» »

Elektronske cigarete

Elektronske cigarete

Temo vidijo: vsi
««
13 / 86
»»

CoolBits ::

Zakaj se nebi raje učili svoja navitja delat, precej bolj konsistenten okus in večja fleksibilnost pa še ceneje vse skupaj.
Tutorialov na to temo je tudi malo morje po netu...

marS ::

CoolBits je izjavil:

Zakaj se nebi raje učili svoja navitja delat, precej bolj konsistenten okus in večja fleksibilnost pa še ceneje vse skupaj.
Tutorialov na to temo je tudi malo morje po netu...

ah...ne znese mi...pred tremi leti sem si rekel da moram nekaj naredit ker sem postal verižni kadilec. Bral sem nekaj o e-cigaretah in se zagledal v V2, ki je oz. dejansko poskuša biti posnetek klasične cigarete, z nikotinom tam 12 mg, enostavno in brez težav preklopil. Ko sem poglabljal svoje informacije o e-cigaretah in e-kajenju sem si rekel da mi je too much že to da si sam mešam tekočine....no kako leto in pol si jih mešam, soba/studio se mi je spremenil v mali kemični laboratorij...zdaj pa še naj sam navijam coile...not.... :))
...no more heroes...
https://ilbis.com/

Jst ::

Pomoje ti ne žgeš bombaža. Ko sem jaz kadil 2 škatli črnih Davidoff in sem preklopil SAMO na vaping, brez kakršnekoli cigarete, sem tudi imel slaba dva meseca vsak teden kakšen dan čuden občutek v pljučih. Ampak če imaš recimo pljučnega raka, ne nič ne boli, ker (če se prav spomin) pljuča v sebi nimajo živcev za bolečino. Sam sem včasih imel "težka" pljuča, potem "zapacana", nekaj dni sem veliko pljuval, kašljal,... Čudni občutki, ki jih ne znam ubesediti.

Če zažgeš bombaž, je HUJE, kot da bi cigareto narobe obrnil, prižgal filter ter parkrat potegnil skozi tobak. To je TAKO negravžen okus. In ta negravžen okus NE izgine. Lahko da se je bombaž res kje "zapekel" in ti to kvari okus. Možno, ne vem. Jaz takšnih problemov nisem imel. Ampak verjemi, ko enkrat vdihneš zažgan bombaž, imaš še eno uro tako negravžen okus v ustih, ki ga nobena pijača ne prekrije. Tako da zelo zelo dvomim, da vdihuješ žgan bombaž. Tega dobesedno ne moreš prenašati. Nemogoče, da bi to delal par minut.

Lahko je pa to reakcija. Nekateri ne prenašajo PGja, nekateri ne prenašajo VGja, čeprav je slednjih manj.

Potem je tu še opcija, da se pljuča "navajajo", da narediš večkrat zaporedoma polni vdih, kar prej pri kajenju nisi delal. Pri vejpanju vdihneš skoraj za celo kapaciteto pljuč, zakar morajo delati mišice, ki jih kot kadilec nisi uporabljal tako pogosto. Niti pri MTL vapingu. In te to potem matra.

Lahko pa da je preveč restricted airflow, kjer se moraš še malo "namučiti" da narediš cel direct lung inhale in se potem naslednji dan, kot pri fitnessu, čudno počutiš.

Aja, kaj ta grelna glava kaj smrdi po zažganem? Če bi kuril bombaž, bi že iz ustnika smrdelo.

Glede na to, da imaš Vaping Pen in AIO, bi jaz na tvojem mestu na Melo 3 zamenjal glavo, uporabljal pri nizki moči in čez dan uporabljal oboje. Enkrat Smok Pen ali AIO (kar ti je ljubše), naslednjič Melo. In tako izmenjeval. Pa ne pretiravaj z močjo, ker to je zame osebno velika neumnost. Najbolj mi gre na živce, ko pogledam kakšen video o vapingu, in prvo kar vidiš, tip prvih 10 sekund videa vdihuje, potem za zapari celo sobo. For fuck sake, pojdi k bistvu! Direct lung inhale sem jaz začel z TopTankom pri manj kot 20W, tam ene 14W. Pa še danes, če bi ga uporabil, dvomim, da bi šel več kot 25W, (čeprav na glavah piše recimo 25W-60W) ker pač ni potrebe in se pojavi čuden okus arome (bi rekel kar zažgan okus arome), ki izgine, če znižam moč.

Melo 3, kot lahko pogledaš na sliki zgoraj, ima isti sistem, kot iJust 2 Mini, ki ga imam jaz. Tam tudi večinoma do 30W, odvisno od arome.
Islam is not about "I'm right, you're wrong," but "I'm right, you're dead!"
-Wole Soyinka, Literature Nobelist
|-|-|-|-|Proton decay is a tax on existence.|-|-|-|-|

wate ::

Zdravo vsi, se pridružujem debati in malo predstavim...

trancer01: jaz ti enostavno predlagam, da se ne ubadaš več s tem in zamenjaš tank.

