» »

Težave v Nokii se nadaljujejo

1
2
»

cubex47 ::

Dr_M je izjavil:

LoL, skoraj vse si sfalil kar si napisal.


You're argument is invalid.



Your*

Pr men pa same slabe izkusnje z telefonom Xperia U. Kr naenkrat mi zmanjka signala pol izkljuci se ko mu zapase. Brezveze. Verjetno si vzamem Lumio konc leta :)
i7 930 / R9 270X MSI Gaming Edition / 6GB Ram / X58A - UD3R / XFX 550W Core Pro

boolsheat ::

ivanuscha je izjavil:

Prav jim je, čas je bil da bi ustavili tega kretena od Elopa, pa ga niso. Symbian bi moral ostat na cenejših napravah, na dražjih pa bi šli na Android, pa bi bili rešeni. Logično da jim ne more it bolje, kdo pa bo kupoval ta pol-izdelek od WP8.


Ne piši neumnosti, če ne poznaš zadev. WP je robustna zadeva in prej bolje zasnovan v skoraj vseh pogledih kot Android. Trenutno ima sicer še malo preveč zaprt API, kar pa be za 90% uporabnikov tako ali tako prednost, ker potem jim je onemogočeno spremeniti napravo v štekajoče malwarea polno skropucalo.

artplant ::

@live: Ali zahtevnega uporabnika definira količina na telefon nabutanih programov ali zahteva po zanesljivosti delovanja? Mel 6 let HTC-je z Androidom - je bil fajn, brez posebnih problemov. Dva meseca z Lumio 1020 pa sta (zame) ful pozitivna nadgradnja telefonske izkušnje. Čist, spucan vmesnik brez fake senc in obilice barvic, velike bele črke na temnem ozadju, minimalne a dodelane animacije + 4, 5 programov iz WPstora in nobene potrebe po Gheto phonu več. Je pa res, da se raje igram s kamero kot aplikacijami za merjenje srčnega utripa, inzulinskimi koledarji in podobnimi specifikami. Verjetno bom še naletel na kak željen pa neobstoječ program ampak prva dva meseca sta ena sama ... hmmm ... koker bi rekel Jobs, "zen" izkušnja.

kpkp ::

Glavni problem, ki ga jaz vidim za WP (pa verjetno za 90% to ne velja), je filozofija, da se mora uporabnik prilagoditi OS-u in ne OS uporabniku. Prvi vtis, ko sem dobil iPhona v roko, je bil super, vendar z uporabo so se pojavlje frustracije (friction points). Nato sem zadevo jailbreakal, namestil 4-5 tweakov in spet sem bil zelo zadovoljen z UX.

Razumem tudi drugo stran, enostavnost zmanjša število frustracij pravtako konsistenca UI, vendar če imaš z zastavljenim UI oz. UX kako frustracijo, potem si ne moreš pomagat in je edina rešitev, da se tega OS-a izogibaš.

artplant ::

Kaj pa vem - avtomobila si nekako tudi ne prilagajam ne vem kako, hladilnika tudi ne, fotoaparat tudi ne ... kaj pa vem. Vsekakor smo ljudje različni in vsak favorizira svoje potrebe. Ne vem, če gre v primeru WP-ja ravno za uporabniško prilagajanje OS-ju bolj za prevzem filozofije ustvarjalcev - ki ti leži ali pač ne. Meni je WP pač zelo všeč kot zanimiv, drugačen, čist, domišljen OS. Seveda je povsod prostor za izboljšave toda smer mi je blizu. Pa hardwer je isto spucan - enostavno, vzdržljivo, plastično ohišje brez špranj in robov, ki se ne kruši, ne škripa in ne razpada pri padcu na tla, s čudovito kontrastnim ekranom spodobne resolucije in gladkega delovanja. Navzven in navznoter je aparat enak, podobno kot iPhone, ki je njegovo nasprotje: ta je pa barvast, senčast, prosojnast navznoter in svetleč, rostfrajast, steklast ... navzven. ZEN! :)

kpkp ::

Kaj pa vem - avtomobila si nekako tudi ne prilagajam ne vem kako, hladilnika tudi ne, fotoaparat tudi ne ... kaj pa vem

Če se potrudim razumeti ta argument... če moderne telefone opredelimo kot naprave za opravljanje klicev (oz. naprava namenjena specifični funkciji), potem bi ta tvoj argument držal, če pa jih opredelimo bolj kot žepni PC, pa težko kaj zvlečem s tvoje primerjave. Še posebaj težko razumem primerjavo med zgoraj omenjenimi napravami in OS-i.

