» »

Elektronske cigarete

Elektronske cigarete

Temo vidijo: vsi
««
64 / 86
»»

hopsy ::

aja kako je s temi atomizerji, kaj naj pazim v opisu da jih bo mozno cistit z vrelo vodo? zdajsnja plastika ki se uporablja verjetno ni dovolj obstojna za namakanje v omenjenem ali?

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: hopsy ()

Vuli ::

cigabuy EU je zna bit kar hitr z dostavo, do kakih 5dni zna trajat. Jaz nisem še nobenga opral v vreli vodi, če že splakneš malo boljš, ne rabiš neki filozofirat preveč.
Če boš to delu, glej, da odstraniš vse gumice- oringe, drgač si končal.
Za no leak so taboljši atomzerji z sgornjim airflowom.
|Gb x570 Pro|R9 5900x|32GB DDR4 RAM G.Skill V@ 3600 cl16|6800XT Merc319 Black|

YdoIPonU ::

Bemti, sem hotu naročit robo iz https://redjuice.co.uk/ , ki ima noro velik arom in shortfill tekočin, pa ne pošiljajo v Slovenijo :(

Note: We are temporarily unable to ship to countries in the EU & EEA states (European Economic Areas - the 28 EU Member States plus Iceland, Liechtenstein and Norway) this is due to the TPD that came into force on the 20th May 2016, Once we are given the details we need to register for cross border sales we will be able to start shipping to the EU again. We hope to get this resolved as quickly as possible


20 maj 2016? Torej če do zdej niso uredil, potem to ni več temporarily. :S

Ali mi lahko da kdo kakšno preverjetno stran, ki ima res na tone arom najbolj priznanih vape brandov in ki pošilja v Slo?

Zanimam se predvsem za Naked, Jam monster, Milkman, Vaporfi, Beard, Candy King itd.

Vem da so linki na prejšnih straneh, samo bi raje kar vprašal še enkrat.

Hvala!

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: YdoIPonU ()

BorutK-73 ::

Zgodovina sprememb…

YdoIPonU ::

Hvala!

miovapor ::

Hey guys you should try the world's 1st Rechargeable & Refillable disposable vape introduced by MiO Vapor

Visit: https://miovapor.com/product-category/m...

ecigmafia123 ::

Get cheap and authentic latest vapes and vape items, and you will also get amazing discounts and coupons only on ECigMafia
Click: https://www.ecigmafia.com/

Zgodovina sprememb…

  • predlagal izbris: BorutK-73 ()

mat11 ::

Vickanje me je..... Imam Ares 2 24mm in 22mm . V 80 procentih ko delam z vato mi ne odgovarja. Moti me ko potegnem mi občasno "poči popoka" ne vem kako bi se izrazil. Skratka ne maram nobenih zvokov ko vlečem. V 20% mi pa rata pa pojma nimam zakaj, sem probal z manj vate ali več vate, pa se kar vrtim v krogu. Pa še nekaj ko zamenjam vato in jo z flaško prepojim, so prvi vdihi fantastični glede okusa in občutka kasneje tega ni več. Vlečem pa MTL.
mat

BorutK-73 ::

Imam tudi sam nov Ares 2 24mm in mi ni všeč, premalo zraka. Imam pa notri SS316, 28ga, 8navojev spaced in 2.5mm na 22W. Juice je 80/20 vg-pg z 4mg nikotina.
V primerjavi z Siren 2 24mm je kot sem omenil premalo zraka, okus je še kar ok, refil je butast ker moraš imeti zelo majhen pokrov na flaški da gre juice v tank, zato ga imam za TT od Lique. Mi pa ne poka juice, sem pa zamenjal drip tip, trenutno je gor driptip od Siren 2.

ps
Siren 2 je IMO najboljši MTL tank, osebno jih imam že 88-), iščem buble glass za 22mm. Do sedaj še nisem imel tanka ki bi dal boljši okus in airflow.
TT - traditional tobaco

mat11 ::

Nekaj narobe delam in pojma nimam kaj. Glede zraka si mogoče priprl luknjo pod gorilcem? Meni je še preveč imam skoraj vse na najmanj.
mat

BorutK-73 ::

Kakšen coil imaš notri in na koliko watov?
Luknjo pod "deckom" imam pa skoraj odprto, mislim da je 75% odprto, ker na 100% je juice začel spuščat.

Mogoče pa imaš premalo airflowa.

