» »

Elektronske cigarete

Elektronske cigarete

Temo vidijo: vsi
««
62 / 86
»»

matobeli ::

Jaz osebno bi lahko tudi brez arom zdržal če bi se izkazalo da so čist vse strupene, nekaj časa sem celo že imel brez pa sem potem našel eno res fino, naravno in tobačno.

Hell, po skor enem letu na vejpu bi verjetno lahko kar nehal z vsem skupaj če bi bilo res treba. In verjetno tudi bom, vsaj tak je plan.

locoloco ::

Zdravo

nisem bral cele teme,ampak me zanima koliko navojev nardite z zico.,mam vaper Innokin in Assmodus mod in naredim okoli 6 navojev z zico.A to stima?Koliko jih vi naredite?

BorutK-73 ::

Odvisno od žice in ali je MTL ali DL. Za Siren 2 ki je MTL delam coil z SS316 28ga 8-9 navojev in 3mm premera da pride okoli 1 ohma.

ps
Z Kanthal A1 bi bilo dovolj že 5 navojev za 1 ohm.

Zgodovina sprememb…

BorutK-73 ::

Reprova MicroCoil Calc - odpri link v chrome-u
https://play.google.com/store/apps/deta...

Vape tool
https://play.google.com/store/apps/deta...

Zgodovina sprememb…

Jst ::

Fora teh smrti v USA je v tem, da so ljudje kupovali na črnem trgu, ponavadi z THCjem v aromi.

V UK greš do zdravnika in rečeš, da kadiš (recimo 30 let) in bi rad nehal. Na voljo ti dajo od čigum, obližev, do vejpa. UK javno zdravstvo testiran vejp in vse arome, ki jih kupiš v trgovinah so testirane. Saj je skoraj isto v USA. 10 let so ljudje kupovali arome v trgovinah in nič problemov. Letos so pa prišli ven Juul-like podi in na črnem trgu so se pojavili cenejši "pod"-i, kjer dajejo "buh_si_ga_vedi_kaj" notri, pa je v samo v zadnjem letu bilo hospitaliziranih ~300 ljudi, in veliko ljudi je vejpalo več let brez problemov, potem pa na črnem trgu kupili "pod" (z THC) in pristali naslednji dan v bolnišnici. V USA VEDNO gredo iz ene skrajnosti v drugo.

VSI ki vejpamo, vsi ki smo šli iz cigaret na vape, ne trdimo, da je to 100% neškodljivo. Upam si trditi, da je pa vsaj 80% manj škodljivo, če ne 95%.


---

Družinska situacija:

Osebno upam, da mojemu očetu uspe 100% prešaltati iz cigaret na vape. Prej je pokadil približno 1-2 škatli na dan in ob 5ih zjutraj, ko je vstal, je tako kašljal, da je groza. Osebno ne bi mogel živeti v isti hiši, takšen kašelj. Sedaj pa par mesecev vejpa in zraven pokadi manj kot škatlo cigaret in se mu je koža vidno izboljšala. Kako kašlja ne vem, vendar pravi da manj. Upam, da bo živel še vsaj 20 let, vendar če gre nazaj na cigarete, sem prepričan, da ga bo pobralo v manj kot desetih letih.

