» »

Elektronske cigarete

Elektronske cigarete

Temo vidijo: vsi
««
20 / 86
»»

Jst ::

Hahahaha. LOL! Kako si me nasmejal. Hvala, sem potreboval, ker sem že cel dan slabe volje.

Da, po eni strani sem res vratar. Za flow programske kode postavljam poti, jih pošiljam levo desno (IF), ali pojdi na 1/2/3/4 (case of). Ter Triggerje (exceptions). itd... Bolje bi bilo rečeno, da sem "postrešček" v dvigalu. (Trivia: včasih so v stavbah kjer so imeli dvigalo, imeli "postreščka", ki si mu povedal v katero nadstropje želiš in ta je poskrbel za "preklope" tistih starih stikal se se z vami pripeljal na zahtevano nadstropje.)

Imam lastno pisarno, ampak če vem, da bom imel stranke, grem vejpati ven oz. na istem nadstropju so zunanje požarne stopnice. Lahko odpreš vrata, samo ne moreš čisto ven. Oziroma bolje povedano, ker/ko vem, da ne bo nobenega, vejpam v pisarni. Ker imamo poleg klime "multi" napravo (ventilacijo), ki "čisti" zrak (prašni/"manjši" delci, ionizator,...), ko parim nekaj minut, ventilacija poskrbi da ni nobenega dokaza vejpanja; tako da se po vejpanju čez nekaj minut nič več ne vidi.

Hehe, vratar, ja. Dobra! :)))

---

Imam eno teorijo zakaj si tako zmanjšal porabo tekočine, ko si šel iz 6nic na 0nic. Ko si odvisen od nikotina, se pomanjkanje nikotina pozna. Jaz recimo dobim švic med prsti, živčen sem... Ti si bil na 6nic. Ko si šel na 0nic, si imel rahel "cold turkey", ki je bil omiljen, ker si vejpal. Nato pa po parih tednih z 0nic telo več ni potrebovalo nikotina in posledica je, da tudi vejpanje nisi "NUJNO" potreboval. (Kot recimo jaz, ki se mi pozna, če sem brez nikotina.) In če sklepam pri meni, ki me približno na slabo uro "prime" za vejpanje, s katerim si spet zagotovim dozo nikotina, so se te impulzi manjšali in tudi če nisi vejpal, posledic ni bilo. Tako si lahko prišel iz 6nic na 0nic in tako majhno porabo tekočine.

Moja teorija, kako bi bilo možno iz 6nic, ukiniti nikotin in tudi zmanjšati na minimum tekočino.

Anyway, 1. znebil si se nikotina, 2. vejpaš minimalno. To treba vsakega pohvaliti in mu čestitati. Torej: Bravo, čestitam!

Jaz sem si naredil 3-5 letni plan:
Prvo 100% opustitev tobaka. DONE.
Potem nižanje nikotina, kar je sedaj približno leto in sedaj si delam 3nic, nekatere tekočine sem pripravil že pred meseci in te so okoli 4.5nic.
Nato mora miniti spet nekaj časa, upam da do konca leta, da se navadim na 0nic.
Z 0nic pa upam, da se bom lahko odvadil tudi vejpanja.

Disclaimer: Ko sem se pogovarjal z človekom, ki je po poklicu psiholog, mogoče psihiater (ne nisem bil pri njemu na obisku - debata med čakajočimi na letališču) in je govoril, kako ljudje delajo napake, ko si zadajo cilje, kot so recimo novoletne obljube (nehal bom kaditi,...). Najhuje je pa pri odvisnikih (od kofeina do heroina), pri katerih kratkoročni načrti v 99% padejo v vodo in ponavadi je potem še huje. Long term plans, to je edina dobra metoda. Deluje od hujšanja do odvajanja od heroina.
Islam is not about "I'm right, you're wrong," but "I'm right, you're dead!"
-Wole Soyinka, Literature Nobelist
|-|-|-|-|Proton decay is a tax on existence.|-|-|-|-|

