Forum » Strojna oprema » rezutat v 3DMarku 2001 SE za GE4200 Ti z 128 Mb
rezutat v 3DMarku 2001 SE za GE4200 Ti z 128 Mb
Hadad ::
Pri testu kartice je bil rezultat samo malo cez 6000, kar se mi zdi da je zelo malo, glede na teste ki se nahajajo na netu. Sistem je bil 1400 Mhz AMd z 512 DDR rami. Grafična ni navita!
Kaj sem naredil narobe?
Kaj sem naredil narobe?
Speedster ::
Kere drajverje maš? Če maš 41.09 jih zameni z 42.68, taprvi so zanič, stem sistemom moraš dobit okrog 9000.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Speedster ()
drajverji so bili vsaj trije. prvotni, 30.8 in 41.09 vendar se rezultati niso kaj bistveno razlikovali.
morphling1 ::
Najnovejši driverji in vse beta verzije dobiš na Guru3D tako za Ati kot Nvidio.
Hadad, tvoj problem niso driverji razlika med pikami z različnimi driverji ne bo nikoli par tisoč pik, kot jih tebi fali.
Clean install winxp/w2k, dx8 (w2k), sp2 (w2k), driverji za osnovno ploščo predpostavljam da imaš VIA, torej 4in1 (nobene opazne razlike od 4.37 naprej), driverji za grafično, 40.72 so zelo dobri za dx8, 3dmark 2k1 SE, defrag in poženi, rezultat mora biti tako kot je treba.
Še prej pa preveri če nimaš vklopljenega kakega AA ter Aniso ter osvežitev ekrana pusti na def. 60 Hz.
Za novejše špile pa tudi že rabiš dx9 torej instaliraj dx9, deinstaliraj stare driverje ter recimo instaliraj 42.86 driverje jaz nimam problemov z njimi.
Kakšen je pa tvoj rezultat pa najbolje vidiš na on-line result browserju, tam sortiraj rezultate za tvoj TB proc ter GF4 , z nenavito kartico bi moral dobit vsaj 8000 pik
Hadad, tvoj problem niso driverji razlika med pikami z različnimi driverji ne bo nikoli par tisoč pik, kot jih tebi fali.
Clean install winxp/w2k, dx8 (w2k), sp2 (w2k), driverji za osnovno ploščo predpostavljam da imaš VIA, torej 4in1 (nobene opazne razlike od 4.37 naprej), driverji za grafično, 40.72 so zelo dobri za dx8, 3dmark 2k1 SE, defrag in poženi, rezultat mora biti tako kot je treba.
Še prej pa preveri če nimaš vklopljenega kakega AA ter Aniso ter osvežitev ekrana pusti na def. 60 Hz.
Za novejše špile pa tudi že rabiš dx9 torej instaliraj dx9, deinstaliraj stare driverje ter recimo instaliraj 42.86 driverje jaz nimam problemov z njimi.
Kakšen je pa tvoj rezultat pa najbolje vidiš na on-line result browserju, tam sortiraj rezultate za tvoj TB proc ter GF4 , z nenavito kartico bi moral dobit vsaj 8000 pik
http://www2.arnes.si/~mlivak/ Nekaj kar naj bi bila moja domača stran, pa nikoli ne bo :)
NA matični je ALI-jev nabor čipov (asus a7a266), naloženi so najnovejši gonilniki, grafična je Gainward Geforce 4 Ultra 650 xp (4200, 128 mb) , procesor na grafični teče pri 263 MHz rami pa pri 524 MHz. Naloženi so tudi najnovejsi gonilniki za za grafično. Zadnji rezultat pri testiranju, z osveževanjem 60HZ je v 3DMarku6127(nasatavitve v 3dmarku niso bile nič spremenjene) . Nevem vec kaj naj se naredim!
Senitel ::
Kakšne imaš nastavitve sistemskega pomnilnika v BIOS-u? Koliko imaš AGP aparture size? Katere windowse imaš (če imaš win2k nujno rabiš vsaj service pack 1, da AGP dela normalno)?
willson ::
lp!