Ampak jebemu, hvala bogu, če obstaja, da je meni uspelo, ker sem večkrat probal nehati kaditi in mi nikoli ni uspelo za več kot 24 ur. Najbolj smešno je bilo pri meni pa to, da sem recimo prekolesaril 30km, potem smo se ustavili pri potoku, in sem tam pokadil vsaj en cigaret in potem naprej 20km (ena pot, ki je malo manj kot 50 km, ki jo kolesarimo že skoraj desetletje). Tako sem mislil, da je vse v redu, dokler mi ni zdravnica pokazala moja pljuča (slike in teste) in primer zdravih pljuč. Bil sem na meji, ko mi je rekla, da če ne neham kaditi, da lahko v naslednjih letih pričakujem raka. Zdravnica, ko sem ji povedal, da sem začel vejpati, je bila skeptična. Po dveh letih vejpanja sem imel rezultate kot 30 let zdrav mladič. Ampak zdravnica/pulmologinja vseeno še vedno skeptična. Sedaj več kot tri leta nisem rabil ponoči pumpice,.... Nisem edini v mojem krogu kolegov ki smo šli na vape in vsem se pozitivno pozna. Ampak negativna propaganda še vedno skrbi zdravnike. Razen v UK, kot že povedano.
Islam is not about "I'm right, you're wrong," but "I'm right, you're dead!"
-Wole Soyinka, Literature Nobelist
|-|-|-|-|Proton decay is a tax on existence.|-|-|-|-|

__Devil__ ::

Kaj pa pravite na tole novo novico?

https://www.fool.com/investing/2019/10/...

 Snus

Snus



Snus postaja vse bolj popularen, obstaja tudi možnost, da je celo manj škodljiv kot sam vape in bolj konsistentna in varna doza nikotina. Tukaj ni dima ne pare. Rast snusa (tobaka za žvečenje) je v preteklem letu poskočila za 250%.

CoolBits ::

To je super ce hoces unicene zobe.

BorutK-73 ::

Snus je zelo popularen v skandinavskih državah.

bozicek ::

Mislim da se tudi pri nas zacela poznati ta negativna kampanija

Vceraj grem v qvapehouse in je bilo zaprto
Skocim do BTCja v vape shop 2 mal debatriva in pove da bo tudi on zapru stacuno ker ne laufa vec
Darila letos samo za poredne

kjut ::

Kaj v Slo ze majo to, ptrol itd?

SeMiNeSanja ::

Samo res.... to kar se dogaja v Ameriki je živa katastrofa. Tudi jaz sem prepričan, da v vape tekočino mešajo bog vedi kero svinjarijo, "da bo fino zadelo". Potem je pa na koncu vape kriv, ne pa bedak, ki si to naliva noter in vleče.

Opažam pa, da v Nemčiji zadnje čase zganjajo paniko glede smejalnega plina, s katerim se raja zadeva. Mularija pokupila vse zaloge bombic za smetano delat po štacunah, na ulicah pa 'dilerji' kar z jeklenko polnejo balončke in jih prodajajo butlnom, ki to kupujejo. Baje cela norija s tem zadnje čase.

Kdo se bo potem čudil, če v vape-u 'na skrivaj' vlečejo raznorazne omamne substance? Problem je predvsem v tem, da pri raznoraznih opojnih substancah ne pride ven zelen dim, da bi že na daleč vsakdo vedel, da se nekdo 'zadeva'. Tako se lahko zlasti mularija na skrivaj 'vsem na očeh' zadeva, ne da bi kdo posumil, da se gre mogoče tudi za prepovedane substance ali še kaj hujšega, kar lahko resno škoduje zdravju.

Ampak zato prepovedat vape generalno? Norost!
Če orožja ne prepovedo, ki v Ameriki letno povzroča kup zastrupitev s svincem in to pri osebah, ki ne nosijo/uporabljajo orožja....zakaj bi potem vape?

Vemo zakaj....

Ker je vape za tobačno industrijo kot križ, žegnana voda in česen skupaj za vampirje!
Tobačna industrija bo naredila vse, kar je v njeni moči, da bo onemogočila enostaven dostop do poceni vape izdelkov. V tej vojni so prvo bitko že dobili, ko so na debelo obdavčili vape tekočine, ki jih kupujejo začetniki. Stvar je cenovno ugodna samo še za tiste, ki si tekočine sami mešajo, ostalim so stvar grdo zabelili.

