Forum » Loža » Kdo kaj služi z delnicami?
Kdo kaj služi z delnicami?
Temo vidijo: vsi
redtech ::
HUM.L
Dodal sem začetno pozicijo.
Firma je v procesu kadrovskega prestrukturiranja, so v procesu prodaje projekta Dugbe. Glavni katalizator za delnico bo, če Kourousso spravijo na 100% ,skupaj 200Koz/leto (plani... so Q4 2024, dostikrat razočarajo).
Imajo še hedge za 34000 oz $2200, ki bo do aprila 2025.
Bil sem že notri oktobra 2022 na istem nivoju pa sem vmes prodal.
Dodal sem začetno pozicijo.
Firma je v procesu kadrovskega prestrukturiranja, so v procesu prodaje projekta Dugbe. Glavni katalizator za delnico bo, če Kourousso spravijo na 100% ,skupaj 200Koz/leto (plani... so Q4 2024, dostikrat razočarajo).
Imajo še hedge za 34000 oz $2200, ki bo do aprila 2025.
Bil sem že notri oktobra 2022 na istem nivoju pa sem vmes prodal.
rini ::
Spremljam redno nekaj dobrih YT kanalov glede investinga, eno ime ves čas skače v ospredje; Palantir (PLTR).
Kakšna so kej mnenja tu? P/E je res zelo visok, sam kolikor razberem iz različnih mnenj investorjev, imajo dober dolgoročen potencial (predvsem tudi za rast), finance so dobre...
Morda smiselno imet nekaj rezerve in kupit, če bo dovoljšen padec v obdobju okoli volitev (to volatilnost bo nasplošno za izkoristit) :)
Dobro leto nazaj sem pisal, da DCAjam v Palantir. Kupoval sem po $25, kupoval sem po $7, kupujem po $40. V vseh primerih so bili komentarji podobni. P/E je previsok, mešajo meglo, upside je že zapečen v delnico... Večinoma s strani ljudi, ki njihovega biznisa niti približno ne poznajo.
Moj avg. price je cca. 16 USD, malenkost manj. Še vedno si težko predstavljam, da bo čez 15 let podjetje kot je Palantir vredno manj. Njihova bilanca je čista kot solza, plan imajo dober, execution še boljši. Je pa v Palantirju veliko retail investitorjev, tako, da je delnica volatilna.
To se pa spomnim. Govoril si o PLTR in TSLA.
LeQuack ::
Goldman Sachs predicts only 3% annualized returns of S&P500 over the next decade
https://www.msn.com/en-us/money/markets...
https://www.msn.com/en-us/money/markets...
Quack !
IgorCardanof ::
Glede na to kake "predikcije" vse ven mečejo, lahko tudi jaz rečem neko naključno cifro od 0 do 100 in bom najbrž enako uspešen.
Retail investor, Simp, Crypto analyst, Cardano hejtr
Ne odgovarjam na DM.
Ne odgovarjam na DM.
rkobarov ::
Jamie Dimon je imel intervju na bloombergu pred 2 tedni, ste poslušali njegove misli?
Ryzen 5800x AIO280 32gb 16c3200 3080ti Msi b550 tomahawk Samsung 970 1Tb M27q
Telbanc ::
NLB v zadnjem mesecu skoraj 5% gor, medtem Krka skoraj 2% dol. Totalni poraz za Krko.
Ko bi v Krko zmetali tojk keša kot smo ga v NLB, .....Jasno je da se v banke ne vlaga, če nisi pri inf. koritu. Zaradi tega ker se vsi bojijo stampeda, se pri bankah dostikrat frizira belance.
Hvala bogu, nisem cepljen za covid-19.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Telbanc ()
denabiker ::
Bom napisal zdaj zadnja leta izgube, zmagovalec je TUI AG, sem kupil med korono, ko je ful padlo, misleč ah TUI AG je nemško firma za prosti čas, potovanja in turizem, ful znano, to bo letel gor, sedaj laufa nazaj, ampak imam izgubo skoraj 85%, za en srednji razred avta sem izgubil...