Ne vem, če gre v primeru WP-ja ravno za uporabniško prilagajanje OS-ju bolj za prevzem filozofije ustvarjalcev - ki ti leži ali pač ne

Če spremenim tisti tvoj "Ne vem, če" v "Ne gre", se zgoraj povedano krega samo s sabo.

Pa hardwer je isto spucan...

Čez HW od Nokie pa res redko kdo pljuva.

artplant ::

Ej, vsak ima svoje potrebe in ogromno mamic, očetov, žena ipd. tehnično indiferentnih ljudi na tem svetu jemlje telefone kot naprave take kot so in ne take kot bi naj bile. In nikoli ne gredo na noben Store, še SMSje in posnetke naredijo strahoma. Zate je sodoben telefon žepni PC, zame je to kamera s telefonom in zdržljivim HWjem, ki ne potrebuje oblekic. A ni fajn, da sva oba našla svoji tehnološki igrači? Ali se morava fajtat keri je boljši pri povsem različnih izhodiščih?

boolsheat ::

Smartphone - pametni telefon, to lahko pomeni zgolj to, da že "out of the box" deluje pametno in zanesljivo. To zagotavljata iOS in WP. Tega si želi večina ljudi.

Andoid je pa bolj dumbphone varianta, tako kot Symbian in WM nekoč. Torej sam sistem "iz škatle" deluje na pol ali pa ne, lahko pa se ga nastavi, da deluje tako kot smartphone.

Potem imaš pa še klasične featurephone.

To, da lahko Androida hekaš po mili volji pa pomeni zgolj to - da je pač bolj hekabilen in ne to ga ne dela "smart".

Zgodovina sprememb…

blackbfm ::

Smartphone - pametni telefon, to lahko pomeni zgolj to, da že "out of the box" deluje pametno in zanesljivo. To zagotavljata iOS in WP. Tega si želi večina ljudi.


A to je zanesljivo da ti ob prekinitvi klica na iosu zablokira app in ostane v tem stanju do reseta :)) vsak sistem ma svoje faile, ampak vseeno android od stirke naprej se je pa zelo popravu in ze fajn diha za ovratnik iosu in ostalim :)

Formula 1 ::

Jaz bi se pa malo oglasil glede tega da je WP telefon za nezahtevne uporabnike. Ok kupim ta argument samo nekaj, star sem 16 let in imam 26 sošolcev in sošolk, sem edini z WP telefonom v razredu, Androidov pa je skoraj 20, ostalo dumbphoni. Pa po tem kaj zahteva od mobilnega telefona me prekaša morda eden, pa še ta ne vem če ima sploh file manager. Drugi pa telefone uporabljajo bolj kot dumbphone na katerih igrajo igrice tipa Temple Run, itd. Torej če je WP telefon za nezahtevne uporabnike, kaj je potem Android ? Pa brez živčnosti imam tudi Android kitajsko tablico, s katero sicer nisem zadovoljen ampak sem to sam kriv.

Gregor P ::

iOS, Andorid, WP naj bi vsi bili OS-i za nezahtevne uporabnike; pomeni, da bi se moral čimmanj ukvarjati s telefonom. V praksi je to verjetno najbolj uspelo Applu.
The main failure in computers is usually located between keyboard and chair.
You read what you believe and you believe what you read ...
Nisam čit'o, ali osudjujem (nisem bral, a obsojam).

blackbfm ::

Nezahtevni uporabniki so tisti ki jim je bolj pomembna cena kot karkoli drugega. Pri večini apple uporabnikov je pa ravno obratno:)

Gregor P ::

Stvar definicije mogoče; sam si predstavljam nezahtevnega uporabnika kot nekoga, ki ne želi izgubljati časa še z OS-om - čas je denar:D
The main failure in computers is usually located between keyboard and chair.
You read what you believe and you believe what you read ...
Nisam čit'o, ali osudjujem (nisem bral, a obsojam).

boolsheat ::

No, to ni nezahteven uporabnik. Takšen uporabnik je v bistvu tisti, ki je zahteven saj pričakuje, da vse deluje "out of the box". Torej stabilnost, odzivnost, zanesljivost in seveda varnost. Pa pomembne so tudi tekoča integracija z drugimi storitvami, ki jih uporablja, pa seveda dober browser, navigacija, pisarniška orodja,... Najboljše, da vse pride že allinclusive brez izgube časa.