Hudi so ti tobačni lobiji, politika pa butasta in jim to lepo odkupi...
Pričujoče sporočilo je (lahko) oglasno sporočilo
- četudi na prvi pogled ni prepoznavno kot tako.
(Zdaj me pa obtožite prikritega oglaševanja, če morete!)

connel ::

Ponarejene kartuše s THC-jem in nič drugega, nobena aroma oz. tekočina, ki jih uporabljamo za vejpanje ni naredila nič od tega, kar se dogaja v ZDA. Samo je extremno moderno takoj skočit na nekaj kar se nekdo debelo zlaže, še bolj žalostno je, ko to storijo uradne inštitucije, ki jih tako skrbi za naše zdravje. FUJ.

BorutK-73 ::

Nobenega primera te "bolezni" izven ZDA, a novinarji to seveda ne šmirglajo.;(( Copy&paste-jo članke ker se panika in šok prodaja.

Zgodovina sprememb…

Gejspodar ::

connel je izjavil:

Ponarejene kartuše s THC-jem in nič drugega, nobena aroma oz. tekočina, ki jih uporabljamo za vejpanje ni naredila nič od tega, kar se dogaja v ZDA. Samo je extremno moderno takoj skočit na nekaj kar se nekdo debelo zlaže, še bolj žalostno je, ko to storijo uradne inštitucije, ki jih tako skrbi za naše zdravje. FUJ.


Tako je - baje je v tekočini in pod temperaturami razpadal lot, ki so ga uporabljali za pritrjevanje grelnih tuljav v "atomizerje"/carte, kar je povzročilo vsebnost težkih kovin in drugih toksinov v THC tekočini. Kitajski proizvodi.

Kar se tiče propada vape trgovin - itak je veliko ceneje naročat kjerkoli iz tujine. Tisti, ki bo hotel vejpat, bo lahko.

Atomizerji s cigabuy so 30€, 20 20mg/10ml nicshotov iz UK 3€, tekočine 5€/koncentrat za 100ml, baza je smešno poceni, 40€ za 5L...

connel ::

Pa o čem ti to? Dobesedno ponarejali so Juul kartuše in dodajali vanje vse živo, nič ni razpadalo, nobena kitajska tekočina ni bila kriva, le pohlepni posamezniki v ZDA.

BorutK-73 ::

Problem je bil vitamin E ki je strupen če ga vdihavaš.

Gejspodar ::

connel je izjavil:

Pa o čem ti to? Dobesedno ponarejali so Juul kartuše in dodajali vanje vse živo, nič ni razpadalo, nobena kitajska tekočina ni bila kriva, le pohlepni posamezniki v ZDA.


https://www.wweek.com/news/state/2019/1...

http://www.coloradogreenlab.com/blog/pa...

Šlo je za THC carte, ne za juul pode.

matobeli ::

Torej niso čist ziher ali je kriv E vitamin acetat ali kadmij iz srebrnega lota... zanimiva zadeva.:D

Bo treba počakat da CDC kaj potrdi.

Važno da bodo sedaj prepovedal vse in nardili črni trg še močnejši...

Btw, kam pa vtakneš THC cart?

Gejspodar ::

matobeli je izjavil:


Btw, kam pa vtakneš THC cart?


Cart je okrajšava za cartridge oziroma arharično za cartomizer - zadeve, ki so bile popularne na tipu EGO naprav pred pojavom atomizerjev.

Tehnično gledano gre za clearomizer in ne cart, a deluje na isti princip kot atomizer - 510 ali EGO navoj, ki paše na mod/baterijo, le da imaš prednapolnjeno tekočino - kot juul podi, le s standardiziranim konektorjem.

BorutK-73 ::

A niso bili ti fake carti/podi za juul?

Zgodovina sprememb…

Gejspodar ::

BorutK-73 je izjavil:

A niso bili ti fake carti/podi za juul?


Mogoče že, a v večini je govora o ponarejenih dejanskih THC cartih, na foro tega:



V državah, kjer je konoplja legalizirana se dejansko proizvajajo, a moraš biti "of age" ter v nekaterih primerih recept da jih dobiš.

