» »

Kdo kaj služi z delnicami?

Kdo kaj služi z delnicami?

Temo vidijo: vsi
««
232 / 245
»»

LeQuack ::

Market je neustavljiv. Ko je Trump omenil carine, je šel 10% dol, zdaj gre pa za vsako novo omembo deala gor ene 2% na dan. In če je 200 držav si lahko predstavljate koliko bo šlo gor, čebo z vsako sklenil nov trade deal.
Quack !

Kanban ::

Torej cca +5200% za vseh 200 dealov po 2%. FIRE za vse, ne le za peščico!

Okapi ::

Dokler ljudem ne bo kapnilo, da vsi ti deali obstajajo samo v Trumpovi glavi.>:D

ripmork ::

Kanban je izjavil:

Torej cca +5200% za vseh 200 dealov po 2%. FIRE za vse, ne le za peščico!

:D

Letos bo pomoje še nekaj vzponov in padcev...

Kakšna so kaj tu mnenja o Semiconductors ETF-ih? SMH recimo.
Bojda se doba AI-a šele zares začenja, dodat še v en tak strnjen sklad se mi zdi kar solidna opcija...

Zakaj bi bili padci? Zdaj so že vse slabe novice vkalkulirane notri v ceno. Saj vidiš da so vojne vsak dan, pa market nič ne regaira.
Quack !

delavec44 ::

Jaz bom dal LeQuacka na ignore. Škoda da nisem že prej. Ves ta hopium, neto sem pa še vedno 5% v minusu namesto 8% v plusu kot smo začeli za novo leto. Že tečaj dolarja je naredil svoje.

rini ::

Kako pa se uporabnika blokira, ker jaz bi to tudi naredil?

HotBurek ::

Je tu kak srečni kupec delnic Atos-a?

https://tradingeconomics.com/ato:fp
root@debian:/# iptraf-ng
fatal: This program requires a screen size of at least 80 columns by 24 lines
Please resize your window

BTW že dolgo nisem omenil SBI, je pa tu odklenjen članek iz Financ, ki pove kako SBI rekordno raste, in da bo rasel še naprej. V zadnjem mesecu je SBI 10% gor.

"Po praznikih so borze nazaj v polnem pogonu. Tako kot v tujini, smo tudi na ljubljanski borzi spremljali rast. Medtem ko so tuji indeksi že izničili izgube, ki so sledile šoku po napovedi Trumpovih carin, indeks SBI TOP še nekoliko zaostaja. Teden je končal pri 2040,59 točke, pridobil je 1,78 odstotka. To je najvišja vrednost po koncu februarja. Ni pa več daleč od najvišje vrednosti letos, ki jo je februarja dosegel pri 2.060 točkah. Borzni posredniki so sklenili za skupno 9,41 milijona evrov poslov."
https://www.finance.si/vlagatelj-maks/s...

Kje drugje še cela borza zraste 40% v enem letu? Nikjer.

Quack !

Zgodovina sprememb…

• spremenil: LeQuack ()

mtosev ::

Trenutno mi je delnica Microsofta gor za 18.50%, Nvidia pa je gor za 93.55%.
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro,
Enermax Platimax 1700W | moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013

Največji delež imam v MSFT in če bi moral izbrati eno podjetje, bi bilo to to. Pri NVDA sem pa +400% v plusu.

rini je izjavil:

Največji delež imam v MSFT in če bi moral izbrati eno podjetje, bi bilo to to. Pri NVDA sem pa +400% v plusu.

Hehe, Toše se pa hvali za 95%, amater.

Sicer so pa vsi ti % brez veze, če ne poveste koliko ste vložili.

jabe ::

Pa v bistvu so procenti vazni.
Kar se tice pa vsote pa samo, a je razlicna od nic.

Če je celoten portfelj vreden 100k in da si holder, se mi zdi kar dobro, še posebno če bomo tu še vedno klepetali tudi čez 10 let. Po drugi strani je pa res hecno omenjati % rasti, če imaš vrednost za vrečo riža.

aborko ::

Mislim da je Toše parkrat napisal abslutne cifre, do jurja ali max 2.

Malidelničar ::

rini je izjavil:

Če je celoten portfelj vreden 100k in da si holder, se mi zdi kar dobro, še posebno če bomo tu še vedno klepetali tudi čez 10 let. Po drugi strani je pa res hecno omenjati % rasti, če imaš vrednost za vrečo riža.

Kaj pa menite o diverzifikaciji? Jaz se je poslužujem, nekateri pa trdijo, da je diverzification = diworsification. Se pravi pa ko diverzificiraš takoj zaostaneš za S&P500 in ostalimi indeksi in imaš zato samo podpovprečne donose.
Don't invest like a Joe. Invest like a Simon.

Diverzifikacija, da nimaš vsega v delnicah je super.