Napajalc ::

Priprave so pomembne, če sem pošten je mene država nevede pahnila v začetek opuščanja, takoj ko so se podražili analogci do mere da ni blo več realno, se je začelo zvijat, zvijanje je imelo super stranski efekt ker je kar naprej crkvalo če nisi konstantno vleku, potem so se pojavile tele tube ki si v najboljšem primeru nabasal not za polovico original analogca (dost bolj nobl zadeva kot zvijanje, ampak zmanjšan vnos nikotina ker je blo vse skupaj samo za par dimov).
Potem je padla odločitev ko sem videl vape približno 1.5 leta nazaj. Od te točke naprej: analogce imeti čisto nekje drugje, toliko da je včasih lenoba premagala nikotin. Postavil sem si rok glede na nek neizbežen dogodek z ogromno tolerance, in evo, zgleda da bo uspelo.
011011100111010101100010

coffeetime12 ::

Jst je izjavil:

Ko si odvisen od nikotina, se pomanjkanje nikotina pozna. Jaz recimo dobim švic med prsti, živčen sem...

Pišuka kako smo si ljudje različni. Sam sem po 27 letih kajenja svinjarije [1-2 škatlice/dan] po slabih 4 mesecih na 0mg za DTL ter na 0mg-3mg nikotina za MTL. Nobenega potenja, nervoze. Začel sem s 18mg. Kar se mi zdi [to razumem sedaj] zelo pomembno je, da sem na začetku kupil dober MTL tank. Posledice te odločitve so bile, da sem brez pomislekov in brez težav že naslednji dan odvrgel v smeti 3 škatle škodljivcev ter pripadajočo kramo [tudi tisto za težke čase]. Od tega dne dalje nisem prižgal nobenega smrdljivca, cigare... Danes mi tobačni dim izredno smrdi in zavoham kadilca na "300m", kar je bila prej znastvena fantastika. Predvidevam, da nisem edini bivši kadilec, ki je ob nakupu prvih tekočin razmišljal o nakupu "obvezne" tobačne tekočine? Osebno sem s tem takoj presekal in se osredotočil na sladke in sadne, tako da mi je vonj tobaka kmalu postal tuj. Ostalo je zgodovina, življenje je lepše.
Kar bi rad še dodal je, da si ljudje brez potrebe otežujejo zadeve glede uparjanja. Veliko ljudi nevede zaide v neke detalje/malenkosti, se deli na "začetnike" in "napredne uparjalce", vmes pa izgubijo osredotočenost na cilj.
Namen samega uparjanja pa je zelo preprost...

coffeetime12 ::

Napajalc je izjavil:

Priprave so pomembne, če sem pošten je mene država nevede pahnila v začetek opuščanja, takoj ko so se podražili analogci do mere da ni blo več realno, se je začelo zvijat ......

He he he ... Država je le še dodala dodaten pospešek "zvijanju", saj so se ljudje, sicer tudi že prej, sedaj pa še bolj množično, organizirali in veselo delajo zaloge z nakupi "uvoženega" tobaka iz Makedonije, Grčije, Srbije, BiH ... Trenutno država služi le na cigaretnih filtrih, ki mislim da stanejo 0,60€/100 komadov.
Samo bedaki & konji press

wate ::

coffeetime12: kje pa kupuješ Fuzion cotton? .. sicer sem mal skeptičen da 100% organic ne pušča okusa po gorenju, kar je skoraj neverjetno ... zarad tega pa tolk bolj zanimivo, sploh zarad boljše absorbcije.

