» »

Grafična kartica

Grafična kartica

««
68 / 206
»»

GenZNPC ::

Bolje met kartico, ki ima TDP in porabo cim nizje v takem primeru, da bo napajalnik vesel.
skibidi

D3m0r4l1z3d ::

Molex v 8 pin mislim, da obstaja

Ampak rx 480 8gb ti bo povsem ok, rx 580 je le navita 480 z neopravičljivo višjo porabo.
ETN Wallet addr.: etnkGuvhDzR7Dh8us4e69VStubGbmQHrh5pe2fnpNDhEhX5
A1nCWrFBMK2NmkycgVN4sAwhvY8YyNNbF6KUSJyFZ99QKU8phCn
Cryptopia ref. link: https://www.cryptopia.co.nz/Register?referrer=Anymalus

klinker ::

Se strinjam.
Izbiraj med 570 4GB, 480 8GB ali pa 1060 6GB.

D3m ::

RX 570 so vsi 1x8 pin.
|HP EliteBook|R7 8840U|

GTX then :)

Cveto ::

Jest imam zdaj tega Rx 480 Red Dragona z 8GB in je čisto kul kartica za svoj denar. Ima 6 pin (česar jaz ne rabim nujno, ker imam dober napajnik), a se kljub temu navije (presenetljivo) navije vsaj na 1330/2250. Verjetno bi šlo še višje, a bi bil potem že slišen ventilator, saj kartica očitno navija napetosti, ko višaš frekvenco (moram še malo naštudirat tega wattmana).

VANR ::

lol.. kaj je na Mimovrste označeno kot "Novo":

https://www.mimovrste.com/graficne-kart...

iloveboobz ::

Mogoče so nanov dodal v katalog :)

VANR ::

Jah 6 let prepozn so ga dal not

morosito ::

Fantje imam veliko dilemo: kolega bi mi prodal njegovo gtx 970 strix od asus-a za 150€, medtem pa v trgovoni sem vidu gtx 1060 3gb oc od gigabyte za 204€. Je kaksna razlika med temi dvemi? Mi rabi za gta 5.

gddr85 ::

imata dost podoben performance, razen manjše porabe + 970ka ima 1gb rama več..

Magic1 ::

Ali to misliš furat 4K, da rabiš tako grafično za GTA 5? Sem šel pogledat in ultra nastavitve na FHD tečejo na 100+ fps.
Magic

Ne, 1080
Ampak bi tudi monitor nov vzel teh gaming varjanta 1080

konspirator ::

gtx 1060 ima 30W nižjo porabo.Kateri psu, cpu imaš ?
--

Imam nov napajalnik corsair rm650..ta ki ima nalepko crno belo

Magic1 ::

Nov monitor nameravaš kupit 1080p??
Magic

gddr85 je izjavil:

imata dost podoben performance, razen manjše porabe + 970ka ima 1gb rama več..

512MB če smo natančni. :P
|HP EliteBook|R7 8840U|

Ja nov monitor...ker v prostem casu igram gta 5 z mojimi necaki...rad bi menjal mojega starega samsung-a 1080 (6 let star). Sem gledal za kaksen monitor 1080p ali tudi kaj vec sam budget tam nekje do 250€.
4k se mi zdijo se vedno prevec dragi.
Sem pa tudi probal tistega od lc ultrawide 21:9 al kaj so sam me boli glava ko caram po njemu

Grafa je dilema cem vzet gtx 970 za 150€ a morda tudi kaj manj ali gtx 1060 3gb: http://www.puntocomshop.it/gigabyte/300...

Psu: corsair rm650
Mb: asus impact vii
Cpu: i5-4690k navit na 4.2

smacker ::

gtx970 za 150eur je kr ugoden nakup (če ne gre za referenčno kartico ali kak nateg). Če kupuješ novo, se bolj splača rx580 4gb, v DE so po 220eur (https://www.mindfactory.de/product_info.... Performance na rx580 bo malenkost boljši (ampak ne 70eur boljši). Tu se moraš sam odločit, koliko ti pomeni nova kartica in garancija (+ upoštevat da je rx580 novejša => dlje časa bo podprta in čez par let jo boš lahko dražje prodal). Če gledaš bolj kratkoročno, pa ima gtx970 trenutno boljši price/performance (GTA V bo delal gladko). PSU ne bo delal težav.
Z menjavo 1080p monitorja za novega 1080p ne boš pridobil veliko (morda kak inč po diagonali).

AapocalypseE ::

Kar GTX 970 kupi. Med 1060 3GB in 970 ni bistvene razlike pa še več rama ima 970.

Monitor pa menjaš za isto resolucijo samo, če hočeš večji ekran. Drugega smisla ne vidim...

.

