Forum » Kaj kupiti » Dilma glede matične... Asus ali Asrock?
Dilma glede matične... Asus ali Asrock?
pastir1234 ::
Torej,
Ker je stara konfuguracija izdihnila, kupujem novo konfiguracijo. Sedaj se je pojavila dilema pri izbiri matične.
Odločam se med:
- ASUS Z87M-PLUS
- ASrock Z87M-Extreme4
- mogoče kakšna druga (Proizvajalec/Model, microATX format, cena okoli 100-115EUR)??
Procesor bo trenutno Pentium 3420 (ker sem ga dobil ugodno, za prvo silo bo ok ), ob priliki pa najverjetneje pade gor nek i5, mogoče celo i7. Navijalo se bo će se pokaže potreba po tem, drugače ne.
Dilema je še:
- CPU hladilnik... katerga izbrati??, max višina 135 mm, cena recimo do 40EUR. Da bo tih tudi ko bo sedel na i5 (i7)
- SSD ?? Izbrati Samsuga 840Evo 120GB, ki se ga dobi pri sosedih jodlarjih za 80EUR ali izbrati kaj drugega?
Ostala konfiguracija ki je reciklirana iz stare mašine:
- XFX 550W Core napajalnik (ta bo verjetno ok??)
- Kingston HyperX 2x2GB (CL9, 1600MHz), ob priliki nagradim/menjam za druge če pade kakšen pameten predlog.
- Saphire HD7770 GHz edition grafična
- 2x 1TB WD black
- DVD-RW
- microATX ohišje
Pri matični nebi šparal, da ostane še nekaj maneverskega prostora za kasnejšo nadgradnjo.
Z Asusom sem imel do sedaj dobre izkušnje, Asrocka ne poznam, Gigabyta se izogibam.
Prosim za mnenje.
Ker je stara konfuguracija izdihnila, kupujem novo konfiguracijo. Sedaj se je pojavila dilema pri izbiri matične.
Odločam se med:
- ASUS Z87M-PLUS
- ASrock Z87M-Extreme4
- mogoče kakšna druga (Proizvajalec/Model, microATX format, cena okoli 100-115EUR)??
Procesor bo trenutno Pentium 3420 (ker sem ga dobil ugodno, za prvo silo bo ok ), ob priliki pa najverjetneje pade gor nek i5, mogoče celo i7. Navijalo se bo će se pokaže potreba po tem, drugače ne.
Dilema je še:
- CPU hladilnik... katerga izbrati??, max višina 135 mm, cena recimo do 40EUR. Da bo tih tudi ko bo sedel na i5 (i7)
- SSD ?? Izbrati Samsuga 840Evo 120GB, ki se ga dobi pri sosedih jodlarjih za 80EUR ali izbrati kaj drugega?
Ostala konfiguracija ki je reciklirana iz stare mašine:
- XFX 550W Core napajalnik (ta bo verjetno ok??)
- Kingston HyperX 2x2GB (CL9, 1600MHz), ob priliki nagradim/menjam za druge če pade kakšen pameten predlog.
- Saphire HD7770 GHz edition grafična
- 2x 1TB WD black
- DVD-RW
- microATX ohišje
Pri matični nebi šparal, da ostane še nekaj maneverskega prostora za kasnejšo nadgradnjo.
Z Asusom sem imel do sedaj dobre izkušnje, Asrocka ne poznam, Gigabyta se izogibam.
Prosim za mnenje.
- spremenil: pastir1234 ()
pastir1234 ::
Misasagi ::
Sam vedno nabavljam Asus. Same dobre izkusnje. Zmeraj pa vzamem vsaj srednji razred in ne lih najcenejsih.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Gaming PC do 650€-700€ (strani: 1 2 3 )Oddelek: Pomoč in nasveti | 19651 (17093) | 12bot34 |
» | kakšna je razlika med tema dvema procesorjema (strani: 1 2 3 )Oddelek: Kaj kupiti | 24229 (22581) | šted |
» | micro atx PCOddelek: Kaj kupiti | 1735 (1632) | IvoJan |
» | Nakup namiznega gaming računalnikaOddelek: Kaj kupiti | 3572 (2893) | Izy |
» | Problemček z računalnikom oz. nakup novegaOddelek: Kaj kupiti | 1206 (891) | djem |