Tud jest pravim da vejpanje ni cenejše kot cigareti ali tobak. Je cenejše, če se primerja samo s tekočino, ki si jo pripravljaš sam ali pri majhni porabi. Ko se pa upošteva še nakupe mod-ov, tankov, baterij, polnilec, in vseh ostalih drobnarij pa pride dražje (vsaj prvo leto)... Sama tekočina me dnevno res pride nekje 70 centov, kar je vsaj 3x cenejše kot prej tobak, ampak po dobrih 5-mesecih vejpanja kupim še en mod, par tankov pa bom kmalu zapravil za vse skupaj toliko kot prej za tobak, papirčke in filtre v celem letu... pa sem kadil najdražji tobak.
Ampak nej to ne odvne, ker če je to cena za prenehanje kajenja, boljše zdravje, nov užitek in nov hobi... :)

Ali kdo ve... kolk je približno izkoristek absorbcije nikotina v telo pri DTL in koliko pri MTL?
Logično je, da telo pri MTL absorbira več nikotina, ker se para zaradi trajanja vdiha in izdiha zadrži dalj časa v telesu. Tud količina izdihane pare pri enakem vdihu je pri MTL manjša... ampak kej bolj izmerjenega kot samo logična domneva... npr. primerjava količine nikotina med MTL in DTL, ki ostane v telesu po 1ml porabljene tekočine?

wate: Cotton Bacon V2 se ne oglašuje kot da je odporen proti temperaturi, a sam še nisem potegnil iz RTAja zažgan kos bombaža. Tudi takrat, ko mi je MOD spremenil profil in namesto 25W usekal 100W, kar je delni dry hit. Absorbcija ne vem kako bi lahko bila boljša... Pomoje sta nekje na istem. Zame je bil "life saver", oziroma "money saver", dobesedno, ker če ga ne bi odkril, bi kupoval glave.

Kolikor razumem jaz, je absorbcija nikotina prek pljuč precej visoka in bi rekel, da se glede same narave DL, kjer dobiš toliko več pare, kot MTL, absorbira manj. Ampak ker pri MTL dobiš toliko manjšo količino, ljudje ponavadi furajo 12 nic. Tu je neka okvirna primerjava. To je edino, kar sem opazil in si zapomnil - sicer pa nisem nikoli to informacijo iskal...

coffeetime12: Moja mama ne kadi že ene 35 let, pa ji cigaretni dim še vedno diši. Jaz sem isti. Sicer ne vsi, tobak ne, ampak dim kakšnih cigaret, ko se kadi iz cigarete (ne izdih cigaretnega dima), mi diši. Potem cigare. Prave, dobre cigare mi tako dišijo...mmm

---

Hecno mi je ta cela situacija, ko veliko ljudi kupuje "Yugo" tobak. Vidiš tudi prek neta, ko se ljudje pogovarjajo iz vseh delov Slovenije. PO drugi strani pa država veselo trdi "kajenje se je znižalo za 10% v zadnjem letu". Ob tem pa ignorira, da folk ne kupuje tobaka v štacunah, ampak pri lokalnem "bosancu". Ne vem, ali bi se smejal, ali jokal. Zato pravim hecno...

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Jst ()

coffeetime12 je izjavil:

Napajalc je izjavil:

Priprave so pomembne, če sem pošten je mene država nevede pahnila v začetek opuščanja, takoj ko so se podražili analogci do mere da ni blo več realno, se je začelo zvijat ......

He he he ... Država je le še dodala dodaten pospešek "zvijanju", saj so se ljudje, sicer tudi že prej, sedaj pa še bolj množično, organizirali in veselo delajo zaloge z nakupi "uvoženega" tobaka iz Makedonije, Grčije, Srbije, BiH ... Trenutno država služi le na cigaretnih filtrih, ki mislim da stanejo 0,60€/100 komadov.
Samo bedaki & konji press

Ampak lejga nikotina kaj dela. Pomoje se velika večina strinja da je tako prav. Čas bo premagal nikotin.
011011100111010101100010

krefi ::

Pozdravljeni zanima me ker tank priporocate mod imam 75 w zacel pa bi sam navijati coile do sedaj sem imel baby smoke sedaj pa iscem nekaj drugega
e3 1231v3|asus gtx 970 strix OC edition|2x8gb kingston|
cosair rm650| crucial 500gb|fractal define s

BorutK-73 ::

A se lahko kdo proba registrirat in vpisat en naslov, meni ne spusti skozi pri poštni kodi (3310) in mi napiše da naj napišem kot SI-3310, ampak ne gre.