Tud jaz sem par dni po nakupu eGo AIO kupil Pico mega komplet z Melo 3 tankom in bil sprva zadovoljen. V prvih dveh dneh sem predvsem zaradi neznanja skuril obe priloženi glavi. Potem ko mi je bilo pa že malo več jasno pa mi Eleaf glave niso zdržale več kot 2-3 dni oz. 15-20 ml max. Vsako glavo, ki sem jo po uporabi razstavil je imela zasmojen bombaž in temu primeren slabši okus. Probal sem tudi titanium in keramično glavo pa mi že v štartu nista bile všeč... Nikoli pa nisem imel težav z opisanim vakumom ali z leak-anjem tekočine... Ko sem spet moral po nove glave sem raje kupil Baby Beast in zadel v polno :) ... čeprav sem imel tudi z SMOK glavami iste težave - le da mi nobena glava ni zdržala več kot 4 dni oz. cca. 40ml tekočine, je nivo vejpanja bistveno boljši/kvalitetnejši pri okusu in količini pare. Zdej sm na RBA glavi in je še boljše, tudi teh težav s smojenjem bombaža nimam več.

Čeprav ima Melo 3 večinoma pozitivne review-e ali vsaj solidne ocene je po mojem mnenju še veliko drugih tankov, ki so dosti boljši. Kak teden nazaj sem ga za še enkrat sprobal pa mi zopet ni bil všeč... Sem pa tudi jaz imel na začetku ene 2 dni "težka pljuča" ampak se ne spomnim ali z Melo tankom ali z BB... Imam pa izkušnje samo s tema dvema tankoma, na poti je še Ammit...

S Picotom sem pa zelo zadovoljen, tudi potrebe po bolj zmogljivem modu zaenkrat ni. Naložen imam ArcticFox firmware, ki mod extenda in poleg TC omogoča še dodatno prilagajanje in tweakanje uparjevanja + live monitoring oz. diagnostiko. Vejpam večinoma od 55-65W, z novim tankom pa mislim delat ~0.5ohm single coil builde za 40W ali še manj...

Jst: če bi se meni pokvaril Baby Beast, bi brez pomisleka kupil novega, ker meni res deluje kot eden najboljših sub-ohm tankov trenutno. Res da porabi veliko tekočine ampak je okus in intenzivost pare temu primerna. Meni je top - ali pa sem samo probal premalo tankov ... všeč so mi vse pre-built glave ampak predvsem zarad RBA... Vem da ti cena ni problem ... za ta tank oz. za Big Baby Beast, bi še enkrat, dal tudi več kolikor se prodaja (GearBest - 21€).

So me pa, v dveh mesecih vejpanja, nepotrebni nakupi in šola stali že nekje 100€ (od tega sm 50€ skantu samo za glave) ampak glede na to da mi je rebuildanje (RBA,RTA) v bistvu postal nov mini-hobi se okoli tega sploh ne obremenjujem več... Izogibam se le impulzivnih nakupov in prej pregledam čim več review-ov predno se odločim za nakup... Tudi jaz raje podpiram lokalne vape shope in plačam malo več, dokler izdelki nimajo dvojnih cen kot jih nekateri imajo...

... Bo pa zanimivo kako se bo sistem še naprej odzival na vejpanje... ker geeke, entuziaste in novo generacijo v kombinaciji z DIY je praktično nemogoče kontrolirat ali pa regulirati :)

trancer01 ::

Ko ne bo več nobenega e-čika v mojem življenju, bom najbolj srečen, ker mi vsaj ne bom treba prenašati tech geekov, ki so nikotinsko-kadilsko zasvojenost spremenili v tehnični hobi. :)) Elektronska cigareta ze enkratno uporabo, haha, a to sploh (še) obstaja? Ali ti eGo AIO šteješ med naprave za enkratno uporabo? Če ga, potem se motiš, ga uporabljam že več kot dva meseca in še ni crknil, tako da še ena slaboumna izjava s tvoje strani. Obstaja pa navadna cigareta, ki pa je res za enkratno uporabo. Iz tobaka na roke zvite cigarete sem pa k sreči pred dobrima mesecema uspel opustiti; upam, da trajno.

BorutK-73 ::

coffeetime12 je napajalc.

on topic:
Bolj kot berem to temo, manj vem o tej zadevi.:'(
Mogočo bo bolje ko enkrat nabavim kaj in ko enkrat nekaj imam se hitro naučim kaj deluje in kaj ne. Sam kaj ko sploh ne vem kaj bi kupil za začetek.
Drugače pa, ali prešaltam ali pa nehat kadit, pljuča že imajo pol litra manjšo kapaciteto.:(

Zgodovina sprememb…

ABX ::

Box
http://www.lepetitvapoteur.com/en/box-m...
Kaj je tu važno, 510 navoj in 18650 baterija ki jo lahko on the fly zamenjaš. Kaj boš kupil nima velikega pomena.
Tank:
http://www.lepetitvapoteur.com/en/37-cl...
Samo da ima 510 navoj, drugo po želji.
glava ki je notri je vezana na tank, vsak tank ima svojo glavo, zato pazi kompatibilnost. Glava ti traja 2 dni ali 3 tedne, preveč neznank da bi lahko garantiral koliko.
Okusi:
http://www.lepetitvapoteur.com/en/69-to...
bilo kaj ti srce poželi
Baterije:
https://eu.nkon.nl/
googla kaj je zdaj top-shit 18650 baterija za vaping.
Ko sem jaz kupoval je bila LG INR18650-HG2 3000mAh - 20A

KAJ NE KUPIT.
Naprave ki nima 510 navoja, se ne da zamenjat baterijo na hitro (vse kar traja več kot 5 sekund ni vredno pogovora) in da ne zmore vsaj 40W.
Za začetek je to dovolj.


ah še nikotin.
Za nekoga ki hoče zapustit čik (in edini pameten razlog za to poskusit) jaz priporočam 9-12m nikotina. Vsaj za mesec ali dva. Da nehaš razmišljat na čik rabiš dozo.
Vaša inštalacija je uspešno spodletela!