Nezahteven uporabnik pa je tisti, ki mu je za zgornje vseeno in se rad "igra" z napravo. Spreminja ikonice, skine, namešča ROMe, se obremenjuje, če so ikonice okrogle ali štirikotne, itn. Nezahteven pač, ker plača za delujočo napravo in četudi dobi poldelujočo mu je vseeno, ker si tako ali tako sam želi "popravljati" zadevo.

Sicer pa Nokia bo v kratkem po vsej verjetnosti izdala Android napravo za lowend segment, kar je seveda smiselno, lowend->nezahtevni uporabniki.

Zgodovina sprememb…

Hayabusa ::

Nezahteven uporabnik pa je tisti, ki mu je za zgornje vseeno in se rad "igra" z napravo. Spreminja ikonice, skine, namešča ROMe, se obremenjuje, če so ikonice okrogle ali štirikotne, itn. Nezahteven pač, ker plača za delujočo napravo in četudi dobi poldelujočo mu je vseeno, ker si tako ali tako sam želi "popravljati" zadevo.

Potem smatraš uporabnike gentooja in archa nezahtevne :D ?

boolsheat ::

Tisto je povsem druga zadeva, jabolka, zelenjava... Ali imenuješ računalnike z archom smartpc, z win dumbpc, z bsd pa featurepc?

Gregor P ::

Sam tudi smatram za zahtevnega tistega, ki želi imeti popoln nadzor nad OS-om in ga poljubno prilagajati svojim potrebam.
The main failure in computers is usually located between keyboard and chair.
You read what you believe and you believe what you read ...
Nisam čit'o, ali osudjujem (nisem bral, a obsojam).

Looooooka ::

Kar je potrebno so poceni telefoni.
Najvecja napaka je bila to, da so poceni WP telefoni prisli prepozno.
Mama dobila Androida in seveda tist interface si lahko vtaknejo v rit.
Kar se tice aplikacij zaenkrat pac ni debate. Kdor hoce imeti miljardo aplikacij bo na Androidu najbolj vesel.
AMpak sorry kar se tice vmesnika ga pa lahko Google Microsoftu samo potegne.
Za leto 2014 pa upam, da se bodo vse firme sle tepst pri low in mid end telefonih.
Opazam, da zelijo vsako leto prodati neko nerealno stevilo telefonov...kar so pa pri ceni 600 EUR mokre sanje. To bo pac uspelo samo tisti firmi, ki je pac bolj "in". Trenutno je to se zmeral iPhone.
Na cenejsih telefonih se pa lahko vsako leto klofajo kot kreteni...tam bo folk mogoce pripravljen menjat telefon.
Jst mam se zmeraj lumio in dokler crkne nimam nobene potrebe po menjavi telefona. Se ze teh nekaj let lahko samo smejem, ko gledam kolikorat morajo kolegi okoli mene polniti svoje androide. Mogoce ma kksno aplikacijo vec ampak sorry....zame je telefon, ki ima standby time 100 ur...realno pa z njim ne mores govoriti vec kot 2-3 ure ni vreden enega eura. Ne glede na to kako "pameten" je.
Ce jutri Nokia vrze Androida, ki ima boljsi batery life in ne tehta 5 kil grem pa tud nazaj na Androida.

kpkp ::

Kako si pa razlagate Nokia Normandy? Ni mi jasno zakaj bi Nokia rinila z androidom v edini segment kjer je WP uspešen.

Gregor P ::

Sam imam še vedno N900 ker še ni prišla na trg pametna naprava, ki bi jo lahko nadomestila. Sicer ne morem verjeti, da je temu tako, ampak takle mamo.:8)
The main failure in computers is usually located between keyboard and chair.
You read what you believe and you believe what you read ...
Nisam čit'o, ali osudjujem (nisem bral, a obsojam).

boolsheat ::

kpkp je izjavil:

Kako si pa razlagate Nokia Normandy? Ni mi jasno zakaj bi Nokia rinila z androidom v edini segment kjer je WP uspešen.


Po vsej verjetnosti je Normandy želja MSa (GUI je čisti metro). Logika za tem pa preprosta - vrži cheap Androida, odstrani Google navlako in nanj namesti svojo. Kjer pod navlako mislim storitve. Torej dobiš uporabnike, ki imajo Androida a uporabljajo MS storitve, torej v prihodnje brez težav skoči na premium WP napravo in se še bolj veže na MS.