Gre se pa za to stran:
https://www.3fvape.com/address

ps
Tudi če pridem skozi se mi ustavi pri dobavitelju
Choose your delivery method
No carriers available for the address "naslov4". We can’t ship batteries/oil to some countries. You could retry by removing them from shopping cart. Or you can open a ticket with us.

ps
Odstranitev baterij iz košarice ni pomagalo.

Zgodovina sprememb…

What?

Odpri ticket in ji povej, da je v nastajanju KRUTA zakonodaja, kjer niti pyrex steklo naj ne bi dobil. Plačal si že, in ji povej, da bi rad, da napišejo, "electrinic devics", ki nimajo nobene zveze z TOKABOM. Sam osebno sem v dveh mesecih dobil štiri zaved, ki jih EU uvršča med "elektronske cigarete."

Napiši jim, da naj pošljejo v več paketih in naj odstranijo originalno embalažo. (kjer piše, da lahko vsebuje nikotin).

Ker če piše na embalaži ""could using for nicotive..." boš imel probleme. Fasttech in 3f, plačađ 1 do 5 EUR in pošljejo v paketih na takšen način, da ni variante, da lahko klasificirajo kot "elektronska cigareta".

FT in 3f, če daš 3 do 5 EUR dodatnega "fast delivery servis", boš dobil namesto v dveh mesecih v dveh tednih. Priporočam NK....

Sorry... Pišem prek telefona, ampak upam, da ste razumeli....

---

Drugače pa: pogovarjal sem se z CNC "oblikovalcem" in mi je povedal, da za pol ure lahko naredi 10 tankov...... ampak brez pyrex stekla. Tako da... čez kakšem mesec, ko mu dam načrte, lahko dobim RTA, izdelan v SLO. Samo steklo treba kupiti..

Če ste zainteresitani, podite na G+....

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Jst ()

Saj sploh plačat ne morem, me ne spusti mimo mojega naslova. Sem poslal ticket.

Iz 3f sem nazadnje kupoval januarja ali februarja. Plačal prek paypala.

To tabelo prvič vidim:

http://www.3fvape.com/content/1-shippin...

3fvape je dražji (za en Euro ali Cent) in po mojih izkušnjah, ko "odpreš" ticket, rabijo več časa, da ti odgovorijo. (fasttech ponavadi v istem dnevu.)

Povprašaj in nam povej, kaj so ti povedali... please...

Sem naredil nov račun in je šlo skozi. Sem pa vpisal zip kodo z malimi črkami "si-3310":8).
Enak način pa ne zagrabi na prvem računu.

Zgodovina sprememb…

In spet ne gre.
mislim da je problem da določene izdelke ne pošiljajo v slovenijo. Random coili pa gredo skozi in mi da možnosti pošiljateljev.

Problem je tekočina. Takoj ko dam Liqua zraven, se ustavi pri naslovu.
http://www.3fvape.com/e-liquid/14431-au...

http://s.aliexpress.com/QbyQRnym

Zgodovina sprememb…

Sem kar naročil, dva tanka za 5€. Verjetno je clon.

ps
Sem pa naročil tisti mod na 3fvape.
L

BorutK-73 je izjavil:

http://s.aliexpress.com/QbyQRnym
V appu je cena 2,50EUR.

Preko brksalnika je pa cena 7,15EUR
https://www.aliexpress.com/item/BIG-Sal...

Zgodovina sprememb…

krucymucy ::

freesty je izjavil:

Jaz ga imam in takoj, ko sem ga dobil mi je to prislo na misel, da tekocina stece direkt pod gumb, ce ti tank spusti.