Zgodovina sprememb…

smacker je izjavil:

gtx970 za 150eur je kr ugoden nakup (če ne gre za referenčno kartico ali kak nateg). Če kupuješ novo, se bolj splača rx580 4gb, v DE so po 220eur (https://www.mindfactory.de/product_info.... Performance na rx580 bo malenkost boljši (ampak ne 70eur boljši). Tu se moraš sam odločit, koliko ti pomeni nova kartica in garancija (+ upoštevat da je rx580 novejša => dlje časa bo podprta in čez par let jo boš lahko dražje prodal). Če gledaš bolj kratkoročno, pa ima gtx970 trenutno boljši price/performance (GTA V bo delal gladko). PSU ne bo delal težav.
Z menjavo 1080p monitorja za novega 1080p ne boš pridobil veliko (morda kak inč po diagonali).

Sej vec 970ka tudi ni vredna ce smo realni, ko pa so 1060ke v DE po 180€. Se teh 150 je res max.

še poštnino treba vključit iz de..
sicer če 970ka nima nič garancije, je pa zraven še mal tveganja, če slučajno crkne čez par tednov/mesecev..

Zgodovina sprememb…

• spremenil: gddr85 ()

DarwiN ::

Nvidia ne more crknit. :)
You don't see faith healers working in hospitals
for the same reason you don't see psychics winning the lottery!

moja 780ka se ne bi strinjala ;)

DarwiN je izjavil:

Nvidia ne more crknit. :)

Top Kek.
|HP EliteBook|R7 8840U|

Zgodovina sprememb…

Hvala za nasvete..jaz sem iz ankarana tako da kupujem v italijo saj imam dostavo na italjanski posti v miljah takoj cez mejo pa mi je tudi lazje glede garancije

Napajalc ::

Kolega prodaja gtx 970 z razlogom, vzemi rx 580/480 pač kar še pade v tvoj budget.
011011100111010101100010

Zgodovina sprememb…

Ti si tudi napajalc z razlogom...

D3m0r4l1z3d ::

Gta5 drugače boljš dela na geforcih
ETN Wallet addr.: etnkGuvhDzR7Dh8us4e69VStubGbmQHrh5pe2fnpNDhEhX5
A1nCWrFBMK2NmkycgVN4sAwhvY8YyNNbF6KUSJyFZ99QKU8phCn
Cryptopia ref. link: https://www.cryptopia.co.nz/Register?referrer=Anymalus

Morosito, naletel si na nvidija fenboye, gtx 970 ne kuri 140w, ima samo 0.5mb rama več od gtx 1060. Seveda te zavajajo z razlogom.
011011100111010101100010

Lih ti lahko druge ocenjujes za fanboye, ja :)) samooklicani poznavalec 8-)

dxx ::

Še eno mnenje za gtx 970.

tikitoki ::

D3m0r4l1z3d je izjavil:

Molex v 8 pin mislim, da obstaja

Ampak rx 480 8gb ti bo povsem ok, rx 580 je le navita 480 z neopravičljivo višjo porabo.

Kar ni res, RX 580 ima boljse vecinoma boljse hlajenje. V vsakem primeru pa je neumno kupiti RX 480 po trenutnih oderuskih cenah. K si dobil ASUS strix RX 480 8 Gb za 200 EUR, to pa je bil odlicen nakup.
Oz. ce dobis RX 480 obcutno ceneje, super, ce ne in te moti poraba RX 580, pa undervoltas.

Sej potrebuje boljse hlajenje, ce pa kuri 30% vec, za 10% vec performansa :))
Ce te moti piraba pa gres na Nvidio, ane...ne vem zakaj bi "sravfal" za imet manj, ce lahko navijes in imas vec, z manjso porabo ;)

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: klinker ()

tikitoki ::

morosito je izjavil:

Fantje imam veliko dilemo: kolega bi mi prodal njegovo gtx 970 strix od asus-a za 150€, medtem pa v trgovoni sem vidu gtx 1060 3gb oc od gigabyte za 204€. Je kaksna razlika med temi dvemi? Mi rabi za gta 5.

CE te ne moti pomankanje garancije, sta kartici zelo podobnih zmogljivosti.

Kot, da grafične kartice crkujejo kot po tekočem traku...

Imamo pa tudi lestvico katere kartice bolj crkujejo ;)

Sicer pa niti ne vemo ali ima 970 garancijo ali ne...

hamez66 ::

Tu pa tam tudi kakšna crkne. Meni sta 2 crknili zaradi slabega napajalnika. Ampak so mi ju zamenjali v MF zamenjali brezplačno. Da je kriv napajalnik, se spoznal šele kasneje, ker se je računalnik sesuval dalje. Je fajn imet garancijo.

AapocalypseE je izjavil:

To ne, ampak cvilile pa so, gtx 970 je best recept za cvilenje v vsej zgodovini GPU.
011011100111010101100010

btc, si pa lahko srečen, da si dobil novi, ker napaka je na tvoji strani...