Problem je sicer Playstore, ki ga Normandy ne bo imel. Lahko MS porta runtime na Androida in gor zveže kar WP marketplace?

kpkp ::

boolsheat je izjavil:

Po vsej verjetnosti je Normandy želja MSa (GUI je čisti metro). Logika za tem pa preprosta - vrži cheap Androida, odstrani Google navlako in nanj namesti svojo. Kjer pod navlako mislim storitve. Torej dobiš uporabnike, ki imajo Androida a uporabljajo MS storitve, torej v prihodnje brez težav skoči na premium WP napravo in se še bolj veže na MS.

Tako sem si tudi sam poizkušal razlagati, je pa velik rizik, če bo HW res tako poceni/počasen (pod Lumio 520), da uporabniki ne bodo s tem zadovoljni in se izogibali Nokii. Je pa res, da tudi Asha ni nek hud UX in če jim uspe spraviti cene v ta rang, bo morda zanimivo.

boolsheat je izjavil:

Problem je sicer Playstore, ki ga Normandy ne bo imel. Lahko MS porta runtime na Androida in gor zveže kar WP marketplace?

Bolj verjetno, da se dogovorijo s kakim Amazonom, če pa ciljajo na Kitajsko, je pa tam itak en kup teh storov.

Mogoče se Microsoft boji spostiti specifikacije za WP nižje, da se nebi UX/UI degradiral... Za Android pa jih boli... če rata rata.

boolsheat ::

Jah, če uporablajš poceni Androide in si ob tem zadovoljen, potem imaš pač v vsakem primeru nizek prag zadovoljstva... ;) Saj lahko, da bodo prepucali zadevo in naredili smooth tudi na slabšem HW. Poleg tega pa itak se HW razvija hitro v tem segmentu. Sicer pa je dejansko sedaj že Moto G pokazal, da se lahko naredi tudi že dober lowend Android telefon.

Looooooka ::

kpkp je izjavil:

Kako si pa razlagate Nokia Normandy? Ni mi jasno zakaj bi Nokia rinila z androidom v edini segment kjer je WP uspešen.

Ker bi z Androidom zaslužili vec. Pri WP-ju morajo zaslužek verjetno deliti z Microsoftom.

boolsheat je izjavil:

Jah, če uporablajš poceni Androide in si ob tem zadovoljen, potem imaš pač v vsakem primeru nizek prag zadovoljstva... ;) Saj lahko, da bodo prepucali zadevo in naredili smooth tudi na slabšem HW. Poleg tega pa itak se HW razvija hitro v tem segmentu. Sicer pa je dejansko sedaj že Moto G pokazal, da se lahko naredi tudi že dober lowend Android telefon.

Ce tvoj OS teče na podobnem hardweru počasnejse kot konkurenci then guess what...you're doing it wrong.
In to je največji problem VEČINE telefonov z androidom. Delujejo hitro na hitri strojni opremi. Cena?...batery life.
Mogoče se Microsoft boji spostiti specifikacije za WP nižje, da se nebi UX/UI degradiral... Za Android pa jih boli... če rata rata.

Nikoli...ker potem ne bodo mogli trdit, da je "kvaliteta" njihovih telefonov in operacijskega sistema na nivoju iPhona.
Pa če že gledamo...njihov OS v bistvu dela na kar "počasnih" telefonih(glede na trenutne trende).
Problem je v tem, ker majo v marketingu zaposlene nesposobneže. Pljuvat po konkurenci več kot očitno NE deluje :)

andrejus ::

Vseeno malce pretiravate da je Android tak krš. Kupite top šit Android telefon pa se vam ne bo zatikal, resetiral itd. IPhone je 1000€, TopŠit Galaxy pa max 700€. S 300€ grem na kratek oddih na morje.

Enako se dogaja z mojim iPadom, je pa res da občutno manj kot na telefonu. Vedno sem mislil, da zaradi tega ker je manj prilagodljiv, zaklenjne itd. Niti datoteke si ne morem downlodad. LOL Apple.

blackbfm ::

galaxy s4 je ~400e na bolhi.. štekajo samo še najcenejši androidi

Hayabusa ::

Ker bi z Androidom zaslužili vec. Pri WP-ju morajo zaslužek verjetno deliti z Microsoftom.

Ms več zasluži z Androidom kot z Nokio.
http://allthingsd.com/20130718/microsof...

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Hayabusa ()

vostok_1 ::

HTC WP8.

Sem sicer podpornik windows okolja, ampak moram priznat, da sem relativno nezadovoljen z WP OS-om. Sicer je res preprost za neumnega uporabnika, ampak ravno ta preprostost je včasih zelo moteča in skrajno butasta.

