Forum » Omrežja in internet » Router TP link WR841
Router TP link WR841
Dajarra ::
Lp.
Dobil sem omenjeni router. Imam Mac Aira. Kako sedaj instalirat ta router? Ethernet kabla ne morem priklopiti na Aira ker nima tega priključka. Strani ala 192.168.1.1 ali tplinklogin.net ne delajo, ker noben računalnik ni povezan z routerjem. Povezal sem samo router z modemom.
Cdja pa itak ni na Airu.
Kakšna rešitev ali rabim "neMac" računalnik, da opravim fizično povezavo s kablom in instalacijo...
Hvala
Dobil sem omenjeni router. Imam Mac Aira. Kako sedaj instalirat ta router? Ethernet kabla ne morem priklopiti na Aira ker nima tega priključka. Strani ala 192.168.1.1 ali tplinklogin.net ne delajo, ker noben računalnik ni povezan z routerjem. Povezal sem samo router z modemom.
Cdja pa itak ni na Airu.
Kakšna rešitev ali rabim "neMac" računalnik, da opravim fizično povezavo s kablom in instalacijo...
Hvala
Imam pa še eno vprašanje. Sam sem pri T2. Ko nastavljam router me vpraša ali želim dinamični ali statični IP. Izbral sem dinamični, ki je že po defaultu, vsaj tako piše.
Ali gre to skupaj glede na to da imaš pri T2 statični ip, jaz pa sem nastavil dinamični?
Ali gre to skupaj glede na to da imaš pri T2 statični ip, jaz pa sem nastavil dinamični?
Hayabusa ::
Preko browserja.
google, vpišeš model, greš na tplink stran, support, RTFM...
192.168.0.1
2x admin...
google, vpišeš model, greš na tplink stran, support, RTFM...
192.168.0.1
2x admin...
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Hayabusa ()
Ko sem še na internetu? Se pravi preko prejšnjega routerja?
Kaj pa glede statike in dinamike? Kaj izbrati?
Kaj pa glede statike in dinamike? Kaj izbrati?
Meni noben link ala 192...ni zagrabil, ko sem imel router povezan z modemom(z računalnikom ne, ker nima priključka). Niti stran od tplinklogin.net
Hayabusa ::
Priključiš svoj pc/mrežni kabel in router (lan port).
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Hayabusa ()
Ja samo na Airu nimam vhoda sa optični kabel. Potreboval bi pretvornik..Sem že uredil tako, da sem na ta druzgmu računalniku uredil.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Internetna povezava preko routerjaOddelek: Pomoč in nasveti | 3020 (2791) | Ganon |
» | Domače omrežje preko dveh routerjevOddelek: Omrežja in internet | 3043 (2610) | Invictus |
» | Vzpostavitev brezžičnega internetaOddelek: Omrežja in internet | 3376 (3110) | barbara2 |
» | TP-Link TL-WR1043NDOddelek: Pomoč in nasveti | 1822 (1659) | Ganon |
» | Brezžični routerOddelek: Kaj kupiti | 2316 (2098) | bili_39a |