» »

Kvaliteten tehnični svinčnik

Kvaliteten tehnični svinčnik

Free Bird ::

Torej, kopujem dober, kvaliteten tehnični svinčnik. Sem jih imel v parih letih že vsaj 20, amapk tistih za 3-4€ iz papirnice in so katastrofa, slej ko prej se nekaj pokvari, zlomi in zadeva več ne deluje. Zanima me, če katero podjetje izdeluje tehnične svinčnike, ki bi bili malo bolj kvalitetni, seveda pa me zanimajo tudi vaše izkušnje. Ker nimam pojma kje se gibljejo cene svinčnikov, recimo, da bi bil pripravljen odšteti kakih 20-25€.
LP

arozma ::

Včasih sem imel enega od Faber castell, pri katerem se je konica skrila v ohišje. Služil mi je par let, dokler ga nisem po nesreči razdelil na dva dela :( Kasneje ga pri nas nisem več našel.

Imaš pa tukaj svinčnike tudi do 60€
http://www.rotring.com/en/
http://www.fabercastell.com/products/mo...

vorantz ::

išči po tleh
edina 2 res dobra tehnična, ki sem jih kdaj imel sem dobil na račun nekoga drugega

prvega je pozabil nek anketar
tega sem po precej letih (okol 6 let) potem nekje zgubil in 3 dni kasneje našel drugega na tleh na faksu
še danes dela brez problema

54j0 ::

Najboljši tehnični svinčnik, kar sem jih imel, je zagotovo tale:

http://www.cultpens.com/acatalog/Faber-...

Konica z minico se lahko skrije, kot pri običajnih "kulijih". Minica je lahko v dveh načinih - običajnem, trdnem in pa "vzmetenem" - kot nek amortizer za minico, zaradi katerega redkeje poči. Obstaja v debelinah 0.35, 0.5, 0.7 in 1.0. Če ga le najdeš, takoj vanj. Stane manj od 20EUR. Ni najbolj privlačen, a je zato izredno robusten in funkcionalen.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: 54j0 ()

one too many ::

Sam imam Staedtlerja 925 (link). Kupil sem ga v konzorciju za ~25 €.
Všeč mi je, da je kovinski, še posebno držalo. Na gumi se ponavadi začnem neprijetno potiti. Držalo ima diamantni vzorec, kar je kul, ker ga lahko uporabim za pilo za nohte.
Zaradi kovine je tudi težji, kar je dodaten plus. Ima tudi mat površino, tako da se prakse ne poznajo toliko.
Velik minus je, da nima zložljive konice! Enkrat mi je padel in sem konico komaj poravnal. Tudi radirka je premajhna. Sicer bi se dalo dobiti nadomestne, vendar ne v Sloveniji.

Sam pišem praktično izključno s tehničnim svinčnikom (če ne pa s tem) in moram reči, da se je nakup izplačal. Cenejši so šli po parih mesecih. Dražji (okoli 4 €) so sicer zdržali lahko več kot leto, vendar na njih nisem bil pazljiv in so ponavadi izginili. Cenejši se tudi pogosteje ponavljajo, tako da ravno ne moreš obtoževati za "krajo". Tega si pa ponavadi ljudje tudi ne izposojajo, ker zgleda drag.

bluefish ::

Dobri predlogi. Je še mene prijelo, da bi si omislil kaj boljšega.
Sicer sem v zadnjih nekaj mesecih kupil vsaj štiri tehnične svinčnike, vendar je en neuravnotežen, drugi ima premajhen obseg za dolgotrajno pisanje,...

rfmw ::

Imam Staedlerja, vsaj že 15 let. Dela kot ura. Z močnejšim pritiskom skrije cel sprednji del noter. Kupil v Mladinski pri Nami, Lj.
Legendary 8RDA+ (reCAPed ;), XP1700+ 2108 @ 1.84 V, SLK900A AS3 @ 2500 rpm
1,5GB Samsung DDR333+Geil DDR400+SuperTalent DDR400 @ DC 200 MHz @ 6-3-3-2.5

Map ::

Se da dobit Pilota V-Ball v papirnicah al po internetu? Ga nikoli ne vidim ampak imam enega, že res starega ampak piše boljše kot vsak nov, ki ga kupim.

