreva procesor? ali napajalnik?

Grem stavit, da v večini primerov tvoja R9 390 sploh ni na 100%.

Zgodovina sprememb…

mackilla ::

Predator X je izjavil:

mackilla je izjavil:

Hvala vsem za odgovore. Racunalnik se resetira in ponovno prizge sam od sebe amapk samo ob igranju. Ne vem ce je kriva graficna kartica ali kaj drugega. Ob nakupu so me opozarjali,da se ta graficna kartica zelo greje. Racunalnik bi eventuelno lahko dal iz mize ampak ce je mogoce bi ga obdrzal v mizi da mi kabli ne visijo vsepovsod. Procesor je I5 ter napajalnik 550. Verjetno bom uzel geforce ker sem itak nameraval nadgraditi zadevo. Ce bo koga zanimiala moja radeonka in rabi dodatno ogrevanje prostora se toplo priporocam:D

Kaj pa čese ti pregreva procesor? ali napajalnik?

Grem stavit, da v večini primerov tvoja R9 390 sploh ni na 100%.

Moral bi preverit. Mogoce pa res ni kriva graficna. A obstaja kaksen program s katerim bi preveril?

gddr85 ::

npr. hw monitor..btw kater psu pa imaš?

DarwiN ::

Snemi Hwmonitor, ga zaženi, pejt nažigat kakšno zahtevno igro za ene pol ure in takrat skoči v windowse in zajami tak screenshot:

#IGP_Master_race :P
You don't see faith healers working in hospitals
for the same reason you don't see psychics winning the lottery!

krefi ::

pozdravljeni
razmišljam o menjavi grafične kartice ker imam v igrah ne dosegam željenih fpsjev insicer me zanima kaj priporočate kupiti oz. kaj dobim največ za določeno ceno p/p .
igram igre kot so pubg, gta 5,...

trenutno imam
zaslon https://www.mimovrste.com/led-monitorji...
procesor: e3 1231v3
grafična: asus gtx 970 strix OC edition
ram: 2x8gb kingston
napajalnik: cosair rm650
ssd: crucial 500gb
e3 1231v3|asus gtx 970 strix OC edition|2x8gb kingston|
cosair rm650| crucial 500gb|fractal define s

GTX 1070/80.

MrStein ::

m0LN4r je izjavil:

Premalo parametrov si vzel v izracun, manjsa oddana toplota napajalnika in vsota teh dveh se tudi hitreje odvaja/ohlaja iz mize...

Večja je temperaturna razlika, večji je tok toplote.
Razne če so kaki parametri, ki bi to spremenili. Taki, ki jih zna kdo našteti.
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

SuperVeloce ::

mackilla je izjavil:

Hvala vsem za odgovore. Racunalnik se resetira in ponovno prizge sam od sebe ampak samo ob igranju. Ne vem, ce je kriva graficna kartica ali kaj drugega. Ob nakupu so me opozarjali,da se ta graficna kartica zelo greje. Racunalnik bi eventuelno lahko dal iz mize ampak,ce je mogoce bi ga obdrzal v mizi,da mi kabli ne visijo vsepovsod. Procesor je I5 ter napajalnik 550. Verjetno bom uzel geforce ker sem itak nameraval nadgraditi zadevo. Ce bo koga zanimiala moja radeonka in rabi dodatno ogrevanje prostora se toplo priporocam:D

mogoce ves tocen model napajalnika?
ryzen 5900x, MSI 5700xt Gaming X, 2x16GB 3600CL16, 850evo+860qvo, Fractal Mini C

MrStein je izjavil:

m0LN4r je izjavil:

Anyway bo miza bolj topla na koncu
Trade Republic 38MVDVXM

D3m0r4l1z3d ::

Radiator zapre, pa je.
ETN Wallet addr.: etnkGuvhDzR7Dh8us4e69VStubGbmQHrh5pe2fnpNDhEhX5
A1nCWrFBMK2NmkycgVN4sAwhvY8YyNNbF6KUSJyFZ99QKU8phCn
Cryptopia ref. link: https://www.cryptopia.co.nz/Register?referrer=Anymalus

m0LN4r je izjavil:

MrStein je izjavil:

m0LN4r je izjavil:

Anyway bo miza bolj topla na koncu

Sigurn bo 50W naredilo svoje (5-10C sigurno v tem primeru)... zato pa potrebujemo za ogrevanje hiše male moči 1kW. /s

Ce lahk izbiras, izberes.
Trade Republic 38MVDVXM

m0LN4r je izjavil:

Meh sej če daš en fan čez vrm-je, bo tud ok.

simnov ::

4knative je izjavil:

Seveda se splača. Če maš srečo lahko od kakega razvajenega otroka na bolhi dobiš gtx 1070 za 200 eur.

