» »

Elektronske cigarete

Elektronske cigarete

Temo vidijo: vsi
««
2 / 86
»»

Lucifer Tanatos ::

Mudel ne prbiji, to je tako kot da bi nekomu ki rabi Smarta za po mestu furat probal prodati terenca, ker ima ta ful bolse zmogljivosti, ker nikoli ne ves kdaj bos iz mesta padel v brezpotje 8-O

eCom je super cigareta(ki jo sicer lahko dobis tudi ceneje kot pri ovale, pa ne bo zaradi tega nic slabsa :)), ampak ima en kup nastavitev, ki povprecnemu uporabniku nebodo doprinesle NIC drugega razen tega da se bo lahko pred klubom v franciji hvalil kaksne funkcije ta cigareta ima in kolk jako paro lahko ustvari. Kljub temu da bo nastavitve uporabil enkrat samkrat v lajfu :). Ampak ravno to je imho za vecino folka nic drugega kot sminka. % folka, ki dejansko izkoristi potencial taksne baterije pa je zelo majhen.

Taksne cigarete so super za tiste, ki si sami mesajo etekocino(t.i. DIY), ter ki imajo vec razlicnih uparjevalnikov z razlicno voltazo in zaradi tega rabijo te nastavitve, da prilagodijo delovanje cigarete tekocini ter uparjevalniku, ki ga imajo. Ampak to so hard core uporabniki. Ce se jst tukaj prepozna, je eCom super izbira.

Ampak glede na to da gre za nekoga, ki bo ecigarete zacel kaditi prvic mu taksne cigarete definitivno nebi priporocal. Veliko boljsa izbira je recimo ovale emini, ce zeli imeti manjso ecigareto(ampak imho je v tem primeru v2cigs boljsa izbira), ali pa ego-c, ki je se vedno veliko cenejsa od eComa, mu bo enako zadovoljila vse potrebe, plus za njo lahko dobi rezervne dele na prakticno vsaki spletni stacuni.
Les yeux sans visage

Zgodovina sprememb…

KuntaKinte ::

Jst je izjavil:

Kadil sem do dve škatlice Davidoff črnih na dan. Prejšnji mesec sem si rekel, da je 200EUR na mesec preveč in bi rad nehal. Zato sem si poleg štirih štek kupil še Marlboro tobak za polnenje tub za doma. (katastrofa) Sedaj, mesec kasneje, sem pokadil enako.

Če bi lahko vsaj zmanjšal, bi bilo super. Zato so mi te E-cigarete vzbudile pozornost.

In ko sem raziskoval trg, sem našel različne zadeve.

Nekaj bi kupil, ampak 70EUR, za to, da ugotovim, da je to en šminkiranje, ne hvala. Če je pa res v redu, potem pa je teh 70EUR drobiž.

Zato sem vprašal za tisti 12EUR starter cigaret, kaj lahko pričakujem. Ker ko sem gledal ostale stvari, dobiš pri dražjih boljšo baterijo (oz. več baterij), polnila in tekočine,...



kupi vamota v3,dobiš za malo več kot 30 eur še 2 uparjalnika,polnilec in baterije,vse skupaj lahko kasneje prodaš,pri nas,glede na cene,s profitom
http://www.fasttech.com/products/0/1000...

Lucifer Tanatos ::

Vikisef tle pri ceni si "malo" sfalil. V USA so cene brez davka. Ko pa tej ceni dodas se nas ddv + carino + postnino, bo tole enake cene oz. celo drazje kot ce bi jo kupil pri nas. Drugo je ce imas slucajno kakega znanca, ki ti lahko zadevo presverca iz amerike, pa se to ne bos prav dosti prihraniil, bos pa tezje dobil rezervne dele, da ne omenjam o tem kaksen pain in the ass bo uveljavljanje garancije ce bos slucajno imel smolo in ti kaj ne bo delovalo :). In ko bos hotel to prodati na bolhi, ti bo vsak vsaj prib. pameten kupec povedal tocno to kar se napisal sedaj jst in ti res zbil ceno na 30eur, kar pa je vse prej kot dobicek ;)

Pa btw, cene v Sloveniji sploh niso tolk visoke. Morda so kje kak eur ali dva visje, ampak upostevajoc da gre za neprimerljivo manjsi trg(in posledicno tudi manjse marze ker so kolicine majse) so cene super. S tem da se ti ni treba jebati z dostavo iz tujine, carino(ki ti btw vrze najdrazjo tarifo ker sami nimajo pojma kaj ecigarete sploh so in kako jih obdavcit - govorim iz osebnih izkusenj ;)).

Cene sicer se razlikujejo od prodajalca do prodajalca, ker ima vsak drug brand ampak ce primerjas cene, ki jih ima isti brand v tujini je pa odstopanje vecinoma minimalno ali pa ga celo ni.