Bayer, kot super duper nemška kemična in farmacevtska firma mi je velik znesek razpolovil s prevzemom Monsanta in potem tožba na tožba, grožnje z ogromnimi odškodninami, samo rušlo je vse dol, pa je šlo veliko denarja v k....
Še imam veliko delnic z izgubami tam minus 15 do minus 30,...
Najbolj hudo je bilo pri meni tam 15 let nazaj, takrat pa sem izgubil za dva BMW 5 serije, se spomnim, 5 serija se mi je takrat dopadla, pa sem si rekel, glej bi lahko kar peljal dva bemfla namesto, da sem denar tam vrgel...
Ampak dobro, vržem denar noter, katerega imam viška...da ne omenjam kripto, uff tam je ogromno šlo v maloro, ko smo dosti tvegali z raznimi novimi coini na trgu...
Bayer, kot super duper nemška kemična in farmacevtska firma mi je velik znesek razpolovil s prevzemom Monsanta in potem tožba na tožba, grožnje z ogromnimi odškodninami, samo rušlo je vse dol, pa je šlo veliko denarja v k....
Najbolj hudo je bilo pri meni tam 15 let nazaj, takrat pa sem izgubil za dva BMW 5 serije, se spomnim, 5 serija se mi je takrat dopadla, pa sem si rekel, glej bi lahko kar peljal dva bemfla namesto, da sem denar tam vrgel...
Ampak dobro, vržem denar noter, katerega imam viška...da ne omenjam kripto, uff tam je ogromno šlo v maloro, ko smo dosti tvegali z raznimi novimi coini na trgu...
bobby ::
A ti to na pamet, a ne?
Ce eksplicitno ne odgovorim osebam PNG ali PR,..I dont care about your opinion.
dussan ::
Bayer tudi mene boli :(
Farmacevti pridejo na svoj račun v začetku bear marketa, jaz sem prvo pozicijo dodal pri 28, sedaj je BAYR na supportu iz 2004! Dodajal bom še naprej, če gre nižje ali tu na 25 formira dno. Po grafu bi rekel, da se lahko dela bear flag in gre še eno nogo nižje na 12 - tukaj podvojim pozicijo.
KobayashiM ::
Mi res ni jasno zakaj še kar tišite v BAYR. Že pred leti ko je šel v nakup najbolj osovražene firme Monsanto se strani vseh zelenašev sem se takoj pobral ven. Se je iz aviona videlo da je bil cel management in board imo podkupljen da je šel v to. Američani so samo čakali na ta prevzem da so začeli s tožbami. Zakaj pa greste sedaj not pa tudi ne vem. V pipeline nima nič pametnega novega, tožb še ni konec, kje vidite možnost za spremembo trenda? Tudi TA kjot jo jaz berem (pa dam bolj malo na njo, ne kaže nič posebnega na spremembo.
GregiB ::
KobayashiM je izjavil:
Mi res ni jasno zakaj še kar tišite v BAYR. Že pred leti ko je šel v nakup najbolj osovražene firme Monsanto se strani vseh zelenašev sem se takoj pobral ven. Se je iz aviona videlo da je bil cel management in board imo podkupljen da je šel v to. Američani so samo čakali na ta prevzem da so začeli s tožbami. Zakaj pa greste sedaj not pa tudi ne vem. V pipeline nima nič pametnega novega, tožb še ni konec, kje vidite možnost za spremembo trenda? Tudi TA kjot jo jaz berem (pa dam bolj malo na njo, ne kaže nič posebnega na spremembo.