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: ABX ()

Jst ::

Za nekoga ki hoče zapustit čik (in edini pameten razlog za to poskusit) jaz priporočam 9-12m nikotina. Vsaj za mesec ali dva. Da nehaš razmišljat na čik rabiš dozo.


Jaz pa priporočam dve stekleniški. Eno z 18mg in eno z 3/6mg. 3/6mg bo premalo. 18mg ti pa je lahko preveč. Meni sicer ni bilo, je pa večini zmernih kadilcev - kar jaz nisem bil. In če ti je 18 preveč, dodaš nekaj tekočine z 3mg nikotina.


---

Pa ne kupi takoj na začetku Tank, pri katerem je priporočena moč 60-140W. Kupi nekaj "normalnega".

Najbolje je, da kupiš Kit. Wismec RX75 kit, pri katerem dobiš zraven tudi Atomizer (Tank), se mi zdi idealen za začetek - pa še cena je dokaj nizka. Wismec je kvalitetna firma, ki ima dobro premišljen design, Mod je relativno majhen in ima vse bells and whisles. Je pa "samo" 75W, ampak za začetek je to več kot preveč.

Par mesecev kasneje pa itak kupiš še kakšen mod in par tankov, ker če se ti uniči, si brez in takrat je najlažje v najbljižjo trgovino po cigarete.
Islam is not about "I'm right, you're wrong," but "I'm right, you're dead!"
-Wole Soyinka, Literature Nobelist
|-|-|-|-|Proton decay is a tax on existence.|-|-|-|-|

ABX ::

75W je kar preveč. Sej ok, če se misliš igrat lokomotivo, samo baterije in tekočine ti bo žrlo hitreje kot boš uspel dolivat.
30-50W range je soliden, za več ali manj se boš odločil ko boš dobil feeling kaj ti paše.
Vaša inštalacija je uspešno spodletela!

Jst ::

Ja itak. Pač kupiš ta komplet za začetek in itak uporabljaš pri nizki moči.

Sicer pa vsi modi, ki imajo ENO zamenljivo baterijo, so ponavadi 75W. Kar ne pomeni, da ga moraš uporabljati pri 75W, jasno.
Islam is not about "I'm right, you're wrong," but "I'm right, you're dead!"
-Wole Soyinka, Literature Nobelist
|-|-|-|-|Proton decay is a tax on existence.|-|-|-|-|

Napajalc ::

Nevem zakaj se omenja začetnik pri ljudjeh ki imajo namen opustiti kajenje, za take je 20w mod vrh glave, če je prepričan da po končani "terapiji" ne bo eskaliral v "pravega" vaperja. V končni fazi so preverjene dobre MTL grelne glave 10-15w. Tudi ego naprave so zadovoljive, mogoče so celo bolj primerne če se zalomi pri nikotinskem prehodu in v tem trenutku nadgradiš napravo z modom in 10-15w namensko MTL grelno glavo zavoljo boljšega placebo. Nekdo bo potreboval dve napravi zaradi možnosti poškodbe in osnovni modeli so neprimerno cenejši.
011011100111010101100010

freesty ::

Ce imas picota si kupi serpent minija. To sem jaz kupil po hvalisanju "Jst"-ta in sem res pozitivno presenecen. Edino mali tankec je. 3 tuljave mas narejene prilozene in tudi bombaz. Tako, da tist bombaz ze spravis noter in vapas. Ce kaj zagusti ne rabis cele glave menjavat za 5€ ampak kupis za 3€ zice 10m pa mas za 100 tuljavic.
http://www.youtube.com/watch?v=5hfYJsQAhl0

ABX ::

Napajalc je izjavil:

Nevem zakaj se omenja začetnik pri ljudjeh ki imajo namen opustiti kajenje, za take je 20w mod vrh glave, če je prepričan da po končani "terapiji" ne bo eskaliral v "pravega" vaperja. V končni fazi so preverjene dobre MTL grelne glave 10-15w. Tudi ego naprave so zadovoljive, mogoče so celo bolj primerne če se zalomi pri nikotinskem prehodu in v tem trenutku nadgradiš napravo z modom in 10-15w namensko MTL grelno glavo zavoljo boljšega placebo. Nekdo bo potreboval dve napravi zaradi možnosti poškodbe in osnovni modeli so neprimerno cenejši.


20W je premalo, rabiš šus v usta, in za to dosežt ~40W je dober začetkni poskus.
Vaša inštalacija je uspešno spodletela!

Napajalc ::

No sej, preventivno se kupi 40w v primeru eskalacije, klasičen vape da poplavo okusa nekje 25-30w pri vertikalnih tuljavah.
011011100111010101100010

ABX ::

Da, ampak naj ne bo 40W max. Želiš imeti napravo ki se ne bo "matrala".
Vaša inštalacija je uspešno spodletela!