Razmisljam, da bi si gumijasto zascito za mod kupil, da se gumbe izolira :)

Jaz sem celega podrl in ocistil.
Preden sem videl video.

Navoj se ni stran padel.

Kje kupujete 18650 baterije? FastTech?

CoolBits ::

krefi je izjavil:

Pozdravljeni zanima me ker tank priporocate mod imam 75 w zacel pa bi sam navijati coile do sedaj sem imel baby smoke sedaj pa iscem nekaj drugega

Za vertikalne builde (zrak gre skozi tuljavo) ti priporočam malo starejšo zadevo Aspire Triton, zadeva gre do nekje 35W (4.5-5mm notranji premr) potem postane vape preveč topel (vsaj za moj okus). Poteboval boš komplet majhnih pil ki se jih dobi za ~1.5e, malo je treba zmodificirat zadevo da se lepo montira tuljava z vato. Kvaliteta vape te ne bo razočarala.
011011100111010101100010

V Baby RBA coil lahko tudi narediš vertikalno tuljavo. No, v bistvu 2, ker je dual coil rebuildable glava. Dela enako kot Baby X4 coili.

http://imgur.com/r/vaping/28ZwP

Jaz bi sicer naredil spaced coil, tako kot so originalni, narežeš "trakove" bombaža in jih lepo okoli oviješ, skoraj enako, kot so v X4 in T6/8.

---

>Kje kupujete 18650 baterije? FastTech?

Baterije pa res ne kupuj "čez lužo". Bilokatero. (lužo namreč :)) nkon.nl, kot je bilo že omenjeno. Ampak cene niso tako različne, razen če kupuješ večjo količino. Pyursmoke: http://www.pyursmoke.si/product/sony-18... ima Sony VTC4 (30A discharge) za 3.90 EUR. Kupi si 4 komade in še za 20EUR D2 polnilec, ki ga imajo (tudi ni kakšne razlike med tujino), ker modi niso "prijazni" do polnenja baterij, in si dober za leto ali več.

Razen nekateri novi modi z novejšimi chipseti (in stari dobri dna200) imajo posebej logiko za polnenje, ampak jaz tudi tem ne bi zaupal, razen če je nuja ali če itak nameravaš kupiti zunanji polnilec čez mesec ali dva. Meni je Cuboid v ene štirih mesecih kar lepo "načel" te VTC4 baterije, da so zdržale samo ene polovico kot na začetku.

To, in podobno je šušmarija, poglej zakaj se gre pri Aspire triton.
011011100111010101100010

A bi ti dal sliko, da vemo kaj misliš?

---

Če ima človek SMOK Baby tank, potem sem mu dal nasvet, da si lahko kupi za ta tank RBA glavo in si dela (enake) coile. Zraven RBA glave dobiš še steklo, ki je malo večje, ker je glava malo višja.

Če se potrudiš in lepo narediš vertikalno, si narediš Baby X4 coil:

Dobesedno enako se potem lahko obnaša. Večji premer = manj restricted airflow. + več moči (Watts) = več pare.

Make 'em how you roll (or vape in this case).

Okoli tega ne mislim jit na tvoj nivo, ti bom dal samo namig, poraba vate pri Aspari Triton je manjša kot pri klasiki, build z lahkoto ponoviš zelo natančno brez truda, je narejen hitreje kot klasika.
Nam lahko zaupaš zakaj si več dni ignoriral prošnjo o nasvetu? Sem pričakoval da boš ponudil nasvet v smislu Melo tanka. I
011011100111010101100010

>Okoli tega ne mislim jit na tvoj nivo,

Okoli česa? Kakšen je pa moj nivo?

>zakaj si več dni ignoriral prošnjo o nasvetu

Ja, kaj ni jasno? Tebe sem čakal.