No ja, osebno nisem "tiščal" v BAYN, nisem pa izstopil, saj očitno na tvojem avionu ni bilo tako zelo veliko potnikov... Namreč, celoten čas padanja BAYN na praktično vseh finančnih site-ih ocene "strokovnjakov" niso padle pod HOLD... Institucionalni investitorji niso na veliko zapuščali barke, skladi itak ne, ker zaradi svojih white paperjev ne smejo... potem pa vedi...
Sicer mene ne boli tolk padec, pač rollercoaster, dodaten problem je, da je BAYN ratala praktično "no dividend" firma... Iz $2 do $3 dividende je šla na $0,11
If you think there's a solution, you're part of the problem! - George Carlin
Od kje pa naj plačajo dividendo če že leta tolčejo izgubo?
Ocene "strokovnjakov" so namenjene zgolj temu da lajšajo vstop/izstop velikih. Če ni bilo pod hold praktično pomeni da so notri in so hoteli ven ali pa niso zainteresirani za long pozicijo...
Ocene "strokovnjakov" so namenjene zgolj temu da lajšajo vstop/izstop velikih. Če ni bilo pod hold praktično pomeni da so notri in so hoteli ven ali pa niso zainteresirani za long pozicijo...
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: KobayashiM ()
Spura ::
Problem BAYN je da tut ko bo konec teh tozb, niso ravno firma, ki bi delala nek huronski plus. Obstaja tolk boljsih firm. Jst danes ne bi notri vstopal.
musicfreak ::
Kaksno pa je kaj mnenje o BYD? Glede na to da se govori o tem kako bodo elektro avti v naslednjih letih dominirali in je BYD najvecja znamka iz kitajske, ki prodira v svet, bi znala bit dobra delnica za naslednjih nekaj let.
Osebno se vseeno mislim ce bi moral stavit ves svoj denar na samo eno delnico, bi bil to google, zaradi tega ker ima najvec nasih podatkov.
Osebno se vseeno mislim ce bi moral stavit ves svoj denar na samo eno delnico, bi bil to google, zaradi tega ker ima najvec nasih podatkov.
Jaz bi rekel da je BYD nova Tesla
Sparkxl ::
musicfreak je izjavil:
Kaksno pa je kaj mnenje o BYD? Glede na to da se govori o tem kako bodo elektro avti v naslednjih letih dominirali in je BYD najvecja znamka iz kitajske, ki prodira v svet, bi znala bit dobra delnica za naslednjih nekaj let.
Vse res in čudovito, ampak pozabljaš da je to čajna. Lahko je vse super, xi danes migne s prstom in jutri vse strmoglavi
MikeRotch ::
BYD ima dobre produkte, dober management in dobro pozicijo na trgu. Verjetno bodo v kratkem prehiteli Teslo po prodaji BEV. Baje tudi . Ampak problem je lokacija. Osebno ne bi vlagal denarja v Kitajsko.
Prvi problem je netransparentnost. BYD sicer baje dela dobiček, ampak osebno jim ne verjamem 100%. Drug problem je pa CCP, ki z eno potezo uniči firmo ali pa si firma nakoplje sankcije.
BYD ima dobre produkte, dober management in dobro pozicijo na trgu. Verjetno bodo v kratkem prehiteli Teslo po prodaji BEV. Baje tudi . Ampak problem je lokacija. Osebno ne bi vlagal denarja v Kitajsko.
Prvi problem je netransparentnost. BYD sicer baje dela dobiček, ampak osebno jim ne verjamem 100%. Drug problem je pa CCP, ki z eno potezo uniči firmo ali pa si firma nakoplje sankcije.
se strinjam, ampak se mi zdi rizik upravičen :D
Enib1995 ::
Ima kdo kaj nagledane uran ETF-je? OKLO ali pa URNM?
Glede na trenutne investicije zaradi poganjanja AI-ja? Je to zdaj neka muha ali priložnost, kaj mislite?
Seveda mislim, da daljši rok 5,10+ let.