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: ABX ()

Napajalc ::

No ja, plan je non nikotin in konec, ali opcisko podaljšat vapanje za nekaj časa, da zamenjaš navajenost cigaret za vape v primeru povratka.
011011100111010101100010

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Napajalc ()

coffeetime12 ::

marS ::

No, jaz sem brez problema prešaltal iz tobaka na v2 cigs. Šele potem, ko sem začel zbirat informacije o tem sem počasi, v par letih prešaltal na mode in tekočine ki jih sam mešam. Pa še to mi je zdaj, po letu pa pol, preveč. Zdaj se mi ne da niti mešat tekočin več. Mislim da je to problem pri e-cigaretah. Če padeš not, vse postane preveč zapleteno, kar nekaj svojega časa moraš investirat v raziskovanje teh zadev.

Po eni strani je to v redu. Ker najdeš neko novo sceno, novo področje s katerim se ukvarjaš....po drugi strani pa, recimo, da nimam toliko časa v življenju da bi za vsako stvar ki jo želim ali kupit ali več zvedet gledal en youtube video ali spenda ure in ure po vape forumih ki jih najdeš z lahkoto. se mi zdi podobna scena kot pri AA anonimnih alkoholikih (to je samo kot primerjava, še nisem tam :))) kjer si moraš najti neko drugo sceno/odvisnost/whatever in se z njo total u detajle ukvarjaš...to me tukaj moti.....
...no more heroes...
https://ilbis.com/

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: marS ()

Jst ::

freesty je izjavil:

Ce imas picota si kupi serpent minija. To sem jaz kupil po hvalisanju "Jst"-ta in sem res pozitivno presenecen. Edino mali tankec je. 3 tuljave mas narejene prilozene in tudi bombaz. Tako, da tist bombaz ze spravis noter in vapas. Ce kaj zagusti ne rabis cele glave menjavat za 5€ ampak kupis za 3€ zice 10m pa mas za 100 tuljavic.


Ja, to je edini minus Serpent Mini. Pa ustnik, ki ga dobiš zraven.

To ni Parnik, ampak je Aroma mašina. Ni preveč pare, okus je pa božanski, če malo pretiravam. Res malo moti, ker je samo 3ml ni pa deal breaker.

(Edino, kar me dostikrat malo razjezi, je cena. Na kitajskih straneh vidim včasih tank za pol cene, kot je v Slo. Ampak vseeno raje kupujem v fizično v Slo/EU.)

Ampak fora je, da se mi ne da navijati žice in bombažirati. Zato, ko bom fizično v trgovini, mislim probati več tankov, kjer kupuješ glave, ker od Eleaf-a mi niso všeč, Toptank ima preveč restriced airflow, Smok Big Baby je pa too much, pa itak sem ga uničil.

Sedaj naredim več coilov naenkrat in jih spravim. Z bombažiranjem imam pa še vedno probleme. Moram si kupiti drug bombaž, ker te krpice, ki jih imam, niso dobre. Nekaj Cotton Bacon V2 sem dobil in mislim, da je s tem lažje ujeti pravo debelino. Pri Coil Master bombažinih krpicah, ki jih imam, sem ugotovil, da je najbolje, če zgornjo stran, ki je najbolj debela, vržem stran. Če tako delam, je več možnosti, da naredim tako kot treba. Prej sem dostikrat lepo dal bombaž notri, pa sem že takoj čutil, da je nekaj čudno. Včasih je sicer v redu, ampak zdrži samo par dni. Ampak ko pa res naredim optimalno, pa daje tako dober okus in zdrži tudi dva tedna. SS316 twisted AWG 26 spaced coil, da okoli 0.3 OHM in okoli 30W je okus božanski, če le kur*ev bombaž pravilno vstavim.
Islam is not about "I'm right, you're wrong," but "I'm right, you're dead!"
-Wole Soyinka, Literature Nobelist
|-|-|-|-|Proton decay is a tax on existence.|-|-|-|-|

KuntaKinte ::

pa saj coile že navite kitajci mečejo za tabo,zašarafiš,kosem bombažne vate zarolaš,vtakneš not,cvikneš,minuta dela,menjaš vato na par dni,coil po potrebi

freesty ::

>Jst

Serpent mini malo pare? Koliko je to malo zate? Pri meni proizvede kar dosti. Nekje enako kot griffin.

Moram it z nekom na pjaco, ki tudi vejpa, da sprobam kaksen drug setup, ker se mi zdi, da dobivam premalo okusa. Nisem cist ziher.
http://www.youtube.com/watch?v=5hfYJsQAhl0

Napajalc ::

Bodimo realni, klasične postavitve tuljav nikoli ne dosegajo rezultatov vertikalnih tuljav, okus, moč delovanja (pri manjši moči da več pare).
Glede nato da se je začelo favorizirat izdelke bi opozoru, da je za odvajanje od kajenja najbolj pomembno da ima komplet namensko MTL grelno glavo, če komplet tega nima vedite da ima zasnovano konstrukcijo predvsem za klasičen vape, to pomeni da ima prevelik zračni kanal, posledično nemogoče simulirat upor zraka kot pri cigaretu. Glavna značilnost teh glav je da pri zelo majhnem pretoku zraka ne bo okusa po zažganem/nepravilnem uparjevanju, kvaliteta vape bo odlična, upor zraka s samo grelno glavo je prilagojen MTL načinu. Je še dodatna pomankljivost pri teh kompletih, ne dobi se MTL ustnika, zelo pomembna zadeva, nočeš imet vrata od flaše v ustih in se jit "cigaret".
Domača izdelava vertikalnih MTL/DTL tuljav je žal trenutno mogoča samo za spretne in poznavalce, potrebno je preveč improvizirat za doseganje dobrih rezultatov, pri DTL ni pravilno urejeno odvajanje toplote, pri MTL je potrebno izdelat "adapter"..
011011100111010101100010

Horejšio ::

"Po enem dnevu uporabe Eleaf iStick PICO TC 75W Melo 3 mislim, da mi je uspelo skuriti 0.3-ohmski atomizator, ker ima para že zažgan okus."