Poljubno nastavljanje in fiksiranje rotacije. Tko debilnega patenta kot ta da dejansko moraš it v settings in fiksirat rotacijo pa še to ti jo fiksira na trenuten pogled. Totalno idjotsko IMO.
Pa da ne govorim o ostalih opcijah. Forward button na explorerju bi bil fanj. Search gumb je blazno nadležen. Stare nokie so imele GPS z mnogimi geolokacijskimi podatki. Sedaj nič od tega. Data counter? Wtf, kako da moderni telefoni tega nimajo?
Mogoče je sam HTC tak.

Vem le da mi android ni všeč, appla se izogibam.

Ampak microsoft bi res moral malo premlatit svoj dev oddelek.

kpkp ::

Ker bi z Androidom zaslužili vec. Pri WP-ju morajo zaslužek verjetno deliti z Microsoftom.

Bi bil zelo presenečen, če bi bilo tako, naj je Microsoft masno plačal Nokio, da so uporabljali le WP.

Ce tvoj OS teče na podobnem hardweru počasnejse kot konkurenci then guess what...you're doing it wrong.

Katera, konkurenca teče bolje na slabšem HW kot Moto G? Ni neke hude razlike.

Pa če že gledamo...njihov OS v bistvu dela na kar "počasnih" telefonih(glede na trenutne trende).

Tu se strinjam, zato se mi ta strategija z Androjdom zdi čudna... Mogoče pa nebo iz tega nič.

Jst ::

Android je v mojih očeh postal dober mobilni OS šele z JellyBean, spoliran pa z KitKat-om. Škoda, da proizvajalci naložijo toliko bloatware-a na svoje telefone, potem pa svoje dodajo še operaterji. Tako nastane en grd zmazek, ki požira baterijo, potrebuje 4 jedra na 2GHz in giga ali raje dva RAMa, da sploh deluje.

Zame je prednost Androida ravno v temu, da takoj vržem dol proizvajalčev zmazek in dam gor čistino z GAPPS-i. Standby je kar naenkrat dolg 10+ dni, če ga pustiš pri miru.

Samo to ni za mase. Sicer se Google zaveda tega problema, ampak ravno zaradi odprtosti je postal tako popularen. Rahlo nasprotje interesov.

Po drugi strani so pa problem tudi ljudje, ki si kupujejo best-spec telefon, a sploh ne potrebujejo niti uporabljajo funkcije, ki jih telefon omogoča. Še bolj žalostno je pa videti svetleč nov 700EUR vreden telefon, v njem pa predplačniška SIM kartica. :/

Microsoft je z nakupom Nokie dobil podjetje, ki obvlada izdelavo mobilcev. Lahko jokamo za dobro staro Nokio, ampak realnost je, da so Lumie kvalitetno izdelani telefoni, z dobrim operacijskim sistemom in ekosistemom, ki pride zraven. In za potrošnika je na MS ekosistemu konkurenčno poskrbljeno z raznimi storitvami, kot na Androidu in iOSu.

Ostalo so osebne preference.
Islam is not about "I'm right, you're wrong," but "I'm right, you're dead!"
-Wole Soyinka, Literature Nobelist
|-|-|-|-|Proton decay is a tax on existence.|-|-|-|-|

trololo2 ::

andrejus je izjavil:

Vseeno malce pretiravate da je Android tak krš. Kupite top šit Android telefon pa se vam ne bo zatikal, resetiral itd. IPhone je 1000€, TopŠit Galaxy pa max 700€. S 300€ grem na kratek oddih na morje.


Velika prednost WP platforme je ravno da se ni treba skeširati 700€ da dobiš spodobno uporabniško izkušnjo... Za razliko od androida, kjer ti vse pod midrange platformo zagabi do te mere da je naslednji telefon WP ali iOS.

boolsheat ::

@vostok, naredi si bližnjico, pa ti ne bo potrebno it v settingse.

Forward button v IE? Zakaj bi to potreboval?


Stare nokie so imele GPS z mnogimi geolokacijskimi podatki. Sedaj nič od tega. Data counter? Wtf, kako da moderni telefoni tega nimajo?

Saj imaš še vedno polno teh Nokia appov: Here Maps, Here Drive, Here Explore, LiveSight,... Je pa res, da imaš HTCja hmm.

