» »

Osnovna plošča

Osnovna plošča

Grapc7 ::

Zdravo!
Imam en problem, namreč nekej časa nazaj sem zamenjal grafično kartico, sicer sem čist gluh v telih vodah vendar so mi svetovali tako da paše na osnovno ploščo, no sedaj bi pa zamenjal osnovno ploščo in me zanima kakšno ploščo moram kupiti oz katera plošča bi bila priporočljiva da pač moja grafična paše nanjo, k nimam niti pojma kaj naj gledam ne nič, :))
Grafično mam RADEON HD 7950 royal king bivša osnovna je pa ASRock G31M-GS

Hvala že vnaprej za vso pomoč

xxurban ::

Važno da ima PCI Express, in da je združljiva z drugimi komponentami.

eric_cartman ::

Pomembno je še kakšen procesor maš.. To je ubistvu ena najvažnejših stvari, ker maš plate posebej za AMD in Intel.

A mi lohk konkretno svetujeta določeno ploščo tko da je uredu, k men ta pci express in to zlo mal pomen :)
k zamenju bi oboje ploščo in procesor, sej u bistvu se da oboje skp kupt če vsaj kej prov vem?? zdaj mam procesor intel core duo in te novejše igrce kr mal ribajo.... :)

joze28 ::

Zakaj sploh želiš zamenjati ploščo?

Hayabusa ::

G31M-GS je s775, torej je cpu nekaj iz E razreda.
S samo menjavo os. plošče ne boš pridobil ničesar.
Kaj je crknilo na sedanji plošči ?

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Hayabusa ()

eric_cartman ::

Okej..Prišli smo do tega, da je tvoja želja očitno nadgraditi računalnik.. Kakšen je torej tvoj budget? In glede na to, da si kupuješ boljše komponente je veliko vprašanje ali sploh imaš zadosti močen napajalnik.. Poglej.. Moje mnenje je tako.. Če se na računalnike ne spoznaš potem nikar ne sestavljaj sam, ker včasih se gre kdo od takih laikov igrati sam svoj mojster potem pa gre plata iz trgovine k vragu še preden jo na novo priklopijo..

evo dam en primer hočem špilat tanov call of duty ghosts in ma minimalne zahteve 6 gb pomnilnika, mam samo dve reži in še to sata 2 tko da če jo hočem nadgradit z vsaj 2x4 me to pride že ogromno denarcev, tko da sata 3 so že velik cenejše in se mi zdi da v prihodnosti k bojo igrce še zahtevnejše bo boljš če mal prešaltam naprej... mam pa nov napajalnik 750 w. pa trokira mi že na cod mw3, al pa novmu battlefieldu, al je tle kak drugi vzrok?

bluefish ::

COD: Ghosts realno porabi tam nekje do 2GB RAM-a. Izšel je tudi popravek, ki omejitev spusti na 4GB.

mam pa nov napajalnik 750 w

Model ?
Amperaže na +12V ?

S sata3 ne bo cod deloval nič hitreje, če ne boš vgradil proper ssdja (da ni sandforce based) in še ta se bo poznal samo med nalaganjem igre.

Poženi cod in preveri v task managerju porabo rama...

http://www.asrock.com/mb/Intel/G31M-GS/
Dual Channel DDR2 memory technology
- 2 x DDR2 DIMM slots
- Supports DDR2 800/667 non-ECC, un-buffered memory
- Max. capacity of system memory: 8GB*

Samo ddr2 ni tako poceni...

Zgodovina sprememb…

dxx ::

sata?
ddr2 in ddr 3 misliš?

sorry mal falu napajalnik je POWER LC6650 650 W
ja tud tam sm falu ddr 2 in ddr 3 :)

http://www.so-doo.si/napajalnik-atx-650...
2x 19A na +12V haha.
In to prodajajo za 69eur ;((.

Kateri procesor imaš ?

http://www.mlacom.si/konfigurator?mycon...
grafično obdržiš.

Zgodovina sprememb…

dzinks63 ::

Tisto je stara generacija LC , nova LC6650GP3 V2.3 - Green Power 650 W je precej boljša, vendar dobiš tudi od bolj priznane firme dostojen napajalnik za enako ceno, LC ni več tako zelo ugoden kot je bil.

IntelCore2Duo CPU E7500 2,93 ghz

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

LC Power napajalniki (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
5811726 (9564) WyattEarp
»

Komponente računalnika - vaše mnenje -

Oddelek: Kaj kupiti