Pa za izdelek kot je ecigareta, ki ga uporabljas vsak dan, cel dan in ki se ti lahko cisto zaradi same izrabe pokvari kadar koli, je meni definitivno zelo pomembno da vem da ce se mi bo to zgodilo da lahko dobim zamenjavo se isti dan ce je to nujno :). In nam kadilcem je obicajno to zelo nujno :D

Druga pesem so etekocine, ampak tudi tam je treba hudicevo dobro vedeti kje kupovati da dobis good stuff, pa se to moras narociti res velike kolicine da se ti splaca. Jst sam osebno pokadim premalo da bi se mi splacalo kupovati na zalogo iz tujine ;)

je pa tale Vamo V3 zelo sexy, ceprov zame cisto prevelik/tezek zadeva ima 132gramov to je vec kot kak iphone oz. primerljiv telefon 8-O.
Les yeux sans visage

Zgodovina sprememb…

marS ::

Jst je izjavil:

Se pravi, s tem starter kitom za 12EUR bom imel enak feeling pri "kajenju," kot če kupim potem "pravo" stvar, pri kateri kupuješ tekočino za polnjenje?

heh...odvisno kako boš to sprejel....jaz sem...recimo rabil cca 2 tedna da sem preklopil, ma zadaj uporabljam 1,8mg nikotinsko polnjenje...nekateri so poskušali pa jim ni pasalo...v bistvu večini ne paše....
...no more heroes...
https://ilbis.com/

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: marS ()

stratosD ::

Tudi začetnik lahko pride do kompleta za normalno ceno....pa ne tok samo Ovale hvalit, ker je entry level 75 EUR za marsikoga previsok in raje daje tistih 4-5 EUR dnevno za čike.
Npr:
2 ta seta od Joyetecha (en bo delal en se polni) ma v enem tednu za 25 EUR s poštnino doma pa je brendirana roba
www.e-dym.pl/E-papierosy/11621-!!!_PROMOCJA_!!!_Zestaw_Joyetech_650_CC.html
Če pa hoče še mal Blue Mist e-juica zraven - 5 X 10 ml različnih okusov 18 mg/ml
www.e-dym.pl/Liquidy/BM/9824-%27%27WIOS...!_Pakiet_5_liquid%C3%B3w_10ml_BLUE_MIST!.html
da ne bo kriziral nikotina na začetku je pa komplet 33 EUR s poštnino.
Aja, pa še set 5 rezervnih glav mu damo da bo miren za nekaj cajta
www.e-dym.pl/Strona_g%C5%82%C3%B3wna/62...!_Paczka_5_sztuk_grza%C5%82ek_do_Vision_CC.html
pa smo na bajnih 39 EUR.
Če je preveč pa naj e-juice v SLO kupi sam je dražji :)
Zadeva dela zelo spodobno za začetnika in tudi baterija je kljub temu da je samo 650 mAh kar vzdržljiva...

Pol bo pa že vidu če je to to...za Ovale je še zmeraj cajt...

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: stratosD ()

Jst ::

Na koncu sem kupil iz trafike za 16EUR, Smouchi. Kadil 40min zaporedoma, potem je pa umrl. Dima je toliko, kot da bi kadil planinski zrak (West One ali Blue).
Islam is not about "I'm right, you're wrong," but "I'm right, you're dead!"
-Wole Soyinka, Literature Nobelist
|-|-|-|-|Proton decay is a tax on existence.|-|-|-|-|

stratosD ::

Jst, v tej domeni so mogoče boljšeV2cigs, sicer ima pa Smouchi 3 mesece garancije na baterijo z računom, se jih pa da tudi polniti.Men je dal toliko dima kot npr. LJ megla :)
Priporočam pa ti, da reskiraš 20 EUR in naročiš nekaj iz daljnega vzhoda...lahko pa tudi takoj kopiš kaj OVALnega in vaperski paradiž ti je zagotovljen :)-

Pridi kaj na http://slo-vaper.mojforum.si/ imamo tudi okrogle in kvadrataste debate, ne samo ovalne...

Lucifer Tanatos ::

Jst je izjavil:

Na koncu sem kupil iz trafike za 16EUR, Smouchi. Kadil 40min zaporedoma, potem je pa umrl. Dima je toliko, kot da bi kadil planinski zrak (West One ali Blue).

Pa si jo pred tem napolnil? Ker kljub temu da so te cigarete običajno do neke mere napolnjene(cca. 50%), jih je zelo priporočljivo pred prvo uporabo napolniti, drgace lahko prvic delajo slabso paro. Pa avtomatske mini cigarete moras prej tudi ogreti, da ti nardijo boljso paro. Kar se pa delovanja tice, ce si 40 min napolno kadil je to pomojem cisto normalno. Ena ta baterija je dovolj da pokuris eno kartuso(cca 15-20 cigaret).

Drgac pa tale fasttech spletna stacuna, ki jo je par postov gor prilepil vlkišef je dejansko huda zadeva, mudeli so iz hongkong tako da izdelke res dobis brez davka, pa dejansko posiljajo brezplacno(sicer tut traja to pol neki casa da pride do tebe ampak ok je zastonj). Pa ce ne narocis ravno ogromno stvari ti dejansko tut carine ne racunajo ker ti činezarji paket oznacijo kot darilo. Tko da kr gud zadeva, bom pomojem tut jst kako igracko od tam narocil. Se pa splaca pomojem prej mal po forumih prebrat kere cigarete so dejansko gud, ker mislim da ni vsa roba dobre kvalitete(mnenja po forumih so zelo razlicna). Edini pomislek k ga imam jst pri taksnih narocilih je to ce ti gre kej narobe ker moras cakat na rezervne dele(kadit pa hoces TAKOJ). Je pa res da je cena tolk nizja da lahko kupis 2,3,5 cigaret(za rezervne dele lol), pa se vedno prides ceneje skozi kot ce kupis pri nas kako podobno, drazjo ecigareto.
Les yeux sans visage

Zgodovina sprememb…

DavorinK ::

A zdele boš pa mene mešal noter?

Toliko se obregavaš ob ovale da promovirajo svojo robo kle (kar je sicer verjetno res), a za svojo šaro, ki jo prodajaš in priporočaš ljudem na povsem enak način, pa kaj?

ovale ma vsaj OK produkte, vaša šara pa ni za nikamr, pa ne me vzet za slabo, sem najprej vašo sprobal in kupil...