Data counter? Obstaja in sicer se imenuje DataSense. Lahko pa, da ti ga je HTC onemogočil. Malo poguglaj. Moral bi avtomatsko priti z GDR2, če se ne motim, na vse telefone.

Zgodovina sprememb…

zeleni ::

trololo2 je izjavil:

andrejus je izjavil:

Vseeno malce pretiravate da je Android tak krš. Kupite top šit Android telefon pa se vam ne bo zatikal, resetiral itd. IPhone je 1000€, TopŠit Galaxy pa max 700€. S 300€ grem na kratek oddih na morje.


Velika prednost WP platforme je ravno da se ni treba skeširati 700€ da dobiš spodobno uporabniško izkušnjo... Za razliko od androida, kjer ti vse pod midrange platformo zagabi do te mere da je naslednji telefon WP ali iOS.


Ja to je velika prednost WP platforme. Za 200e in tudi manj dobis telefoni, ki se ne bo zatikal, resetiral,..
Ne gre pozabiti tudi stanje pri mobilnih virusih, ki so razsirjeni (skoraj) samo na android.

filip007 ::

Vsi si ne moremo privoščit telefon za 700€, kaj šele za 300€, sploh pa zakaj bi si, zmečite stvari malo dol, pa ven iz aktivnega delovanja pa je.
Palačinka z Ajvarjem in stopljenim sirom v mikrovalovki.

jan_g ::

Nexus4 me je stal cca 300EUR, in je za moje potrebe odlicen telefon. Deluje normalno tekoce, ni potrebe po kaksnem resetiranju (ne vem, kaj dr_m pocne s svojim telefonom, ampak jaz sem tudi z eno starejso motorolo - android 2.2 - normalno rokoval). Gor imam vpn, ssh, amazon-aws app, sip klienta in lahko naredim prakticno vse tudi, ko sem na poti. Administracija serverjev, konferencni klici z ljudmi po vsem svetu ... skratka, meni je telefon top-shit, nimam nobene potrebe po menjavi in ni stal 700EUR ali vec.

vidz81 ::

Moje mnenje, bolj navadnega kupca, sicer starega žalujočega Nokia fana:
Važno, da si znamka zna ustvariti dinamičen svež statusni itd prizvok (na to je ljudi navadil Jobs). Elop je Nokii z vezavo na Microsoft prilepil zastarel (Gatesov monopolistični itd) prizvok, čeprav je prekinila s Symbianom.
In tukaj ima kvaliteta manjši pomen. Glede cene in kvalitete ni tako velikih razlik, da jih običajen uporabnik ne bi znal zanemariti.

zmaugy ::

Pred kaksnim mesecem sem 4 mesece staro Lumio 920 pospravil v predal in reaktiviral starega Desire HD. Lumia bo sla nazaj (proximity senzor), upam da jih nimajo vec in da mi bodo ponudili kaksno drugo zamenjavo. WP 8 mi je v primerjavi s prastarim Androidom 2.3 zoprn.

delorean1 ::

jest mam Nokia x6 že par let pa dela k ura

PrihajaNodi ::

http://www.gsmarena.com/abi_research_wp...


Evo to je novica. WP je podvojil prodajo v dveh letih. Tržni delež je res sicer samo 4% a se bo povečal.

Zgodovina sprememb…

blackbfm ::

Vsi si ne moremo privoščit telefon za 700€, kaj šele za 300€, sploh pa zakaj bi si, zmečite stvari malo dol, pa ven iz aktivnega delovanja pa je.


Jz zadnje čase opažam ta fenomen, da bolj kot je človek brez keša in zadolžen, bolj verjetno bo imel zadnji flagship telefon. Tudi dost otrok (ja, otrok) jih ma, pa večina ni iz nekih bogatih družin. Zanimivo ane.

btw, na bolhi dobiš nov telefon skoraj pol ceneje kot je ponavadi cena v trgovinah

PrihajaNodi ::

Zato ker imajo naši trgovci tako trapaste cene skupaj z operaterji.
1
2
»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Nokia v zadnjem četrtletju pozitivno presenetila

Oddelek: Novice / Rezultati
204595 (2886) Tilen
»

Nokia tretjič zapovrstjo z izgubo (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Rezultati
6619666 (16641) bluefish
»

Nokia spet z rekordno izgubo (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Rezultati
6414314 (12566) SLO_Matej
»

Nokia z ogromno milijardno izgubo (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Novice / Rezultati
10020146 (15880) Matev
»

Nokia pridelala ogromno izgubo (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Rezultati
6022042 (19809) nekikr

Več podobnih tem