Glede na trenutne investicije zaradi poganjanja AI-ja? Je to zdaj neka muha ali priložnost, kaj mislite?
ripmork ::
Dobro leto nazaj sem pisal, da DCAjam v Palantir. Kupoval sem po $25, kupoval sem po $7, kupujem po $40. V vseh primerih so bili komentarji podobni. P/E je previsok, mešajo meglo, upside je že zapečen v delnico... Večinoma s strani ljudi, ki njihovega biznisa niti približno ne poznajo.Hvala za info. Mi je žal, da sem zamudil Avgustovski popust (je kar padla vrednost vmes), definitivno za spremljat in izkoristit dip-e.
Moj avg. price je cca. 16 USD, malenkost manj. Še vedno si težko predstavljam, da bo čez 15 let podjetje kot je Palantir vredno manj. Njihova bilanca je čista kot solza, plan imajo dober, execution še boljši. Je pa v Palantirju veliko retail investitorjev, tako, da je delnica volatilna.
Ima kdo kaj nagledane uran ETF-je? OKLO ali pa URNM?Ravno danes prebiral Finančni POPkast in zasledil omenjene delnice (OKLO in NNE), sem tudi že mal ETF-e firbcal:
NUKL (VanEck Uranium and Nuclear Technologies) izgleda zanimiva opcija (nisem sicer zasledil holdingov prej naštetih stock-ov). Dobro vprašanje, glede AI-ja (predvsem, kako dobičkonosen bo dolgoročno). Glede energije je pomoje manj dileme (bo v vsakem primeru ključ za razvoj).
Sparkxl ::
Če še vedno razmišljate ali se pozicionirat v nafto, premog in plin...5 do 12 je. WallStreet je že all in. Prišli so namreč do spoznanja, da je zeleno eko sranje = izguba
https://oilprice.com/Energy/Energy-Gene...
Malidelničar ::
Če še vedno razmišljate ali se pozicionirat v nafto, premog in plin...5 do 12 je. WallStreet je že all in. Prišli so namreč do spoznanja, da je zeleno eko sranje = izguba
V nafto sem se že in se bom še bolj, v plin še ne (si moram malce bolj ogledati različne opcije).
Don't invest like a Joe. Invest like a Simon.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Malidelničar ()
Ali ima kdo delnice v PAA - Plains All American Pipeline?
Največ denarja sem naredil z MLP na COVID low, ker je to utility s fiksno tarifo in infrastrukturo v naravi - value.
Problem je z obdavčitvijo, na dividende sem plačal 40+% davka, ker se nisem ukvarjal s K1 obrazcem, to je bil bolj trade, zato se nisem sekiral za te dividende.
Imaš pa edino alternativo za nas v EU
Alerian Midstream Energy Dividend UCITS ETF (PMLP.L) GBp
Alerian Midstream Energy Dividend UCITS ETF (MMLP.L) USD
Energy Transfer LP 9.94%
MPLX LP 9.86%
Enbridge Inc. 9.85%
Enterprise Products Partners LP 9.56%
TC Energy Corp 9.14%
Kinder Morgan Inc. 8.41%
The Williams Companies Inc. 7.83%
ONEOK Inc. 7.36%
Cheniere Energy Partners LP 6.53%
Pembina Pipeline Corporation 3.47%
Tukaj se sklad ukvarja z davki, se pa niti sami v začetku niso zavedali (sem jih kontaktiral), kakšno prednost prinaša ta produkt za EU investitorje (retail).
PAA bi moral raziskati fundamente, najrajši imam kakšne zaplete z naftovodi, ker se trg ustraši :), če je kakšna zgodba zadaj, lahko tudi kompenziraš malo več davka.
MLP
When a non-resident foreign national (NRFN) invests in a master limited partnership (MLP) in the United States, several tax implications arise:
1. U.S. Source Income:
MLPs typically generate income that is considered U.S. source income. This includes income from operations, dividends, and interest.
