» »

Kdo kaj služi z delnicami?

Kdo kaj služi z delnicami?

Temo vidijo: vsi
««
254 / 254
»
»»

iKst_ ::

Torej, kot da praviš: "Bog ne daj, da bi se mi ta dolgočasna strategija slučajno obrestovala že zdaj!" ?

Tako ja. V tem času, ko je čakal na pravi trenutek bi lahko z rednimi mesečnimi vložki naredil že soliden donos.

DCA je sicer res dolgoročna in precej dolgočasna strategija, ampak je treba dejansko vlagati, ne čakati leta in leta na taprav trenutek.

J.McLane ::

No tole ni čisto res, commodity sector je naredil kar lep minus v treh letih (kakšna izjema je sem in tja, kakav, baker)
Simplicity is the ultimate sophistication - Leonardo da Vinci

gen Maister ::

Utk je izjavil:

Pri ceni 220€ potekajo hudi boji. Že včeraj je bilo prometa 3x tliko, kot v dnevih pred tem. Tudi danes, več kot 2x več kot običajno....

Kaj bo ko se promet spusti na normalo?

Malce težje je to tebi in takim, kot si ti razložiti, vendar bom poskusil: Promet bo NORMALEN!! Vozili se bodo s pasati višjega in nižjega razreda, primerne hitrosti, ne bo gužve in gneče na cestah!

LeQuack je izjavil:

ripmork je izjavil:

[
Odličen YT kanal. Šele ob gledanju njegovih analiz sem začel dojemat, kako precenjen je v resnici trg...

Nima veze. Merket go up, to je vse kar rabiš vedet. V zadnjih treh letih je tako enostavno vlagati, da je že kar smešno. Karkoli kupiš gre gor, da ne omenjam SBI spet.

To, da gre market up, četudi je res, je največje natega v posploševanju! To je ena taka past, ki ti zakriva podrobnosti, te uspava in lahko celo zavede na kriva pota... in potem nasedeš na čeri.

Trg je trg! Je matematično določen med ponudbo in povpraševanjem! Drugače pa je investiranje in nalaganje bolj področje psihologije (in obnašanju (širokih ljudskih) množic.

iKst_ je izjavil:

Torej, kot da praviš: "Bog ne daj, da bi se mi ta dolgočasna strategija slučajno obrestovala že zdaj!" ?

Tako ja. V tem času, ko je čakal na pravi trenutek bi lahko z rednimi mesečnimi vložki naredil že soliden donos.

DCA je sicer res dolgoročna in precej dolgočasna strategija, ampak je treba dejansko vlagati, ne čakati leta in leta na taprav trenutek.

Ne razumeš bistva in RDEČE NITI, ki je moje vodilo pri varčevanju, vlaganju in investiranju!
Lahko si jih še enkrat prebereš v mojih zgornjih postih, lahko ti jih pa tudi še enkrat eksplicitno razložim, če te zanima... Zakaj pa je Krek ustanovil domačo zadružno banko!!??? Da je denar posojal in vlagal v tujce!??

Zdaj lahko priporočam nakup Krke! Morda bo konec eta cena že 250€ in čez pol leta pred izplačilom dividende že 300€!? Samo potem, pri dividendi 9 ali 9,5€ je to donos na kapital dobrih 3%. In te lahko pošljem kar na Telekomovo delnico ali pa obveznico RSlo, ki ima tudi tak donos!
In ne vlagam vsakih 100 ali pa 1k€ sproti! To pač delate vi, malo podrajsate in je. :))
To in ostalo jaz kompenziram drugače. Predvsem z (naravno) inteligenco! In oredvsem s svojo!! ;)

Je pa lepo brati, da ste mladina tako vestni in tako šparovni! :)) Da se vam drobiž ne valja po žepih in naokoli! 8-)

GregiB ::

Dejansko sem tudi jaz študiral, kakšna bo dividenda KRKG naslednje leto, da bo delnica zanimiva tudi za vlagatelje, ki iščejo dividendne donose... Ker growth stock KRKG kar ni....
https://www.dugout-online.com/ fajna slow pace football mgt igrica

iKst_ ::

Ne razumeš bistva in RDEČE NITI, ki je moje vodilo pri varčevanju, vlaganju in investiranju!
Lahko si jih še enkrat prebereš v mojih zgornjih postih, lahko ti jih pa tudi še enkrat eksplicitno razložim, če te zanima... Zakaj pa je Krek ustanovil domačo zadružno banko!!??? Da je denar posojal in vlagal v tujce!??

Me zanima. Če lahko v en post združiš bi z zanimanjem prebral. Resno, brez trolanja.

In ne vlagam vsakih 100 ali pa 1k€ sproti! To pač delate vi, malo podrajsate in je. :))

Zakaj pa ne? A ni smiselno, da imaš denar čim dlje investiran?

Pa hvala, ker me pri mojih rosnih 43 letih še vedno nazivaš z mladino :)
««
254 / 254
»
»»