Hadad -> sam tko za primerjavo 8rda, 2x256ddr, 1.6@2.1MHz pa GeForce3 ti200 175@230/400@460 pa dobim cca. 9500pik. Prej sm mel pa Elitko in sm jih dubu mal cez 6500 do 6800... tko da ce ti vse ostalo dela je krivo ozko grlo osnove plosce...
P.S.: pa itak so na netu tud pisal da je verzija z 128mb "pocasnejsa" in da dobi mn pik od 64mb verzije + ozko grlo plate pa ti pride -3000pik
Hadad -> sam tko za primerjavo 8rda, 2x256ddr, 1.6@2.1MHz pa GeForce3 ti200 175@230/400@460 pa dobim cca. 9500pik. Prej sm mel pa Elitko in sm jih dubu mal cez 6500 do 6800... tko da ce ti vse ostalo dela je krivo ozko grlo osnove plosce...
P.S.: pa itak so na netu tud pisal da je verzija z 128mb "pocasnejsa" in da dobi mn pik od 64mb verzije + ozko grlo plate pa ti pride -3000pik
Če si res naredil vse kot sem opisal, potem je edina težava v ALI čipsetu sigurno, zadeva nikoli ni veljala za perspektivno žal.
Senitel je mislil nastavitve rama v biosu, nastavi jih na bolj agresivne pa bo rezultat sigurno še dosti boljši.
Povej kako imaš sedaj nastavljeno to (advanced bios features)
Senitel je mislil nastavitve rama v biosu, nastavi jih na bolj agresivne pa bo rezultat sigurno še dosti boljši.
Povej kako imaš sedaj nastavljeno to (advanced bios features)
http://www2.arnes.si/~mlivak/ Nekaj kar naj bi bila moja domača stran, pa nikoli ne bo :)
Temu bi rekel neko malo boljše povprečje cas2 5,2,2 je agresivno na nforce2 oz. še bolje 4. Pri VIA in ostalih platah pa nujno še command rate na 1t ter 4way interleaving
Sicer nevem, ce bom navedel prave podatke, ker nevem kaj je zakaj:
RAS TO CAS DELAY [3T]
RAS PRECHARGE TIME [3T]
CYCLE TIME tRAS [7T]
MA/CMD LEADOFF TIMING [FAST]
TO JE VEČINA KAR SE TOČE RAMOV
RAS TO CAS DELAY [3T]
RAS PRECHARGE TIME [3T]
CYCLE TIME tRAS [7T]
MA/CMD LEADOFF TIMING [FAST]
TO JE VEČINA KAR SE TOČE RAMOV
No na netu sem zasledil neke teste 4200 ti kartic naslov strani. . V 3DMarku 2003 sicer dobim boljse rezultate (glede na to da je sistem kar podoben), v 3DMarku 20001 se pa mi nekaj ni jasno. Kaj pomenijo 0xAA in 2xAA ter 4xAA . Mogoce jaz narobe testiram. Kaksni naj bi bili rezultati v 3DMark-u 2003 za to kartico?
Senitel ::
0xAA, 2xAA, 4xAA je za antialiasing, ki kar precej upočasni vse skupaj. Običajno (če hočeš met čim več pik) se testira z izklopljenim (torej 0xAA).
Če dobiš v 2003 boljše (oziroma primerljive) rezultate, potem je za nižje rezultate 2001 gotovo krivo nekaj iz sistema (ali pa imaš FSAA vklopljen?).
Če dobiš v 2003 boljše (oziroma primerljive) rezultate, potem je za nižje rezultate 2001 gotovo krivo nekaj iz sistema (ali pa imaš FSAA vklopljen?).
mare87 ::
AA pomeni Anti Analiasing oz. glajenje robov! Ta fukcija je zelo požrešna zato jo je nesmiselno uporabljati!
Sandi79 ::
Ja vendar je ta 128MB 4200tka počasnejša od 64MB izvedbe počasnejši ram, Aperature size ne zvišuj čez 32MB, kar je preko glave dovolj, oz več kot 32MB deluje počasnejše..testirano na 10 sistmih.
Torej naredi kot je rekel ...tisti z rdečim hudičkom...osvezevanje pusti na 60Hz. več osveževanja počasnejše je.
Kar se tiče gonilnikov so 41.09 čisto ok.
Bolj agresivni RAM timing.