2. Withholding Tax:
Distributions from MLPs to foreign investors are subject to U.S. withholding tax. The standard withholding rate is 30%, but this can be reduced if there is a tax treaty between the U.S. and the investor's country of residence.
3. Effect of UBTI:
If the MLP generates Unrelated Business Taxable Income (UBTI), this income may be subject to U.S. federal income tax. This is particularly relevant if the foreign investor is investing through an entity like an IRA, as UBTI can result in taxation at the corporate level.
4. Filing Requirements:
Foreign investors may have to file U.S. tax returns (Form 1040NR) if they have U.S. source income that is effectively connected with a U.S. trade or business. However, many may not need to file if their income is solely from the MLP distributions.
5. State Taxes:
In addition to federal taxes, some states may impose taxes on income earned from MLPs. The specifics depend on the state where the MLP operates.
6. Limited Liability:
Generally, MLPs offer limited liability to their partners, which means that the personal assets of the foreign investor are not at risk beyond their investment in the MLP.
7. Tax Treaties:
The implications of any applicable tax treaty between the U.S. and the foreign investor's country can significantly impact withholding rates and other tax obligations.
Conclusion:
Investing in MLPs as a non-resident foreign national can be complex due to the interplay of federal and state tax laws, withholding requirements, and potential UBTI. It's advisable for foreign investors to consult with a tax professional who understands both U.S. tax laws and the specifics of their home country's tax treaty with the U.S. to navigate these implications effectively.
@rini evo rešitev!
Bom pa še raziskal kakšen potencial ima.
PAGP = PAA
PAGP- Energy Income Without Tax Filing Hassles
Plains GP Holdings, LP (PAGP) is a limited partnership where each share is backed by one PAA unit. PAA and PAGP are essentially equivalent investments, except that PAGP sends out a Form 1099 for tax reporting.
The 1099 reporting means you do not have the Schedule K-1 filing challenges. PAGP distributions pass through the tax advantages of MLP distributions, and PAGP shares are safe to own in qualified retirement accounts.
https://finance.yahoo.com/news/pagp-ene...
Bom pa še raziskal kakšen potencial ima.
PAGP = PAA
PAGP- Energy Income Without Tax Filing Hassles
Plains GP Holdings, LP (PAGP) is a limited partnership where each share is backed by one PAA unit. PAA and PAGP are essentially equivalent investments, except that PAGP sends out a Form 1099 for tax reporting.
The 1099 reporting means you do not have the Schedule K-1 filing challenges. PAGP distributions pass through the tax advantages of MLP distributions, and PAGP shares are safe to own in qualified retirement accounts.
https://finance.yahoo.com/news/pagp-ene...
Map ::
N26 ima po novem možnost trgovanja z delnicami. Poskusil bi z manjšim vložkom, kaj moram vedet? Je treba karkoli prijavljat, lahko kupujem-prodajam kadarkoli, kako je z davki itd.?
GupeM ::
Vsako prodajo moraš javiti FURS-u. Takrat boš rabil tako datum nakupa, kot datum prodaje.
Poročilo moraš oddati preko e-davkov do 28. februarja za prejšnje leto. Če torej letos kupiš in prodaš, boš moral do 28. februarja 2025 oddati poročilo. Nakupov ni potrebno (niti jih ne moreš) prijavljati. Je pa ob prodaji treba imeti neko potrdilo o nakupu s količino in datumom nakupa.
Davek znaša 25% od dobička (po 5 letih samo še 20 %, po 10 letih 15 % in po 15 letih 0%). Ampak tudi če je 0%, moraš prodajo prijaviti.
Če kupuješ delnice, ki izplačujejo dividende, moraš prijaviti tudi te in nanje plačaš 25 %. Prijaviti jih moraš, tudi če jih je samo za en cent. Seveda, če davek zmanjša manj kot 10 eur, ti ga sploh ne zaračunajo.
