» »

Prenapetostna zaščita/podaljšek težava

Prenapetostna zaščita/podaljšek težava

BoRDaH ::

Pozdrav,

ne vem več kaj naj naredim, kje naj vprašam ... težava je sledeča:

Imam prenapetostno zaščito od Philipsa z 8 priključki in lan preklopom. Ker je zadeva narejena na Energy saving sistem - to pomeni da ko imam priklopjen Master (se pravi računalnik - laptop) ostale naprave povezane na podaljšek delujejo. Ko je master izključen, se ugasnejo tudi ostale naprave da ne gorijo v prazno (tiskalnik, zvočniki, zunanji monitor).

Iznenada se mi je zgodilo (med tem ko sem vklapljal usb kontroler za gamepad) da mi je vse skupaj nehalo delovati ...razen laptopa. In zdaj ne morem nikakor več usposobiti ostalih kanalov oz. priključkov da bi delovali normalno ko imam vklopljen master. S podaljškom ni nič narobe ker sem ga zamenjal in preiskusil z drugim (imam 2 enaka) zadeva prav tako en deluje.

Ima kdo kakpšne izkušnje s tem in kaj bi lahko bilo narobe? Overload?
Hvala!

einstein :P ::

In, kaj se zgodi, če priklopiš kaj drugega namesto računalnika?

floyd1 ::

Navodila nič takega ne omenjajo? Taki (master/slave) podaljški imajo navadno nastavitev občutljivosti. Kot je rekel einstein - poskusi priklopiti na master kaj drugega in predvsem - močnejšega (večja poraba).

BoRDaH ::

Ne navodila so kr neki. Sem zdaj priklopil 2000W kalorifer in ga zagnal ... ni blo kakšnih sprememb. Razen ko sem nazaj vklopil računalnik se je prižgala lučka na zaščiti za "Energy saving" in ugasnila. Pri ostalih napravah ni bilo sprememb. Vse ugasnjeno.

Sem pa zasledil nekje podatek, da se lahko to zgodi pri laptopih tekom polnjenja baterije. Ampak moja baterija je polna. Tudi ko jo vzamem ven, ni spremembe.

einstein :P ::

Enako pri drugem podaljšku?

BoRDaH ::

Nisem poskusil, sam mislim, da bi blo precej smešno, če bi pa na drugem delovalo glede na to da ima isti problem :) Se mi je pa pravkar izpisalo tole opozorilo v Widowsih ko sem vklopil kabel v računalni!:

The Smart AC Adapter connected is not functioning correctly. Please replace with a properly functioning Smart AC Adapter.

Imam pa original adapter, ki sem ga prejel zraven računalnika ??


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Čuden zvok trdega diska (strani: 1 2 )

Oddelek: Pomoč in nasveti
678096 (6653) ngc2392
»

prenosnik za igre do 1200E

Oddelek: Kaj kupiti
337230 (6602) hojnikb
»

Polnilec za prenosnik ne dela več

Oddelek: Pomoč in nasveti
195848 (5476) rytmonorm
»

Zunanji Disk Se Ne Odziva

Oddelek: Strojna oprema
497411 (6245) Lyon
»

Kateri soliden UPS

Oddelek: Kaj kupiti
312996 (2042) link_up

Več podobnih tem