Zgodovina sprememb…

mat11 ::

Ne glede na coile in wate. Mi je pa sedaj spet uspelo. sem naredil coil z 28g 6 zavojev 2,5 mm in ima okoli 1,2 ohma. Dal bolj malo vate in od začetka bilo par pokov po par urah se je pa umirilo. to vapeam na 10w. Drugače imam pa rad bolj zaprt poteg.
mat

BorutK-73 ::

10w je mogoče premalo za 1.2ohm.

slott ::

Je ze na voljo coilles tank oz. coil? To komaj cakam neko pogruntavscino za neko normalno ceno...

matobeli ::

Kako pa naj bi to delalo?

slott ::

Ups. WICKLESS ..pardon.

matobeli ::

Zgleda imajo keramiko namesto vate, torej nič blazno novega.

slott ::

Nekaj da ne rabis cistit "non stop" je kaksna noviteta druga, je kdo opazil?

BorutK-73 ::

nope

Če bi rad simple, potem pod sistem.

Zgodovina sprememb…

matobeli ::

slott je izjavil:

Nekaj da ne rabis cistit "non stop" je kaksna noviteta druga, je kdo opazil?


Obstaja, ni pa noviteta, bigass tank z 810 driptip na čimmanj W (recmo 40). Recimo FreeMax Mesh Pro z single mesh canthal coilom.

Drži pa drži pa drži. Razen če daješ neke ultrasladke smolaste tekočine not.

Za mod pa priporočam Ehpro Armor (Liion 21700, semi-mech), končaš z fi25mm cigaro ki ti omogoča vse od malega puhanja do precej velikih oblakov.

Triple mesh pa je tud izkušnja, če še nisi probal ;)

slott ::

Odlocam se za nov nakup moda. Nekje do 80w. Mora imeti RBA (locen tank, ne v modu!). Lahko je dual coil. Zgornje polnjenje. Po moznosti odstranljivo baterijo. Za neko solidno ceno do 50e prek spleta. Kaj bi mi predlagali?

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: slott ()

BorutK-73 ::

Je kdo naročal na bunkerbase? Čakam že mesec dni na bazo, na mail ne odgovarjajo. Na FB sem dobil kratek odgovor da bodo preverili naročilo in to je bilo 14 dni nazaj.

Zgodovina sprememb…

BorutK-73 ::

Here we go again:8)
Trošarnine na vse tekočine za vape, arome in breznikotinske baze in tekočine. Ker po njihovem tako utajamo davke;((. Bolje da jasno napišejo da so na izgubi ker narod ne kadi več.
https://www.qvapehouse.si/2020/11/zakon...


https://e-uprava.gov.si/drzava-in-druzb...

4. Elektronske cigarete

Po veljavni ureditvi so elektronske cigarete obdavčene glede na volumen polnila, vendar le, če vsebuje nikotin. Obdavčene so torej izključno tekočine z nikotinom, kar je privedlo do manipulacij in izogibanju plačila trošarine tako, da zavezanci ločeno prodajajo tekočino z okusi brez nikotina in posebej tekočino z nikotinom, z namenom, da kupec sam zmeša svojo tekočino iz omenjenih dveh, kar predstavlja problem v smislu izogibanja plačevanju trošarin kot tudi v smislu varnosti za kupca.

Obdavčitev na ravni Unije še ni opredeljena, razširjenost teh izdelkov v celotni Uniji pa je privedla do nacionalnega, različnega urejanja te problematike. Tako je Slovenija leta 2016 s prenovljenim ZTro-1 uvedla obdavčitev elektronskih cigaret, in sicer 0,18 eurov za mililiter polnila, ki vsebuje nikotin. Primerljivo ureditev imajo tudi Portugalska, Švedska, Romunija in Madžarska, večina držav članic pa predpisuje trošarino za mililiter tekočine, ne glede na to, ali vsebuje nikotin ali ne (Finska, Estonija, Ciper, Litva, Latvija, Grčija, Italija, Hrvaška in Poljska). Slednje priporoča tudi Svetovna banka, da se naj trošarinsko obravnavajo vse vrste tekočin za elektronske cigarete, tudi tiste brez nikotina. Pri tekočinah za elektronske cigarete sta sicer možna po opisih Svetovne banke dva pristopa k zastavitvi trošarin, in sicer se lahko s trošarino obdavči količina nikotina v izdelku ali pa volumen tekočine, ne glede na to, ali ta vsebuje nikotin ali ne. V kolikor se obdavči samo tekočine z nikotinom, spregledamo dejstvo, da so za mladostnike privlačne predvsem različne arome in da ne posegajo po teh izdelkih prvenstveno zaradi nikotina, spregledamo pa tudi dejstvo, da tudi elektronske cigarete brez nikotina vsebujejo zdravju škodljive snovi (aerosoli) in je zato razumno in smiselno, da se tudi zanje predpiše trošarina.