Na black marketu jih dobiš za cca $20/cart - dilerčki so jih kupovali na bulk in nato prodajali mulariji, ki je bila samo vesela da je dobila svojo dozo...

locoloco ::

Kaj mi lahko kdo predlaga kje kupiti polnilec za 21700 baterije v evropi?Katerega predlagate?In kje kupujete vejporajzere in mode?Prej sem kupil v qvapehouse,ampak je precej drago proti drugam.Iscem MTL.

bozicek ::

Na aliexpressu
Imaš uradne štacune kot so Vandy vape in Wotofo
Krepko ceneje kot pri nas
Tukaj te recimo nategujejo z coili po 10 evrov za dve, medtem ko od so tam po 5 do 7 evrov za deset komadov. In to ne neki ponaredek ampak prav od Vandy vape recimo

Trenutno čakam še Vapefly Galaxy MTL, dobil pa sem že Geekvape Ammit MTL pa mi nekako ne potegne.
Ko dobim še Galaxy da vidim kašen je, potem se pa enega losam

Trenutno najboljši opravljen nakup od vseh tankov ki jih imam in sem ga dobil 14 dni nazaj (končno...trajal je dva meseca...Prva pošiljka se je izgubila) je Kylin M
Ko probaš ta mesh ne greš več nazaj na obične coile
Do sedaj sta mi bila Death Rabbit in Serpent elevate najljubša tanka...Odkar imam Kylin ne povoham nobenega več

Sedaj bom naročil še Profile Unity da imam še tega ker me tudi matra
Darila letos samo za poredne

Slopek ::

Cigabuy je precej ugoden...mtl pa ehpro true tank...imam 2 in sta boljša napram sirene2.

BorutK-73 ::

Jaz hardware 99% kupujem na Aliexpressu. Z gearbestom imam slabe iskušnje ker imajo slabe clone, fasttech mi pa ne sede. Cigabuy je pa en sam clickbait, poštnine so 50% izdelka.

Charger za 21700:
https://www.aliexpress.com/item/3296688...

Zgodovina sprememb…

freesty ::

Pri polnilcih je treba pazit koliko dejansko polnijo. Vecina oglasuje hitro polnjenje, vendar ko se poglobis, vidis, da to velja le, ce je polovica slotov zapolnjenih. Drugace pa kar pade. Take linkan polni s 3000mA. Torej, ce imas 4 baterije, bo polnilo z 750mA.

Jaz sem na koncu vzel tega:
https://www.aliexpress.com/item/3256285...

Se mi je zdel dober kompromis med ceno in performancom. Pa se discharge funkcijo ima. Tako lahko preveris koliko se baterije drzijo.
http://www.youtube.com/watch?v=5hfYJsQAhl0

connel ::

CNN International@cnni
People who died as a result of a mysterious outbreak of vaping-related lung injury often used products exclusively containing THC, the main psychoactive substance in cannabis, according to numbers released by US Centers for Disease Control and Prevention.

Saj ne da so rabili par mesecev, da so končno potrdili nekaj, kar se je vedelo praktično takoj, pri tem pa spravili v smrt in ob posel ogromno ljudi, dripci.

BorutK-73 ::

Plus da so vsi primeri bili v ZDA. Ampak ne, novinarji raje širijo paniko in lažne novice.;(

BorutK-73 ::

JuiceDoctor -15% OFF z kodo black. To je za danes, četrtek do polnoči.
http://juicedoctor.eu/hr/

Zgodovina sprememb…

wilson ::

bozicek je izjavil:


Trenutno čakam še Vapefly Galaxy MTL, dobil pa sem že Geekvape Ammit MTL pa mi nekako ne potegne.
Ko dobim še Galaxy da vidim kašen je, potem se pa enega losam

Sedaj bom naročil še Profile Unity da imam še tega ker me tudi matra


Če ti bo kdaj priložnost vzemi klon dvarwa 2 ali pa ločeno s steam tuners topfill nadgradnjo in pa authentic deck. S tem zmagaš.
Jaz sem imel galaxiesa, siren 2, berserkerja 1.5, ammita, vse mtl, pa moram reci da je klon dvarwa 1 serija se bil najboljši. Odločam se ze za nakup tega 2 serije.