Riti akviziterske!

Lucifer Tanatos ::

Ja mešal sem te zraven, morda po pomoti, ampak dejansko je v tej temi par takih ljudi, ki so se pofockali SAMO v tej temi in ti zal ustrezas temu profilu(ali morda temu ni tako). Ce si ti dejansko nisi nek marketinski klon, se ti seveda opravicujem :)

Kar se pa tiče tega da prodajam svojo robo, od kje ti to? Z v2 imam skupno samo to da sem njihova stranka. V2 cigaret NE podajam, kupujem pa pri njih tekocino in polnila. Ampak to sem naredil tudi pri Smouchijih, Apollu in na pyuresmoke, prodajam zato tudi njihove izdelke? Ecigarete kadim ze nekaj let, sprobal sem marsikaj in tudi doma imam kar nekaj razlicnih ecigaret, razlicnih proizvajalcev. V2 so mi za vsakodnevno uporabo pac najljubse, zakaj sem napisal zgoraj parkrat. Mislim da imajo kul produkte in da so super za vsakega novega oz. nezahtevnega uporabnika. Niso pa popolni. Za bolj napredne uporabnike so ego-ti in podobni. Ne prodajam nekih crno/belih zgodbic kot to pocnejo nekateri drugi.
Les yeux sans visage

marS ::

Dejstvo je, da dokler ne probaš, ne veš za kaj gre.:))
In kar se mene tiče ima Lucifer kar prav: ne da se mi zajebavat z polnjenjem kartuš, izbiranjem baterij, vparjalnikov, itd...V2 je najboljši približek klasičnim cigaretom, po obliki.
Zdaj, da je pa vapanje neka čisto nova izkušnja pa verjetno z V2 ne bom doživel, bo treba na kako večjo zadevo prešaltat. Za zdaj, je meni ta približek dovolj. Bom poročal ko/če kaj drugega nabavim :D
...no more heroes...
https://ilbis.com/

dzinks63 ::

Nadaljevanje teme naj bo primerno, če bodo vmes obtoževanja na osebnem nivoju bo brisano, če ne bo prenehalo, se bo tema zaklenila.

Jst ::

Jaz sem prebral na neki strani, kjer so "obdelali" ene 8 različnih izdelkov (različnih proizvajalcev), da je V2 RED najboljši približek Marlboro cigaretom. Eni e-cigareti proizvedejo veliko več dima, samo kar se pa kajenja tiče, so pa napisali, da je feeling, ko potegneš, boljši pri V2 RED in da če si resen "analogen" kadilec in če hočeš nehati kaditi, priporočajo V2 ali South Beach Smoke.

Testirali so pa štirje tipi, vsi so bili "analogni" kadilci, ko so pa postavili stran, so pa vsi, razen enega, prešli na elektronske cigarete...
Islam is not about "I'm right, you're wrong," but "I'm right, you're dead!"
-Wole Soyinka, Literature Nobelist
|-|-|-|-|Proton decay is a tax on existence.|-|-|-|-|

marS ::

ali so res najboljši približek ne vem, ma, meni, kot nekomu, ki mu ni do e-kajenja kot cele subkulture in načina življenja ampak samo do najbolj enostavne in najmanj mučne zamenjave, je preprostost V2 cigsov in pa okus RED, vsi ostali so mi bolj ali manj brezvezni, pomagala/prevagnila pri odločitvi za e-cigarete.
Sem pa v tem času spoznal, da je to res ene vrste subkultura, s celo plejado navdušencev in pa novimi industrijami in tehnologijami - od kemije in biologije - npr. modificiranje okusov, do elektronike - modanje grelnih glav, vparjalnikov, baterij, itd...
razne nove niše se pojavljajo :))





...no more heroes...
https://ilbis.com/

DavorinK ::

Ampak res, vedno več je tega, končno vidiš tudi pri nas ljudi v lokalčkih, k to pridno uporabljajo. Očitno je res prihodnost v tem, za nas pušače. Glede na to, da s tem, v primerjavi s tobačnimi cigareti, lahko le pridobiš in nič zgubiš, me to tudi ne čudi. Sam navadit se je pač treba.

Cforcer ::

Evo da še moj odgovor podam kako je z elektronsko cigareto, pa naj si vsak sam ustvari svoje mnenje. Kadil sem več kot 20 let različne cigarete, da ne govorim o tem da tud po 2 škatli na dan. Zadnja leta me je to vse bolj morilo še posebej ker kajenje ni bil ravno majhen strošek. Potem pa so trije prijatelji nabavili elektronske cigarete in začuda čez noč ukinili analogne cigarete (beri klasične)... Mislil sem si to je samo modna muha čez en teden bojo spet na čikih... Pa niso bili in čez nekaj časa me je stvar začela zanimati....

No pa sem nabavil svojega prvega... Joyetech CC z twist baterijami, kjer lahko štimaš napetost po nasvetu kolegov, ki so že nekaj časa uporabljali ecigarete. Moram rečt da sem bil presenečen in dejansko tudi sam prenehal s kajenjem klasičnih... Pa ne samo prenehal dejansko so mi klasični cigareti pričeli smrdeti in niti nisem imel želje da bi jih kadil...

Po kakšnih dveh tednih se je moje splošno počutje izboljšalo, spet sem dobil okus v ustih, dejansko sem spet vonjal razne vonjave, ki jih prej 20 let nisem, zjutraj se nisem več zbujal s cmokom v grlu in okusom po tobaku, skratka super... :)

No moj naslednja ecigareta je bila Kangertech Evod 2 Glass in Vision Spinner II baterija.. Majhen napredek v primerjavi z Joyetech CC, lažje vzdrževanje boljši okus...