Tu je večina svetovalcev hkrati tudi prodajalcev. Vedno pred prvim "vžigom - prva uporaba tanka", dodaš par kapljic na sredo tanka (ne vem kak se reče). Ga potem nafilaš in počakaš 15 min. Tako je iz navodil, da ga ne zakuriš. Pa ne se zaj. in vzet podobno aromo cigaretom, ker so nekatere sadne res odlične. Je pa PICO top, ker ga lahko vozš v žepu in ima res super paro na 30.

ABX ::

To kar si rekel vse drži. Kot nekdo ki ima več izkušenj bi dodal da atomizer zdrži res random. Meni se zgodi da nekateri okusi ga skurijo v enem dnevu, drugi pa lahko trajajo tudi 2 tedna (pri istem postopku in uporabi).

marS je izjavil:

se mi zdi podobna scena kot pri AA anonimnih alkoholikih (to je samo kot primerjava, še nisem tam :))) kjer si moraš najti neko drugo sceno/odvisnost/whatever in se z njo total u detajle ukvarjaš...to me tukaj moti.....


Bo nekaj na temu, in verjetno prav zaradi tega pomaga pri nehanju kajenja. Sej ne da je zdravo, ampak škodi manj ko čiki, stane manj in ne smrdiš, kar zelo ceni partner ki ne kadi.
Vaša inštalacija je uspešno spodletela!

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: ABX ()

Napajalc ::

Telesna odvisnost (nikotin) VS navajenost (kajenje,ritual..), moraš (nikotin) VS hočeš (vape), telesna odvisnost lahko prekine trenutno opravilo VS navajenost na počitek? naraven/pripadajoč? + mogoče vape (nula nikotin) namesto čaja ki ima tein?

- zamenjava cigarete za vape kot manj škodljiv ritual z vnosem nikotina
- zamenjava cigarete za vape kot manj škodljiv ritual z prekinitvijo odvisnosti od nikotina
- vape kot pripomoček za postopno in popolno odvajanje od cigaret
.
.
Kakor obrneš je tole mana z neba.
011011100111010101100010

marS ::

ABX je izjavil:

To kar si rekel vse drži. Kot nekdo ki ima več izkušenj bi dodal da atomizer zdrži res random. Meni se zgodi da nekateri okusi ga skurijo v enem dnevu, drugi pa lahko trajajo tudi 2 tedna (pri istem postopku in uporabi).

marS je izjavil:

se mi zdi podobna scena kot pri AA anonimnih alkoholikih (to je samo kot primerjava, še nisem tam :))) kjer si moraš najti neko drugo sceno/odvisnost/whatever in se z njo total u detajle ukvarjaš...to me tukaj moti.....


Bo nekaj na temu, in verjetno prav zaradi tega pomaga pri nehanju kajenja. Sej ne da je zdravo, ampak škodi manj ko čiki, stane manj in ne smrdiš, kar zelo ceni partner ki ne kadi.


Ja saj. Po drugi strani me pa fascinira to da je ta vaperska skupnost kar ena močna subkultura :))



če bodo vse prepovedali zdaj, vključno s spletnimi trgovinami v SVN bomo delal vape žurke :)
...no more heroes...
https://ilbis.com/

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: marS ()

Jst ::

Že imamo. Pred dvemi leti, preden sem nehal kaditi in začel vejpati, sem v Bruslju šel mimo enega Vape Shopa*, kjer so imeli "Open community day". Notri je bilo precej ljudi, ven je dišalo, po vsem mogočen sadju.

*notri so se videli barski stoli in mizice čez okno/vitrino, tako da sem sklepam, da je tisto tudi bar
Islam is not about "I'm right, you're wrong," but "I'm right, you're dead!"
-Wole Soyinka, Literature Nobelist
|-|-|-|-|Proton decay is a tax on existence.|-|-|-|-|

marS ::

...no more heroes...
https://ilbis.com/

Buggy ::

Jaz sem zase nasel top kombo...Kangertech mod, RBA glava s kitajskimi SS coili, japonski bombaz pravilno nasmukan in Fuji okus 6% v 50/50 bazi PG/VG od Flavour Art na 16W... Bomba (marelica mi tud pase, sam je zmanjkal)!
Imam se posebej tank za kremaste...za presekat Bellus z dual coil pa je Kanger Mini bolj v uporabi. Zadovoljen z uporabo po enem letu cca 5-7ml 6mg tekocine na dan...ciki mi ze grozno smrdijo, glava ne boli nic vec kot prej po eni skatli na dan!

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Buggy ()

Napajalc ::

Kot hvaležen bivši kadilec tile napravi, sem po daljšem premisleku prišel do zaključka, da deljenje moje izkušnje kot bivši kadilec ni vredno v primerjavi da eventuelno tale/moj nick privlači trole v temo.
011011100111010101100010

Jst ::

Buggy: FlavorArt Fuji je tudi meni zelo dobra aroma. Meni je sicer 4% preveč. Ponavadi dam za Fuji okoli 2-3%, VG85/PG15 Nic ~4.5 - 6. Uparjam pa to tekočino okoli 26-28W v Serpent Miniju (SS316L, AWG 26, prepleten, spaced coil = 0.3X OHM.)

