Forum » Šola » Matematika, fizika ali...
Matematika, fizika ali...
A120 ::
Sem dijak cetrtega letnika gimnazije in prisel je cas ko se bo treba odlociti kaj studirati. Izbiram med Financno matematiko, matematiko, fiziko, in metalurgijo (studij materialov). Matematika je bila vedno moja "ljubezen". v sš brez problema 5 z spanjem pri pouku in predelovanjem ter ucenjem ponoci pred testom (cca 2h na test). Imam tudi dokaj lepe uspehe na tekmovanih. vendar me malo skrbi ker nimam ucnih navad prakticno nic. mi pa se ni problem uciti vec casa ce bi bilo potrebno ker mi je snov vsec ampak za zdaj tega na sreco nisem potreboval. Prav tako ne vem ali je boljse financna matematika ali klasicna matematika ki sta trenutno malo v prednosti. kaksne so sploh razlike na trgu ce si financni matematik ali navaden matematik. Naslednja stvar ki me zanima je fizika. sicer mi ni tako zelo vsec kot matematika ampak nekih razlik ne vidim in bi tezko shajal brez tega. potem zadnja izbira je se studij materialol. pokriva vecino naravoslovja, na trgu jih zelo primanjkuje, stipendije baje niso problem + v mojem kraju je eno najvecjih kovinarskih podjetij v slovenij (Impol). zanimajo me vasam mnenja po moznosti iz prve roke ce je kdo studiral kaj od tega. in prednosti oisameznega studija. pozabil sem se da poucevanje in programiranje me ne zanima.
lp
lp
Math Freak ::
Si si pogledal katere predmete imaš pri katerem programu in kje bi lahko delal z določeno izobrazbo?
Matematika
Finančna matematika
Fizika
Metalurgija
Brez učnih navad bo nemogoče naredit kakšen program v teh smereh, potrebno bo ogromno sprotnega učenja, v glavnem moraš imeti veliko veselja in zanimanja za matematiko, da jo doštudiraš do konca. Če vidiš, da ti ne gre uni smer, se lahko prepišeš na vš, ki je dosti lažji od uni.
Matematika
Finančna matematika
Fizika
Metalurgija
Brez učnih navad bo nemogoče naredit kakšen program v teh smereh, potrebno bo ogromno sprotnega učenja, v glavnem moraš imeti veliko veselja in zanimanja za matematiko, da jo doštudiraš do konca. Če vidiš, da ti ne gre uni smer, se lahko prepišeš na vš, ki je dosti lažji od uni.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Math Freak ()
A120 ::
Ja sem pogledal. Vem da matematik lahko dela podobne stvari kot financni + programiranje in poucevanje kar me ne zanima. zato me zanima ce recimo bi zelel na 2. stopnji studirati aktuarstvo imas kaksno prednost ce si financni matematik pred matematikom. atudij materialov mi je se nekako najmanj blizu ceprav mi je predmetnik zelo vsec + si res zelo iskan ko koncas. pac vsi 4 programi so mi zelo vsec in ce bi slo bi studiral vse ampak se moram na zalost odlociti za 1 stvar
ja, da brez ucenja nebo slo se zavedam ampak naravoslovje imam rad in mi se ni problem ucit ceprav zaenkrat tega se ne potrebujem
Sem pa te "brusure" sel skozi ze 100x zato me zanimajo tudi tuja mnenja. objektivna in lahko tudi subjektivna samo da je cimvec informacij
ja, da brez ucenja nebo slo se zavedam ampak naravoslovje imam rad in mi se ni problem ucit ceprav zaenkrat tega se ne potrebujem
Sem pa te "brusure" sel skozi ze 100x zato me zanimajo tudi tuja mnenja. objektivna in lahko tudi subjektivna samo da je cimvec informacij
Zgodovina sprememb…
- spremenil: A120 ()
Math Freak ::
Če bi hotel delati kot aktuar, potem je definitivno bolje, če greš na finančno matematiko, saj imaš tam največ predmetov v tej smeri.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Finančna Matematika (strani: 1 2 )Oddelek: Šola | 12980 (10217) | neverlucky |
» | Vpis na FMF v Ljubljani ali na Famnit v KoperOddelek: Šola | 9775 (7934) | mladec |
» | Študij finančne matematikeOddelek: Šola | 10899 (9749) | tony1 |
» | FMF- Matematika vs Finančna matematikaOddelek: Šola | 7178 (6020) | Macolinho |
» | Kam na faks?Oddelek: Šola | 5044 (3576) | Bor H |