Profile unity rta pa ti lahko prodam, 10/10 ohranjen. Ampak sreco moraš imeti na zacetku da ti ne ščije. Nekako sem se ga navadil zbuildat, nato sem presel na mtl. Zdaj me je dovpo blotto pritegnil in sem ga ravno danes naročil.

Slopek ::

Profile unity rta imam v uporabi en mesec in lahko samo priporočam...še z nobenim tankom nisem imel tako malo dela, saj je wicking sila enostaven in res ne vem, če je lahko lažje...mesh je zakon in jutri bom po skoraj mesecu uporabe, šele prvič menjal coil...sem pa seveda že par x(3x) menjal bombaž, kar je glede na vse ostalo(sladkasta tekočina, kolicina), bombastično. Paril sem egoist tantadroo brez mentola in egoist joker tekočino.

wilson ::

Profile je res bil the best, z meshom nimas kaj dosti dela, ampak z vato je bilo precej dela. Prvic sem ga uspel v drugo wickat, drugič v prvo, tretjic pa v tretjo, potem pa je ze kar šlo. Sem sem namakal gor strado 42 in je res bomba.

BorutK-73 ::

Bi tole bilo ok za čiščenje tankov?
https://www.lidl.si/sl/p/za-cist-dom/ul...

matobeli ::

bi bilo. gre pa tud z navadno toplo vodo ponavad čist ok.

ali3n ::

Topla voda, zobna ščetka, papirnate brisače...
- "Rozi vidm." "S psom!"
- "A vidš, to je pa že delirij... preveč piješ! Dec nemarn..."

wilson ::

Se da kje dobiti samo nikotin brez okusa da bi ga dolival v tanke glede na jakost nikotina kaksno bi želel?
Torej imam v tanku 3mg /ml, pa bi rad močnejše in bi v tank dolil nikotinsko tekocino da bi povišal nikotin?

Kaj pa sploh so nic salt tekocine?

ali3n ::

Dodajanje nikotina direktno v tank močno odsvetujem saj:
- so koncentracije nikotin raztopine visoke (od 20mg/ml do 200 mg/ml - in je praktično nemogoče odmeriti pravo količino za tank, ki drži 2-5 ml etekočine)
- nemogoče je dobro premešati -> nastanek "žepov" z visoko koncentracijo nikotina

Raje mešaj v stekleničkah, dobro pretresi, naj potem tekočina še odsedi nekaj časa...
- "Rozi vidm." "S psom!"
- "A vidš, to je pa že delirij... preveč piješ! Dec nemarn..."

BorutK-73 ::

Kupi si 100mg nikotin iz UK dokler so še v EU. 100ml pride 17funtov plus ptt. Jaz sem kar liter kupil lansko leto.
https://eliquidnicotine.co.uk/shop/nico...

ps
Kot ti je omenil alien, dodajaj nikotin v flaško, ne v tank.

Zgodovina sprememb…

wilson ::

Aha. Razumem torej. Nikotin pa lahko dvignem malo da naprimer imam v tanku 0mg/ml,pa dolijem eno tekocino kjer imam 9mg/ml.torej sem ga samo malo dvignil. Kaj pa so sploh nic salt tekocine?

bozicek ::

Dodaj nikotin v tekočino ki jo že imaš
Če ti bo pa premočno pa dodaš nazaj malce baze. Boš mogoče malce okusa izgubil ampak nič drasičnega