No in sem padel noter.. Nasledji je bil Eleaf iJust, pa Kraken atomizer, nato Kayfun 3.1 ES... No zdaj smo pa že na CLT Infinite dripper in Caravela mehanskem modu... sub-ohming,...

S prijatelji s katerimi smo prenehali uporabljati analogne smrade smo se odločili da naredimo tudi svojo spletno stran, kjer lahko izveste več o vapingu, elektronskih cigaretah in tudi za malo bolj napredne uporabnike še kaj...

http://slovaper.66ghz.com

Prav tako podpiramo evropsko iniciativo EFVI (http://www.efvi.eu) v prizadevanjih da vaping ostane takšen kot je in da čim več kadilcev spravimo stran od tobačnih izdelkov.

S tem nikogar v ničesar ne silim, takšno so pač moje izkušnje tako da si naj mnenje ustvari vsak sam... Mislim pa da je to vsekakor veliko bolj zdrava in pa cenejša alternativa..

Jst ::

Jaz pokadim po dve škatle Davidoff črnih na dan. Ko so objavili, da bodo zvišali cene tobaka, sem spet začel gledati za e-cigarete. Našel sem na pyursmoke.si "Liqua Q" in naročil zraven Liqua (ne Q) Premium Smoke Juice Traditinoal Tobacco 18ml nikotina.

Sedaj jo imam en teden in pokadim škatlo navadnih cigaret, zraven pa vapam.

Liqua Q elektronska cigareta je vse v enem, kar mi je bilo najbolj všeč, ker se res nisem hotel poglobiti kaj vse moram kupiti, da bi si sam sestavil. Cena: Smešnih 24 EUR + zraven naj bo dobil zastonj tekočino, vendar sem jaz vzel omenjeno in v bistvu nisem gledal na račun, če so mi kaj odbili. Prišlo me je 32 EUR.

Moram priznati, da sem pozitivno presenečen. Občutek je drugačen kot pri cigareti, nekako tako, kot da bi šel iz Davidoff črnih (najmočnejših) na drugo znamko Light cigarete. Dima naredi ravno prav. Ko sem po youtubu gledal, eni pretiravajo: en vdih, dima pa toliko, kot iz dimnika pozimi. Liqua Q mi je tudi vizualno všeč.

Torej sedaj sem prepolovil kajenje tobaka in upam, da v prihodnjih mesecih pridem nekje na 5 cigaret na dan. Po hrani (ali kavi, ki je pa ne pijem redno) pa vseeno zapaše "taprav" cigaret.


Torej to so moje izkušnje z "pravo" elektronsko cigareto. Tisto iz trafike, ni nič od nič.
Islam is not about "I'm right, you're wrong," but "I'm right, you're dead!"
-Wole Soyinka, Literature Nobelist
|-|-|-|-|Proton decay is a tax on existence.|-|-|-|-|

marS ::

jaz sem pa pravi vejper postal - cca že tri leta, mogoče kaj več "uparjam", trenutno mam istick 100w baterijo in Jojetech Cubis tank...v teh treh letih nisem mislim da niti ene škatle navadnih cigaret pokadil...jutranji kašelj je izginil /pa 30 let sem kadil/ pretečem lahko več kot brej brez da sem zadihan, tako da se mi to zdi kar bodo sedaj naredili - cca za 200% obdavčili elektronske tekočine ena velika svinjarija tobačnega lobija....mah...bomo spet švercal :)) underground pa to....
...no more heroes...
https://ilbis.com/

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: marS ()

Jst ::

marS: Glede na to, da si veteran, jaz pa začetnik, me zanima, katere trgovine (preferably spletne) prodajajo "e-cig" "robo". Torej e-cig, etuije, tekočine,... Kaj priporočaš oz. kje nakupuješ ti?

Katera tekočina se tebi najbolj dopade? Z aromo tobaka, ali uporabljaš kaj drugega?
Islam is not about "I'm right, you're wrong," but "I'm right, you're dead!"
-Wole Soyinka, Literature Nobelist
|-|-|-|-|Proton decay is a tax on existence.|-|-|-|-|

marS ::

maš jih kar precej v Slo, jaz kupujem v glavnem na belidim.si (iz Celja, podružnice v LJ in menda po novem tudi v Mb) oziroma oni delajo kr dobre tekočine Lord of the juice http://lordofthejuice.com/.
predstavitev trgovin maš na dveh slo forumih slo-vape.si in slo-vaper.si, pa par FB strani.
V bistvu največ naročam iz tujine fasttech.com ali pa gearbest.com za e-cigse, arome pa si mešam sam. Na belidim kupim bazo 50-50 PG/VG in pol kakšno aromo ki jih potem po občutku mešam.
...no more heroes...
https://ilbis.com/

Jst ::

Kaj pomenijo Ohmi na cartomizer*-ju? Več Ohmov manj dima?

*Cartomizer je grelna glava?
Islam is not about "I'm right, you're wrong," but "I'm right, you're dead!"
-Wole Soyinka, Literature Nobelist
|-|-|-|-|Proton decay is a tax on existence.|-|-|-|-|

connel ::

Včasih sem še kupil kaj tukaj v Sloveniji, pa se enostavno ne splača. Je zunaj ceneje. Kot zanimivost, poštnina s Poljske, UPS s sledenjem, celih 6€. Dobiti čisti nikotin so pa sploh mokre sanje :D Eno samo trgovino s spodobnimi cenami mi je uspelo najti.