---

Vsi, ki ste kdaj sodelovali ali brali to temo: Ali se mogoče na bilokakšen neprimerno obnašam? Prosim povejte mi. V primeru utemeljene kritike, se bom probal spremeniti.

Ostani kot si, s svojimi neizčrpnimi izkušnjami pripomoreš ogromno k razumevanju buildov, te spoštujem ko si me razsvetlil da je Melo tank bolši od Serpenta, tako kot tudi tvoje mišlenje o povojih/vertikalnih buildih.
011011100111010101100010

Jst je izjavil:

>Kje kupujete 18650 baterije? FastTech?

Baterije pa res ne kupuj "čez lužo". Bilokatero. (lužo namreč :)) nkon.nl, kot je bilo že omenjeno. Ampak cene niso tako različne, razen če kupuješ večjo količino. Pyursmoke: http://www.pyursmoke.si/product/sony-18... ima Sony VTC4 (30A discharge) za 3.90 EUR. Kupi si 4 komade in še za 20EUR D2 polnilec, ki ga imajo (tudi ni kakšne razlike med tujino), ker modi niso "prijazni" do polnenja baterij, in si dober za leto ali več.

Razen nekateri novi modi z novejšimi chipseti (in stari dobri dna200) imajo posebej logiko za polnenje, ampak jaz tudi tem ne bi zaupal, razen če je nuja ali če itak nameravaš kupiti zunanji polnilec čez mesec ali dva. Meni je Cuboid v ene štirih mesecih kar lepo "načel" te VTC4 baterije, da so zdržale samo ene polovico kot na začetku.

Neke vrste polnilec imam, sem si ga sam naredil z TP4056 moduli.

Bi pa vzel baterije pri pyursmoke, pa nima baze na zalogi (nobene) z 0mg nicotina.

ps
Se mi zdi da bodo hrvati tudi dobili podoben zakon za vape kot smo ga mi.

Pyur je ponavadi drag kot pes. Ampak za te baterije (ter za nekaj ostalih stvari imajo pa enako ceno kot drugje v tujini - v EU) imajo dve cene. "Opcija 1" je iz dobavitelja nkon.nl, se mi zdi, da imajo tudi zapisano (če pa nimajo, so pa včasih imeli). In nimajo jih vedno po tej ceni. Zato sem nazadnje, ko so jih dobili, jaz kupil 4 dodatne komade na zalogo, poleg ostalih 6, ki jih aktivno uporabljam.

Glede tega TP4056. Super, da si DIY. Jaz sem ...prelen/premalo časa/... za takšne stvari, ko pa imam na dosegu klika in naslednji dan v nabiralniku za relativno majhno ceno. Different priorities.

Z koliko A jih polni? Moj Digicharger pri 4.1V iz CC preklopi na CV. Dela ta modulček isto? Z hitrim search za datasheet sem našel samo v Kitajščini.

---

Baje, da so Hrvati dobesedno skopirali naš zakon. Ne da bi bilo z njihovim kopiranjem kaj narobe, ampak je problem zakon sam.

1A na 5V
https://www.aliexpress.com/item/origina...

Če pa ne bo šlo s tem, bom pa nabavil še polnilec. Zakaj pa ne moreš polnit z modom, seveda če ima mod usb vhod?

Zgodovina sprememb…

Saj lahko pri veliki večini modov.

Je pa nekaj problemov. Joyetech Cuboid, moj prvi mod, ki ima dve serijsko vezane baterije, jih ne polni ločeno vsako zase, ampak skupaj.

Tudi ne vem, če jih polni na CC/CV način, kot to dela Digicharger D2, ki ga imam.

Po nekaj mesecih je kapaciteta baterij vidno upadla. Na začetku so zdržale 800 sekund vape time, nato pa je dokaj hitro padlo na 500 sekund, kjer so bile že prazne.

Nekateri (mogoče večina?) novi modi imajo "balanced charging", nekateri tudi "quick charging",... Te so sigurno bolj prijazni do baterij, ampak če imaš zunanji polnilec, jim jaz vseeno ne bi popolnoma zaupal da opravijo enako "dobro" delo/polnenje.