šernk ::

Res ne vem kaj delate z njimi. Cel fax sem preživel z enim takšnim, pa 95% stvari pišem izklujčno z njim:

http://www.mimovrste.com/artikel/447008...

pa sedaj šele počasi počasi spušča dušo. Imel sem tudi razne druge že prej bolj in manj drage pa edino ta mi res lepo sede v roko.
In general, high velocity doesn't produce harmful injuries.
But what is dangerous is the high acceleration
or deceleration given at a certain time interval.

Ejsi_Disi ::

Ko smo še v SŠ ročno risali projekte, sem vse risal z Rotringom Tikky II, ker je imel dovolj dolgo špico, da si lahko risal z risalno desko oz. ravnili za rotring.

Rock n' roll ain't noise pollution!

54j0 ::

Ja, tile Tikky II so tudi dobri. Čisto osnovni, a zelo solidno narejeni. Na Mimovrste je komplet 12 kosov za 42 evrov. Doživljenska zaloga za celo družino ;>.

onitam ::

Moj repertuar in izkušnje glede ''ameterskih oz. semi pro'' tehničnih svinčnikov.

- Pilot 0.5mm, sicer ne najdem več modela ter imena (kupljen v DZS), v enakem rdečm ohišju kot klasik BP-S matic. Verjetno najboljši in najzaneslivejši, ki sem ga kdajkoli uporabljal, vendar kot rečeno, modela ne morem več izslediti. Edino kar me je motilo je to, da je zelo ozek in grip je rebrast plastičen, kar mi ni ustrezalo in sem naknadno povil s trakom. Priporočam, če najdeš.

- Pentel A120 d3 dx 0.5mm, mi je zelo všeč, ker je zelo lahek in mi omogoča veliko kontrole. Priporočam za risanje.

- Staedtler Mars micro 0.3 & 0.5mm, mi sploh ne ustrezajo, ker se guma zelo hitro ''raztegne'' in potem drsi sem pa tja. Konica, ki se lahko skrije mi tudi ne ustreza, ker potem tudi ni popolnoma stabilna in se maje. Ne priporočam.

- Rotring Tikky 0.5mm, zelo dober allrounder, predvsem mi je všeč kombinacija guma/plastika na gripu. Moti me le, da zelo rad lomi minice. Priporočam.

-FaberCastell TK-FINE 9715 0.5mm, enostaven ter sponko lahko zavrtiš, tako lahko vidiš, kakšen tip minice imaš noter. Moti me, kot pri staedlerju, konica, ki se maje vendar manj. Zaradi plastičnega gripa priporočam za risanje.

-FaberCastell GripMatic 1375 0.5, odličen za pisanje, predvsem ker ima konico, ki se ''hrani'' sama. Tako minica ni nikoli izpostavljena lomljenju, ker dejansko plastična konica drsi ob papir. Le robusten ni preveč; mi je počil po ob navoju na sredini. Drugače priporočam.

- Penac Chubby 11 0.7mm, meni osebno idealen za pisanje ter vse drugo in minica se dejasnko ne lomi, ker ima zelo mehko vzmetenje. Priporočam.

Za kemične svinčnike pa preferiram Pentel serijo EnerGel, ker se tinta posuši instant in se ne maže, kot pri konkurenci.
bleh

b4d ::

 Rotring 600

Rotring 600




Rotring 600

Sam sem zelo zadovoljen :)
b4d.sablun.org

Barbarpapa2 ::

Pozdrav

Moj glas gre modelu Rotring Tikky double push (to je tisti, ki skrije konico z minico v telo svinčnika ob pritisku na stranski gumb)

 Rotring Tikky double push

Rotring Tikky double push



Ga imam..., hja, kaj pa vem... Kakih 25 let mogoče??? Sem ga dobil med študijem še v bivši državi in dela še zdaj...

LP

Jože

blues1 ::

b4d je izjavil:

 Rotring 600

Rotring 600




Rotring 600

Sam sem zelo zadovoljen :)


A lahko vprašam kje se pri nas lahko kupi rotring 600 oziroma 800?
Hvala

b4d ::

Seveda lahko vprasas, tudi sam sem spraseval povsod, ampak ga nobena nasa trgovina ni mogla dobiti. Tako da se odpravi kar na ebay. Lahko ti dam kontakt japonca pri katerem sem jaz vzel 600.
b4d.sablun.org

blues1 ::

b4d je izjavil:

Seveda lahko vprasas, tudi sam sem spraseval povsod, ampak ga nobena nasa trgovina ni mogla dobiti. Tako da se odpravi kar na ebay. Lahko ti dam kontakt japonca pri katerem sem jaz vzel 600.


