» »

Alternativne kriptovalute (Altcoin-i)

Alternativne kriptovalute (Altcoin-i)

««
50 / 91
»»

Jerry000 ::

brinovcek je izjavil:

Jerry000 je izjavil:

Hitro vprašanje, želim narediti deposit na Bitstamp. Kam vnesem Message? Imam namreč Abanko (Abamobi). Ali je to Namen? Kaj izberem za Obliko reference in referenco? SI99? Prosim za malo pomoči

Jaz delam takole:
V referenco vstavim: SI 00 + message. Potem sem pa še v opis dodal ime priimek in številko za vsak slučaj.

Ampak kako napišeš...SI 00 xxxxxx (daš med 00 in message presledek ali ne?)

maco-maco ::

Dubaicoin

Še malo, pa bo 24h trgovanje preseglo 3 btc-je.
Kaj?

brinovcek ::

Jerry000 je izjavil:

brinovcek je izjavil:

Jerry000 je izjavil:

Hitro vprašanje, želim narediti deposit na Bitstamp. Kam vnesem Message? Imam namreč Abanko (Abamobi). Ali je to Namen? Kaj izberem za Obliko reference in referenco? SI99? Prosim za malo pomoči

Jaz delam takole:
V referenco vstavim: SI 00 + message. Potem sem pa še v opis dodal ime priimek in številko za vsak slučaj.

Ampak kako napišeš...SI 00 xxxxxx (daš med 00 in message presledek ali ne?)

Govorim na pamet - mislim, da imam v formi ločena polja med SI00 in xxxxx

Sem šel pogledat in je v UPN sedaj vidno vse skupaj brez presledkov...

Zgodovina sprememb…

kiFni ::

maco-maco je izjavil:

Dubaicoin

Še malo, pa bo 24h trgovanje preseglo 3 btc-je.

dbic je mrtev projekt. pred meseci je bil swap v dbix. Pravi Dubaicoin je dbix. Najbrž se je nekdo zmotil, ko je hotel kupiti dbix.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: kiFni ()

MacLeod ::

Ve kdo kaj Kako je z LTC na Bitstampu? Tam jim piše v začetku junija pa je začetek in tudi srednina mimo pa nič. Gre zato gor cena?

fiction ::

MacLeod je izjavil:

Ve kdo kaj Kako je z LTC na Bitstampu? Tam jim piše v začetku junija pa je začetek in tudi srednina mimo pa nič. Gre zato gor cena?
Na Twitterju so objavili, da bo launch LTC trgovanja 19.6. Za ETH pa kolikor vem še ni podatka.

D3m0r4l1z3d ::

Torej LTC potem? Zakaj Dogecoin ne gre več nikamor?
ETN Wallet addr.: etnkGuvhDzR7Dh8us4e69VStubGbmQHrh5pe2fnpNDhEhX5
A1nCWrFBMK2NmkycgVN4sAwhvY8YyNNbF6KUSJyFZ99QKU8phCn
Cryptopia ref. link: https://www.cryptopia.co.nz/Register?referrer=Anymalus

ivanuscha ::

Ajnstajn` je izjavil:

cungalungaa je izjavil:

V katere majhne coine se splača vlagati? Mam namen razpršiti nekej prihrankov čez malo manjše :)

wings, waves, lisk, golem, stratis, siacoin, gamecredits, lbry credits, syscoin, digibyte, nem, ltc,nxt če rabiš še več, povej...

Hvala za tole informacijo, jih imaš še kaj na spisku? Me zanima.
Je pa res noro da so šli od aprila vsi kovanci strmo navzgor, to kaže na ogromno novega kapitala. Pa smo glede te tehnologije še precej na začetku.

lambda ::

Anymal > Zakaj Dogecoin ne gre več nikamor?

Ker ga nisi dovolj kupil, da bi ga premaknil. Eni si prav zasluzite da spusite vse.

Relax.

buttcrack ::

kraken me je končno požegnal za tier 2 in po depozitu je moj denar "on hold", ker sem naložil z N26. Majo očitno ene restrikcije z DE in AUT TRRji.