@Jst, če se misliš spustiti v to, si poglej kakšen dober video/vodič, je ogromno tega, preveč da bi se razložilo na kratko. Bolj tko na kratko, večji delež VG-ja, več dima boš imel, pa manjši občutek "hita" v grlu (kot pri cigaretih) in obratno pri večjem deležu PG-ja. S tem da PG te konkretno osuši in moraš piti več vode, kar ni nujno slaba stran.

Za Ohme si približno ujel ja, s tem da manj Ohmov, več W potrebuješ. In obratno :) Sem bil vesel uporabnik Protanka2 ene dobri dve leti, presneto všeč mi je bil še Vision Eternity tank/dripper, taka luštna mala RBA zadevica, rebuildal grelne glave. Preklopil na kbox mini pred parimi meseci in hja, neprimerno boljše.

Karkoli boš uporabljal (nekaj boš že našel da ti bo všeč), vse je dobro da se odvadiš cigaret.

freesty ::

Trenutno kadim in bi rad prenehal. Najbolj me matra ta navada, da grem na cik. Sam cik po sebi mi pa sploh ne disi. Zato se mi zdi e-cigareta idealna resitev, vsaj na papirju.

Imam par vprasanj. Se da v to e-cigareto nalit kaksno tekocino, ki bi blagodejno vplivala na pljuca?

Prebral sem temo, veliko pisanja nasploh. Se lahko kdo, ki ima izkusnje s temi cigaretami malo konkretneje izkusnje? Zanima me predvsem "najboljsa" e-cigareta nekje med 20-30€. In koliko potem pridobis, ce kupis kaksno za 50-60€? Nekje sem za zacetek razmisljal, da bi dal okrog 25-30€ za celi kit. Rad pa bi to malo cigareto, da je cimboljsa imitacija prave.
http://www.youtube.com/watch?v=5hfYJsQAhl0

Jst ::

freesty: Jaz sem jo kupil z namenom, da zmanjšam cigarete. In sem jih. Poglej za Liqua Q na pyursmoke.si in Liqua (ne Q) Traditional Tobacco tekočino. Cena skupaj je malenkost (32EUR) glede na to, da sem za cigarete porabil več kot 200EUR na mesec.

In sem zmanjšal, vendar ob določenih trenutkih še vedno paše tobak. (Vendar ne vapam dolgo.)

In me zanimajo podobna vprašanja kot tebe. Liqua Q sem kupil zato, ker je bila poceni in ker sem na youtube videl, da od sebe odda ravno prav pare. Prvo je bil bolj poskus, če bi mi ustrezalo, ker je tako poceni.

Problem pa imam, ker je toliko različnih izrazov, stvari,... da bi tudi sam rad našel kakšen dober guide for dummies, ker sedaj nimam pojma, če bi iz tujine naročil kaj od druge firme, če bi pasalo na Liqua Q e-cigareto.
Islam is not about "I'm right, you're wrong," but "I'm right, you're dead!"
-Wole Soyinka, Literature Nobelist
|-|-|-|-|Proton decay is a tax on existence.|-|-|-|-|

marS ::

freesty je izjavil:

Trenutno kadim in bi rad prenehal. Najbolj me matra ta navada, da grem na cik. Sam cik po sebi mi pa sploh ne disi. Zato se mi zdi e-cigareta idealna resitev, vsaj na papirju.

Imam par vprasanj. Se da v to e-cigareto nalit kaksno tekocino, ki bi blagodejno vplivala na pljuca?

Prebral sem temo, veliko pisanja nasploh. Se lahko kdo, ki ima izkusnje s temi cigaretami malo konkretneje izkusnje? Zanima me predvsem "najboljsa" e-cigareta nekje med 20-30€. In koliko potem pridobis, ce kupis kaksno za 50-60€? Nekje sem za zacetek razmisljal, da bi dal okrog 25-30€ za celi kit. Rad pa bi to malo cigareto, da je cimboljsa imitacija prave.

malo dnarja, malo muzike :))
no, e-cigaret je več vrst, navadne, za začetnike, podobne navadnim cigaretom, npr. https://www.v2cigarete.si/
pol maš električne mode z zamenljivimi gorilnimi glavami in spreminjanjem napetosti in moči kot npr. tole ter mehanske mode kjer si sam pripravljaš navitja in bombaž na katerega daješ tekočino za vparjanje, npr. tole.
To je tko, od oka, na hitro - se bo pa prav gotovo našel kdo tukaj ki ti bo bolj podrobno zadeve razložil, oziroma, če boš padel not, namreč, vapanje je tudi ena vrsta subkulture, boš sam raziskoval naprej.
...no more heroes...
https://ilbis.com/

Roadkill ::

Imaš na redditu zelo velik community vaperjev in imajo morje FAQjev, guidov in ostalih pomoči za začetnike.

Recimo:
http://imgur.com/a/THpUQ#subs
Več:
https://www.reddit.com/r/electronic_cig...


IMO je največja napaka ki jo lahko narediš, da daš za elektronsko cigareto manj, kot stane šteka merličev, ki bi jo drugače skadil v enem tednu.
Fino, da je Jst zadovoljen, ampak 32EUR se mi zdi res bare minimum, da dobiš nekaj spodobnega.
Resnejši kiti se začnejo pri okrog 100EUR. Sam kaj ko kadilci za to nimajo denarja, ker preveč za cigarete zapravijo. :)
Ü

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Roadkill ()

Jst ::

Malo denarja malo muzike. Vem.

Ampak ker pojma nimam o vapingu in ko sem videl Liqua Q in potem na youtube ta video:



Sem si mislil, zakaj pa ne. Všeč mi je oblika. Všeč mi je, da ni toliko dima, kot iz TEŠ6. In všeč mi je, da je pretty straightforwarded.