Tekočine pa porabim malo manj kot 10ml na dan.

Glede da ti je Fuji všeč, ti priporočam jagodičevje. Točnega imena ne vem. Ter Twisted Erdbeere-Joghurt (Jagodičevje + Jogurt). Mmmm... Od Twisted moraš dati pa precej več arome - to je edini minus. Ima pa dosti bolj naraven okus. Če primerjam s Kemijo od Lord of the Juice... je FlavorArt dve stopničke višje, Twisted pa celo nadstropje.
Islam is not about "I'm right, you're wrong," but "I'm right, you're dead!"
-Wole Soyinka, Literature Nobelist
|-|-|-|-|Proton decay is a tax on existence.|-|-|-|-|

Jst ::

Tri mesece preden sem začel vejpati in totalno opustil cigarete (1 mesec sem kadil in vejpal), sem imel pregled pljuč, kar je vsebovalo RTG, razno pihanje in pihanje, kjer če si asmatik ti dajo prej eno stvar, po kateri komaj dihaš.

Decembra 2016 sem imel enake teste in na RTGju se je vidno videlo, kako so pljuča boljša.

Tako kot ta tip:



Samo da pri meni ni bila tako velika razlika. Je pa bila, vidna s prostim očesom.

(Tudi drugi testi so bili - na moje presenečenje - MNOGO boljši. Ima jih moja osebna zdravnica in naslednjič, ko bom pri njej, upam da se bom spomnil slikati izvide.)
Islam is not about "I'm right, you're wrong," but "I'm right, you're dead!"
-Wole Soyinka, Literature Nobelist
|-|-|-|-|Proton decay is a tax on existence.|-|-|-|-|

BorutK-73 ::

Ko smo že pri slikah, z katerim programom odpreš slike ki so na cd-ju od pljučne ambulante?

Jst ::

Nisi edini, ki se je to spraševal. Pomoje ima vsak proizvajalec nek proprietary format, ker ko sem dal CD (mogoče je bil DVD, se ne spomnim) v laptop, ga ni znal prebrati. Če pogledaš na medij, je gor zapisanih za slab palec podatkov.

Najbrž je format črno bele slike, ki ima ogromno resolucijo z veliko bitov sivine (in nekaj metapodatkov). In ker so vsi medicinski pripomočki, orodja in mašine svinjsko drage, so poskrbeli, da lahko RTG sliko gledaš samo na monitorju istega proizvajalca.
Islam is not about "I'm right, you're wrong," but "I'm right, you're dead!"
-Wole Soyinka, Literature Nobelist
|-|-|-|-|Proton decay is a tax on existence.|-|-|-|-|

Jst ::

V nekaterih bazah je poleg PG in VG tudi destilirana voda (80/10/10 recimo). Večinoma ljudje svetujejo "don't use grocery store distiled water", "buy one from pharmacy."

Pred nekaj meseci, ko sem bil v lekarni sem se spomnil in vprašal. Farmacevtka mi je odgovorila, da lahko kupim 10 ali 15 litrov za - ne vem točno, a zdelo se mi je preveč - 30 EUR. Manjše količine nimajo.

Vprašanje: Kje kupiti pharmacy grade distiled water, neko normalno količino in za normalno ceno?
Islam is not about "I'm right, you're wrong," but "I'm right, you're dead!"
-Wole Soyinka, Literature Nobelist
|-|-|-|-|Proton decay is a tax on existence.|-|-|-|-|

ABX ::

Recikliraj vodo iz klime, lol.
Sorry, ampak sem moral. :)
Vaša inštalacija je uspešno spodletela!

marS ::

jaz sem destilirano vodo v lekarni kupil po 0,5l flaške....ne spomnim se točne cene (3l nazaj) ma je blo par €....
meni ta voda ni nikdar legla, ko sem mešal tekočine s kakim % vode, glave znajo cvrčat....vsaj te ki sem jih jaz uporabljal...neke od kangerja in joyetecha...se ne spomnim več modelov...
...no more heroes...
https://ilbis.com/

Jst ::

Nekatere baze imajo destilirano vodo. Jaz bi jo uporabil samo v določenih situacijah in ne rabim litre, kot so mi ponujali v lekarni. 1l ali pol litra bi mi bilo čisto dovolj. Ne pa 15 litrov za ne_vem_točno 30EUR.

ABX: to je že izkoriščeno za zalivanje rož :)
Islam is not about "I'm right, you're wrong," but "I'm right, you're dead!"
-Wole Soyinka, Literature Nobelist
|-|-|-|-|Proton decay is a tax on existence.|-|-|-|-|

freesty ::

>Jst

V drugi temi si napisal, da si videl SMOK Aliena za 60€ s tankom. Se ti da poiskati kje?
http://www.youtube.com/watch?v=5hfYJsQAhl0

Jst ::

Bil je znižan -25% v neki nemški trgovini, a sem na tisto stran prišel zaradi primera žice, za katero sem spraševal, če se da dobiti več kot 10m, sem videl samo v bannerju in zaprl.

Lahko pa naročiš s Kitajske.

http://www.3fvape.com/search?controller...

Ali fasttech.com. Podobne cene.