Kaj naj naredim, da mi dajo EUREUREUR na account? Support bom čakal cel teden verjetno...

Zgodovina sprememb…

Torx ::

Za N26 rabis tier 3..lahko ti pa vrnejo nazaj (-0.09EUR).

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Torx ()

Gemblerka ::

Kako si pa s Poloniexa nakažem na TRR? A sploh gre direkt?

amacar ::

Ne da se. Dajte malo brat ljudje, to je bilo v tej temi ze omenjeno.

hamez66 ::

Gemblerka je izjavil:

Kako si pa s Poloniexa nakažem na TRR? A sploh gre direkt?

A si že obupala nad kriptovalutami? Za nakazilo se uporabi Bitstamp, Kraken, Coinbase, baje se da tudi z Bitpando, pa verjetno je še kar nekaj ponudnikov, ki omogočajo nakazilo manjših zneskov na bančni račun.

A obstaja kakšna platforma za trgovanje kjer se da trgovat z valutami na podlagi EURa? Se mi zdi tole z btc še večji rizik, ko maš BTC/LTC, XEM,itd ... ker to je čisti polom če se enkrat btc usuje na tla ali pada...

Zgodovina sprememb…

Saul Goodman ::

btc-e.com npr. jaz sem tam trejdal vsaj 2 leti in se vračam, nikoli težav. imajo najmanj teženja z verifikacijo, so pa rusi oz vzhodnoevropejci. :-)

Saul Goodman je izjavil:

btc-e.com npr. jaz sem tam trejdal vsaj 2 leti in se vračam, nikoli težav. imajo najmanj teženja z verifikacijo, so pa rusi oz vzhodnoevropejci. :-)

Vračaš? :) strah, da bi poču balon pri btc ali zaradi nihanja trga?

MacLeod ::

Saul Goodman je izjavil:

Si kdaj tam naložil depozit v fiat? Mogoče veš kak bi bilo najlažje?

Preko SEPA nakazila.

Before send a first transfer upload your verification documents (passport and utility bill) to ticket https://support.btc-e1.com
PLEASE NOTE: If you do not send verification documents before deposit, we WILL BLOCK withdrawal on your account after credit your wire transfer
Without your documents bank may refuse your first transfer
Details of Payment is mandatory field.
Without correct Details of Payment we can't credit money to your account.
Funds will be credited within 2-5 business days.
We don't accept SEPA transfers from US Citizens, German citizens
All transfers from US Citizens, German citizens will be refused by bank

Sem sprobal, tudi v praksi deluje. Dobiš v par dneh.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: hamez66 ()

Torx je izjavil:

čakam skor en mesec da mi požegnajo T2, zdej pa še to ni dost... MuPM

Saul Goodman ::

MacLeod je izjavil:

Saul Goodman je izjavil:

Si kdaj tam naložil depozit v fiat? Mogoče veš kak bi bilo najlažje?

žal ne, tam sem vedno pošiljal direkt kriptovalute. dostikrat sem dobil koga na localbitcoins ali od kolegov, ki mi je poslal nekaj kriptovalut v zameno za denar. tako se izgonem dnevom čakanja, ker se na tak način v igro podaš takoj, ko opraviš transakcijo (ponavadi v živo). ravno danes mi je kolega tako poslal 0.5 ETH na btc-e account. v 1 urci sem že trejdal na btc-e. za fiat cashout si urediš naknadno pri kakem bitstampu in to je to.

buttcrack je izjavil:

Torx je izjavil:

čakam skor en mesec da mi požegnajo T2, zdej pa še to ni dost... MuPM

naložu ID + utility bill, pol pa začnejo še jamrat o ID confirmation... a slikat z dokumenti se moram tut al kaj??? a to samo za 20k depozit?

oxyuranus ::

