Forum » Loža » Kdo kaj služi z delnicami?
Kdo kaj služi z delnicami?
Temo vidijo: vsi

Katsuo ::
Zato imam vprašanje, če obstaja še kakšen ETF, ki ponuja malenkost bolj "zajamčene" pogoje. Kot sta na primer XEON in CSH2?
XEON in CSH2
je tudi CHS1 (ali pa samo CHS), C3M in še par drugih. Vsi so EUR denarni (menice, kratkoročne obveznice...) skladi, ki trenutno nosijo cca 2% letno.
https://www.justetf.com/en/search.html?...
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Katsuo ()

energetik ::
In KRKG že nazaj pod 200...
Kje si zdaj LeQuack
Kje si zdaj LeQuack

vires in numeris
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: energetik ()

gruntfürmich ::
krka propad zaradi zaplembe ali samo zdrava korekcija?
"Namreč, da gre ta družba počasi v norost in da je vse, kar mi gledamo,
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...

Vnovčevanje dobičkov iz previdnosti zaradi groženj Putina. Če pade do 180 (brez neke porazne novice) bom še sam zopet vstopil z začetnim vložkom.

megakamela ::
Morajo začeti boomerji prodajat KRKG, da pride do resne korekcije. Verjetno bo za nakup potrebno počakati še kakšen teden ali dva.

Vnovčevanje dobičkov iz previdnosti zaradi groženj Putina. Če pade do 180 (brez neke porazne novice) bom še sam zopet vstopil z začetnim vložkom.
180 je verjetno OK za zelo dolgoročne vlagatelje, ampak jaz bom čakal vsaj do nivojev 120-130, prej ne bom kupoval.
vires in numeris
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: energetik ()

Malidelničar ::
Ti raje ostani pri PFE...
Jaz imam tudi PFE še vedno na muhi, da bi pojačal pozicijo.

Don't invest like a Joe. Invest like a Simon.

musicfreak ::
v petek se bral o tem, evo danes ze 20 posto gor, spet zamujena priloznost
kraken robotics

gen Maister ::
gruntfürmich je izjavil:
krka propad zaradi zaplembe ali samo zdrava korekcija?
Poravnali so se v tožbi, če prav razumem, 10M€!?
https://info360.si/gospodarstvo/krka-ko...
180 je verjetno OK za zelo dolgoročne vlagatelje, ampak jaz bom čakal vsaj do nivojev 120-130, prej ne bom kupoval.

Seveda!

V čem pa tiščiš svoje prihranke, da so tako obetavni!??

Če seveda ni skrivnosr!?

Zgodovina sprememb…
- spremenilo: gen Maister ()

alko-bit ::
Jaz imam ful sreče zadnji 2 leti z delnicami firm, ki se ukvarjajo z rudarjenjem urana.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: alko-bit ()

ducy ::
A prav razumem? V začetku leta si kupil S&P500 ETF in ga po 8-9 mesecih prodal?
Da, tako je.
Sicer drži, da 8-9 mesecev ni dooooolga doba. ;) Ni pa bilo "mišljeno", da bo zadeva tako strmoglavila.
Glede na negotove razmere, se sprašujem, če je še "smiselno/kolikor toliko varno" iti v katerrega od S&P500 ETFov?
Lahko da zaruži še bolj, in bo par let bula... .. ? Trenutno spet lepo raste .... Ja saj vem .. ne vemo. Noben ne ve.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: ducy ()

gen Maister ::

Sicer je verjetno vsem razen temule generalu jasno da je Krkina poravnava totalen non-event...

alko-bit ::
gen Maister je izjavil:
Jaz imam ful sreče zadnji 2 leti z delnicami firm, ki se ukvarjajo z rudarjenjem urana.
Koliko pa imaš donosa ti dve leti na leto!
Odvisno, nekatere delnice tudi 200%. Vse so pa zelene.

iKst_ ::
A prav razumem? V začetku leta si kupil S&P500 ETF in ga po 8-9 mesecih prodal?
Da, tako je.
Sicer drži, da 8-9 mesecev ni dooooolga doba. ;) Ni pa bilo "mišljeno", da bo zadeva tako strmoglavila.
Glede na negotove razmere, se sprašujem, če je še "smiselno/kolikor toliko varno" iti v katerrega od S&P500 ETFov?
Lahko da zaruži še bolj, in bo par let bula... .. ? Trenutno spet lepo raste .... Ja saj vem .. ne vemo. Noben ne ve.
Jaz sicer ne vem kdaj točno si kupil in kaj si kupil, ampak S&P500 je od začetka leta gor 15%, v zadnjih 12 mesecih 18%.
Ampak tudi, če pustimo to. Kako točno misliš, da ni bilo "mišljeno", da bo zadeva strmoglavila? Ne poznam nobenega, ki bi lahko z gotovostjo napovedal kaj takega. Če ne moreš prebaviti 20-30 mogoče 50% padca na kratek rok, potem je boljše, da ne investiraš v delnice.
Edino kar vemo je, v zgodovini praktično ni 10 letnega obdobja v katerem je bil indeks negativen. Edina varjanta, da si naredil minus v daljšem obdobju je, da si kupil na višku dot.com booma in prodal takoj po finančni krizi 2008. Če si DCAjal v indeks, je tudi ta scenarij profitabilen.

pingme ::
No, toliko je s&p500 šel gor v dolarjih. Potem pa odšteješ cca. 13%, ki jih je ytd eur izgubil proti usd in je donos bistveno manjši.

J.McLane ::
Potem je brezveze sploh vlagat, držiš Evre saj so vedno več vredni

Simplicity is the ultimate sophistication - Leonardo da Vinci

iKst_ ::
Tečajna nihanja so pač realnost. 2022 je bilo obratno, je bil USD več vreden kot EUR, mogoče bo 2029 spet tako. Poleg tega je 2% donos v 9 mesecih še vedno soliden po 2 ZELO nadpovprečnih letih.
Še vedno velja kar sem napisal. Zgodovinsko gledano si težko naredil minus, če si imel horizont 10 let ali več.
Še vedno velja kar sem napisal. Zgodovinsko gledano si težko naredil minus, če si imel horizont 10 let ali več.

Tečajna nihanja so pač realnost. 2022 je bilo obratno, je bil USD več vreden kot EUR, mogoče bo 2029 spet tako. Poleg tega je 2% donos v 9 mesecih še vedno soliden po 2 ZELO nadpovprečnih letih.Oziroma lahko vlagaš v VWCE in imaš v USD 60% vrednosti, vse ostalo pa v vseh svetovnih valutah. Ampak na dolgi rok to nima kakšne hude veze, saj vse valute na dolgi rok vedno oscilirajo okoli USD.
vires in numeris