Kar pa ne izključuje, da ne bom kupil kaj drugega.

Recimo tole mi je grdo in ne bi nikoli uporabljal:



Ko sem gledal (diy) kite za 100 EUR mi ni bilo nič jasno. Še vedno mi ni. Ampak počasi se bom pa že naučil, ker sta 2 škatli najmočnejših cigaret na dan preveč, čeprav s psom naredim na dan okoli 10 km. (5 zjutraj, 5 zvečer.)
Islam is not about "I'm right, you're wrong," but "I'm right, you're dead!"
-Wole Soyinka, Literature Nobelist
|-|-|-|-|Proton decay is a tax on existence.|-|-|-|-|

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Jst ()

connel ::

Heh, meni so pa ravno te tvoje "fancy" male zadevice odvratne, beli kbox mini pa lep :D Stvar osebnega okusa pač :)
Glede na to, koliko pokadiš, na manj kot 18mg nikotina sploh ne it, še bolje če greš višje.
Ah, diy mogoče zgleda zapleteno, ko se pa enkrat lotiš je pa zelo preprosto, malo žice, malo vate in voila, narejeno. Kar se tiče dima, lahko konkretno "zadimim" prostor, ali pa sploh ne ;)

@freestlye, vse kar ne vključuje kajenja je dobro za pljuča ;) Kombinacija mentol/cool mint je super za grlo, če začutiš da se te lotuje prehlad. Niti enkrat še nisem bil prehlajen odkar sem na elektronskih.

Pa še malo ranta nad naše zakonodajalce. Od kje jim ideja/jajca, da se elektronske cigarete da med tobačne izdelke, kreteni blesavi. /rant off

Jst ::

> tvoje "fancy" male zadevice odvratne,



Teh 18+cm je zate "malo"?

No, stvar osebnih preferenc, pač. Ne bomo se tukaj kregali, kdo ima daljšega (vaping pen, seveda :)), ampak upam, da nam začetnikom date kakšna priporočila.

Meni ni problem dati 100 EUR, samo da bi sam delal grelne glave z navijanjem in kaj vse še moraš postoriti,... Nope.

Če veš za kakšno boljšo zadevo, ki je takšne oblike, kot Liqua Q, please, do tell.
Islam is not about "I'm right, you're wrong," but "I'm right, you're dead!"
-Wole Soyinka, Literature Nobelist
|-|-|-|-|Proton decay is a tax on existence.|-|-|-|-|

freesty ::

Tole, ce stane 30€ je kar kul. Bi pa vseeno raje imel nekaj, kar je po velikosti enako kot cigareti 100s. Verjetno je potem baterija slabsa? Se kaksne druge slabosti? Manj dima?
http://www.youtube.com/watch?v=5hfYJsQAhl0

koyotee ::

Umiram, kake baterije si vi to tlačite v usta :))
This is what happens https://www.google.si/search?q=vaping+b...
Rear DVD collector!
JTD power!
Coming soon: bigger E-penis & new internet friendzzz!

Zgodovina sprememb…

  • predlagal izbris: connel ()

Jst ::

OMG!

Upam lahko le, da ne bom eden izmed teh nesrečnežev.

Samo vseeno je baterija v rokah in za slabih 10cm oddaljena od ust. (Razen mogoče pri kakšnih drugih vrstah e-cigaret.) IN da bi mi kar tako direkt v glavo eksplodirala... hmm, se mi zdi zelo majhna verjetnost. Se pa najbrž ta verjetnost poveča, če kupuješ cheap Kitajske DIY starter kite...
Islam is not about "I'm right, you're wrong," but "I'm right, you're dead!"
-Wole Soyinka, Literature Nobelist
|-|-|-|-|Proton decay is a tax on existence.|-|-|-|-|

sandmat ::

Jst je izjavil:


Meni ni problem dati 100 EUR, samo da bi sam delal grelne glave z navijanjem in kaj vse še moraš postoriti,... Nope.

Če veš za kakšno boljšo zadevo, ki je takšne oblike, kot Liqua Q, please, do tell.


imam VTC-mini in aspire cleito tank/glavo. Odkar sem ga kupil sem enkrat poskusil prižgat cigareto in sem se počutil kot 15letnik za šolo (zanič okus, vrtenje v glavi, slabost)

Če želiš nehat kadit, je to to (je pa 100€).

Jst ::

Cena zame ni problem. Enostavnost je pri meni zaenkrat glavna prioriteta.
Islam is not about "I'm right, you're wrong," but "I'm right, you're dead!"
-Wole Soyinka, Literature Nobelist
|-|-|-|-|Proton decay is a tax on existence.|-|-|-|-|

sandmat ::

Jst je izjavil:

Cena zame ni problem. Enostavnost je pri meni zaenkrat glavna prioriteta.

potem ti priporočam tole kombinacijo. Je pa večji od tvoje prejšnje variante.

marS ::

No, najprej morš probat. Ko so me frendi vidli je tudi nekaj njih to zamikalo. 10 folka se je zanimalo in sem jim nabavil isto kot sem jaz takrat imel. Vendar, nihče ni vztrajal. So nazaj na smrdeče analogne prešaltali.
...no more heroes...
https://ilbis.com/

Jst ::

Ravno pred pol ure smo pojedli eno fino domačo suho salamo in zraven kozarec terana. Analogna se je zraven tako lepo prilegla...

Ampak vseeno sem v tednu dni prišel iz 40+ analognih na manj kot 20.