Kar malo tezko cakam, ko se bo ves balon kriptovalut sesedel in boste ostali s kopico bytov, ki jih nihce ne bo hotel odkupiti. :D Vam privoscim, da zasluzite, zraven pa zaradi reklame, ki jo delate (da bi cena zrasla in bi zasluzili - saj to je vecini jasno, mar ne? Tile pacienti, ki tule na vsa usta hvalijo kriptovalute, to pocnejo samo zato, da se bi povprasevanje povecalo in bi cena zrasla, s cimer bodo sami zasluzili) nategegujete naivce, ki bi "kupili", tako da vam ravno tako privoscim tudi obraten scenarij. Ker kriptovalute ne temeljijo na necem, vsaj za silo realnim, ampak gre zgolj za prerasporejanje denarja, od enih, k drugim, me malo spominja na Ponzijevo shemo, pa se ne morem cisto odlociti, ali bi jim dal to ime ali ne. Enako kot pri raznih Amwayih ipd., nekaj jih bo zasluzilio na racun drugih, ki bodo izgubili. ;)

(p.s.: korelirajte poste, tistih, ki se bodo oglasili za tem sestavkom in na vsa usta trdili, da temu ni tako, z njihovimi prejsnjimi posti, samo toliko, da bo jasno, kam "pes taco moli" :D )

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: oxyuranus ()

Pa še mal keša bodo oprali pa bo.

genesiss ::

Tule je nekaj zanimivih idej. Se ti vsaj ena izmed teh idej zdi uporabna?

WeTrust:

IOTA:

SIA:

BAT:
https://vimeo.com/209336437

Suncontract:

Tole so začetki, ni še čisto jasno kaj vse in na kakšen način je možno realizirati na blockchain-u (oz. čem podobnem). Bo pa čas pokazal - tudi internet je bil zanimiv le peščici, ko se je pojavil uporaben aplikativni layer nad http-jem in ostalimi protokoli se je stvar eksponentno razširila. Pričakujem da bo enako v crypto svetu.

Če gledaš na to le kot neke virtualne valute si ostal par let v preteklosti ;)

Zgodovina sprememb…

• spremenil: genesiss ()

Frankv ::

In potem bo to proglašeno za pranje denarja. Hvala lepa za to.

Heh, zadeva je v osnovi preprosta in bi jo moral razumeti tudi najvecji telebani, pa izgleda, da nacrtno ignorirajo (enako kot gamblerji, jasno jim je, da ima igralnica pred njimi prednost, pa se vedno igrajo in upajo :D). Vsak cent, ki ga zasluzis je moral od nekje priti. Skratka, za vsak cent zasluzka, je moral biti nekje nek naivec, ki je dal vec kot je valuta vredna. Ko naivcev zmanjka, zacne cena padati. In takrat nihce noce kupiti, ce gre dovolj dalec, bo cena postala 0. Sicer pa enako kot razne piramidne (trapezne :D) sheme, ko zmanjka suckerjev se sesedejo in takrat ga nahebejo vsi razen prvih...

Zgodovina sprememb…

fiction ::

oxyuranus je izjavil:

Kar malo tezko cakam, ko se bo ves balon kriptovalut sesedel in boste ostali s kopico bytov, ki jih nihce ne bo hotel odkupiti. :D Vam privoscim, da zasluzite, zraven pa zaradi reklame, ki jo delate (da bi cena zrasla in bi zasluzili - saj to je vecini jasno, mar ne? Tile pacienti, ki tule na vsa usta hvalijo kriptovalute, to pocnejo samo zato, da se bi povprasevanje povecalo in bi cena zrasla, s cimer bodo sami zasluzili) nategegujete naivce, ki bi "kupili", tako da vam ravno tako privoscim tudi obraten scenarij. Ker kriptovalute ne temeljijo na necem, vsaj za silo realnim, ampak gre zgolj za prerasporejanje denarja, od enih, k drugim, me malo spominja na Ponzijevo shemo, pa se ne morem cisto odlociti, ali bi jim dal to ime ali ne. Enako kot pri raznih Amwayih ipd., nekaj jih bo zasluzilio na racun drugih, ki bodo izgubili. ;)

(p.s.: korelirajte poste, tistih, ki se bodo oglasili za tem sestavkom in na vsa usta trdili, da temu ni tako, z njihovimi prejsnjimi posti, samo toliko, da bo jasno, kam "pes taco moli" :D )
Naj sosedu crkne krava, če je že sam nimam ;) Strinjam se, da so kriptovalute v balonu, ki bo prej ali slej počil. Ne moreš pa na podlagi tega, da ti ne vidiš dodane vrednosti, sklepati, da je kriptovalute in pametne pogodbe nimajo. Nekatere rešitve so zelo inovativne, spet druge pa čisti nateg. Kot pok .com balona bo na začetku verjetno boleče (posebej za tiste, ki na vrhu na veliko vlagajo), ampak na dolgi rok bo pa to IMHO pomagalo "očistiti" sceno.