Nic salt...Po domače povedano če si bil hud kadilec in rabiš oreng dozo nikotina je to zate
Ker ko povečuješ koncentracijo nikotina v e-juicu s tem dobivaš tudi močnejši troath hit in močnejši okus ter zgubljaš okus tekočine.
Kar pa ni vedno dobro.
Na kratko...če delaš močne doze (recimo 18 ali več) in ne želiš tistega pekočega občutka v grlu potem vzemi nic salt
To je sedaj malce posplošeno in na moj okus
Recimo jaz imam med 3 in 6 mg.
3 v DL, 6 v MTL
pri 9 pa že kreham ker se mi zatakne v grlu
Darila letos samo za poredne

BorutK-73 ::

wilson je izjavil:

Aha. Razumem torej. Nikotin pa lahko dvignem malo da naprimer imam v tanku 0mg/ml,pa dolijem eno tekocino kjer imam 9mg/ml.torej sem ga samo malo dvignil

Če dodajaš 50/50 obeh tekočin bi imel 4.5mg nikotina v tanku.

Če si začetnik in imaš normalen MTL tank in ne kakšen pod, potem začni z 9 ali 12 mg nikotina.
Kakšen hardware imaš?

Zgodovina sprememb…

wilson ::

BorutK-73 je izjavil:


Če si začetnik in imaš normalen MTL tank in ne kakšen pod, potem začni z 9 ali 12 mg nikotina.
Kakšen hardware imaš?

Trenutno imam swella in pa dvarwa gor, mtl ja. Mam pa še 3 druge mtl tanke, berserkerja... Oa se kopico dl tanka, trenutno cakam še blottoja.
Point je ravno v tem, da me ze pri 6 redno peče, v mislih pa imam dejstvo, da mi to ni dovolj močno kot cigaret. Prej skadil do 10 cigaretov na dan, včasih več, včasih en, dva dni nič.

BorutK-73 ::

Če te peče, je lahko tudi zaradi baze ali arome. Imaš pink mule bazo? Ker nekatere peče ta baza.

wilson ::

Ne mešam si sam. Kopujem že zmesane tekocine. Mogoče kdo ve kakšne so kaj razlike v zicah? Se pravi razlike med kanthal, ss, ni?

bozicek ::

Darila letos samo za poredne

BorutK-73 ::

Za MTL meni najbolj ustreza 28ga SS316 žica. 8 navojev z 3mm premera mi da okoli 1 ohm.

wilson ::

Kje pa naročiš to žico? Jo kar v slovenskih shopih vzameš? Kaj pa baterije? Rad bi nabavil nove baterije, pa nevem tocno katere moram nabaviti.

Blumper ::

Zdravo zdravo.
Razmišljam o nakupu ageis solo. Moje eleaf razpada. Prav zaradi tega bi imel bolj odporno zadevo, solo naj bi bil.
Rabim verjetno še dve tri baterije in polnilec?
Ve kdo za kakšno dobro ceno, ali je najceneje na aliju?
Lp

BorutK-73 ::

wilson je izjavil:

Kje pa naročiš to žico? Jo kar v slovenskih shopih vzameš? Kaj pa baterije? Rad bi nabavil nove baterije, pa nevem tocno katere moram nabaviti.

Oboje lahko kupiš pri hrvatih, Juice Doktor ima do božiča -15% popusta na vse z kodo HAPPY5.

Žico imajo trenutno razprodano
http://juicedoctor.eu/hr/zica-pakiranje...

Baterija za MTL
http://juicedoctor.eu/hr/baterije/1164-...

Zgodovina sprememb…

Blumper ::

Mojstri, noben mi ni odgovoril.. torej, aegis solo, amazon it, 35 eur? Dober deal ali ne ?
««
62 / 86
»»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Nikotinska samica

Oddelek: Loža
282219 (1069) Gagatronix
»

Prenehanje kajenja - Nasveti? (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
7116194 (12405) satfinder
»

Elektronske cigarete -škodljivi učinki?

Oddelek: Loža
3310014 (6316) Highlag
»

Katere 18650 (in polnilec) (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
5312961 (11867) Jst
»

Elektronska cigareta - varnost uporabe (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
9940513 (10275) BCSman

Več podobnih tem