Po dolgem času sem zexal poln tank soka na frišnem DTL buildu. Morem rečt, da so bila pričakovanja večja, enostavno ta "orgazmičen" nasmešek (placebo?) po prvem dimu ni več to kar je bil v času manjke nikotina, seveda kvaliteta inhaliranja in okusa je odlična, samo ni več potrebe po tem.
Tole pišem predvsem zato, ker se bojo drugače podatki o buildih zgubili, par strani nazaj so slike, tukaj bojo še točni podatki o buildih, gre se za Aspire Triton tank z RTA grelno glavo in vertikalne builde:
Bombaš je klasična blazinica, če jo stisnem na "nulo" se raztegne na 5-6mm debeline.
Montaža bombaža je en ovoj okoli tuljave, spodaj in zgoraj gleda bombaž minimalno čez zadnji/prvi ovoj, oba konca bombaža držimo s prstoma na način da se bombaš kar najbolje oprime okoli tuljave, nato vse skupaj vstavimo v zgornjo polovico grelne glave, na sliki je ta del narejen s pinceto. Vse skupaj se namoči v sok, nazadnje še uredimo posamezne nitke ki se nahajajo v zračnem kanalu.
Vse tuljave so spaced:
- žica ss 24, 4.5mm notranji premer, ~0.4ohm, 35W, 5.5 ovojev
- žica ss 26, 4.5-5mm notranji premer, ~0.65ohm, 27.5w, 5.5 ovojev
- žica Ni200 28, 5mm notranji premer, ~0.15ohm, 25-30w, 6.5 ovojev, omejitev temperature na max zgolj zaradi varnosti
- žica Nicrome 28, 5mm notranji premer, ~1.2ohm, ~20w, 4.5 ovojev

Vsi buildi konkurirajo original grelnim glavam po okusu, Ni200 build izstopa ker je bolje vzdržljiv z še vedno konkurenčnim okusom.
Še pomembna zadeva, vsi vemo kaj pomeni preprost, klasičen, čist, učinkovit build, s tem tankom in RTA glelno glavo dobimo to v vertikalni obliki. (brez znanja o prvi pomoči in ovijanju povojev)
Končni build je en sam prezračevalni kanal brez komor in možnosti da se zrak vrtinči, vemo kaj to pomeni.
Če koga zanima še kak detajl bom z veseljem pokomentiral. S tem se tudi "uradno" poslavljam od DTL načina.
011011100111010101100010

wate ::

Jst: hvala za link in info glede absorbcije..

Baterije bi pa izbral glede na napravo in builde. VTC4 je vsekakor dobra baterija sploh za builde pod .2 ohm in nad 80W, ker dovaja konstanten tok (23A) brez pretiranega segrevanja (varnost).

Za builde večje od 0.2 ohm in manjše od 80w pa sam raje uporabljam VTC5A ali VTC6 - zaradi kapacitete. Sploh za naprave z enojno baterijo ... na Picotu pri 35W in 8-9A se mi VTC4 kar hitro sprazne. Kot da je razlika v kapaciteti večja kot 2100 vs 2500 mAh, prej 1900 vs 2500 oz. dobrih 30%. Zdej P/P in ali se bolj splača kupit 4x VTC4 ali 3x VTC5A je pa druga primerjava...

Tukaj je seznam priporočenih baterij. Se pa seznam posodblja oz. dopolnuje s strani Moocha, ki je guru kar se tiče baterij. Njegove meritve so velikokrat bolj točne kot specifikacije, ki jih navajajo proizvajalci :)... več o njegovih meritvah in njemu pa na forumu od koder je linkan seznam.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: wate ()

VTC4 so tako poceni, da sem si rekel že takrat, da ko pade kapaciteta pod 50%, jih zamenjam. Enako kot škatlica cigaret.