Znotraj delnic, če odmislimo mm sklade, je pa po moje etf kot sam že dovolj razpršen.

Malidelničar je izjavil:

rini je izjavil:

Kaj pa menite o diverzifikaciji? Jaz se je poslužujem, nekateri pa trdijo, da je diverzification = diworsification. Se pravi pa ko diverzificiraš takoj zaostaneš za S&P500 in ostalimi indeksi in imaš zato samo podpovprečne donose.

Buffet je rekel, da če diverzificiraš, potem dejansko ne poznaš podjetij v katera vlagaaš, ergo se greš gambling.

Quack !

endelin ::

mtosev je izjavil:

Trenutno mi je delnica Microsofta gor za 18.50%, Nvidia pa je gor za 93.55%.

Več so nardili v kripto temi v enem mesecu:P

Zgodovina sprememb…

• spremenil: endelin ()

musicfreak ::

Ta teden sedaj bi znal bit eden kljucnih. V prihodnosti bosta dva dneva, ki bosta podobna tistemu rekordnemu dnevu pred nekaj tedni in pri katerih je nujno bit zraven in ki naredi na koncu veliko razliko v letnem donosu. Prvi bo konec vojne v Ukrajini in drugi dogovori glede carin s Kitajsko (baje so se zmenli danes). Jutri bi znal bit izjemno dober dan na borzi.

https://x.com/WhiteHouse/status/1921623...

Zgodovina sprememb…

Caracas ::

Samo v razmislek, takrat ko prav vsi mislijo da se bo na borzi nekaj naredilo je zelo običajno kontra ali nič. Zanimivo je da na bitcoinu, ki se zadnje čase giblje podobno kot nasdaq, ni nobene reakcije.

gen Maister ::

Vojna v Ukrajini še ne bo tako hitro končana, navkljub vsem naporom; to naj te ne skrbi preveč!! ;)
Kitajske carene so tudi poglavje zase, menda se širijo celo neke optimistične ocene, da so blizu dogovora!?? 8-)

Lepo! Menda bodo carine samo 80% in ne 145!? :))
(nekdo je že izrekel ta stavek) To je majhen korak za človeka in velik za človeštvo!! ;)

aborko ::

Kr lepo jutro danes, me zanima ce bo se dodaten jump ko se odprejo borze v ZDA ob 15:30.

musicfreak ::

zdaj pa se konec vojne ta teden in smo na konju

link_up ::

+5% instant ... in smo ze posteno iz prepada... kdor je kupil, ko je lezalo po tleh, je kupil.
In and Out

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: link_up ()

gruntfürmich ::

aborko je izjavil:

Kr lepo jutro danes, me zanima ce bo se dodaten jump ko se odprejo borze v ZDA ob 15:30.
se ne bo že na pre-tradingu to videlo?
"Namreč, da gre ta družba počasi v norost in da je vse, kar mi gledamo,
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...

mtosev ::

Delnica nVidie mi je up 103%. Kul :D
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro,
Enermax Platimax 1700W | moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013

energetik ::

aborko je izjavil:

Ravno smola, da je plača prišla prepozno in bo mesečni DCA po višji ceni... Sem upal na še kak upad. Sicer pa še 1 tak dan, pa sem z delniškim portfeljem že skupno v zelenem v zadnjem letu.
Indija 5% danes, to je na nivoju kriptota... 8-)
vires in numeris

A ni fora DCA-ja da ti je vseeno pa kateri ceni kupiš*
Quack !

Načeloma ja, ampak vseeno če je upad, kupim malce več kot bi sicer. In če vidim, da je napihnjeno, kupim malo manj.

Sicer pa, da se še RU/UA kaj dogovorijo, odleti tole v nebo. In zlato v podn.
vires in numeris

energetik je izjavil:

Načeloma ja, ampak vseeno če je upad, kupim malce več kot bi sicer. In če vidim, da je napihnjeno, kupim malo manj.

To je potem že špekuliranje.
Quack !

GregiB ::

LeQuack je izjavil:

energetik je izjavil:

Ne glih... Gre za neke sorte Value averaging
https://www.dugout-online.com/ fajna slow pace football mgt igrica

vidim da ste kar naenkrat totalno bullish razpoloženi...

GregiB je izjavil:

LeQuack je izjavil:

energetik je izjavil:

Točno tole, delam na približno VA. Ne držim se popolno striktno, ampak na približno.
vires in numeris

GregiB je izjavil:

LeQuack je izjavil:

energetik je izjavil:

Pa imaš kak graf na dolgi rok primerjavo med DCA in VA?
Quack !

GregiB ::

LeQuack je izjavil:

Pa imaš kak graf na dolgi rok primerjavo med DCA in VA?

