» »

Grafična kartica za Adobe programe (video)

Grafična kartica za Adobe programe (video)

Neo32 ::

Pozdrav!

Sem pred dilemo, rad bi naredil en mali upgrade glede grafične kartice. Trenutno imam on-board AMD Radeon HD 7560D, rad bi pa zadevo preselil na ločeno grafiko, vendar ne vem točno kaj izbrati. Rabil bi predvsem 2×DVI izhoda in grafiko, ki bo deloma odvzela delo procesorju med obdelavo in renderiranjem videov.

Bral sem da naj vzamem kartico z CUDA suppoortom, recimo Asus Nvidia Geforce 275gtx?

Budget je omejen, tako da brez kakšnih pregrešnih dragih kartic.

Hvala za pomoč!
Neo32 (c)

Hayabusa ::

Napiši konkretno kaj od Adobe boš uporabljal (ime programa, verzijo), ker so zadnje čase nekaj prestavljali iz cuda na opengl.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Hayabusa ()

Zaenkrat uporabljam Adobe Premiere Pro 6, ampak ker sem se že odločil za 275gtx grafično bom moral zamenjat program na verzijo 5, da bom lahko aktiviral CUDA jedra in izkoristil grafično kartico, kar se jo pač da.
Neo32 (c)

Hayabusa ::

OpenCL je, ne openGL, sem malo zamešal.

http://blogs.adobe.com/premierepro/2012...

Ati grafična in verzija CS6 ne prideta v poštev ?

Ni 275 gtx precej stara zadeva ? Do koliko eur ciljaš za grafično ?

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Hayabusa ()

Kar se tiče Ati kartic na Adobe bolj priporočajo Nvidia čipovje.

Je res da je GTX275 stara, ampak se da na njej izkoristit CUDA jedra, predvsem pa če primerjam memory bandwith, ki je na mojem trenutnem sistemu 27GB/s, pri gtx-u pa okoli 127GB/s.

Kako bo v praksi bom pa videl, ker načeloma ne rabim ravno zadnje verzije Premiera, tako da bom z 5 čisto zadovoljen.

Kartica me bo prišla 50 € in če bo vse delovalo tako kot je treba, bom več kot zadovoljen, ker v grafiko ne mislim zaenkrat še metat nekega velikega denarja, ker ga bo že SSD diskovje dosti pobralo oz. ga je že.
Neo32 (c)

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

komponente za video montažo

Oddelek: Kaj kupiti
243412 (2801) Infusion
»

Napovedan prevajalnik CUDA C za x86

Oddelek: Novice / Procesorji
154724 (3645) noraguta
»

Katero grafično za obdelavo videa, QUADRO FX3800 ali GTX 480 ?

Oddelek: Kaj kupiti
81068 (867) Tomyboy123
»

PhysX ponovno tudi z ATI grafičnimi karticami (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Grafične kartice
539693 (7977) Bergyb

Več podobnih tem