Se mi je kar zdelo, da se ga ne bo dalo dobit pri nas. Bi pa prosil potem če mi daš lahko kontakt od ebay prodajalca, bi ti bil zelo hvaležen.
Hvala
Lp, Jure

mlamat ::

Jaz sem pred mesecem kupil Kuro Toga (avtomatsko vrtenje mine) iz Japonske za 10€ :

http://www.ebay.de/itm/281178112091

francek1 ::

Tudi Parker je firma, mimo katere pri izbiri pisala ne moremo.
Kdor se je že rodil učen se lahko reži...

b4d ::

blues1 je izjavil:

Bi pa prosil potem če mi daš lahko kontakt od ebay prodajalca...


http://www.ebay.com/itm/New-Rotring-600...

Otake1981, res hitra dostava, pa vsec mi je bila taka malenkost, da je na roke napisal celo posvetilo :D

Kuru Toga pravijo da je kul, nisem pa imel se prilike probat.
b4d.sablun.org

blues1 ::

Najlepša hvala.

b4d ::

Pa razmisli ce ti razlika v ceni odtehta to da se glava svincnika skrije (800), jaz imam 600 in me prav nic ne moti da strli ven 24/7 :D
b4d.sablun.org

dottor ::

Skoraj skoraj bi si še jaz nabavu en kurutoga tehnični svinčnik. Uporabljal bi ga za risanje skic in pisanje, pa me zanima kako se odnesejo tej mehanični svinčniki proti poceni tehničnim svinčnikom od pilota ali drugih firm.
Xeon X5650@3.8GHz |Asus P6T|
2x4GB+4x2GB|ASUS R9 280X@1100MHz|
WD Green 240GB SSD + 4x1TB Hitachi

blues1 ::

b4d je izjavil:

Pa razmisli ce ti razlika v ceni odtehta to da se glava svincnika skrije (800), jaz imam 600 in me prav nic ne moti da strli ven 24/7 :D

To sem se že odločil, nabavil bi si 600, ker mi to da se glava pri 800 skrije, ni všeč.
Hvala.

borisk ::

kura togo sem naročil, po tem ko sem tukajle videl link. za 10€ najboljše kar lahko dobiš. zelo hitra pošta, mislim da je prišlo v 5 dneh

blues1 ::

A si mogoče kdo lasti Staedtler graphite 925 25? Sam bi si ga namreč rad nabavil, pa me zanima, če se ga da dobiti kje v Sloveniji.
Našel sem sicer nek spletni katalog od Mladinske knjige, samo ne vem, ali ga sploh lahko naročim pri njih.
Ali pa če kdo ve za kakšno dobro spletno trgovino v tujini (poleg ebaya-a :D), kjer prodajajo tehnične svinčnike in pošiljajo v Slovenijo.
Hvala.

dottor ::

Lahko jim pišeš, bo pa ebay cenejši najverjetneje...
Xeon X5650@3.8GHz |Asus P6T|
2x4GB+4x2GB|ASUS R9 280X@1100MHz|
WD Green 240GB SSD + 4x1TB Hitachi

blues1 ::

Sem bil v Mladisnki Knjigi in je gospa najprej rekla, da jih majo baje še na zalogi v MK v Luciji in, da ga bo naročila, nakar me kliče v ponedeljek in pove da svinčnik pri njih ni več dobavljiv :(.
Torej, ker je očitno edina opcija tujina, me še vedno zanima, če obstaja kakšna tuja spletna trgovina, ki ima tako robo. Ali je mogoče najenostavnejše preko ebaya, čeprav nisem ravno vešč nakupovanja preko ebaya.
Hvala.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kateri kemični svinčnik/pisalo uporabljate?

Oddelek: Loža
407333 (6109) Buljan
»

Pribor za tehnično risanje

Oddelek: Loža
184629 (2714) fikus_
»

S čim pišete?

Oddelek: Loža
437303 (5885) borisk
»

Novi tehnični svinčnik

Oddelek: Loža
113266 (2933) SmeskoSnezak
»

odklepanje durona

Oddelek: Navijanje
151924 (1608) pikasti

Več podobnih tem