Tako kot vsak optimističen post, lahko obtožiš, da je avtor le želel zvišati ceno, lahko tudi za vsako pesimistično objavo nekdo reče, da je njen namen samo nižanje nakupne cene.

Ajnstajn` ::

na vsake 3-6 dni se pojavi en oxyuranus, kateremu vse smrdi, kar se tiče kriptovalut in mu vsakič znova treba razlagat, kako je na stvari. Tako trigera folk, ki matra z njim kakšna 2 dneva, dokler nima več nobenega pametnega replaya. in to se ponavlja tukaj že kak mesec. genesis mu je nalimal par projektov in grem stavit, da si nobenega ne bo pogledal, rajši bo še ene par krat omenil trapeze in piramide. Ali ne more S-T imeti ene teme kjer bi se lahko v miru pogovarjali o trgovanju valut brez takšnih oxyuranus-ov ?

ontopic: ltc se kar močno brani na 39 a mislim da se bo prebil. Nekako imam občutek da bo 50 pred listanjem na bitstamp.
//

Zgodovina sprememb…

Samuel ::

Samuel je izjavil:

Bitmain že ve, kdaj je bilo potrebno šortat... bo treba kupit LTC že spet.

kaj sm reku.. :D
http://coinmarketcap.com/currencies/lit...
If you notice this notice, you will notice that this notice is
noticably not worth noticing.

sivistol ::

Jp ltc ze 45
binance referal ( 10% off ) https://www.binance.com/en/futures/ref/38134864

K0l1br1 ::

In sedaj? Prodat?

hojnikb ::

čakaj na 100
#brezpodpisa

fiction je izjavil:

Tako kot vsak optimističen post, lahko obtožiš, da je avtor le želel zvišati ceno, lahko tudi za vsako pesimistično objavo nekdo reče, da je njen namen samo nižanje nakupne cene.

Zoprno je samo to, da jaz od namena znizanja nakupne cene nimam nic, ce pa cena zraste ljudje profitirajo ;) Saj ves, follow the money trail pa to...

oxyuranus je izjavil:

Heh, zadeva je v osnovi preprosta in bi jo moral razumeti tudi najvecji telebani, pa izgleda, da nacrtno ignorirajo (enako kot gamblerji, jasno jim je, da ima igralnica pred njimi prednost, pa se vedno igrajo in upajo :D). Vsak cent, ki ga zasluzis je moral od nekje priti. Skratka, za vsak cent zasluzka, je moral biti nekje nek naivec, ki je dal vec kot je valuta vredna. Ko naivcev zmanjka, zacne cena padati. In takrat nihce noce kupiti, ce gre dovolj dalec, bo cena postala 0. Sicer pa enako kot razne piramidne (trapezne :D) sheme, ko zmanjka suckerjev se sesedejo in takrat ga nahebejo vsi razen prvih...

Pejdi lajnat o teh piramidnih shemah kam drugam.. recimo na rtvslo in 24ur.. tam boš našel enake lojzete kot si ti.

Ajnstajn` je izjavil:

na vsake 3-6 dni se pojavi en oxyuranus, kateremu vse smrdi, kar se tiče kriptovalut in mu vsakič znova treba razlagat, kako je na stvari. Tako trigera folk, ki matra z njim kakšna 2 dneva, dokler nima več nobenega pametnega replaya. in to se ponavlja tukaj že kak mesec. genesis mu je nalimal par projektov in grem stavit, da si nobenega ne bo pogledal, rajši bo še ene par krat omenil trapeze in piramide. Ali ne more S-T imeti ene teme kjer bi se lahko v miru pogovarjali o trgovanju valut brez takšnih oxyuranus-ov ?

ontopic: ltc se kar močno brani na 39 a mislim da se bo prebil. Nekako imam občutek da bo 50 pred listanjem na bitstamp.