To, da za tekočine brez nikotina ni predpisana trošarina, je tudi v nekaterih drugih državah privedlo do izogibanja obdavčitvi na način, da se je posebej prodajalo tekočino z okusi brez nikotina in posebej tekočino z nikotinom z namenom, da kupec iz obeh sam zmeša svojo tekočino. Svetovna banka ugotavlja, da so se s tem prodajalci izognili do 95 % davka.

Pri obdavčitvi glede na vsebnost nikotina lahko problem predstavlja tudi to, da vsebnost nikotina ni vedno jasna ali pa je na izdelku navedena v ravneh, ki odstopajo od dejanskih, zato lahko pride do problemov pri izvajanju tovrstne obdavčitve. Obdavčitev, osnovana na vsebnosti nikotina, bi imela predvsem cilj, da odvrača od uporabe tekočin z zelo visokimi vsebnostmi nikotina, vendar pa je potrebno pri tem poudariti, da zakon ki ureja omejevanje uporabe tobačnih in povezanih izdelkov že omejuje dovoljeno vsebnost nikotina na največ 20 mg na ml, kar zmanjšuje smiselnost takega pristopa. V izogib manipulacijam in izogibanju plačila trošarine se s spremembo 85. člena ZTro-1 predlaga obdavčitev vseh vrst tekočin za elektronske cigarete, ne glede na to, ali vsebujejo nikotin ali ne, kar pomeni uvedbo trošarine na volumen tekočine.

V kolikor bi se ohranila trošarina le za tekočine z nikotinom (ne glede na to, ali so trošarine predpisane za mililiter tekočine ali na vsebnost nikotina), bi tekočine brez nikotina ostale cenejše in tako se ne bi dosegel cilj - zmanjšanje poseganja mladostnikov in mladih po elektronskih cigaretah. BS


E-cigarete

Trošarinska obravnava e-cigaret v EU ni harmonizirana, razširjenost tobačnih izdelkov nove generacije v celotni Uniji pa je privedla do nacionalnega urejanja te problematike - posamezne države članice smo ukrepale vsaka po svoje, s svojimi davčnimi ureditvami.

Slovenija obdavčuje e-cigarete glede na volumen nikotinskega polnila (0,18 EUR/ml tekočine). Enako ureditev imajo še Madžarska, Portugalska, Romunija in Švedska. Številne države obdavčujejo vsa polnila za e-cigarete, ne glede na vsebnost nikotina, npr. Ciper, Estonija, Grčija, Finska, Poljska, Italija in Latvija.

Zgodovina sprememb…

matobeli ::

Najbolš da še vato obdavčjo, pa grelno žico. Pa baterije.

Voluharji jedni.

LukiYo ::

Morda butasto vprašanje. Zanima me kje se sedaj dajo kupit e-tekočine, ko so trgovine zaprte, po pošti pa ne smejo pošiljat?

Gejspodar ::

LukiYo je izjavil:

Morda butasto vprašanje. Zanima me kje se sedaj dajo kupit e-tekočine, ko so trgovine zaprte, po pošti pa ne smejo pošiljat?


http://juicedoctor.eu/hr/
https://www.bunkerbase.co/
https://pink-mule.com/da/

Ne vem pa od kje ti ideja, da po pošti ne smejo pošiljati. Seveda lahko.

CoolBits ::

Kdo pravi, da ne smejo pošiljat? Jaz še vedno vse dobim od juicedoctor in chefslavours recimo.

LukiYo ::

Hvala za odgovore. Očitno samo slovenska podjetja ne smejo (še en strel v koleno naših vrlih).

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: LukiYo ()

Slopek ::

LukiYo je izjavil:

Hvala za odgovore. Očitno samo slovenska podjetja ne smejo (še en strel v koleno naših vrlih).

tako je! Naši mi ne smejo iz LJ poslati, lahko mi pa iz tujine. Ni logike sploh. Belidim, sploh nima več slovenske strani, če sem prav videl ;)

Gejspodar ::

Slopek je izjavil:

LukiYo je izjavil:

Hvala za odgovore. Očitno samo slovenska podjetja ne smejo (še en strel v koleno naših vrlih).

tako je! Naši mi ne smejo iz LJ poslati, lahko mi pa iz tujine. Ni logike sploh. Belidim, sploh nima več slovenske strani, če sem prav videl ;)


https://egoistflavors.com/

Slopek ::

Gejspodar je izjavil:

Slopek je izjavil:

LukiYo je izjavil:

Hvala za odgovore. Očitno samo slovenska podjetja ne smejo (še en strel v koleno naših vrlih).

tako je! Naši mi ne smejo iz LJ poslati, lahko mi pa iz tujine. Ni logike sploh. Belidim, sploh nima več slovenske strani, če sem prav videl ;)


https://egoistflavors.com/

ja saj vem...v Slovenščini je ni, al pa ne najdem.