Zgodovina sprememb…

mtosev ::

hamez66 je izjavil:

Tu pa tam tudi kakšna crkne. Meni sta 2 crknili zaradi slabega napajalnika. Ampak so mi ju zamenjali v MF zamenjali brezplačno. Da je kriv napajalnik, se spoznal šele kasneje, ker se je računalnik sesuval dalje. Je fajn imet garancijo.
kaj si mel za en napajalnik?
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro,
Enermax Platimax 1700W | moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013

Napajalc je izjavil:

AapocalypseE je izjavil:

To ne, ampak cvilile pa so, gtx 970 je best recept za cvilenje v vsej zgodovini GPU.

V zgodovini Nvidie, ker je bla prakticno edina...AMDjevih je pa cvililo malo morje, pa tega noces izpostavit, ane...poznavalec :D

hamez66 je izjavil:

Dvomim da zaradi slabega napajalnika, folk je bil nategnjen od non YT profičev o porabi gtx 970, GPU oz napajalc cvili v veliki večini če je napajalc prešvoh, ne more cvilit taka masa GPU skozi več revizi. Če se malo poglobiš, je kasneje podlašek prifičev začel prodajat in reklamirat kvalitetne podhranjene napajalce da so "obdržali" nizko porabo na gtx 970 s 6+8 napajanjem.
011011100111010101100010

hamez66 ::

AapocalypseE je izjavil:

Ja, vem ja. Nisem ravno najbolj ponosen, ampak zdaj je, kar je.

mtosev>

Napajalnik je Thermaltake Smartm 750w.

Napajalc je izjavil:

hamez66 je izjavil:

Dvomim da zaradi slabega napajalnika, folk je bil nategnjen od non YT profičev o porabi gtx 970, GPU oz napajalc cvili v veliki večini če je napajalc prešvoh, ne more cvilit taka masa GPU skozi več revizi. Če se malo poglobiš, je kasneje podlašek prifičev začel prodajat in reklamirat kvalitetne podhranjene napajalce da so "obdržali" nizko porabo na gtx 970 s 6+8 napajanjem.

Skoraj zagotovo je napajalnik kriv, ker sem potem poskušal minirat z še z amdjevimi karticami, ki so tudi štekale in računalnik je blokiral. Z drugim napajalnikom pa potem ni bilo težav.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: hamez66 ()

Napajalc je izjavil:

hamez66 je izjavil:

Kaka pa je razlaga za vec modelov razlicnih letnikov cvilecih Radeonov? Cvilijo ker jih razganja od p/p-ja verjetno >:D

Kolega ma powercolor 280 in cvili kot hudič...

Drugače pa napajalnik nima kaj cvilit, če ima kvalitetne kondenzatorje.

iloveboobz ::

cvilijo tuljave, ne kondenzatorji

Cvilijo tudi oni. Jst sem 4 piskajoce Corsair napajalce ze fasal, ki so sicer tihi dokler PCja s cem ne obremenis. Dva TXa, dva CXa in en AX. Imam pa sam ene 8 let starega TX750 in dela u nulo, venta se danes prakticno ni slisat :)

hamez66 je izjavil:

AapocalypseE je izjavil:

Ja, vem ja. Nisem ravno najbolj ponosen, ampak zdaj je, kar je.

mtosev>

Napajalnik je Thermaltake Smartm 750w.

Napajalc je izjavil:

hamez66 je izjavil:

Skoraj zagotovo je napajalnik kriv, ker sem potem poskušal minirat z še z amdjevimi karticami, ki so tudi štekale in računalnik je blokiral. Z drugim napajalnikom pa potem ni bilo težav.

Sem bolj posplošil, takratni AMD čipi so ob manjši obremenitvi spuščale frekvenco, Nvidija pa nasprotno, začela izkoriščat turbo ker je bilo na voljo viška moči. Za takratne super pi igre je zgledalo da ima super average fps, za kasnejše modernejše špile ko ni bilo več viška moči je pa pač ostala za konkurenco. Rezultat nabijanja balastnih FPS je potem prisilila da AMD naredi nano, in vola super požrešen čip postane super učinkovit... in sedaj imamo standard, 144fps monitor za balastne FPS, low fps se pač ignorira ko je največja akcija, sej veš kaj pravjo ko ga en poči, lag je bil.
011011100111010101100010

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Napajalc ()

Nano bi bil super, ce ne bi kostal skoraj za dve 970ki in bi imel poln Fury performans ob enaki porabi. Meni je sicer se danes ta grafa zanimiva, ker vec itak ne bi rabu, je pa kar eksotika, ima soliden p/w za svoj cas, pa se mala in simpaticna je. Samo cena je pac mehh, ponudba pa se bolj.
««
68 / 206
»»