Ampak kar sem jaz opazil, je, da je kapaciteta dobesedno vseh baterij, ki jih imam ali sem jih imel (in uporabljal), bila samo za prvih 100 ciklov. Potem pade za ene 20-30% in tako drži 500+ ciklov, kar je ene pol leta ob vsakodnevni uporabi. Pa sem polnil prek "gadget"-a, ali (v primeru zamenljivih) dveh različnih zunanjih polnilcev.

Pač potrošni material.

Glede meritev: Mooch za baterije, DJlSBvapes.com za mode. Eden redkih ki se spusti tako podrobno.

Spajky ::

Kaj noben še ni probal skuhat čaj iz tobaka z dodatkom npr.vanilije, pa pol ta čaj "vejpat" ? :) ...
"Bluzim na forumu, torej sem !" (še živ ) ...

Si mogoče spregledal letnico? Nismo 1917, ampak 2017. :)

Spajky je izjavil:

Kaj noben še ni probal skuhat čaj iz tobaka z dodatkom npr.vanilije, pa pol ta čaj "vejpat" ? :) ...

Sej bi šlo, s 100stpinjsko paro bi komot skuhal raka.
011011100111010101100010

Nova študija:

Comparative tumor promotion assessment of e-cigarette and cigarettes using the in vitro Bhas 42 cell transformation assay

http://onlinelibrary.wiley.com/doi/10.1...

The study comes from British American Tobacco (BAT), and was published in the journal Environmental and Molecular Mutagenesis. The testing was done by BioReliance Corp., a high-tech biological safety testing provider. The research is part of a series of comparisons between cigarettes and vapor and HeatNotBurn products.

The scientists used a test called the Bhas 42 in vitro cell transformation assay (CTA) to measure the potential of cigarette smoke and e-cig vapor to produce different kinds of carcinogens. This is the first time the Bhas 42 assay has been used to compare vapor and tobacco smoke.

Našli so točno to, kar trdimo vaperji. Ta študija uvaja novo metodo testiranja in jo je naročila tobačna industrija. Vedno bolj razumem Brexit... :/

Maš kako študijo o porabi soka med uporabniki glede na dnevni vnos nikotina?
011011100111010101100010

Kolikor sem seznanjen je nikotin dokaj nedolžna zadeva, podobno kot kofein.

Kar se pa tiče pa količine pare ... pojma nimam.

Spajky ::

.... " I believe, nicotin is not addictive " ... ;)
"Bluzim na forumu, torej sem !" (še živ ) ...

Kar sem slabega našel o nikotinu je največ potrjeno tole:

Nicotine is a vaso constrictor so makes blood vessels shrink, that can cause problems to do with circulation and for men with erectile dysfunction. It's thought to have good side effects for depression, Parkinson's disease, Alzheimer's disease, psychosis, ADHD and some other conditions.

Torej je malo bolj "potent" kot kofein, ampak ne za veliko.

Kar sem objavil: Človek bo kmalu naredil (10) home-made tank(ov) na mašinah, ki jih ima v delavnici. Osebno ga sicer ne poznam. Pravi, da po kalkulacijah naj bi držal 4.7-5ml soka. Steklo bo iz kitajske (10 komadov) za en drug tank (replacement). 23.4mm širine spodaj in 24.2mm zgoraj, kar ne bi smelo izgledati "bulged". Višina 4.3cm brez ustnika. Čakam, da objavi načrte in renderirane slike, kako naj bi izgledal. Zadeva naj bi bila as simple as possible, zato tudi relativno veliko soka na tako majhnih dimenzijah.

Upam, da bo res izdelal.

Našel zanimivo zadevo:

Ehpro MOD 101 50W TC VW

Variable wattage: 5W-50W
Working modes: NITC/TITC/SSTC/Wattage/By pass mode
Resistance: 0.1-3ohm
Output voltage: 0.5-8V
0.49'' OLED display screen