Ampak za Authenticity ne vem kako bo. Enim spletna stran javi "genuine product", drugim ne.

Pa vidim, da sem se zmotil. Smok Alien Kit ima Baby Tank, ne Big Baby.
Islam is not about "I'm right, you're wrong," but "I'm right, you're dead!"
-Wole Soyinka, Literature Nobelist
|-|-|-|-|Proton decay is a tax on existence.|-|-|-|-|

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Jst ()

Jst ::

Čeprav fasttech na prvo žogo zgleda glede tega kar pošten. Ni jim problem napisati, če je klon.

Če je klon, "pošteno" napišejo ____ Style. Recimo pri tankih je pri Authentic Tankih tudi višja cena, kot ____ Sytle Tank.

Poglej malo na redditu, kaj so ljudje dobili. Na prvi hitri pogled, so dobili original Aliena.

Pa pazi: prvo poglej na Smok stran, v kakšnih barvnih kombinacijah sploh ponujajo in če je drugačna barvna kombinacija, to ni ravno vzpodbudno.

Za tisto nemško stran pa je že kar nekaj časa nazaj, mogoče okoli božiča in je sedaj spet verjetno 80-90EUR.
Islam is not about "I'm right, you're wrong," but "I'm right, you're dead!"
-Wole Soyinka, Literature Nobelist
|-|-|-|-|Proton decay is a tax on existence.|-|-|-|-|

Jst ::

Iz Fasttech.com, Authentic Smok:

Islam is not about "I'm right, you're wrong," but "I'm right, you're dead!"
-Wole Soyinka, Literature Nobelist
|-|-|-|-|Proton decay is a tax on existence.|-|-|-|-|

freesty ::

To si vzel Aliena?

Reci mi, TC100W in Alien, kaksna je razlika, ce povzamemo, da nad 120W itak ne vejpam?

TC100W bi lahko verjetno prodal za kaksnih 25€. Torej se mi splaca dat 25-30€ zraven za Aliena?
http://www.youtube.com/watch?v=5hfYJsQAhl0

Jst ::

Kar bom napisal, je moj SUBJEKTIVNO mnenje in razlaga.

Že prej sem opazil, da se Joyetech eVic VTC VTwo 75W in Eleaf iStick TC100W obnašata drugače.

Po mojem mnenju ima iStick slabšo vezje. Prvo, bere za + ~0.05 do 0.1 OHM napačno upornost. Ima tudi "lag", ko pritineš "Fire".

In kar me je najbolj motilo, je to, da se mi zdi, da ne daje enakomerne moči ven. Kako se je to opazilo? Recimo na VTwo je "lepši" in bolj konsistenten okus. Pomoje iStick pri dovajanju moči coilu le ta niha. Recimo če imam nastavljeno na 35W, se mi zdi, da niha 32W-37W. Tako je včasih malo zažgan okus arome in moram znižati moč za par W. Včasih moram povišati, ker se mi zdi premalo. To mislim pri isti polnitvi tanka. Tega pri Joyetech VTwo Mini ni. Pri Alienu in VTwo Mini, ko napolnim tank in nastavim recimo 25W, ne rabim nič spreminjati gor/dol, okus je vedno isti. Pri VTwo Mini in Alienu je tudi zaznana enaka upornost. Mislil sem, da se pri iSticku lahko to reši z firmware. Probal vse, ampak takšno čudno obnašanje ostane. Težko natančno opišem. Tečno mi je bilo, ker sem moral pri vsaki vaping "seansi" prestaviti za par watov gor/dol. Tudi TC pri iSticku ne dela tako "lepo", kot pri Alienu. Joyetech VTwo je nekje vmes, ampak vseeno daleč pred iStickom. Šel bi celo tako daleč, da bi rekel, da je TC pri iSticku neuporaben.

Če teh problemov nimaš, kupi iz kakšnega drugega razloga. Recimo zaradi lepega izgleda in mnogo funkcij, ki jih ima na voljo. Jaz sem kupil zato, ker mi je pri Joyetechu VTwo Mini njegovih 75W premalo - oziroma ena baterija mi je premalo.
Islam is not about "I'm right, you're wrong," but "I'm right, you're dead!"
-Wole Soyinka, Literature Nobelist
|-|-|-|-|Proton decay is a tax on existence.|-|-|-|-|

freesty ::

Malo berem pa nikjer ne zasledim, da bi imel Alien preheat mode. Lahko poves s prve roke? Vem, da ima soft, hard in normal mode. Ampak se mi zdi, da hard mode 10% mocneje kuri 3 sekunde, kar je men predolgo, ker so moji vapi po 1-2s dolgi.

Pa ker vem, da imas serpenta. Zraven sem dobil 3 coile. Sedaj, ko sem jih pokuril, pa sem si dal navadno SS zico pa mi okus ni vec tako dober kot prej. Ves mogoce kaj za eni coili so to bili?

In se eno vprasanje. Sem sprobal twisted coil, sem s kulijem zavil kolko je slo. Ko vsavim coil v serpenta, mi bere ohme, ce imam prizganega, ko pa coil privijacim pa mi bere 0,00ohm. Ves kje bi bil problem?
http://www.youtube.com/watch?v=5hfYJsQAhl0

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: freesty ()

Jst ::

Hard, Normal in Soft je v bistvu preheat.

Glede Serpenta: Tisto je twisted Kanthal.