Noben projekt ne bo spremenil zdravega razmisljanja. Je pa res, da ga v okviru kriptovalut manjka... ;) Saj ni tako tezko, samo mozgane vklopi :)

oxyuranus je izjavil:

fiction je izjavil:

Zoprno je samo to, da jaz od namena znizanja nakupne cene nimam nic, ce pa cena zraste ljudje profitirajo ;) Saj ves, follow the money trail pa to...

Seveda imaš, če shortaš.. saj veš. da gre za organiziran trg med ponudbo in povpraševanjem in ne Catch the Cash?! Ali ne?

Samuel je izjavil:

Pejdi lajnat o teh piramidnih shemah kam drugam.. recimo na rtvslo in 24ur.. tam boš našel enake lojzete kot si ti.

Saj sem zgoraj napisal v dveh stavkih zelo lepo razlago, ki bi jo moral razumeti se tak teleban :) Je pa res, da so nekateri bolj trdi... ali pa pac, stara dobra, sledi sledi denarja :) Imas profit, a? :D

Zgodovina sprememb…

zdufs ::

oxyuranus zakaj ti v tej temi, če te očitno kriptovalute ne interesirajo ? dolgčas ?

Samuel je izjavil:

oxyuranus je izjavil:

fiction je izjavil:

Seveda imaš, če shortaš.. saj veš. da gre za organiziran trg med ponudbo in povpraševanjem in ne Catch the Cash?! Ali ne?

Ja, gre za organiziran trg, nakupa in prodaje zraka. Himalajskega. In za vsak cent, ki ga sam zasluzis, je nekdo placal nekaj vec. Ampak obicajno imajo, pa cetudi cebuljice tulipanov, zadaj neko zaledje. Kriptovalute pa nimajo za sabo nicesar. Kot ce bi /dev/random prodajal :D :D :D

zdufs je izjavil:

oxyuranus zakaj ti v tej temi, če te očitno kriptovalute ne interesirajo ? dolgčas ?

Ker se mi zdi posteno, da se govori tudi o drugi strani, ni ravno posteno, da samo sanjate o neskoncnih dobickih (valda, blagostanje na svetu, vsi bodo samo kupovali kriptovalute in cel svet lahko preneha delat... aja... nekaj ne stima... hmm... :D), nihce pa ne pove tudi druge plati. Ki je v bistvu logicna :)

Zgodovina sprememb…

oxyuranus je izjavil:

Samuel je izjavil:

Saj sem zgoraj napisal v dveh stavkih zelo lepo razlago, ki bi jo moral razumeti se tak teleban :) Je pa res, da so nekateri bolj trdi... ali pa pac, stara dobra, sledi sledi denarja :) Imas profit, a? :D

Teleban bi vedel, kako borza deluje. Če nihče ne prodaja, potem cena NE pada (od kod predpostavka, da je potrebno prodat???).
Torej, ne gre za piramidno shemo. Gre za popolnoma enak mehanizem kot recimo NYSE borza. Potemtakem je vsaka borza piramidna shema.

dronyx ::

oxyuranus je izjavil:

Kriptovalute pa nimajo za sabo nicesar. Kot ce bi /dev/random prodajal :D :D :D

Ja, mene tudi zanima kaj konkretno se da naredit z 800 razni coini, razen bitcoina kjer vem da lahko recimo kupiš kalašnikov ali kokain na dark webu. Torej plačaš nek coin, instaliraš nek software (denarnico) in potem...Se da to enostavno razložit da razumemo tudi laiki? Pa me ne zanima "potencial" ampak konkretno praktična uporabna vrednost.

oxyuranus je izjavil:

Ker se mi zdi posteno, da se govori tudi o drugi strani, ni ravno posteno, da samo sanjate o neskoncnih dobickih (valda, blagostanje na svetu, vsi bodo samo kupovali kriptovalute in cel svet lahko preneha delat... aja... nekaj ne stima... hmm... :D), nihce pa ne pove tudi druge plati. Ki je v bistvu logicna :)

