Forum » Strojna oprema » Asus GT630-SL-2GD3-L ali Gigabyte GV-N630-2GI
Asus GT630-SL-2GD3-L ali Gigabyte GV-N630-2GI
SLO_Matej ::
Pozdravljeni.
V enem računalniku moram zamenjati grafično kartico. Ker gre za starejšo zadevo, ki niti ni precej zmogljiva, napajalnik je 400 W, se mi zdi Nvidiin GeForce GT 630 še nekako najprimernejši, saj za ceno do nekje 60 eur (kakšen eur gor ali dol) ponuja še največ zmogljivosti. Pomembno je tudi, da je grafična kartica na zalogi in da se jo da čimprej dobiti.
Katera pa je dejansko zmogljivejša? Asusov pasivno hlajeni GT630-SL-2GD3-L ali Gigabytov GV-N630-2GI? V redu bi bilo, če bi kdaj pa kdaj pognala tudi kakšno igrico, sicer ne najnovejših in na najvišjih nastavitvah.
V enem računalniku moram zamenjati grafično kartico. Ker gre za starejšo zadevo, ki niti ni precej zmogljiva, napajalnik je 400 W, se mi zdi Nvidiin GeForce GT 630 še nekako najprimernejši, saj za ceno do nekje 60 eur (kakšen eur gor ali dol) ponuja še največ zmogljivosti. Pomembno je tudi, da je grafična kartica na zalogi in da se jo da čimprej dobiti.
Katera pa je dejansko zmogljivejša? Asusov pasivno hlajeni GT630-SL-2GD3-L ali Gigabytov GV-N630-2GI? V redu bi bilo, če bi kdaj pa kdaj pognala tudi kakšno igrico, sicer ne najnovejših in na najvišjih nastavitvah.
hojnikb ::
zakaj pa ne kupiš rabljene kartice ?
tale 630gt je podn od podna, pa ni važn kiro verzijo vzameš.
tale 630gt je podn od podna, pa ni važn kiro verzijo vzameš.
#brezpodpisa
Kar naj bo nova z garancijo, ne gre se za moj računalnik. Treba jo je zamenjati, veliko pa se tako ali tako ne splača investirat v ta računalnik, ker tako ali tako ni hudo zmogljiv, zato bo verjetno GT 630 ok. Za pisarniško uporabo in predvajanje filmov na TV mora zadostovati, pa morda kdaj pa kdaj kakšno igrico.
Sicer pa predlagaj kaj.
Sicer pa predlagaj kaj.
če se odpove igram, bo 6450 vrh glave.
Pa nebi škodl, če bi vedl specse kompa (sploh moč napajalnika itd..) pa max budget.
Pa nebi škodl, če bi vedl specse kompa (sploh moč napajalnika itd..) pa max budget.
#brezpodpisa
Zgodovina sprememb…
- spremenil: hojnikb ()
Kar preberi prvo objavo, pa ti bo jasno, da gre za 400 W napajalnik in do nekje 60 eur bi še investiral. Radeon HD 6450 je še mnogo šibkejši. Kakšno manj zahtevno in ne najnovejšo igro na ne najvišjih nastavitvah bi pa moral GT 630 pognati.
"400W napajalnik" -- to pove absolutni nič o napajalniku. Podatki o 12V liniji so tukaj kjučnega pomena..
spet odvisno. Kaj je za njega manj zahtevna in ne najnovejša igra. Recimo crysis 1 še danes dela predglavice grafikam. pa je 6 let star špil.
Kar preberi prvo objavo, pa ti bo jasno, da gre za 400 W napajalnik in do nekje 60 eur bi še investiral. Radeon HD 6450 je še mnogo šibkejši. Kakšno manj zahtevno in ne najnovejšo igro na ne najvišjih nastavitvah bi pa moral GT 630 pognati.
spet odvisno. Kaj je za njega manj zahtevna in ne najnovejša igra. Recimo crysis 1 še danes dela predglavice grafikam. pa je 6 let star špil.
#brezpodpisa
Zgodovina sprememb…
Skratka, taka, ki ne rabi dodatnega napajanja in dobi dovolj že iz PCI reže same. To sta obe zgoraj navedeni. Katera ponuja več zmogljivosti. Samo to. Na igre pozabi. Kar bo delalo bo, kar ne, pač ne. Sploh ne igra vloge. Važno, da bo mašina delovala in katera za ta denar ponuja več.
če zbiraš samo med tema dvema, potem itk Asusko, ker ima manjšo porabo + kepler jedro.
#brezpodpisa
Blinder ::
60€ za to reč je nekam velik. Jaz sem dal 30€ za rabljeno. Je pa ista kartica kot GT440, samo preimenovana.
pa jih dobiš rabljene po 30€.
99.991% of over-25 population has tried kissing.
If you're one of the 0.009% who hasn't, copy & paste this in your Signature.
Intel i3-12100f gtx 3050 Pismo smo stari v bozjo mater. Recesija generacija
If you're one of the 0.009% who hasn't, copy & paste this in your Signature.
Intel i3-12100f gtx 3050 Pismo smo stari v bozjo mater. Recesija generacija
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Blinder ()
Ni nujno, da je kakšna od teh dveh. Lahko zaradi mene predlagate tudi kaj drugega za nekje 60 eur, samo naj ne bo preveč požrešna zadeva. Pa dobro bi bilo, da je na zalogi, da lahko računalnik čimprej spet deluje. Niti ne igra vloge ali gre za Nvidiin ali AMD-jev čip. Vendar kolikor sem gledal potrebujejo primerljivi Radeoni vsaj 400 W moči, kar bi bilo že na meji s tem napajalnikom.
Torej od teh dveh je Asusova boljša? Hvala za nasvet.
Torej od teh dveh je Asusova boljša? Hvala za nasvet.
kaka 7750 bi tut delala na tem napajalcu.. sam je pa najbrž neboš dobu za tak denar.
ta asuska je na kepler jedru, torej ni samo rebrand.
60€ za to reč je nekam velik. Jaz sem dal 30€ za rabljeno. Je pa ista kartica kot GT440, samo preimenovana.
ta asuska je na kepler jedru, torej ni samo rebrand.
#brezpodpisa
Zgodovina sprememb…
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | zakaj je ta grafična kartica tako poceni (strani: 1 2 3 )Oddelek: Kaj kupiti | 20947 (18820) | dxx |
» | Grafična kartica Gigabyte GeForce GT 630 , 2 GB, PCI-E (GV-N630-2GI)Oddelek: Pomoč in nasveti | 2226 (2129) | Seljak |
» | LC 550W psu in GF GTS 450Oddelek: Strojna oprema | 2960 (2141) | Aljaz3 |
» | Grafična karticaOddelek: Kaj kupiti | 895 (750) | bajsibajsi |
» | Katero in kje kupiti osnovno ploŠčo z vodilom 1155 in sata3 priključkomOddelek: Pomoč in nasveti | 3376 (2944) | easyrider3 |