>Ko vsavim coil v serpenta, mi bere ohme, ce imam prizganega, ko pa coil privijacim pa mi bere 0,00ohm.

Kako to misliš?

Kaj ti javi atomizer short ali prav 0 ohm? Poreži žice čisto ob strani. Ne smejo ven gledati niti za četrtinko milimetra. Najbolje s ščipalcem za nohte.

ps: Meni pa ravno tisti coili, ki so zraven Serpenta, niso všeč.
Islam is not about "I'm right, you're wrong," but "I'm right, you're dead!"
-Wole Soyinka, Literature Nobelist
|-|-|-|-|Proton decay is a tax on existence.|-|-|-|-|

freesty ::

0 ohm mi kaze. Ko nimam privijacenega coila, in ga z roko drzim na mestu, kaze normalno 0,31 al neki... Ko pa privijacim pa kaze se normalno, po prvem dimu pa ponavadi 0. Ne spomnim pa se, ce se kaj ekstra napise. Mislim, da sploh nic. In se tudi nic ne odziva na power button.

Meni so bli super, se posebej na Griffinu. Preheat na 90W in vape na 55W nekje. Upornost pa 0,41ohma. Dosti boljse, kot sama 316 zica. Sem si narocil premade coile razlicnih stilov, pa da vidimo :)

Ce nisi zadovoljen z tc100W probaj tale firmware, jaz ga bom tudi danes nalozil, pa da vidimo :)

https://github.com/maelstrom2001/Arctic...
http://www.youtube.com/watch?v=5hfYJsQAhl0

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: freesty ()

Jst ::

Da nisi kje naredil kratki stik.

Razstavi, spucaj pod vodo, posuši s fenom. Glej, da je povezava od 510 pina do "build deck-a". Če imaš multimeter, enostavno zmeriš. Coil dobro pritrdi z inbusom in fajn pri robu poščipaj.

Brez zgornjega dela probaj če dela.


---

Glede Alien mode of operation:

Recimo da imaš tank, ki ima velik pretok zraka. TFV8, recimo. In od konca odprt airflow. Ko vdihneš, lahko v sekundi napolnjiš pljuča z zrakom/paro. V tem primeru je Hard mode koristen, ker na hitro segreje coil.

Če pa rajši delaš daljše vdihe, recimo po 4 in več sekund, pa daš na Normal ali Soft.

Soft Mode bi pa rekel, da je za coile, ki se hitro segrejejo, kot je recimo "notchcoil". Ta je znan ravno po takojšnjem segretju.

Recimo pri TFV8 Big Baby in iStick, če daš preheat 100W za 2 sekundi, nastavljeno imaš pa 75W, v dveh, treh sekundah ne dobiš toliko pare, kot z Alienom na 75W. Če ga imaš na Hard Mode, je to še bolj izrazito.

Moj iStick ima nek hardware problem. Ima očiten lag in malo napačno bere upornost. Bolj pomembno, nima enakomerne distribucije moči skozi en vape (od Fire do desete sekunde). Recimo, če imaš nastavljeno na 30W, bo nekje vmes "skočil" gor/dol za 5W (izmišljena cifra, ampak mora biti kar visoka, ker sem dostikrat občutil žgano aromo). In višjo, kot imaš nastavljeno moč, bolj se to pozna. Že Joyetech VTwo Mini je "boljši" za dovajanje moči, Alien da pa res še piko na i. Dosti bolj konsistentno... in s tem dosti "lepši" okus.


edit: Če sem pri iSticku in Serpentu uporabljal preheat, mi pri kombinaciji Alien + Serpent tega ni treba. Hard Mode uporabljam samo pri Big Baby tanku, kjer v dveh sekundaš napolniš pljuča. Ampak imam raje Serpenta, ker imam raje daljše vdihe in ker daje pri dosti manj W dosti boljši okus. (Ter poraba goriva je mnogo nižja. :))
Islam is not about "I'm right, you're wrong," but "I'm right, you're dead!"
-Wole Soyinka, Literature Nobelist
|-|-|-|-|Proton decay is a tax on existence.|-|-|-|-|

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Jst ()

freesty ::

Meni sedejo topli vdihi zato vapam na vec W in krajse vdihe predvsem zato, da ne zazge vate.

Kaksen pa je handling v roki? Pa pritisk na gumb? In pa sam meni?

Prebral sem ze x review-ev ampak s prve roke primerjava je se vseeno vec vredna :)
http://www.youtube.com/watch?v=5hfYJsQAhl0

krefi ::

Pozdravljeni sem novi na tej sceni zanima me kaj bi mi priporocali v rangu 60 eur naj se povem da sem kadilec cigaret vidim da imate dosti znanja zato se obracam na vas sam sem prebral nekaj strani ampak se mi zdi use to prevec gakomplicirano .
Hvla za vse odgovore
e3 1231v3|asus gtx 970 strix OC edition|2x8gb kingston|
cosair rm650| crucial 500gb|fractal define s
««
13 / 86
»»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Nikotinska samica

Oddelek: Loža
282248 (1098) Gagatronix
»

Prenehanje kajenja - Nasveti? (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
7116361 (12572) satfinder
»

Elektronske cigarete -škodljivi učinki?

Oddelek: Loža
3310065 (6367) Highlag
»

Katere 18650 (in polnilec) (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
5313043 (11949) Jst
»

Elektronska cigareta - varnost uporabe (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
9940599 (10361) BCSman

Več podobnih tem