In kakšne so tvoje kvalifikacije, da lahko merodajno presojaš trg kriptovalut?

slotechar ::

Tezos ICO prihaja 1. julija

Samuel je izjavil:

Ha ha ha, ta me je pa res nasmejala, kaksne kvalifikacije pa rabis, da razumes, da nekdo prodaja nek skupek bytov, ki nimajo nobene realne vrednosti? Daj razlozi mi, me prav zanima :D

(Poglej, poglej, kako so kuzki zaceli cviliti, ko nekdo repu rece rep :D )

Mimogrede, da banke dajejo posojila, brez, da bi za njih imela realno financno zaledje, je ze dovolj smesno (balooooooncki :D), ampak kriptovalute pa prebijajo vse mere komedije :D

Mogoce se malo izobrazevanja za kuzke (oz. raje za potencialne nategnjence): Tulip mania @ Wikipedia

Zgodovina sprememb…

oxyuranus je izjavil:

Ha ha ha, ta me je pa res nasmejala, kaksne kvalifikacije pa rabis, da razumes, da nekdo prodaja nek skupek bytov, ki nimajo nobene realne vrednosti?

Ne vem, a si prespal zadnjih 25 let??
Nekaj o podlagi za kriptovalute:
The new oil: data is the world’s most valuable resource

oxyuranus je izjavil:

Samuel je izjavil:

Ha ha ha, ta me je pa res nasmejala, kaksne kvalifikacije pa rabis, da razumes, da nekdo prodaja nek skupek bytov, ki nimajo nobene realne vrednosti? Daj razlozi mi, me prav zanima :D

Mimogrede, da banke dajejo posojila, brez, da bi za njih imela realno financno zaledje, je ze dovolj smesno (balooooooncki :D), ampak kriptovalute pa prebijajo vse mere komedije :D

Zrihtaj nam zastonj bitcoine, če nimajo nobene vrednosti. Stvari očitno ne razumeš, zato je tvoj prispevek v tej temi odveč.

Samuel je izjavil:

oxyuranus je izjavil:

Ha ha ha, ta me je pa res nasmejala, kaksne kvalifikacije pa rabis, da razumes, da nekdo prodaja nek skupek bytov, ki nimajo nobene realne vrednosti?

Ne vem, a si prespal zadnjih 25 let??
Nekaj o podlagi za kriptovalute:
The new oil: data is the world’s most valuable resource

Mislim, da si slabo prebral, govori o PODATKIH, KI IMAJO REALNO ZALEDJE. Ne o tistih, ki so na silo izmisljeni :D

hamez66 je izjavil:

Zrihtaj nam zastonj bitcoine, če nimajo nobene vrednosti. Stvari očitno ne razumeš, zato je tvoj prispevek v tej temi odveč.

Ne ne, ti ne razumes :D Zato pa se s tem sploh ukvarjas. Sicer bi se smejal z mano :D Kriptovaluto bi lahko imenoval tudi svoje iztrebke, ki bi jih uporabljal za menjavo. Saj nic slabega, za njih bi ljudje placevali mastne denarce. Dokler se ne bi zacel nekdo dreti, da je to "drek" (lahko tudi cebulice tulipanov, ce ti je nezna dusica ne dopusca groznega prostastva, ki sem si ga dopustil). In da smrdi. In potem bi ljudje ostali s kupi dreka, ki bi smrdel, zanj so zapravili vse prihranke, kupti pa ga ne bi hotel vec nihce. A sem lahko se bolj natancen? ;)

Zgodovina sprememb…

Jaz od tega nekaj imam, ne vem pa, kaj imaš ti od neukvarjanja s tem?
««
50 / 91
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kripto začetek (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Kriptovalute in blockchain
13532283 (14431) Mato989
»

Začetek s Kriptovalutami po Korakih - prijava, nakazilo EUR, prenakazilo kovancev (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Kriptovalute in blockchain
14863583 (50697) PrihajaNodi

Več podobnih tem