» »

LCD se noče vedno vključiti

LCD se noče vedno vključiti

RutS ::

Zdravo!
Imam LCD 19'' Samsung 190S, zadnjih nekaj let me zajebava s tem, da če ga sklopim iz elektrike direkt z vtičnice, se potem noče vžgati, ko ga nazaj priklopim(kdaj ja, kdaj ne). Če crkne elektrika, se mi potem noče več vžgati. Počakati moram par ur ali dni, potem pa spet dela. Recimo ko probam, če mi deluje, ga moram potem direkt uporabljati,ker če ga prestavim in preklopim, je dost verjetno da spet ne bo delal. S tipko on/off dela lepo (kadar je v delujočem stanju). Napajalni kabel nima veze... Kaj naj bi to bilo, če se komu sanja, in a se splača to popravit karkoli že je?
Hvala lp

hojnikb ::

fuč kondenzatorji,,
#brezpodpisa

Looooooka ::

Par ur?
Si probal zadevo potegnit strom iz vticnice(pocakat nekaj casa) in prizgat nazaj?
Mel enkrat monitor, ki ga je blo ob vsaki taki pizdariji treba "resetirat"(ma pizdarija svoj hardware in software gor)...potem se je prizgalo vsakic.
Drug problem je bil v kombinaciji z doloceno graficno kartico, kjer se zadeva ni hotla prizgat samo na DVI prikljucku. Sem zadevo vtaknil v dvi in VGA(ker sem hotel prek dvija met)...in se je prizgalo vsakic.
Ce slucajno pac ni kaj drugega narobe :)

RutS ::

nima veze vtičnica, grafična pa tudi ne, ker se monitor sam noče prižgati, brez priklopa na rač...
zna bit da so kondenzatorji ja... no če pride še kakšno mnenje, izkušnja, bom prav vesel!
hvala lp

darkolord ::

Glasujem za fuč kondenzator(je)

Zgodovina sprememb…

RejZoR ::

Sam sem imel podoben problem. Odprl zadevo, zamenjal kondenzator in monitor še vedno deluje. Če ti cinjenje ni tuje je za par minutk dela in minimalno stroškov. Bil pa je mal napihnjen kondenzator in na vrhu pri exhaust režah je imel rjave pike (posušen elektrolit). Btw, kondenzatorje dobiš recimo v Conradu BTC.

Samo glej da ima enako ali mal višjo voltažo in kapacitivnost in da ga pravilno priciniš na vezje (glej beli polmesec na vezju, ki ga poravnaš z belimi puščicami na strani kondenzatorja). To je to.
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com

einstein :P ::

Samo glej da ima enako ali mal višjo voltažo in kapacitivnost

Kapacitivnost naj bo kar enaka.
STAY OUT OF MY TERRITORY!

RejZoR ::

einstein :P je izjavil:

Če je mal višja ne bo ničesar konec. Ni pa treba pretiravat. Točno enakih kondijev ne dobiš vedno.
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com

einstein :P ::

RejZoR je izjavil:

einstein :P je izjavil:

Če je mal višja ne bo ničesar konec. Ni pa treba pretiravat. Točno enakih kondijev ne dobiš vedno.

Vsekakor, da ne, če je pa večja razlika, pa je lahko že problem. Sploh pa je odvisno za kateri kond. gre, v katerem vezju. Če bi v kakšnem krmilnem vezju dal napačno kapaciteto, sploh nebi mogel pričakovati, da bo delalo, kot mora.

Enake kondije boš pa dobil vedno, ja. Če seveda veš, na katerih mestih iskati.

PS: sploh kond., ki običajno gredo k vragu, so na napajalnem delu in so v veliki večini vedno tako pogosto uporabljanih kapacitet, da jih dobiš na vsakem vogalu.
STAY OUT OF MY TERRITORY!

Zgodovina sprememb…

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

popravilo napajalnika za namizni PC

Oddelek: Strojna oprema
192343 (1691) Ikspe
»

Kondenzator za grafično

Oddelek: Strojna oprema
234233 (3469) boogie_xlr
»

Moč kondenzatorja za na matično ploščo...pomoč?

Oddelek: Elektrotehnika in elektronika
203693 (3326) Brane22
»

Monitor

6978 (789) VolkD
»

Menjava kondenzatorja na plati ? (strani: 1 2 )

9712991 (9761) Pyr0Beast

Več podobnih tem