Poročilo moraš oddati preko e-davkov do 28. februarja za prejšnje leto. Če torej letos kupiš in prodaš, boš moral do 28. februarja 2025 oddati poročilo. Nakupov ni potrebno (niti jih ne moreš) prijavljati. Je pa ob prodaji treba imeti neko potrdilo o nakupu s količino in datumom nakupa.
Davek znaša 25% od dobička (po 5 letih samo še 20 %, po 10 letih 15 % in po 15 letih 0%). Ampak tudi če je 0%, moraš prodajo prijaviti.
Če kupuješ delnice, ki izplačujejo dividende, moraš prijaviti tudi te in nanje plačaš 25 %. Prijaviti jih moraš, tudi če jih je samo za en cent. Seveda, če davek zmanjša manj kot 10 eur, ti ga sploh ne zaračunajo.
CRUDE
Jaz potrpežljivo čakam na $50, če Trump pride naprej bo "drill baby", kar pomeni še več supply-a.
Če prebije pod support na $65 bo to velik premik navzdol.
Jaz potrpežljivo čakam na $50, če Trump pride naprej bo "drill baby", kar pomeni še več supply-a.
Če prebije pod support na $65 bo to velik premik navzdol.
nekdoo ::
Če kupim slovenske delnice na tujem brokerju je še vedno potrebno prijavit dividente? Če prav razumem, je davek na domače delnice že plačan, zato ni treba, mogoče se pa motim.
pingme ::
KobayashiM je izjavil:
davek je pa že plačan ja, ampak kljub temu moraš prijaviti.
Ni res. Ti bi napisal, da si teh 25% plačal v “tujini” in izbral Slovenijo za državo? In po katerem členu pogodbe uveljavljaš oprostitev plačila davka? Dividend iz Slovenije se NE prijavlja.
Ne nabijaj, sem pred leti o tem debatiral s Furs. In sem dobil navodilo da moram prijaviti in to že par let delam. V odločbi je pač navedeno da je celoten davek že plačan. Ampak en forumski pigme že ve. Za razliko od tebe nisem napisal na pamet.
Aja, člena pogodbe seveda ne pišeš. Matr ste eni na pamet pametnjakoviči. Nisem ti jaz kriv da jih ti nisi prijavil in si sedaj v prekršku.
Aja, člena pogodbe seveda ne pišeš. Matr ste eni na pamet pametnjakoviči. Nisem ti jaz kriv da jih ti nisi prijavil in si sedaj v prekršku.
Zgodovina sprememb…
Za razliko od tebe znam očitno brati zakon. Oz. brati na splošno, ker je to omenjeno praktično v vseh člankih, ki omenjajo dividende.
https://www.fu.gov.si/fileadmin/Interne...
Pa dividende prejemam in vlagam napoved (seveda le za tuje) že dvajset let.
In ponovno: v katero polje si vpisal znesek 25%, ki si jih že plačal? Te res nič ne moti, da se imenuje "Tuji davek"?
https://www.fu.gov.si/fileadmin/Interne...
Pa dividende prejemam in vlagam napoved (seveda le za tuje) že dvajset let.
In ponovno: v katero polje si vpisal znesek 25%, ki si jih že plačal? Te res nič ne moti, da se imenuje "Tuji davek"?
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: pingme ()
Ja, si bolj pameten pa bolje bereš zakon od FURSA. Pa ne kar od nekega uslužbenca ampak precej više. Moj referent tudi ni vedel in je povprašal višje od koder sem potem dobil eksplicitna navodila. Ampak tale forumski pigme pametnjakovič pa že ve.
takole se izpolni;
Datum prejema dividend 0..0..20..
Davčna številka izplačevalca dividend
Identifikacijska številka izplačevalca
dividend
Naziv izplačevalca dividend NLB IB Irska
Naslov izplačevalca dividend NLB d.d. Trg republike 2
Država izplačevalca dividend IE
Vrsta dividende 1
Znesek dividend ...,01
Tuji davek ...,01
Država vira SI
Uveljavljam oprostitev po mednarodni
pogodbi (odstavek, člen)
takole se izpolni;
Datum prejema dividend 0..0..20..