BorutK-73 ::

https://www.pyursmoke.si/
Pošiljajo v slo bp.

ps
Glede bunkerbase, osebno že čakam dva meseca na bazo. Nobenega odgovora na email.
JD je pa zgleda skenclal 5L baze.

Zgodovina sprememb…

BorutK-73 ::

Ne kupujte na Bunkerbase!! Mislim da so v stečaju.
https://uk.trustpilot.com/review/bunker...

ps
Pa je šlo 50€;(

Zgodovina sprememb…

Deton1k ::

Zdravo!
Zanima me če kdo naroča preko juice doctorja.. 1x sem že naročil, sedaj pa imam problem z vpisom poštne številke
Tole mi napiše...

Pogrešan poštanski broj - trebao Bi izgledati ovako "C-NNNN"
Pa sem probal vse od 1000 LJ , SL-1000 , LJ-1000, 1000, ni da ni .. vglavnem ne spusti me skozi, ve kdo rešitev?

Hvala!

matobeli ::

Ja, pejd na eu jezik. Pol tud evre vidiš :)

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: matobeli ()

Deton1k ::

Tudi če grem na EU jezik je isto.. zakaj bi blo kaj drugače na EU jeziku?

matobeli ::

Zgleda so spremenil stran? Ker men ne deluje več geslo, pa sem naročal ravno en teden nazaj in tudi vse je drugač. Tudi men ne uspe dodat novega naslova, stari so pa shranjeni tako kot jih mi pišemo.

Napiš jim, pomoje je to bug.

Aja, zakaj Eur stran, ker so imel na stari strani tako napisan, da če nisi iz HR morš izbrat EUR stran

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: matobeli ()

LitralSM ::

Slopek je izjavil:

Gejspodar je izjavil:

Slopek je izjavil:

LukiYo je izjavil:

Hvala za odgovore. Očitno samo slovenska podjetja ne smejo (še en strel v koleno naših vrlih).

tako je! Naši mi ne smejo iz LJ poslati, lahko mi pa iz tujine. Ni logike sploh. Belidim, sploh nima več slovenske strani, če sem prav videl ;)


https://egoistflavors.com/

ja saj vem...v Slovenščini je ni, al pa ne najdem.

Mene sicer ne moti, da ne pošiljajo. Se malo preveč cenijo glede na to, kar ponujajo.
One-shoti so razredčeni, da te glava peče, okusi so pa hit or miss. Nekje ni okusa sploh, nekje je sladil, da te požene, eni so pa top. Ampak loterija je pa prava.

Mimogrede a še vztrajate pri teh fensi šmensi vape rebrand bombažih? DM ima viskozo 200g za 1.2eur.

LitralSM ::

slott je izjavil:

Odlocam se za nov nakup moda. Nekje do 80w. Mora imeti RBA (locen tank, ne v modu!). Lahko je dual coil. Zgornje polnjenje. Po moznosti odstranljivo baterijo. Za neko solidno ceno do 50e prek spleta. Kaj bi mi predlagali?

pozen odgovor ampak vseeno:
karkoli kar podpira Arctic Fox.
končaš pač na temperature control, ki je itak superioren način vejpanja.
Žico iz zivipf (SS, NiFe48), viskoza iz DMa.
Pri TC nastaviš wate na največ, kar dovoljuje baterija (VTC6 od Sonyja je nekje 67W) in mod avtomatično nabije moč na polno, dokler ne doseže željene temperature, nato pa moč dodaja malo po malo, kolikor je pač potrebno. Pristaneš na nekem superiornem okusu in maksimalni dolgoživosti baterije.
Eleaf Rim C je eden izmed novejših, ki podpira ArcticFox.

Deton1k ::

Zdravo!

Glede juice doctor-ja so mel nek bug, zdaj deluje.

Ciao!