Nimam in tudi nima smisla (lahko pa seveda zadevo poguglaš "DCA versus Value averaging") ker se najin kolega ne gre čisti Value Averaging, ker ta, ne boste verjeli, ob visokih skokih tečajnic predvideva celo dezinvestiranje (prodajo vrednostnih papirjev)
https://www.dugout-online.com/ fajna slow pace football mgt igrica

energetik je izjavil:

...In zlato v podn.

jah no.
dedolarizacija ostale polovice sveta se ne bo končala (katera po mojem gre v nakup zlata), in retail azijci so v polnem zaletu kupovanja zlata...

Zgodovina sprememb…

gen Maister ::

Menda ne bo odveč, če tudi tukaj objavim zadevo, ki bi jo moral vsak od vas dobro poznati in upoštevati!?? :O

Da ne bo potem kakšnega (nepotrebnega) joka in presenečenj! Je zelo lepo in ENOSTAVNO RAZLOŽENO!! 8-)

Še jaz ne bi znal bolje. :))

https://prvi.rtvslo.si/podkast/intelekt...

Da bo koza sita in volk cel!!? Ali je ravno obratno?? :| Volk cel in koza sita!?? 8-)

libreus ::

HotBurek je izjavil:

Je tu kak srečni kupec delnic Atos-a?

https://tradingeconomics.com/ato:fp

jaz sem čisto malo pred reverse-split-om. takrat sem jih imel 30 tisoč, zdaj 'le' tri delnice :D

kow ::

Si kdo ogleduje litij? Po crashu, cena ze nekaj casa upada. Zna biti da bo v prihodnje kaksno pomanjkanje? Je kdo kaj analiziral?

Ne samo ogledujem, kako leto ga po koščkih kupujem. Sem pa trenutno še v globokem minusu. Kar sem prebral, se napoveduje pomanjkanje glede na povpraševanje tam enkrat po 2026, 2027. Kakorkoli - cena je zdaj zelo ugodna. Imam v LITU, torej rudarji in baterije.
vires in numeris

tnx!

Aja, se to. To pomeni, da kupujes v britanski jurisdikciji? Kaksne so implikacije?

Zgodovina sprememb…

• spremenil: kow ()

Chalky ::

mtosev je izjavil:

Delnica nVidie mi je up 103%. Kul :D

Ha, zdaj pa hitro v drugo temo pisariti propagande komentarje o tem da je Trump slab in da bodo police "čez 2 tedna prazne". Ti si kot Putin, ki bi rad sedel na dveh stolih.

Kritizira ameriško vlado medtem ko vlaga v ameriški delniški trg. Verjetno ni tako slabo pod Trumpom glede nato da je ti je Nvidia up 103%.

Pa slovensko vlado tudi, ki mu bo vzela 25% od teh procentov če proda.
Quack !

redtech ::

Beetaloo basin

TBN
Na HotCopper so nalimali satelistke slike z ognjeno kroglo, velika možnost je, da bodo rezultati IP30 dobri.

EEG
It has been a long and winding road for Empire Energy (ASX: EEG) , but at last all the stars appear to be aligning for the aspiring Northern Territory gas producer.
The company is in line to become Australia's first commercial producer of shale gas later this year from the Top End's massive 33,000 square kilometre onshore Beetaloo Basin.

Predvidevam, da bo Empire prvi začel s proizvodnjo. Imata pa ti dve firmi eno posebnost, ogromno zemljišče - skoraj duopol. Tega pri US firmah ne vidiš.

TBN
~1.9 million net prospective acres v primerjavi z Exxon 1.4M

The merger combines Pioneer's more than 850,000 net acres in the Midland Basin with ExxonMobil's 570,000 net acres in the Delaware

kow je izjavil:

tnx!

Aja, se to. To pomeni, da kupujes v britanski jurisdikciji? Kaksne so implikacije?
Nimam pojma. :)
vires in numeris

Nov dan, novi rekorde za SBI. Smo že na novem ATH, prav tako delnica Krke ki je že na 182€. In to je šele začetek, do konca leta smo lahko na dvakratniku te vrednosti, sploh ko bodo vsi kripto prodali zaradi davka in začeli Krko kupovati.
Quack !

Malidelničar ::

Noro kaj dela LJSE.
Don't invest like a Joe. Invest like a Simon.

Ja, najbolj rastoča borza na svetu, oz. mislim da je med top3. Ubistvu ne moreš zgubit če vlagaš v SBI, razen če šortaš.
Quack !

Zgodovina sprememb…

• spremenil: LeQuack ()

LeQuack je izjavil:

Nov dan, novi rekorde za SBI. Smo že na novem ATH, prav tako delnica Krke ki je že na 182€. In to je šele začetek, do konca leta smo lahko na dvakratniku te vrednosti, sploh ko bodo vsi kripto prodali zaradi davka in začeli Krko kupovati.

Zakaj bi po prodaji kripta kupil Krko? Ta del ne razumem.
««
232 / 245
»»