Izostritev teksture obvezno izklopi, ker ne opaziš razlike.
Anzitropic filtering daj na 0 ali na, enkrat kot je to default pri starejših gonilnikih in goljufija pri novejših.
7500 pik boš dobil brez problema.
Drugače pa navijaj prek FSB-ja, grafično pa daj vsaj na 270, 540 brez bojazni !
PostScriptum. Če pa uporabljaš Windows Millenium je pa zadnji čas, da se posloviš od njih.
Moje pike na InnoGF4ti4200 64 + Elite K7S5A, Amd XP 16 + 256 SDRAM, XP SP1 ..10320pik
280/570 + FSB 147 MHZ
Torej naredi kot je rekel ...tisti z rdečim hudičkom...osvezevanje pusti na 60Hz. več osveževanja počasnejše je.
Kar se tiče gonilnikov so 41.09 čisto ok.
Bolj agresivni RAM timing.
Izostritev teksture obvezno izklopi, ker ne opaziš razlike.
Anzitropic filtering daj na 0 ali na, enkrat kot je to default pri starejših gonilnikih in goljufija pri novejših.
7500 pik boš dobil brez problema.
Drugače pa navijaj prek FSB-ja, grafično pa daj vsaj na 270, 540 brez bojazni !
PostScriptum. Če pa uporabljaš Windows Millenium je pa zadnji čas, da se posloviš od njih.
Moje pike na InnoGF4ti4200 64 + Elite K7S5A, Amd XP 16 + 256 SDRAM, XP SP1 ..10320pik
280/570 + FSB 147 MHZ
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Sandi79 ()
R33D3M33R ::
Samo a ne nizko osveževanje muči oči?
Mogoče ga pustiš na 60 med testom a v realnem lajfu maš tak čez glavo dosti preformansa pa bi blo boljše na 85 Hz al pa več.
Drugač pa se strinjam z Sandijem.
Mogoče ga pustiš na 60 med testom a v realnem lajfu maš tak čez glavo dosti preformansa pa bi blo boljše na 85 Hz al pa več.
Drugač pa se strinjam z Sandijem.
Moja domača stran: http://andrej.mernik.eu
Na spletu že od junija 2002 ;)
:(){ :|:& };:
|GeNeRaToR| Jah moje Učke so se čisto lepo prvadle na 60Hz
in se mi zdi še nekako najlepša slika pri tem osveževanju čeprav imam Hi tech monitor. Pač trpim pri 100Hz. Sicer je pa razlika tam približno 300 3D2001 mark pik med 60Hz in ostalim.
in se mi zdi še nekako najlepša slika pri tem osveževanju čeprav imam Hi tech monitor. Pač trpim pri 100Hz. Sicer je pa razlika tam približno 300 3D2001 mark pik med 60Hz in ostalim.
R33D3M33R ::
Kak za koga...
Razlika pa je ja!
Razlika pa je ja!
Moja domača stran: http://andrej.mernik.eu
Frenk imaš pa en hudičev trpežen napajalnik(235w), ki ti vse to poganja. kakšne specifikacije imaš za ta 235W PS ??
Pa veliko pikc v 3dMarku tudi.
Pa veliko pikc v 3dMarku tudi.
frenk ::
Dons zjutrj sm jih dobu 13500 pa še mau. Ja napajalnik je pa takle(3,3=>14A 5=>22A 12V=>8A(3,3V in 5V total 125W)). Če fsb sam mau povečam že crkne. Dons še niso dobil napajalnikou u AGT, sam praujo nj pokličem jutr.Upam da bo, čene bom pa kr umru.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | R9800 pro ali gf6600 gt ?Oddelek: Kaj kupiti | 3587 (2585) | tiborrr |
» | Menjava Asus 6800'GT' za 6600GT AGP + cca 20k sit?Oddelek: Kaj kupiti | 1495 (1113) | Dr_M |
» | UT2003 banchmarkOddelek: Navijanje | 1286 (845) | Buggy |
» | Vprasanje glede navijanja graficne kartice in artefaktov, ki se ob tem pojavijoOddelek: Navijanje | 1763 (1617) | Oblivion |
» | 3DMark in točkeOddelek: Pomoč in nasveti | 1043 (780) | Blisk |