All in all, good start.
Islam is not about "I'm right, you're wrong," but "I'm right, you're dead!"
-Wole Soyinka, Literature Nobelist
|-|-|-|-|Proton decay is a tax on existence.|-|-|-|-|

connel ::

Baterija ti ne bo kar tako ekplodirala,... Mehanski modi so še največja nevarnost, pri reguliranih napravah ni šans. Moraš pa jasno pazit, da ne kupuješ ponaredkov in ne valjat baterij v žepih med ključi in podobno.

Pač mi te male zadevice niso všeč, sem jih uporabljal lep čas in so še v predalu za backup. Raje imam malo večje, z odstranljivimi baterijami, z večjo zmogljivostjo :P
Čestitke, da se počasi odvajaš ;) Kmalu ti bodo odvratno smrdele analogne, boš videl. Sprobam sem in tja še kakšno prižgati, bljak in fuj.

Jst ::

Moja mama je pred 30. leti nehala kaditi, pa ji dim od cigaret (second hand smoking) še vedno diši.


---

>imam VTC-mini in aspire cleito tank/glavo.

VTC-mini je tole:



?

Kje si pa kupil?

Ter grelne glave kupuješ in jih normalno menjaš, ali moraš sam delati navijanje,...

Ker če je zadeva res tako učinkovita (=podobna cigaretom/tobaku), potem kupim takoj. Čeprav mi je zgoraj na sliki zadeva grda...
Islam is not about "I'm right, you're wrong," but "I'm right, you're dead!"
-Wole Soyinka, Literature Nobelist
|-|-|-|-|Proton decay is a tax on existence.|-|-|-|-|

sandmat ::

Jst je izjavil:


>imam VTC-mini in aspire cleito tank/glavo.

VTC-mini je tole:



?

Kje si pa kupil?

Ter grelne glave kupuješ in jih normalno menjaš, ali moraš sam delati navijanje,...

Ker če je zadeva res tako učinkovita (=podobna cigaretom/tobaku), potem kupim takoj. Čeprav mi je zgoraj na sliki zadeva grda...



kupil sem ga v centru (belidim pomojm). Glave so takšne, da jih kupuješ, ampak pri tanku dobiš dve in jaz sem še vedno na prvi (danes je 4 tedne).

Samo LOTJ tekočin ne direktno not dajat brez mešanja, ker ti bodo premočne. Če imaš rad bolj tak mehak (kremast/čikast) okus, vzami v pyursmoke LiQuid tekočine (priporočam no.5, no.3 tudi ni slaba) in si zmagal. Tole je zame čista zmaga. Prejšnji teden sem poskusil en dim iz cigarete, pa sem kašljal + vrtoglavica, slabost ... poleg tega mi je dim začel strašno smrdet.

Glede zdravja - jaz čutim izboljšanje. Lažje diham, ne smrčim več, nimam več nagravžnega okusa v grlu od sluzi (sluz je še vedno zaradi vejpanja, a precej manj). Če ti ni 100€ problem, poskusi. Lahko se na ZS zmeniva in ti v živo pred nakupom pokažem

Lonsarg ::

Včasih so ble te e-cigarete majhne švoh zadevce, cilj je bil po obliki podobne cigaretom. Sodobne močne e-cigarete so konkretne elektronske šiše, pri nas v službi smo vsi občasni ali stalni kadilci razen enega prešaltali, zadeva je res zabavna in okusna, tudi za nekadilce!

Tekočina je, če si sam mešaš zastonj, 20-30 centov za ekvivalent škatlici. Če kupiš že namešane je precej dražje a še vedno okoli pol ceneje ko čiki.

Jaz sem kupil malo širšo škatlico kangertech nebox, ker imam raje širšo zadevo in manj dolgo(vse ostale k sm jih videl so precej dalši), če je predolgo ne gre v žep, ta moja je pa nekje v velikosti škatlice čikov in gre tudi v kavbojke zelo na izi. Za grelne glave ima SSOCC standard in jih komoz menjaš, zraven dobiš pa tudi rebuildable glavo, kjer lahko sam žičke in vato menjaš če hočeš.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Lonsarg ()

Jst ::

sandmat:

Gledal sem tole:


---

Kaj je ta zadeva samo za direkt v pljuča? Ali se lahko nastavi, da kadiš kot cigareto, torej prvo v usta, potem v pljuča?

(ps: ko na koncu naredi vdih, pri izdihu zapari celo sobo - to mi ni všeč)
Islam is not about "I'm right, you're wrong," but "I'm right, you're dead!"
-Wole Soyinka, Literature Nobelist
|-|-|-|-|Proton decay is a tax on existence.|-|-|-|-|

Lonsarg ::

Lahko vdihavaš zgolj 0.5 sekunde, lahko pa 2 sekunde in zapolniš cela pluča, lastna izbira.

Ampak ker te mašanice manj "požgejo" kot cigaretni dim boš pri majhni količini, ki je samo za usta zapolnit zelo malo čutil. Vsaj klasične mešanice so take. Mešanico z 100%PG in veliko nikotina pa bi se dalo v podobnih količinah kot navadni cigaret kadit, ampak potem zamudiš vso zabavo dišečega dima:)

freesty ::

Lonsarg je izjavil:

Včasih so ble te e-cigarete majhne švoh zadevce, cilj je bil po obliki podobne cigaretom. Sodobne močne e-cigarete so konkretne elektronske šiše, pri nas v službi smo vsi občasni ali stalni kadilci razen enega prešaltali, zadeva je res zabavna in okusna, tudi za nekadilce!

Tekočina je, če si sam mešaš zastonj, 20-30 centov za ekvivalent škatlici. Če kupiš že namešane je precej dražje a še vedno okoli pol ceneje ko čiki.