Slopek ::

LitralSM je izjavil:

Slopek je izjavil:

Gejspodar je izjavil:

Slopek je izjavil:

LukiYo je izjavil:

Hvala za odgovore. Očitno samo slovenska podjetja ne smejo (še en strel v koleno naših vrlih).

tako je! Naši mi ne smejo iz LJ poslati, lahko mi pa iz tujine. Ni logike sploh. Belidim, sploh nima več slovenske strani, če sem prav videl ;)


https://egoistflavors.com/

ja saj vem...v Slovenščini je ni, al pa ne najdem.

Mene sicer ne moti, da ne pošiljajo. Se malo preveč cenijo glede na to, kar ponujajo.
One-shoti so razredčeni, da te glava peče, okusi so pa hit or miss. Nekje ni okusa sploh, nekje je sladil, da te požene, eni so pa top. Ampak loterija je pa prava.

Mimogrede a še vztrajate pri teh fensi šmensi vape rebrand bombažih? DM ima viskozo 200g za 1.2eur.

Saj pošiljajo. Strani nimajo v Slovenščini, je pa cro in eng ;)
Osebno so mi všeč Joker, Gorilla, Tantadro brez mentola, White Castle in po novem Unchained, ki mi je top. Trenutno imam prvič še njihov Vanilla Custard. Sicer sem že par mesecev samo na mtl, kjer pa sadnih sploh ne uporabljam. Unchained mi je pa res eden boljših. Sem pa ravno porabil Rope Cut tekočini loose cannon in dark thirty. Še dražje tekočine, ampak mi ni potegnilo. Sicer sem porabil, ampak ne vem, če bi še enkrat kupil. Sploh glede na ceno. Kakšne pa ima kaj Egoist beli dim, te tobačne tekočine? Billy the kid recimo, ali pa buffalo. Je kdo poskusil? Sem si pa spet namešal French pipe od Meiwei. Zadnjič sem ga na 3% pa je precej težka in močna zadeva in sem ga zdaj samo 2% mešal. Bom pa poskusil potem s to močno tobačno aromo, malo zabelit vanilla custard.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Slopek ()

LitralSM ::

Nikoli ne glej na ceno pri tekočinah. Ker dražja ni bolj premium oz. je premium naziv zgolj marketing.
Razlika med cenejšo aromo in dražjo je zgolj v tem, da ena stane 1.5eur za izdelavo, druga pa 2 eur.
Recimo egoist arome imajo tam nekje 10ml arome v sebi, ostalih 10ml sestavlja dodan PG, da izgleda več.

One tri, ki si jih naštel, so tudi meni všeč.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: LitralSM ()

LitralSM ::

Trenutno v tanku Ice Tea od Egoista. Okus tako zelo .. bledi. Prav nič ne izstopa. Deluje dokaj ceneno z malimi dodatki.
Me malo manj boli, ker sem kupil znižano. Recimo 16eur za aromo je vsaj pri tej aromi preveč.
Magic Garden ima podoben problem.

erol ::

Dobar dan svima,izvinite shto ne pishem na slovenachkom.
Gdje u Sloveniji mogu kupiti Galaxies mtl atomizer?Hvala.

Slopek ::

erol ::

Kada idem na opciju da izaberem boju,daje samo silver i izgleda nema ni silver na stanju?
Hvala @logi :)

Slopek ::

erol je izjavil:

Kada idem na opciju da izaberem boju,daje samo silver i izgleda nema ni silver na stanju?
Hvala @logi :)

izgleda, da je sold out.

erol ::

Ima li negdje drugo da se kupi,moze i korishceni Galaxies?
Platio bih preko Paypala.

Buggy ::

Eno vprasanje za znalce. Kje kupit Innokin Z Coil grelne glave (po moznosti 5pack), da posljejo po posti in da pride v roku par dni? Opazil da jih je zmanjkalo in ostajam brez :S

Slopek ::

Buggy je izjavil:

Eno vprasanje za znalce. Kje kupit Innokin Z Coil grelne glave (po moznosti 5pack), da posljejo po posti in da pride v roku par dni? Opazil da jih je zmanjkalo in ostajam brez :S

ne poznam, ampak a tole?
https://www.pyursmoke.si/izdelek/innoki...

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Slopek ()
««
64 / 86
»»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Nikotinska samica

Oddelek: Loža
282277 (1127) Gagatronix
»

Prenehanje kajenja - Nasveti? (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
7116562 (12773) satfinder
»

Elektronske cigarete -škodljivi učinki?

Oddelek: Loža
3310137 (6439) Highlag
»

Katere 18650 (in polnilec) (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
5313112 (12018) Jst
»

Elektronska cigareta - varnost uporabe (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
9940664 (10426) BCSman

Več podobnih tem