» »

Prvič v Operi

Prvič v Operi

menjalnik ::

Namestil sem si opero zrihtal vse nekaj mi pa ne rata in sicer kako se "pokliče" vrstico z zaznamki(priljubljenimi) ter kako narediti da mi ne bo treba zmeraj v youtube klikat(click for run flash player) da sploh začne predvajat video

Machete ::

Čisto spodaj levo imaš majhen kvadratek z trikotničkom/puščico. Klikni in ob strani se ti odpre pasica z osnovnimi zavihki.
Tole drugo pa nevem kaj te zeza. Nikoli mi ni bilo treba tega klikat. Flash player predvidevam da si updejtal..
Drugače pa sem sam šel na Opera 18, čeprav mi ni toliko všeč, ampak klasična Opera se je preprosto prevečkrat sesula ali zmrznila. Zadnje mesece prav katastrofa.
Lp

Hayabusa ::

OP
Opera presto ali webkit ?

Sprašujem za opero 18 na računalniku :)

BlackMaX ::

Po naslovu sm mislu, da greš v tapravo opero ne pa na brskalnik. :D

hojnikb ::

BlackMaX je izjavil:

Po naslovu sm mislu, da greš v tapravo opero ne pa na brskalnik. :D

So did i :)
#brezpodpisa

Smilee ::

Kaj je zdaj to neka novodobna modna muha, da ni tistega trikotnika kamor vpises url in ti spusti seznam. Mislim, da vsi novi browserji nimajo vec tega vgrajenega. edin firefox mogoc ima in ta stara opera 12, 64.

Za enkrat uporabljam opero 12 a je vedno bol pocasna, tko da pocas ze socasno uporabljam opero 18 a pomankanje te opcije, da z misko spustim dropdown menu zadnje obiskanih strani me krepko moti, zato nisem se presel na novo. In kolk sm gledal se ne da vključit tega, ali pač?

Aya, pa design mi ni tolk vsec.

Sicer sm pa ze dolga dolga leta uporabnik opere a to kar dela 12ka je ze nenormalno. nimam pojma zakaj zadnje case dela tko pocasi.

AmokRun ::

Bookmarki (Quick access bar) v verziji 18 še niso privzeto vklopljeni. Lahko jih vklopiš v opera:flags, išči Quick access bar. Pa potem je treba še v nastavitvah vklopit "Show the quick access bar".

Trance4mer ::

Kako pa lahko Opera 12 in 18 sočasno uporabljaš?
Ker če bi inštaliru 18, 12-ke nebi imel več, ker bi mi jo updejtal tega pa nočem.

AmokRun je uspelo! :) Šel sem v opera:flags in dal enable nato sem zaprl Opero in jo še enkrat odprl(restart) in zdaj dela :D Še za zagon flash playera me ne sprašuje več8-Omi pa zdaj zmeraj preden zažene video na Youtube napiše tole na spodnji sliki in čez dve sekundi izgine

Smilee ::

Instaliras 12.64, downloadas opera 18 in instaliras se to. Lahko imas tudi opera next gor.

Je pa jadno k opera ne podpira h.264 posnetkov tko da a youtube ne mors vklopit html5 videe. no lahko, sam hd ne mors gledat...

Trance4mer je izjavil:

Kako pa lahko Opera 12 in 18 sočasno uporabljaš?
Ker če bi inštaliru 18, 12-ke nebi imel več, ker bi mi jo updejtal tega pa nočem.

Portable version.

V v18 označiš ob instalaciji, options, install for: stand-alone installation (usb).

Trance4mer ::

ok, sem si inštaliru še 18-ko
Zdej pa sposkušam še bookmarkse vstav pa nikakor ne pogruntam kako jih vstavit.
Prišel sem do točke: more tools---- bookmark importer, tukaj bi jih moral notri vstav, pa mam napis sivo označen (neaktivno polje).
http://help.opera.com/opera/Windows/128... //po teh navodilih bi moralo delovat
Brskal sem že po opera forumih, imel nakdo podobno težavo, rešitve pa nikjer

Hint in fakt; opera od v15 dalje je sranje (sem jo uporabljal od verzije 7 dalje, ko si imel na izbiro ie5-6, netscape navigator in firefox 1.0).
Niti bookmarkov ne moreš uvoziti (tako kot pri tebi), sem poskušal pol ure in jo poslal v dev/null.
Takega polizdelka še linux g33ki ne znajo sproducirati.
Presedlal na srware iron.

Branje za dolge zimske večere:
http://my.opera.com/community/forums/to...

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Hayabusa ()

hojnikb ::

opera je od webkita naprej samo še chrome z drugim imenom.

Še najbol spodobn brskalnik na webkit osnovi je Iron, ki ga je že @hayabusa omenil.
#brezpodpisa

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Opero bi kupili Kitajci

Oddelek: Novice / Brskalniki
4112081 (9692) tabonir
»

Brskaj s posluhom: iz Opere zraste Vivaldi

Oddelek: Novice / Brskalniki
4513193 (10192) lolipop2