Jaz sem kupil malo širšo škatlico kangertech nebox, ker imam raje širšo zadevo in manj dolgo(vse ostale k sm jih videl so precej dalši), če je predolgo ne gre v žep, ta moja je pa nekje v velikosti škatlice čikov in gre tudi v kavbojke zelo na izi. Za grelne glave ima SSOCC standard in jih komoz menjaš, zraven dobiš pa tudi rebuildable glavo, kjer lahko sam žičke in vato menjaš če hočeš.


Lahko napises mogoce kje kupujes tekocine in kako jih mesas? Mogoce kaksen mini tutorial?

Sem tole gledal, ima kdo izkusnje?
http://www.bulcig.si/si/izdelek/199/joy...
http://www.youtube.com/watch?v=5hfYJsQAhl0

Lonsarg ::

Koliko % rabiš arome dati itak na aromi piše, za PG/VG razmerje je najbolj popularno 50/50, za malo več pare daš 30PG/70VG. VG je navadno brez nikotina, za PG vzameš z tok nikotina kot ti paše. Saj ti znajo svetovat glede na to koliko močne čike kadiš(kupi se v litrih, imaš potem za dolgo).

Prelivat tekočine sem in tja je najlažje z medicinskimi iglami. Arome sicer ponavadi po kaplicah doziraš, če misliš da nimaš filinga si pač te kapljice prelij v iglo, da izmeriš točno koliko ml daš notri. Skratka nič drugače kot mešanje sirupa:)

Glede tvojega linka, to je nekaj švohnega, za nekaj čikcov pa spet polnit... NE na blef kupit, pejdi v Pure Smoke prej probat.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Lonsarg ()

marS ::

freesty je izjavil:


Sem tole gledal, ima kdo izkusnje?
http://www.bulcig.si/si/izdelek/199/joy...


za začetnike je tole mislim da minimum, cenovno, pa da se lahko imenuje e-cigaret. Po tem sta možni samo dve varianti: ali nadaljuješ s tem in se bolj poglobiš v to subkulturo ali pa nehaš. :))

kako začeti?
beri tukaj in tukaj.

Mešanje e-tekočin?
beri tukaj in tukaj.
...no more heroes...
https://ilbis.com/

Jst ::

Joyetech mi je grd in bi raje nekaj drugega.

Našel sem še drugi produkt od Luqua:

Liqua Cube:


Samo še ne vem, kje naročiti.

Ali pa kakšen drug izdelek. Ker da ima na sprednji strani velik display, gumbe,... čeprav nisem nek hipster, bi vseeno raje produkt, ki lepo zgleda. Osebno evic mini meni zgleda kot neka igrača. Osebne preference pač, ne mi zameriti uporabniki evic mini produktov.

ps: Našel sem Liqua e-tekočino (katero sedaj uporabljam), ki je pri nas 10 EUR za 2.49EUR in sem jih naročil 10 komadov. Iz enega linka, ki ga je nekdo zgoraj posredoval, se mi zdi.


---

Drugače je pa res vaping kot ena subkultura. Dober teden vsak dan vapam, in vsak dan zvem kaj novega. Tako da se moje znanje glede vapinga počasi nadgrajuje. Edino glede DIY tekočin še nisem nič gledal.


Ter hvala za vse linke, ki ste jih prispevali. So mi prišli zelo prav, ko sem gledal razne produkte.
Islam is not about "I'm right, you're wrong," but "I'm right, you're dead!"
-Wole Soyinka, Literature Nobelist
|-|-|-|-|Proton decay is a tax on existence.|-|-|-|-|

Jst ::

Kje v tujini kupujete e-tekočine?

Na fasttech je vse zame zanimivo "temporary sold out". Razlika v ceni je pa 1:4 v prid tujine, na nekaterih straneh, so pa celo dražje za dvakrat in več.
Islam is not about "I'm right, you're wrong," but "I'm right, you're dead!"
-Wole Soyinka, Literature Nobelist
|-|-|-|-|Proton decay is a tax on existence.|-|-|-|-|

marS ::

e-tekočine kupujem v Slo. btw: ena ugodna in zanimiva e-cigareta , predplačilo cca 17€, ima vse kar imajo veliki :))

tukaj slika in opis
tuki pa video predstavitev: (tipo je sicer malce nenavaden, ma opis je kar dober :)) )
...no more heroes...
https://ilbis.com/

Jst ::

Precej poceni. Kje pa naj prednaročim?

Za big badass 150EUR 2.6 V6 (moj prvi avto, Audi :)) se ne morem še odločiti, ker je ponudbe toliko, da bi rad dobil res napravo, ki mi je LEPA in ima res vse kar je možno. Cubioid črni nikjer ni zalogi, EVic mi je pa grd - MENI OSEBNO zgleda kot ena igrača z tistimi gumbi spredaj. Saj tale tudi ni neki presežek lepote, ampak ker je tako poceni, bi ga kupil...
Islam is not about "I'm right, you're wrong," but "I'm right, you're dead!"
-Wole Soyinka, Literature Nobelist
|-|-|-|-|Proton decay is a tax on existence.|-|-|-|-|
««
2 / 86
»»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Nikotinska samica

Oddelek: Loža
282248 (1098) Gagatronix
»

Prenehanje kajenja - Nasveti? (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
7116365 (12576) satfinder
»

Elektronske cigarete -škodljivi učinki?

Oddelek: Loža
3310066 (6368) Highlag
»

Katere 18650 (in polnilec) (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
5313044 (11950) Jst
»

Elektronska cigareta - varnost uporabe (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
9940602 (10364) BCSman

Več podobnih tem