Ja pa ja

tikitoki ::

Na bolhi so grafe drazje, k nove iz nemcije, s postnino vred ponavad

Predator X je izjavil:

m0LN4r je izjavil:

Potem bosta TDP in glasnost magicno manjsa xD
Trade Republic 38MVDVXM

m0LN4r je izjavil:

Predator X je izjavil:

m0LN4r je izjavil:

Potem bosta TDP in glasnost magicno manjsa xD

Jah, sem postal v napačno temo. To je bilo mišljeno za VRM na cheap Z370 splatah ter i7 8700

scarymovie ::

izbiram grafično in sicer med gtx 1060 in rx 580. CPU vzamen ryzen 1700, nagibam se vseeno bolj na gtx 1060 (tudi malce cenejša). Uporabljal jo bom pri res. 2560x1080. Gtx 1070 mi je žal ne gre v budget. Kaj predlagate med 1060 in 580, s katero bom več pridobil?

mirancar ::

gtx 1060, 580-ko tudi če jo dobiš poceni jo prodej minerjem in kupi 1060, zmogljivi sta tam-tam isto, 1060 ma prednost zaradi svoje nižje porabe. 580-ka bi morala bit cenej, pa ni. izjema je samo če uporablaš en in isti program/igro kjer bi radeon deloval bolje.

scarymovie ::

hvala. No saj razlika bo verjetno precej opazna napram mojemu phenom x4 955 + rx 460 :)

SlimDeluxe ::

Ve kdo, v čem je fora, da mi na Furmarku in spodaj na Wattmanu kaže GPU clock cca 1220MHz, zakaj ne gre še dobrih 100MHz več kolikor je nazivna hitrost kartice (vidno tudi iz zgornjega grafa)?
 GPU clock

GPU clock

Ah shit, če dam večjo resolucijo pol pride do 1338MHz. Sorry.
Desktop: R5 3600X | MSI MPG B550 | RX580 8GB | 32GB DDR4 | be quiet! 650W
Laptop: Lenovo ThinkPad T15 G2 | i7-1165G7 | 32GB DDR4 | 15" FullHD IPS

Zgodovina sprememb…

D3m ::

Ryzen dela bolje z AMD grafo. Za GeForce se čaka še podpora pri nekaterih igrah slabo dela.
|HP EliteBook|R5 6650U|

SlimDeluxe je izjavil:

Ve kdo, v čem je fora, da mi na Furmarku in spodaj na Wattmanu kaže GPU clock cca 1220MHz, zakaj ne gre še dobrih 100MHz več kolikor je nazivna hitrost kartice (vidno tudi iz zgornjega grafa)?
 GPU clock

GPU clock

Ah shit, če dam večjo resolucijo pol pride do 1338MHz. Sorry.

tdp limit.

Sem dal potem na 1600x900 in pustil eno uro da dela, je bilo konstantno max CPU (1338MHz) in 85° C.
Troubleshootam, zakaj se mi Skyrim sesuva. Prej se mi je tudi vsake toliko, zdaj na 1440p pa se mi večkrat.

Zanimivo, da ti furmark dela skyrim pa ne.

zunno ::

SlimDeluxe je izjavil:

Sem dal potem na 1600x900 in pustil eno uro da dela, je bilo konstantno max CPU (1338MHz) in 85° C.
Troubleshootam, zakaj se mi Skyrim sesuva. Prej se mi je tudi vsake toliko, zdaj na 1440p pa se mi večkrat.

Koliko modov imaš nameščenih v Skyrimu? Skyrim se namreč lahko začne redno sesuvati zaradi modov. To velja tudi za ostale Bethesdine igre zadnjih let. Upam, da testiraš na sveži inštalaciji igre, brez kakršnihkoli modov.

Edino kar sem spremenil je nov monitor, ki je 1440p in FreeSync @ 144Hz, tako da sem to omogočil in disablal vsync, ker tako pišejo da moraš narediti za Skyrim (kar mi je malo čudno, pomoje bi driver že sam to moral urediti, da ne moreš imeti "neumno" nastavljeno).
FPS je bil 144fps, vendar zadeva se je redno sesuvala, tudi cel PC spontano restartala, kakšen krat se samo obesi in na monitorju napiše "no signal", kakšenkrat pa samo vrže na desktop. Sem zmanjšal par nastavitev za grafiko in ni nič pomagalo.
Zdaj sem limitiral FPS na 90 in sem igral 2-3 ure BP. Load GPUja je bil pod 50% (spremljal z RivaTuner + MSI Afterburner), tako da verjetno bom lahko grafiko nazaj povečal (če se ne motim sem samo AA dal na off in shadows na medium).
Dopuščam možnost, da je tudi kakšen mod kaj kriv, le da se mi je prej to zgodilo enkrat na par tednov, zdaj pa se mi je na 5-10 minut :)

Zgodovina sprememb…

Gonilnike imaš tazadnje?
Motiti se je človeško.

Yes. Ko utegnem se bom še malo poigral z nastavitvami in testiral, bolj iz firbca kot potrebe :)

Kaj pod 100 EUR?
RX 550 ali GT 1030 ?
Kaj drugega?
Motiti se je človeško.

rx ali rabljeno

Zgodovina sprememb…

Za RX 550 kaže geizhals cene od 70 do 120 EUR.
Je tu kaka razlika?
Motiti se je človeško.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: MrStein ()

hojnikb ::

kuler vglavnem. Ni pa to za igrice igrat, presvoh za kake pametne quality nastavitve.
#brezpodpisa

Itak, saj je low(est) end.

Je še kaj cenejšega, a vseeno moderno? Okoli 50-60 EUR?
Motiti se je človeško.

kaj bi rad od kartice ?
#brezpodpisa

Da je moderna in poceni.
Pa da ni zmogljivost 1% od 20 EUR dražje.
Motiti se je človeško.

ce bi rad sam monitor gor prklopo, bo tudi najceneja hd6450 ok. Ce bi rad za video in moderne kodeke, manj kot 550/1030 niti ne pride v postev.
#brezpodpisa

Rabljeno 950 xD
Trade Republic 38MVDVXM

gddr85 ::

a intel igpu pa ni ok :P
««
77 / 200
»»