Davčna številka izplačevalca dividend
Identifikacijska številka izplačevalca
dividend
Naziv izplačevalca dividend NLB IB Irska
Naslov izplačevalca dividend NLB d.d. Trg republike 2
Država izplačevalca dividend IE
Vrsta dividende 1
Znesek dividend ...,01
Tuji davek ...,01
Država vira SI
Uveljavljam oprostitev po mednarodni
pogodbi (odstavek, člen)
Vprašanje ni bilo izključno za NLB in Krko, ki kotirata na tujih borzah, ampak za Slo podjetja na tujem brokerju, torej recimo Trade Republic.
Pa tudi če vzamem tvoj primer - kako je lahko država izplačevalca Irska? Torej tudi za Ameriške dividende napišeš, da je izplačevalec Irska?! Trg Republike 2 na Irskem?
Pa tudi če vzamem tvoj primer - kako je lahko država izplačevalca Irska? Torej tudi za Ameriške dividende napišeš, da je izplačevalec Irska?! Trg Republike 2 na Irskem?
Vprašanje ni bilo izključno za NLB in Krko, ki kotirata na tujih borzah, ampak za Slo podjetja na tujem brokerju, torej recimo Trade Republic.
Ti naj narišem? Še n-tič, vprašaj FURS. Eksplicitno so mi povedali naj tako napišem ker programska oprema ni predvidevala da imam izplačilo dividende slovenskega podjetja pri tujem brokerju. Over and out.
BTW, ko smo že pri NLB 16.12. presečni, predlagana dividenda 5,5 bruto. Danes objavljeno.
Zgodovina sprememb…
energetik ::
Paladij stopa po gasu
Na žalost sem ga spet premalo dokupil na 900$, ampak OK, še vedno pričakujem x2 v kakem letu.
Za zlato pa menim, da mu bo zaenkrat zmanjkalo zaleta do 3k, bi rekel da bo potrebna konsolidacija pred tem.
Na žalost sem ga spet premalo dokupil na 900$, ampak OK, še vedno pričakujem x2 v kakem letu.
Za zlato pa menim, da mu bo zaenkrat zmanjkalo zaleta do 3k, bi rekel da bo potrebna konsolidacija pred tem.
vires in numeris
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: energetik ()
gruntfürmich ::
paladij si kupil fizičnega?
"Namreč, da gre ta družba počasi v norost in da je vse, kar mi gledamo,
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...
Defensive raste, PM, T.
Danes NEM -14%, presenečen sem, ker gre za glavnega igralca na trgu, vedo kam morajo pritisnit :)
Danes NEM -14%, presenečen sem, ker gre za glavnega igralca na trgu, vedo kam morajo pritisnit :)
energetik ::
gruntfürmich je izjavil:
paladij si kupil fizičnega?Ne, na Revolutu XPD. Še zdaj ne vem, ali je to izvedeni fin. instrument ali ne.
vires in numeris
gruntfürmich ::
Paladij stopa po gasu900$: 7-letni LOW. si dobro spremljal in kupil, imho.
Na žalost sem ga spet premalo dokupil na 900$
"Namreč, da gre ta družba počasi v norost in da je vse, kar mi gledamo,
Malidelničar ::
Rudarji zlata so pa nekaj kolapsirali včeraj ...
Don't invest like a Joe. Invest like a Simon.
Samo NEM, rezultati po pričakovanjih. Napovedali so, da jim stroški rastejo.
Sem si zapomnil en dober komentar (Rick Rule):
V letih 2000 - 2008 je cena zlata zrastla 4X, rudarjem se pa marža ni dvignila.
Sem si zapomnil en dober komentar (Rick Rule):
V letih 2000 - 2008 je cena zlata zrastla 4X, rudarjem se pa marža ni dvignila.